Hoeveel moet SEO kosten?

4 min


81

Hoeveel moet je betalen voor SEO- services?

Dit onderwerp kan een echt mijnenveld zijn, dus we raden eerst een snelle achtergrondbeschouwing aan van het commentaar van Jayson DeMers uit 2015 over hoeveel tijd SEO zou moeten kosten , en ook het recente artikel van Clark Boyd over het kiezen van het juiste SEO-bureau .

Alle gelezen? Geweldig, laten we kraken.

Het bepalen van een prijs voor een service zoals SEO is in tegenstelling tot het kopen van een product met een set van standaardcomponenten in de industrie en een gemakkelijk herkenbaar hulpprogramma, dat de neiging heeft om een ​​strakkere prijsklasse toe te staan.

De prijs geassocieerd met een SEO-campagne kan worden bepaald door een groot aantal factoren: welk werk is eerder uitgevoerd? Welke interne bronnen zijn beschikbaar om de campagne te ondersteunen? Hoe concurrerend is de industrie? Wat zijn de doelen van de campagne?

Dit zijn maar een paar van de soorten factoren die erbij betrokken zijn. Dientengevolge, kan zetten van een prijs op SEO soms verwant aan een ‘hoe lang is een touwtje’ scenario.

(Twee keer de helft van de lengte, voor het geval je het je afvroeg).

In een poging om een ​​aantal kwantificeerbare maatregelen te geven, schatte Jason DeMers dat SEO-campagnes tussen 12 en 104 uur per maand kunnen duren, wat een vrij groot bereik is, vooral als er geen prijs per uur wordt aangegeven.

Het is de ongelukkige waarheid dat het onverantwoord zou zijn om een ​​exact antwoord te geven over hoeveel u zou moeten betalen voor SEO: het echte antwoord is dat geen enkele maat bij iedereen past. Dit wordt aangetoond door het prijsaanbod van North Star Inbound’s onderzoek  naar zakelijke SEO.

Daarom moeten we belangrijke vragen stellen die ons in staat stellen een reeks prijzen voor een SEO-campagne aan te scherpen, van waaruit u een beter onderbouwde beslissing kunt nemen.

Is SEO een levensvatbaar marketingkanaal voor u?

Volgens onderzoek van BrightEdge in 2014 is meer dan de helft van het verkeer naar de website van een gemiddeld merk afkomstig van organisch zoeken. Maar je hebt geen studie nodig om je dat te vertellen. Waarschijnlijk gebruik je elke dag een zoekmachine .

Als zodanig is er een goede kans dat SEO inderdaad een levensvatbaar marketingkanaal voor u is. U moet echter nog steeds een aantal eerste berekeningen uitvoeren om te begrijpen of u moet investeren in SEO. Dit is bijzonder aangrijpend voor bedrijven die proberen een markt te creëren of die actief zijn in een beginnende sector waar mogelijk geen sprake is van zoekverkeer.

Gebruik een combinatie van zoekwoordonderzoeksmiddelen, klikfrequentiepercentages, succespercentages en nettomarges om te begrijpen wat het waarschijnlijke geldelijke voordeel zou zijn als u uw felbegeerde relevante topposities in de SERP’s zou behalen.

Deze oefening toont ook een maximumbudget op welk moment (puur vanuit het oogpunt van inkomstengeneratie) de investering geen ROI oplevert of begint te resulteren in afnemende opbrengsten, op welk moment gelaagdheid in alternatieve marketingkanalen voor uw strategie mogelijk wordt een betere optie.

Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk zo.

Krijgt u £ 200 per maand met gegarandeerde eersteklassingsranglijst in een concurrerende branche? Zeker.

Het probleem is dat de uitdrukking ‘doe het goedkoop, doe het twee keer’ niet helemaal de potentiële impact van deze situatie verklaart. Het resultaat van slechte SEO stopt niet bij verloren marketingbudget en tijd.

De mogelijke vertakkingen van goedkope, spam-SEO zijn veel erger. Je moet niet alleen al het eerder uitgevoerde werk ongedaan maken, maar als je de woede voelt van bijvoorbeeld de zoute koude klap van een pinguïngerelateerde Google-penalty, kan je website lang onzichtbaar worden in de SERP’s.

Schrikbewust over.

Praat met meer dan één bureau

Op het einde, zoals met veel dingen in de wereld, kun je betalen wat je wilt. Bijvoorbeeld, de meeste coffeeshops kosten in de regio van een paar pond voor een kopje koffie, maar er zijn mensen die honderden euro’s vragen voor een enkele kop van het bruine spul. Het is hetzelfde voor SEO.

Daarom is het belangrijk om met een aantal agentschappen te praten, zodat u inzicht krijgt in de prijsklassen en ook wat elk bureau aanbiedt in ruil voor uw geld. Het is ook gewoon een goede due diligence.

Onwetendheid is geen zegening

Nog een ongelukkig feit over de SEO-industrie: mensen laten hun vingers de hele tijd door agentschappen verbranden. Dat is misschien geen populaire uitspraak, maar het is de waarheid. Begrijp me niet verkeerd – er zijn veel geweldige agentschappen die er zijn, maar het kan lastig zijn om een ​​van de ontzagwekkende te instrueren.

We raden u aan ervoor te zorgen dat iemand in uw bedrijf een goed begrip heeft van de basisprincipes van SEO, zodat tijdens het aanbestedingsproces de juiste vragen kunnen worden gesteld. Het identificeren van wat u probeert te bereiken en wat nodig is om een ​​ROI te bieden, is een goed startpunt, van waaruit u met uw potentiële agentschappen kunt duiken in de campagnestrategie.

In de loop van uw aanbestedingsproces moet u een beter begrip krijgen van wat de algemene consensus is voor uw campagnestrategie en ook rode vlaggen markeren als ze verschijnen. Raadpleeg het artikel van Clark Boyd voor een beknopte lijst met te stellen vragen .

Selecteer wat goed voor u is

Eén ding is zeker: goede SEO is niet goedkoop. Uit het bovengenoemde onderzoek van North Star Inbound bleek dat campagnes kunnen variëren van minder dan $ 1000 per maand tot $ 20.000 + (met meer dan een kwart van de ondervraagden in de $ 20.000 + per maand-schijf).

Het punt is echter dat voor sommige bedrijven die meer dan $ 20k per maand betalen, zelfmoord zou zijn; de zoekmarkt is mogelijk niet groot genoeg om dergelijke uitgaven te rechtvaardigen of het bedrijf heeft mogelijk niet voldoende marketingbudget gereserveerd.

Aan de andere kant, voor een bedrijf dat een maandelijkse retainer van $ 20.000 + nodig heeft om de vereiste resultaten te behalen, betaalt $ 2000 per maand het gewoon niet. Om terug te vallen op nog een andere zin, het zijn paarden voor cursussen.

Waar gaat ons dat heen? Hopelijk dichter bij een proces waarmee u kunt beoordelen hoe levensvatbaar een SEO-campagne voor uw bedrijf zou zijn.

Je hebt misschien geen exacte prijs om naar de markt te gaan, maar zoals ik eerder al zei, SEO is niet zo eenvoudig. Wat dit artikel u moet helpen doen, samen met andere artikelen over Search Engine Watch, is om vast te stellen in welke categorie u zich bevindt volgens uw eigen vereisten en vervolgens een agentschap te selecteren om aan de campagne te werken.

De prijsklasse zal u waarschijnlijk een verdieping bieden waarin duidelijk is dat u niet de gewenste resultaten zou krijgen en ook aantonen waar het punt van het afnemende rendement is.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format