Hoogtepunten van TechSEO Boost: de belangrijkste trends in technische SEO

9 min


130

Hoewel de meeste zoekconferenties enkele sessies over technische SEO bevatten , was er tot nu toe een algemene terughoudendheid om een ​​volledig schema aan dit specialisme toe te kennen.

Dat is een volkomen begrijpelijke houding die moet worden aangenomen, aangezien organisch onderzoek is geëvolueerd tot elementen van zoveel andere marketingdisciplines.

Het vergroten van de zichtbaarheid via organisch zoeken betekent vandaag de integratie van contentmarketing , UX, CRO en bedrijfsstrategie op hoog niveau. Dus om je volledig te concentreren op de complexiteit van technische SEO zou het zijn om sommige secties van een multidisciplinair publiek te verliezen.

De hoeksteen van een succesvolle organische zoekcampagne is echter altijd technische SEO geweest. Voor alle evoluties van de industrie is technische SEO nog steeds de voorhoede van innovatie en de kern van elke geavanceerde strategie. Met gemiddeld 51% van al het online verkeer afkomstig van organisch zoeken, is dit daarom geen specialisme dat marketeers kunnen negeren.

Enter  TechSEO Boost : de eerste technische SEO-conferentie in de branche, georganiseerd door Catalyst . Gericht op een publiek van technische SEO’s, geavanceerde zoekmarketeers en programmeurs, is TechSEO Boost een “technische SEO-conferentie die zelfs ontwikkelaars en codejockeys uitdaagt”.

Hoewel de onderwerpen gevarieerd waren, waren er nog steeds een aantal verhaallijnen door de dag, die allemaal aansluiten bij bredere marketingthema’s die van invloed zijn op alle bedrijven. Dit zijn de hoogtepunten.

Op weg naar een definitie van ‘Technische SEO’

Technische SEO is een vaak onbegrepen discipline die velen moeilijk in exacte termen kunnen opspelden. De vaardigheden die vereist zijn om uit te blinken in technische SEO verschillen van de traditionele marketingvaardigheden en het doel ervan wordt traditioneel gezien als effectieve communicatie met bots in plaats van met mensen. En toch kan technische SEO een aanzienlijk verschil maken in de prestaties van meerdere kanalen, gezien de invloed die de activiteiten hebben op alle aspecten van een website.

De redenen voor de weerstand van deze discipline om concrete definitie waren duidelijk op TechSEO Boost, waar de gesprekken bedekt alles van het terrein snelheid voor automatisering en log file analyse, met haltes langs de weg naar machine learning modellen en backlinks te bespreken.

Hoewel het elementen uit zowel wetenschap als kunst raakt, zit technische SEO het meest comfortabel aan de wetenschappelijke kant van het hek. Als zodanig zou een precieze definitie passend zijn.

Russ Jones, zoekwetenschapper bij Moz, deed een stap naar voren met de volgende poging om precies dat te bieden:

Dit is een nuttige stap in de richting van een gedeeld begrip van technische SEO, vooral omdat het belangrijkste doel het verbeteren van de zoekprestaties is. Dit plaatst het een beetje weg van de wereld van ontwikkelaars en ingenieurs, terwijl het wordt gekoppeld aan de meer creatieve praktijken zoals link verdienen en contentmarketing.

Het gebruik van technologie om direct met bots te communiceren, heeft invloed op elk gebied van de prestaties van de site, zoals blijkt uit de grafiek van Jones:

tech_seo_2

Sommige van deze gebieden zijn het enige domein van technische SEO, terwijl andere een ondersteunende rol van technische SEO vereisen. Wat deze visualisatie echter laat in twijfel trekken, is de centrale positie van deze discipline in het creëren van een solide basis voor andere marketinginspanningen.

Jones concludeerde dat technische SEO de R & D-functie is van de organische zoekindustrie. Dat dient als een geschikte categorisatie van de toepassing van technische SEO-vaardigheden, die alles omvatten, van webontwikkeling tot gegevensanalyse en onderzoek van concurrenten.

Technische SEO gedijt op innovatie

Veel marketeers hebben in hun tijd een technische SEO-checklist gezien . Telkens wanneer een sitemigratie nadert of een technische audit is gepland, verschijnt er meestal een checklist. Dit is essentieel voor de huishouding en kan iedereen op het goede spoor helpen houden, maar het is ook een smalle lens om technische SEO te bekijken.

Russ Jones presenteerde overtuigend bewijs dat technische SEO de meest innovatieve strategieën beloont, terwijl degenen die gewoon de laatste Google-aankondiging volgen, de neiging hebben om te stagneren.

Evenzo hebben de sites die het best presteren de neiging om het meest te experimenteren met de nieuwste technologieën.

Er zijn niet noodzakelijkerwijs directe oorzakelijke verbanden die we kunnen trekken tussen het gebruik van bijvoorbeeld Accelerated Mobile Pages (AMP) door websites en hun aanwezigheid in de top 1000 van verkeersdrempelsites. Wat we echter kunnen zeggen, is dat deze goed presterende sites degenen zijn die vooroplopen wanneer nieuwe technologieën de markt bereiken.

Dat gezegd hebbende, is er nog steeds ruimte voor meer bedrijven om te innoveren. Google moet meestal een rankingsboost introduceren of zelfs de dreiging van een straf om massale acceptatie van technologieën zoals HTTPS of AMP aan te moedigen . Deze veranderingen kunnen duur zijn en, zoals de presentatie van Airbnb  liet zien, vol problemen zitten.

Dat kan een verklaring zijn voor de kloof tussen de beschikbaarheid van nieuwe technologie en de wijdverbreide toepassing ervan.

Jones toonde aan dat de interesse in technische SEO in de loop van de jaren aanzienlijk is toegenomen, maar dat deze technologie kenmerkend is gevolgd. We kunnen aan de hand van de onderstaande grafiek zien dat de belangstelling voor “Technische SEO” wordt voorafschaduwt door de interesse in “JSON-LD.”

tech_seo_trends

Als SEO’s van vitaal belang willen blijven voor grote bedrijven in een tijdperk van toenemende automatisering, moeten ze hun waarde bewijzen door te innoveren om de concurrentie te stelen. De prestatieverbeteringen die met deze aanpak gepaard gaan, zullen het belang van technische SEO aantonen.

Iedereen heeft toegang tot de openbare verklaringen van Google, maar slechts enkelen hebben de mogelijkheid en de bereidheid om te experimenteren met technologieën die buiten deze opdracht vallen.

Zonder innovatie blijven bedrijven afhankelijk van dezelfde oude publieke verklaring van Google, terwijl hun concurrenten met nieuwe oplossingen experimenteren.

Voor meer inzicht in de staat van technische SEO en de rol die het speelt in de industrie, mis de volledige presentatie van Russ Jones niet:

Automatisering creëert eindeloze mogelijkheden

De discussie over de rol van automatisering lijkt zich nog enige tijd in alle bedrijfstakken voort te zetten. Binnen search marketing kan er weinig twijfel over bestaan ​​dat op regels gebaseerde automatisering en API-gebruik een groot deel van de menselijke, handmatige taken kunnen overnemen en de mogelijkheden van zoekstrategen kunnen uitbreiden.

De sessie van Paul Shapiro, ‘Slimmer werken: SEO-automatisering om efficiëntie en effectiviteit te verhogen’, benadrukte slechts enkele van de gebieden die moeten worden geautomatiseerd, waaronder:

 • Rapportage
 • Gegevensverzameling
 • 301 omleidingstoewijzing
 • Technische audits
 • Concurrentiegegevens trekken
 • Onregelmatigheidsdetectie

Het bovenstaande vertegenwoordigt de fundamenten die bedrijven op een efficiënte, geautomatiseerde manier zouden moeten doorwerken. Het potentieel voor SEO’s om via automatisering slimmer te werken, reikt echter verder dan deze basis en begint meer uitdagende vragen te stellen.

Zoals eerder op de dag werd gesteld: “Als kennis schalen, zal het worden geautomatiseerd.”

Dit brengt de centrale spanning naar boven die ontstaat als de automatisering geavanceerder wordt. Als we verder gaan dan eenvoudige, op regels gebaseerde systemen en naar het rijk van betrouwbare en complexe automatisering, welke rollen moeten mensen dan nog invullen?

Bij TechSEO Boost was de sfeer een kans, maar SEO-professionals moeten deze uitdagingen begrijpen als ze zichzelf willen positioneren om te profiteren. Automatisering kan een gelijk speelveld creëren bij verschillende bedrijven als iedereen toegang heeft tot dezelfde technologie. Op dat moment worden mensen de onderscheidende factor.

Door complexe problemen met nieuwe oplossingen aan te pakken, kunnen SEO’s een essentiële positie behouden in elke onderneming. Als die kennis later de automatiseringsbehandeling krijgt, zullen er altijd nieuwe problemen zijn om op te lossen.

Er is ook eindeloze ruimte voor experimenten in deze arena, zodra de basis is bedekt. Shapiro heeft enkele van de analyses gedeeld die hij en zijn team hebben ontwikkeld met behulp van KNIME , een open source data-analyseplatform. KNIME bevat een verscheidenheid aan ingebouwde “knooppunten”, die samen kunnen worden geregen uit een reeks gegevensbronnen om zinvollere rapporten uit te voeren.

Een tijdrovende taak als trefwoordonderzoek kan bijvoorbeeld worden geautomatiseerd, zowel om de hoeveelheid beoordeelde gegevens te vergroten als om de kwaliteit van de uitvoer te verbeteren. Een platform zoals KNIME, gekoppeld aan een visualisatietool zoals Tableau of Data Studio, kan onderzoek creëren dat ook nuttig is voor SEO en voor andere marketingteams.

Het potentieel van automatisering strekt zich uit tot de meer creatieve aspecten van SEO, zoals content-ideatie. Shapiro besprak het voorbeeld van Reddit als een uitstekende bron voor inhoudsideeën, gezien de viraliteit waarvan het afhankelijk is om gebruikers betrokken te houden. Door terugkerende crawl van bepaalde subredits in te stellen, hebben contentmarketeers toegang tot een doorlopende opslagplaats met ideeën voor hun campagnes. De Python-code die Shapiro hiervoor schreef, is hier te vinden  (wachtwoord: fighto).

Machinaal leren leidt tot meer geavanceerde resultaten

Machinaal leren kan de kern vormen van complexe besluitvormingsprocessen, inclusief de beslissingen die Google 40.000 keer per seconde neemt wanneer mensen vragen in de zoekmachinetypen .

Het is met name effectief voor het ophalen van informatie, een activiteitsveld dat afhankelijk is van een genuanceerd begrip van zowel inhoud als context. JR Oakes, Technical SEO Director bij Adapt, besprak een testrun met Wikipedia-resultaten die concludeerde: “Gebruikers met machine learning-gerangschikte resultaten waren statistisch significant vaker geneigd om op het eerste zoekresultaat te klikken.”

Dit is van belang voor zoekmachinemakers, omdat door vooruitgang zoals Google RankBrain het computerleren algemeen ingang heeft gevonden. We zijn gewend om posities in ranglijsten te volgen als een proxy voor SEO-succes, maar machine learning helpt bij het personaliseren van de zoekresultaten op schaal. Het wordt daarom een ​​nutteloze taak om te proberen de werkelijke rankingpositie voor elk afzonderlijk zoekwoord te berekenen.

Bovendien, als Google de intentie van de gebruiker binnen de resultatenpagina kan bevredigen (bijvoorbeeld via antwoordvakken), dan zou een klik ook niet langer een geldige meeteenheid van succes vertegenwoordigen.

Een Google-onderzoek heeft zelfs aangetoond dat 42% van de mensen die doorklikken om dit te doen, alleen de informatie bevestigen die ze al op de resultatenpagina hadden gezien. Dit maakt doorklikgegevens nog minder bruikbaar als een barometer voor de kwaliteit van inhoud, omdat een klik of een afwezigheid van een klik zowel een hoge als een lage gebruikerstevredenheid kan betekenen.

Google ontwikkelt meer genuanceerde manieren om inhoud te begrijpen en te rangschikken, waarvan vele simplistische interpretaties uitdagen.

Alles is echter niet verloren. Verkeer krijgen blijft van vitaal belang, net als de kwaliteit van de inhoud, dus er zijn nog steeds manieren om de prestaties van de SEO te verbeteren en te meten. We kunnen ons bijvoorbeeld optimaliseren voor relevant verkeer door onze klikfrequentie te analyseren, met behulp van methoden zoals die zijn opgesteld door Paul Shapiro in deze kolom .

Verder is het veilig om te veronderstellen dat een deel van het machine learning algoritme van Google skip-gram-modellen gebruikt om het gelijktijdig voorkomen van frases in documenten te meten. In elementaire termen betekent dit dat we voorbij zijn gegaan aan het tijdperk van het matchen van zoekwoorden en in een tijdperk van semantische relevantie.

De machines hebben ook wat hulp nodig om de betekenissen van frases te achterhalen, en Oakes deelde het voorbeeld van AT & T om query-disambiguatie in actie aan te tonen.

at_and_t

Machinaal leren moet worden verwelkomd als onderdeel van de zoekalgoritmen van Google door zowel gebruikers als marketeers, omdat het de industrie zal blijven dwingen tot veel geavanceerdere strategieën die minder afhankelijk zijn van keyword matching. Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds praktische tips die marketeers kunnen toepassen om de machine-leersystemen de context en het doel van onze inhoud te laten begrijpen.

De volledige presentatie van JR Oakes:

Technische SEO faciliteert gebruikerservaring

Een terugkerend thema in TechSEO Boost was de relatie tussen SEO en andere marketingkanalen.

Technische SEO heeft nu zijn eigen afdelingen binnen agentschappen ontsproten, maar dat kan gedisciplineerde sidelined van andere gebieden van marketing zien.

Dit speelt zich af in verschillende scenario’s. De ontvangen wijsheid is bijvoorbeeld dat Google de inhoud op JavaScript-websites niet kan lezen, dus het is de rol van SEO om de hoeveelheid JavaScript-code op een site te verminderen om de organische zoekprestaties te verbeteren.

Merkle’s Max Prin stelde zelfs dat dit nooit het geval zou moeten zijn. De rol van een geavanceerde SEO is om te vergemakkelijken en verbeteren welke site-ervaring het meest voordelig is voor de eindgebruiker. Vaak betekent dit dat u met JavaScript moet werken om ervoor te zorgen dat zoekmachines de inhoud van de pagina begrijpen.

Dat begint met een goed begrip van hoe zoekmachines werken, en in welke stadia kan technische SEO een verschil maken:

zoekmachines

Prin besprak ook enkele nuttige technologieën om toegankelijkheidsproblemen aan te wijzen, waaronder de ophaal- en rendertool van Merkle  en de Google Chrome Lighthouse- tool.

Een ander belangrijk gebied waarop technische SEO de gebruikerservaring vergemakkelijkt, is de snelheid van de site.

Pat Meenan van Google liet de gegevens zien die werden getrokken uit het gebruikerservaringrapport van Google Chrome , dat open source is en informatie opslaat in BigQuery.

Zijn onderzoek reikte verder dan de snelheidscontroletests voor reductietesten die we gewoonlijk zien en die één getal opleveren om de gemiddelde laadtijd voor een pagina weer te geven. Meenan onthulde in hoeverre de belastingssnelheden verschillen op verschillende apparaten en hoe belangrijk het is om de verschillende fasen van het laden van een webpagina te begrijpen.

De laadtijden voor de CNN-startpagina vertoonden een aantal verrassende verschillen, zelfs tussen high-end smartphones zoals de iPhone 8 en Samsung Galaxy S7 (tijden zijn in milliseconden):

load_times

Meenan raadt zelfs aan een 3G-smartphone met een laag tot gemiddeld bereik te gebruiken voor tests van de snelheid van de site, omdat deze een getrouwere weerspiegeling vormen van hoe de meeste mensen toegang hebben tot uw site.

Webpagetest  biedt een eenvoudige manier om dit te bereiken en benadrukt ook de betekenisvolle meetpunten in een snelheidssnelheidstest, waaronder First Paint (FP), First Contentful Paint (FCP) en Time to Interactive (TTI).

Dit helpt om een ​​gestandaardiseerd proces voor het meten van de snelheid te creëren, maar de vraag blijft hoe de eigenaars van de site de laadsnelheid kunnen versnellen. Meenan heeft hierover nuttige tips gegeven, waarbij HTTP / 2 de belangrijkste recente ontwikkeling was, maar hij herhaalde ook dat veel van de bestaande beste praktijken waar zijn.

Het gebruik van een CDN, het verminderen van het aantal HTTP-verzoeken en het verminderen van het aantal omleidingen zijn allemaal nog steeds zeer geldige adviezen voor iedereen die de laadtijden wil verkorten.

Je kunt de volledige presentatie van Pat Meenan hieronder bekijken:

De belangrijkste dekkingen van TechSEO Boost

 • Technische SEO kan worden gedefinieerd als “elke voldoende technische actie ondernomen met de bedoeling om de zoekprestaties te verbeteren.”
 • Automatisering zou een centrale zorg moeten zijn voor elke serieuze SEO. Hoe meer basisfuncties we kunnen automatiseren, hoe meer we met nieuwe oplossingen kunnen experimenteren.
 • Een meer genuanceerd inzicht in de technologie voor het ophalen van informatie van Google is vereist om het volledige SEO-potentieel van een website te bereiken.
 • HTTP / 2 is de belangrijkste ontwikkeling voor sitesnelheid op internet, maar de meeste van de beste werkwijzen van een decennium geleden zijn nog steeds waar.
 • Het verbeteren van sitesnelheid vereist een gedetailleerd inzicht in hoe content op alle apparaten wordt geladen.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format