Hoe VR-inhoud (content) te optimaliseren voor zoeken (search)

3 min


118

Virtual reality (VR) is al een tijdje het gesprek van de stad en het marketingpotentieel wordt moeilijk te negeren.

Of je het nu gebruikt om rond te kijken in een mogelijk nieuw huis zonder je bank te verlaten, of om een ​​populaire duikplek te verkennen zonder een druppel water aan te raken, de mogelijkheden zijn eindeloos en spannend.

Er is een toename van inhoud op het web en virtual reality biedt een nieuwe en opwindende manier om deze inhoud te presenteren. Meer dan ooit is er behoefte om jezelf te onderscheiden van de concurrentie, om content te bieden die opwindend is, inspireert en beïnvloedt. Dit is een kans om creatief te worden en anders te zijn.

Met VR-content is storytelling meeslepend en zijn berichten effectiever. Een vorig jaar uitgevoerd experiment heeft aangetoond dat VR de betrokkenheid en empathie aanzienlijk meer stimuleert dan traditionele video . Deze factoren maken virtual reality een krachtig wapen in het arsenaal van een marketeer.

Ondanks de duidelijke voordelen van VR, zijn bedrijven nog steeds terughoudend met duiken. Naast vragen over kosten en toegankelijkheid, is er een meer fundamentele kwestie van ontdekbaarheid: kan VR-inhoud worden gevonden met behulp van zoekmachines ? Is het zelfs mogelijk om virtual reality-inhoud te optimaliseren voor zoeken?

Het goede nieuws is dat het idee om VR te optimaliseren voor zoekopdrachten niet zo vreemd of onmogelijk is als je zou denken.

De toegankelijkheid van VR verbeteren

Hoewel velen van mening zijn dat de technologie nog in de kinderschoenen staat, heeft virtual reality de afgelopen jaren al een grote ontwikkeling doorgemaakt. Dit werd voortgestuwd door enkele handige innovaties van Google om de toegankelijkheid en het gebruiksgemak te vergroten. Met name in 2016 introduceerde Google een VR-weergave waarmee gebruikers 360-graden VR-inhoud kunnen insluiten in websites op desktop en mobiel, evenals in native apps.

Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven de technologie niet omarmen, is een misvatting over de toegankelijkheid ervan. Nee, u hoeft geen Oculus Rift te bezitten om VR-content te kunnen ervaren. Eigenlijk heb je niets nodig. Met de mogelijkheid om VR-inhoud in websites te integreren met de eenvoudige toevoeging van een iframe, kan iedereen toegang krijgen tot de voordelen die het te bieden heeft.

Nu mobiel, je hoeft alleen maar een 360 VR-video te ontdekken in je Facebook-nieuwsfeed, je telefoon in de lucht te zwaaien en hey presto, je bent bezig met de wereld van virtual reality. Voor een meeslepende ervaring volstaat een eenvoudige Google Cardboard-headset, of ga een stapje verder met Daydream, een robuustere versie maar zonder het hoge prijskaartje van een Oculus Rift.

Een Google Cardboard-headset, een van de meest betaalbare VR-headsets die beschikbaar is

VR optimaliseren voor zoeken

Al deze mooie nieuwe technologie is prima, maar als deze niet in de zoekmachines te vinden is, is het potentiële bereik van uw inhoud minder. Als u twijfels hebt over de zichtbaarheid van VR-inhoud in zoekresultaten, onthoud dan een belangrijk feit. Google zelf is zwaar geïnvesteerd in VR-technologie. Daaruit volgt dat de Big G het niet alleen zo toegankelijk mogelijk zou maken, maar ook degenen belonen die het omarmen.

VR-inhoud heeft vaak dezelfde bestandsindeling als standaard video-inhoud. Daarom is het optimaliseren van VR voor zoeken vergelijkbaar met het optimaliseren van traditionele video. Hieronder delen we onze tips:

Insluiten met Google VR View

Google heeft deze tool met een reden gemaakt en het zou niet juist zijn om er geen gebruik van te maken. VR View zorgt voor alle lastige technische details om maximale compatibiliteit te garanderen en het betekent ook dat het niet nodig is om een ​​video in te sluiten via YouTube of een ander videoplatform. Dit is belangrijk in termen van SEO en contentmarketing, omdat u wilt voorkomen dat gebruikers uw website verlaten.

Schrijf relevante metadata

Maak het zo eenvoudig mogelijk voor de zoekmachines om uw inhoud te vinden en te indexeren door de juiste metadata toe te voegen. Schrijf een korte, pittige titel en gebruik de beschrijving om meer details toe te voegen. Voeg de benodigde trefwoorden toe om aan te geven waar de inhoud over gaat.

Vergeet niet om de bestandsnaam aan te passen als een bonusmanier om extra details aan de zoekmachines te geven – vermijd een generieke mediabestandnaam zoals “vrmedia123.mp4”.

Voeg schema markup

Ga een stap verder dan de metadata en voeg schema-opmaak toe , omdat dit de zoekmachines helpt de inhoud beter te begrijpen en daardoor de weergave in de SERP’s te verbeteren. Het is ook de moeite waard om een videositemap in te dienen , waardoor uw inhoud beter vindbaar wordt door Google.

Optimaliseer de pagina zelf

Het optimaliseren van de VR-inhoud zelf is cruciaal, maar vergeet niet om standaard SEO-best practices toe te passen op de webpagina zelf. Zelfs als je video niet wordt weergegeven in de SERP’s, kun je mogelijk de paginaclassificatie krijgen.

SEO 101: waardevolle, deelbare inhoud

Het is duidelijk, maar we moesten het opnemen. Zoals bij elke andere vorm van inhoud, moet het overkoepelende doel altijd zijn om waarde te bieden. Maak inhoud die boeiend, informatief en vermakelijk is. Maak het zeer deelbaar en herverpakking voor gebruik in alle marketingkanalen voor effectieve crosspromotie. Lever waarde voor uw gebruikers en de rest komt vanzelf.

Laatste woorden

Uiteindelijk is het optimaliseren van VR voor zoeken niet helemaal anders dan het optimaliseren van andere soorten inhoud voor zoeken. Afgezien van een paar kleine technische details als het gaat om de manier van inbedden, is het voldoende om je gebruikelijke SEO-technieken van hoge kwaliteit toe te passen.

Omdat VR-content steeds vaker voorkomt en toegankelijk wordt, heeft Google het gemakkelijker dan ooit tevoren gemaakt om dergelijke inhoud te zien in de zoekresultaten. Google VR View heeft deze toegankelijkheid gecementeerd en we verwachten alleen dat de technologie blijft evolueren. Beste start nu met het springen op de VR-bandwagon!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format