Inzicht in 14 soorten backlinks – ideale SEO boosters + die te vermijden

4 min


129

Voor beter of slechter, beoordelen zoekmachines uw website door het bedrijf dat zij bijhouden.

Dit is de reden waarom het instellen van backlinks met populaire en gezaghebbende sites een buitenmaatse rol speelt in de vraag of uw SEO zinkt of zwemt: uw plaatsing op pagina’s met zoekresultaten (SERP’s) is zwaar, sterk beïnvloed door de kwantiteit en kwaliteit van backlinksnaar uw site. En hoewel de meeste backlinks de reputatie en ranglijst van een site versterken (zij het in verschillende mate), kunnen anderen uw SEO-inspanningen belemmeren.

Drie belangrijke variabelen bepalen de waarde die een backlink bijdraagt ​​aan uw site: 1) de erkende kwaliteit en autoriteit van de linking site; 2) of de linksite de link codeert met de status “volg” (volledige SEO-waarde aan de link verstrekken) en 3) de locatie van de link op de website. Kortom, links van gerespecteerde websites, ingesteld om te “volgen” en gepost in de hoofdtekst van de site zullen de grootste waarde opleveren vanuit een SEO- perspectief.

Hier zijn 14 verschillende soorten backlinks, variërend van de meest voordelige tot degenen die je beter kunt sturen zonder:

Backlinks Meest voordelig voor SEO

1) redactionele backlinks

Redactionele vermeldingen die verwijzen naar uw site – en een link bevatten die is geplaatst binnen relevante, hoogwaardige inhoud – zorgen voor de ideale backlink. Gewoonlijk worden redactionele backlinks gemaakt wanneer uw eigen inhoud wordt aangehaald als de bron van specifieke informatie (zoals een artikel of infographic), wanneer een bedrijfsvertegenwoordiger wordt geciteerd of geïnterviewd, of wanneer uw site wordt opgenomen in een koppelingsovereenstemming over een bepaald onderwerp .

Om redactionele backlinks aan te trekken, maakt u evergreen-inhoud die uw status als een thought leader aantoont, zodat uw site en uw merk geprezen worden als een bron voor interviews en industrie-inzicht. Maak boeiende, deelbare inhoud die de benen heeft om te gaan viral. Om uw contentstrategie uit te bouwen, kunt u gebruikmaken van SEO-tools waarmee u populaire zoekwoorden en onderwerpen kunt herkennen waarmee concurrenten succesvol zijn geweest, maar uw site moet dit nog wel bevatten.

2) Gastbloggen backlinks

Wanneer u gerenommeerde sites met gastberichten aanbiedt, is het vaak mogelijk om een ​​redactionele backlink op uw eigen site op te nemen. Oefenen gast bloggen outreach om waardevolle sites voor deze kansen werven moet een belangrijk onderdeel van zowat elke SEO strategie.

3) Backlinks in bedrijfsprofielen

Het maken van digitale profielen voor uw merk op bedrijfsvermeldingsites, sociale media, branchemappen en beoordelingssites biedt meestal de mogelijkheid om een ​​backlink (of een paar) te plaatsen. Zoekmachines bekijken deze vermeldingen als bewijs dat een site goed ingeburgerd is.

4) backlinks van webinars

Webinars (en opnames daarvan) bieden bijzonder waardevolle inhoud waarmee sites kunnen linken. Sites zullen webinars vaak insluiten in hun eigen pagina’s, samen met een link en vermelding van uw merk. Gebruik tactieken die vergelijkbaar zijn met blogpromotie om deze backlinks te bereiken: sites die u target voor gastbloggen, kunnen uw webinar ook als een resource toevoegen.

5) Backlinks naar gratis hulpmiddelen

Het aanbieden van een waardevolle tool – gratis – is een andere sterke methode om zowel aandacht als backlinks te verdienen die een diep en langdurig effect hebben op SEO. Dit kan betekenen dat u een eenvoudig maar nuttig activum maakt, zoals een kostencalculator die waardevol is voor die in uw branche, of een lite-versie van een betaalde tool die u aanbiedt. Stimuleer backlinks door de tool te promoten met sites die een vergelijkbaar publiek hebben als jijzelf (met behulp van SEO-tools om ze te ontmaskeren), evenals de doelen van je gastblogsites.

Andere SEO-boostende backlinks

6) Bevestiging van backlinks

Sites publiceren vaak bevestigingen wanneer een merk een donatie doet, of heeft een vertegenwoordiger die spreekt of sponsort bij een evenement in de branche, enz. SEO-tools die herkennen waar uw concurrenten hun backlinks verdienen, kunnen u helpen bij het identificeren en strategiseren van potentiële kansen om uw eigen dankwoord te verdienen. goed.

7) Gastpost bio-backlinks

Als een site die gastblogging accepteert, geen backlinks binnen de inhoud toestaat, gebeurt dit meestal binnen de biografie van de auteur. Zelfs als ze geen redactionele inhoud bevatten, hebben deze backlinks nog steeds een positief effect op SEO.

8) Badge-backlinks

Een slimme techniek voor het maken van backlinks is het bedenken van een insigne om aan andere merken toe te kennen als erkenning voor hun status of prestatie in enige hoedanigheid. Wanneer deze sites de badge met trots op hun sites plaatsen, krijgt u een link naar uw site. Nogmaals, u zult handig gebruik willen maken van SEO-tools om sites met een vergelijkbaar publiek als die van u te herkennen, om doelen voor uw badgeprogramma te bepalen.

9) Backlinks afgeleid van persberichten (over onderwerpen die media-aandacht verdienen)

Wanneer uw merk een nieuwswaardige aankondiging moet doen, kan het uitbrengen van een persbericht als basis dienen voor uw PR- en marketingtactieken, terwijl u ook backlinks kunt produceren uit publicaties die de aankondiging en de gepubliceerde release zelf dekken.

10) Reageren op backlinks

Het plaatsen van echt en relevant commentaar op inhoud – en inclusief een backlink – is meestal acceptabel als het waarde toevoegt aan het gesprek. Als het echter op een spammy manier wordt uitgevoerd, kan deze techniek een negatief effect hebben op uw reputatie bij zoekmachines. Wees voorzichtig om het niet te overdrijven.

Typen backlinks om te vermijden

11) Betaalde links

Zoekmachines worden gebouwd om de waarde van uw site te beoordelen op basis van de echte, verdiend populariteit bij andere sites. Google waarschuwt dat het kopen en verkopen van links een negatieve invloed kan hebben op de posities van een site in de zoekresultaten. Wanneer u links koopt in het streven naar een SEO-voordeel, krijgt u niet waar u voor betaalt.

12) Backlinks in persberichten die geen nieuwswaardig zijn

Het maken van persberichten uitsluitend voor het produceren van backlinks is een spammy-praktijk, die een negatief effect kan hebben op SEO.

13) Kwalitatieve of irrelevante directorykoppelingen

Het maken van profielen in directory’s die niet betrouwbaar en gerespecteerd zijn (of in mappen die gewoon niet gerelateerd zijn aan uw merk) kunnen als spam worden beschouwd en uw SEO-inspanningen schaden.

14) Backlinks van het forum van lage kwaliteit

Forumberichten van uw merk – en met name die met backlinks – moeten worden beperkt tot forums van hoge kwaliteit en echte discussies. Pogingen om links op deze locaties te spammen, kunnen een effect hebben dat tegengesteld is aan wat is bedoeld.

Kim Kosaka is marketingdirecteur bij Alexa.com, wiens tools inzicht bieden in digitaal gedrag dat marketeers gebruiken om hun publiek beter te begrijpen en te overtuigen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format