Hoe WordPress-fouten uw SEO negatief kunnen beïnvloeden

3 min


113

WordPress is zo’n populaire Content Management Systeem dat het nu wordt opgestart tot 30 procent van alle websites op het internet bestaan. Zijn populariteit als een naadloos gebruiksvriendelijke websitebouwer heeft het tot de eerste keuze gemaakt van onervaren en niet-technische gebruikers die er zelf een eigen website mee willen bouwen.

Bovendien hebben de verbazingwekkende SEO-plug-ins , zoals de Yoast SEO en de alles-in-één SEO-plugin, het enorm gemakkelijk gemaakt voor nieuwe gebruikers om voor de SEO van hun website te zorgen. De hele reis van het omgaan met een website is echter geen peulenschil, zelfs niet met WordPress . Er zijn altijd bepaalde elementen die een breuk op uw site zullen veroorzaken en dingen in de war brengen. Wat zijn dergelijke problemen die een negatieve invloed hebben op de SEO van een WordPress-site, zelfs als al het andere op zijn plaats is?

Laten we eens kijken in deze blogpost waar we praten over de meest voorkomende WordPress-fouten die de SEO van onze site negatief beïnvloeden.

500 Interne server fout

Definitie : Een zeer algemene HTTP-statuscode, de 500 Internal Server Error is een aanwijzing voor onduidelijke problemen met de server van de website. Wanneer de server geen specifiekere informatie kan bieden, wordt de 500 Internal Server Error weergegeven.

Hoe het de SEO van de site beïnvloedt: als deze fout regelmatig voorkomt op uw website, zal dit de reputatie van uw site voor de bezoekers en de zoekmachines beïnvloeden. Uiteindelijk kan dit leiden tot een slechte website-ervaring voor de gebruikers, omdat niemand wil omgaan met een website die vaak fouten vertoont.

404 Niet Gevonden

Als de gevraagde hulpbron niet wordt gevonden, zelfs niet nadat er met de server is gecommuniceerd, wordt de 404-statuscode op de website weergegeven. Als u een webpagina bezoekt die niet bestaat, geeft u deze fout aan de gebruiker. Ze zijn misschien geen technisch SEO-probleem, maar het is een fout aan de clientzijde die het verkeer op uw website kan beïnvloeden en zelfs de reputatie van uw website kan schaden. Ze creëren een slechte ervaring op uw site en kunnen uw SEO op de lange termijn schaden.

404 fouten

Deze vallen in de categorie van fouten die niet direct van invloed zijn op de SEO van uw WordPress-site, maar die van invloed kunnen zijn op de linkwaarde en gebruikerservaring in de loop van de tijd op de website. Deze fouten worden weergegeven als er geen overeenkomende URL is, dwz de inhoud kan niet worden gevonden of is niet beschikbaar. Er zijn verschillende soorten 404-fouten, zoals externe 404’s, uitgaande 404’s en interne 404’s.

Als uw website deze fouten retourneert, kunt u proberen ze te verwijderen met behulp van de tool Screaming Frog . Zoekmachines kijken naar 404s op een manier dat het hen helpt na te gaan of de website aan de criteria voldoet en wordt afgehandeld. Een moordenaar voor gebruikerservaring, 404-fouten kunnen de kliks in de zoekresultaten afwijzen en uiteindelijk de SEO van de site beïnvloeden.

Crawlfouten

Crawlfouten doen wat ze zeggen. Wanneer uw website niet slaagt in het laten crawlen van de robots door zoekmachines, dat wil zeggen elke pagina van de website bezoekt; deze fout treedt op Onderverdeeld in twee zijn deze crawlfouten sitefouten en URL-fouten, dwz wanneer de volledige site niet kan worden gecrawld en wanneer een specifieke URL niet kan worden gecrawld, respectievelijk. Deze fouten zijn van invloed op de positie van uw website omdat de bots ze niet kunnen crawlen en rangschikken.

502 Bad Gateway

Door een kleine impact op de SEO te veroorzaken, wordt de 502 Bad Gateway-fout geretourneerd wanneer een server een slecht antwoord ontvangt van een andere server. Het kan ook worden veroorzaakt door uw netwerk, waardoor uw browser denkt dat er iets mis is. Maar kijk altijd uit voor de fout.

504 Gateway Time-out

Dit heeft een aanzienlijke impact op de SEO van uw site. Deze fout treedt op wanneer een server niet tijdig reageert op een andere server terwijl hij u de door u gevraagde pagina of vanwege de corrupte databases probeert te sturen.

Enkele tips om de fouten onder controle te houden:

 • Controleer altijd de code in de validator.
 • Sta nooit toe dat zoekmachines uw site indexeren via CMS.
 • Sta altijd toe dat uw website wordt geïndexeerd in .htaccess.
 • Blijf de URL van uw site regelmatig controleren, zodat u problemen snel kunt opzoeken en oplossen.
 • Verzend altijd de sitemaps van de site naar Google Search Console zodat uw website niet wordt achtergelaten door zoekmachines die uw sitemaps herkennen.

Bonustips om voor uw WordPress-website te zorgen:

 • Zorg er altijd voor dat de laadsnelheid van uw website in acht wordt genomen en dat uw website binnen 2 seconden vanaf het moment dat het verzoek wordt gedaan, wordt geladen. Bekijk de  WordPress-snelheidsoptimalisatiegids om voor dit aspect te zorgen. En u moet een betrouwbare en competente webhostingprovider kiezen om voor de server van uw site te zorgen.
 • U kunt ook caching op uw website implementeren om de website sneller te laten laden en de gebruikerservaring te verbeteren, wat resulteert in betere SEO-ranglijsten.
 • Het ontwerp van uw site kan ook zijn ranglijst en SEO doden. Een minimaal, responsief en mobielvriendelijk ontwerp dat de algehele gebruikerservaring verbetert en meer verkeer en leads genereert.
 • Negeer nooit WordPress-tags als u goed wilt spelen als het gaat om de SEO van uw WordPress-site. Met deze tags kunnen lezers en bezoekers uw website en ts-artikelen gemakkelijk vinden op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines.
 • Het optimaliseren van de afbeeldingen op de site is een behoorlijk onontgonnen SEO-actie voor website-eigenaren die hen kunnen helpen de SEO van hun website te verbeteren.
 • De keuze van de juiste thema’s en plug-ins kan grotendeels invloed hebben op het uiterlijk en de prestaties van uw website, die een doorslaggevende factor zijn als het gaat om de SEO van uw website.

Conclusie

Er zijn nog veel fouten die op uw website kunnen verschijnen en van invloed kunnen zijn op de SEO van uw WordPress-website. Het is belangrijk om ze in toom te houden en hun effect te ontkennen als ze lijken te verschijnen. Alleen door ze in de gaten te houden en uw website bij elkaar te houden, kunt u uw WordPress-website efficiënt en soepel laten lopen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format