Hoe webhosts te migreren zonder SEO te verliezen

3 min


105

Migreren van uw website is nooit een gemakkelijke taak. Het vereist veel zorgvuldige planning en uitvoering. Hoewel migratie moeilijk kan zijn, kan het, als het goed wordt gedaan, nieuwe kansen bieden en ook de problemen oplossen die u had met het oude hostingplatform.

In het artikel van vandaag zullen we ons richten op het migreren van webhosts  zonder SEO te verliezen. In deze handleiding laten we u zien hoe u kunt migreren naar een nieuwe webhost zonder SEO-waarde te verliezen.

1. Herzie uw beslissing om te migreren opnieuw

Eerst en vooral moet u helder in uw achterhoofd weten waarom u de migratie uitvoert. Een sitemigratie is nooit gemakkelijk en het kan ook leiden tot tijdelijk verkeersverlies. Na verloop van tijd zal uw nieuwe website (host) werken, en uw site zal terug zijn waar hij is. Dat is het best mogelijke resultaat dat u kunt behalen.

Er zijn echter veel complexiteiten die kunnen optreden die de groei en aanwezigheid van websites kunnen belemmeren. Als je de dingen niet goed kunt doen, kun je in de problemen belanden en een kostbare ranglijst verliezen. Kortom, bekijk uw beslissing opnieuw en kijk of het probleem zonder migratie kan worden opgelost. Een migratie is de moeite waard als u een grote rebranding uitvoert, uw hosting alleen niet de vereiste service levert om te ondersteunen of als u naar HTTPS verhuist. Er zijn andere scenario’s die u zou moeten migreren, en het hangt allemaal af van wat u denkt over de situatie waarin u zich bevindt.

2. Kies het juiste hostingplatform

Nu u volledig een beslissing hebt genomen, is de volgende stap het vinden van een goede hostingprovider. U kunt beginnen met het lezen van recensies van webhost-providers . Een hostingplatform met goede technische kenmerken zal in staat zijn om aan uw SEO-vereisten te voldoen. Voordat u er echter een uitkiest, moet u ervoor zorgen dat deze volledig aan uw vereisten voldoet. U kunt bijvoorbeeld de volgende dingen controleren.

  • Server technische specificaties zoals het besturingssysteem, systeemversie enzovoort.
  • De bandbreedte van de server
  • Goede technische ondersteuning en documentatie
  • Lage downtime.

3. Selecteer zorgvuldig de serverlocatie

De volgende stap is het kiezen van de juiste server voor uw website. Geografisch voordeel kan een beslissende factor zijn in uw SEO . Als u bijvoorbeeld de Verenigde Staten vóór het migreren targette en een server in de buurt ervan gebruikte, moet u ook iets dergelijks vinden. Kortom, de locatie van de server is van belang en heeft invloed op uw SEO-ranglijst. Het zal ook uw doelgroep raken. Kortom, u moet weten op welke server uw website wordt gehost. Iedereen die begint als een blogger, kent het belang en je moet het ook tijdens migratie van webhosts niet vergeten. Bijna alle hostingproviders laten u de server van uw keuze kiezen. Als ze dat niet doen, zou je misschien een andere hosting helemaal willen kiezen.

3. Maak een back-up

Voordat u de migratie start, moet u een back-up van uw website maken. U kunt een back-up maken met behulp van plug-ins zoals BackupBuddy , BackWPup of met behulp van premium back-upservices zoals VaultPress. Deze stap zorgt ervoor dat u terug kunt gaan naar de originele website voor het geval er iets misgaat.

4. Verplaats de WordPress-website

Als de juiste back-up is voltooid, bent u nu klaar om uw website naar de nieuwe webhost te verplaatsen. U kunt het alleen doen of door professionele service te gebruiken. U kunt ook de webhostingprovider vragen of u ervoor hebt gekozen om het voor u te doen. Veel webhostingproviders doen het gratis, dus u bespaart niet alleen geld maar ook tijd.

Als u besluit om het zelf te doen, kunt u ook de plug-in Duplicator gebruiken. Het is gemakkelijk te gebruiken en het enige dat u hoeft te doen, is een online stapsgewijze handleiding te volgen.

5. Test de nieuwe website

Zodra de migratie is voltooid, is het nu tijd om de website te testen. Controleer elke pagina of bestand op uw nieuwe host. Zorg ervoor dat alles goed werkt voordat u naar de volgende stap gaat. Als u zeker wilt weten hoe uw website zal presteren op de nieuwe host, is het raadzaam om deze uit te testen voordat u de daadwerkelijke migratie uitvoert.

6. DNS-records TTL moet worden bijgewerkt

DNS- of domeinnaamserver is een manier om uw websitedomeinnaam in kaart te brengen op het IP-adres van uw website. Omdat mensen geen nummers kunnen onthouden en daarom koppelen we het serveradres aan DNS. Wanneer u uw webhost wijzigt, verandert het IP-adres van de server. Om het nieuwe server-IP-adres levend te maken, moet u de DNS bijwerken zodat deze naar de nieuwe server-ID wordt omgeleid. Dit proces kan echter tot 24 uur duren, wat misschien te veel is voor uw gebruikers en zoekmachines.

De oplossing is TTL (Time-To-Live). Dit is het moment waarop DNS-records moeten worden bijgewerkt. Het goede nieuws is dat u het proces kunt versnellen door de TTL-waarde van 24 uur (86400 seconden) in slechts 5 minuten (300 seconden) te veranderen. Dit moet ook een dag voor uw migratie worden gedaan. De webhostingsprovider moet deze functie echter ondersteunen om naar behoren te werken.

7. Wijzig nu uw DNS-records

De laatste stap is om DNS-records bij te werken en de wereld op de hoogte te stellen van de nieuwe server. Ook nemen veel apps of services die u gebruikt tijd in beslag om hun DNS-records bij te werken. In dat geval moet u ervoor zorgen dat u uw oude server een paar dagen online houdt. SEO-feiten stellen dat u uw DNS-records naar behoren moet instellen voor maximaal voordeel.

Conclusie

Als u alle stappen correct uitvoert, wordt uw website-SEO niet gehinderd als u migreert. Je moet ook twee dagen wachten om de juiste foto te zien. Houd zowel de oude server als de nieuwe server live om ervoor te zorgen dat de overgang correct plaatsvindt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format