InMarket-doelgroepen: hoe consumenten in onderzoeksmodus te vinden

2 min


123

Google heeft oorspronkelijk InMarket Audiences in 2014 uitgebracht voor Display en YouTube . Een paar jaar later, in 2018, publiceerde Google InMarket Audiences voor zoeken en Bing volgde deze zomer. Dus waarom zouden marketeers zich zorgen moeten maken?

Met InMarket Audiences kunnen adverteerders gebruikers vinden die momenteel op zoek zijn naar producten of services die vergelijkbaar zijn met de uwe. De gebruikers worden geïdentificeerd op basis van hun verleden zoeken gedrag.

Acties die Google en Bing bekijken om eerder zoekgedrag vast te stellen, zijn klikken en de resulterende conversies, evenals de inhoud van de sites en pagina’s die ze bezoeken.

Deze gebruikers zijn nog niet eerder op uw site geweest, waardoor ze waardevol zijn om u te helpen uw nieuwe doelen voor klantacquisitie te bereiken tegen een efficiënte CPA of ROAS (return on ad spend ).

Google heeft meer dan 170 InMarket-doelgroepen opgenomen en heeft in de loop van de tijd extra doelgroepen toegevoegd. Sommige industrieën die zijn opgenomen zijn: kleding en accessoires, auto & voertuigen, baby & kinderproducten, schoonheidsproducten en -diensten, zakelijke diensten, computers en randapparatuur, onderwijs, werk, reizen, software, onroerend goed en sport en fitness.

Met InMarket-doelgroepen kunnen adverteerders gebruikers vastleggen die actief onderzoek doen of plannen maken in verschillende doelgroepsegmenten die Google en Bing hebben ingesteld.

Als u deze doelgroepen toevoegt als alleen bieden of als u naar het tabblad ‘publieksinformatie’ kijkt, kunt u een beter inzicht krijgen in de interactie van consumenten met uw merk.

Toepassing van InMarket-doelgroepen

Segmenten van InMarket Audience zijn te vinden door naar Campagnes en vervolgens Doelgroepen te gaan. Je selecteert vervolgens wat ze actief onderzoeken of plannen (in-market); Zodra u op de doelgroepen klikt en ze uitvouwt, ziet u alle doelgroepen die u kunt toepassen.

toepassing voor Google Analytics-applicaties voor niet-openbare doelgroepen

Als u de prestaties van deze doelgroepen wilt zien, moet u ze toepassen als alleen-biedinglagen in uw huidige campagnes, net zoals u zou doen voor normale doelgroepen (remarketing, vergelijkbare doelgroepen en klantenovereenkomsten). Zodra u voldoende gegevens heeft, kunt u bodaanpassingen maken op basis van die segmenten.

Er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden voordat u deze op uw campagnes toepast.

Als je meerdere doelgroepen hebt gelaagd, kan die gebruiker maar in één doelgroep zijn. Google bepaalt in welke doelgroep ze zich bevinden als de gebruiker klikt of converteert. Het publiek met de hoogste bodaanpassing komt eerst als de gebruiker in meerdere doelgroepbuckets valt.

Het is belangrijk om hogere bodaanpassingen te hebben voor remarketingdoelgroepen of klantmatch-doelgroepen over andere doelgroepbuckets, omdat deze gebruikers een bijzonder sterke intentiehebben getoond .

Het is vooral belangrijk als de gebruiker waartoe u remarketingt, al een startpagina heeft bereikt / die is toegevoegd aan de winkelwagen of de check-out heeft gestart.

We hebben het gehad over het belang van het toepassen van doelgroepen op uw campagnes als bied-alleen om meer te weten te komen over de consument waarmee u communiceert en om te streven naar sterkere artiesten. Het kan ook belangrijk zijn om slecht presterende gebruikers terug te trekken die u niet zo agressief wilt adverteren.

Analyse van de huidige prestaties

Adverteerders kunnen momenteel naar doelgroepen kijken op het tabblad Audience Manager en vervolgens in Audience Insights. Adverteerders kunnen het publiek bekijken dat Google het meest relevant acht voor hun bedrijf. Google geeft de top 10 van doelgroepen voor uw bedrijf en past een index toe, die een vergelijking is tussen de InMarket-doelgroep en de algemene bevolking.

google analytics inmarket audiences analyseren de huidige prestaties

U wordt misschien verrast door een aantal van de doelgroepen die Google relevant acht. U kunt verwachten dat gebruikers in een bepaalde bucket vallen, maar ze vallen eigenlijk uiteen in verschillende InMarket-doelgroepen. Als u een volledige eerste leesbewerking wilt uitvoeren, kunt u alle InMarket-doelgroepen op uw campagnes toepassen. Vervolgens kunt u na uw eerste prestatie-analyse uw advertenties inkorten tot uw grootste InMarket-doelgroepen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format