Is het verbergen van betaalde backlinks van Google eigenlijk mogelijk?

4 min


127

Het linkprofiel van uw website is in feite een van uw grootste zorgen. Gezien de soort boetes die door Google worden opgelegd voor elk wangedrag dat verband houdt met uw linkprofiel, is de zorg goed gerechtvaardigd. De waarheid is dat het opbouwen van een linkprofiel een tijdrovende bezigheid is waarvoor zorgvuldige beslissingen nodig zijn; vooral als je nadenkt over de gedachte backlinks voor je eigen website te kopen.

In een rapport wordt echter  ook besproken hoe een steekproef van 750.000 goed gedeelde artikelen van meer dan 50% geen externe links had. Dit wijst op de wijdverspreide ondiepe SEO-kennis waar website-eigenaren zich niet druk maken om koppelingen voor hun website te maken en te verdienen. En soms geven degenen die het goed doen niet noodzakelijkerwijs om ethiek.

Veel website-eigenaren hebben te maken met de zoekmachineoptimalisatie van hun site vanwege verschillende redenen. Omdat backlinks een snelle en efficiënte manier zijn om het verkeer en de rangorde van uw site te benadrukken, nemen velen van hen hun toevlucht tot onethische manieren om deze backlinks te krijgen, dwz ze kopen of uitwisselen voor andere digitale gunsten.

De vraag is, werkt het echt? Kun je de Google- algoritmen echt voor de gek houden ? Zal uw website er ooit voor worden gestraft? Als u altijd al deze vragen in gedachten had, kunt u met deze blogpost alles verkennen en beter begrijpen of u kunt voorkomen dat Google weet dat u links koopt om de SEO van uw site te verbeteren.

Een basis achtergrond op backlinks

Als u een nieuweling bent met het bouwen van een website of SEO, vraagt ​​u misschien: ‘ Wat is een backlink? ‘Nou, een backlink is een inkomende hyperlink van de ene webpagina naar een andere website. Het hebben van deze backlinks op een website verhoogt zowel de geloofwaardigheid van de website als het bedrijf dat ermee verbonden is. Backlinks van sites van hoge kwaliteit met een hoge gezaghebbende waarde kunnen een extra voordeel hebben voor uw website. Er is heel wat theorie achter het gebruik van de juiste backlinkpraktijken en voordat u daar aankomt, moet u weten hoe een betaalde link uw website kan beïnvloeden.

Wat zijn betaalde / gekochte links versus verdiende links?

Een ideaal koppelingsprofiel is een profiel met verdiende backlinks in plaats van betaalde links. Deze verdiende backlinks vinden plaats wanneer andere websites en blogs de inhoud van uw website echt interessant en nuttig vinden en zij kiezen ervoor om deze toe te voegen als een backlink. Sommige website-eigenaren hebben echter vertrouwd op het regelen van koppelingen voor kopen en verkopen om de zware SEO-oorlog te overleven.

Betaalde linkbuilding is wanneer een website een extern domein betaalt voor een gevolgde backlink die verwijst naar hun domein. Dit is strikt verboden door zoekmachines en kan resulteren in harde straffen. Het kan uw website voor een zeer korte periode ten goede komen, maar het is er nooit om te blijven. Vandaar dat uw website dergelijke onethische praktijken moet vermijden omdat vroeg of laat uw website wordt gestraft voor het zich overgeven aan dergelijk wangedrag.

Een rechtmatig verdiende backlink draagt ​​bij aan het vindingrijker en eenvoudiger maken van websites voor het online publiek, in plaats van het strikken van SEO-rangen. Deze verdiende backlinks verwijzen naar inhoud die sympathiek, vindingrijk en gekwalificeerd is. Alleen wanneer uw website relevante en hoogwaardige inhoud biedt, willen andere websites daar graag op wijzen. Ja, dat is een hoop werk en daarom proberen de meeste website-eigenaren een kortere route te nemen, dat wil zeggen betaalde links.

Kun je je voor Google echt verbergen dat je links koopt?

Sommige website-eigenaren en onervaren SEO-enthousiastelingen werken met een mening dat ze slimmer zijn dan Google of dat “hoe zou Google ooit weten” dat ze links kopen. Wat zij schijnen te onderschatten, is het feit dat het bereik en vermogen van Google om gegevens te ontginnen en te interpreteren veel groter is dan ons bevattingsvermogen. Als je denkt dat het gebruik van een speciale IP VPN zoals PureVPN je kan helpen de sporen te verbergen, dat is discutabel.

Wanneer deze onverantwoordelijke website-eigenaren deze betaalde links sport op hun website, vergeten ze dat ze altijd een patroon maken, ongeacht hoe hard ze proberen te vermijden om er een te maken. Patronen zoals het overdreven delen van links die behoren tot een ander domein / branche die niets te maken heeft met hun eigen industrie of het richten van websites die zich overgeven aan dergelijke buitensporige activiteiten voor linkbuilding, helpen Google de schuldigen te markeren.

Voor mensen die denken dat ze de algoritmes te slim af zijn, hebben ze misschien gelijk. Ze onderschatten echter ook het menselijke / handmatige beoordelingsteam van Google dat op een dag hun website voor een rol kan gebruiken en uiteindelijk het zwaar kan straffen voor dergelijke betaalde activiteiten voor linkbuilding. Het is altijd een algoritmeverslag, een tip van een concurrent of een actie van een manueel teamlid die dergelijke websites gaat verwijderen. Dus er is geen ontsnapping mogelijk.

Waarom betaalde links helemaal niet werken?

Het antwoord is kort, luid en duidelijk. Betaalde links werken op de lange termijn niet omdat ze onnatuurlijk, irrelevant en misleidend zijn; genoeg om je website te bestraffen.

We hopen nu dat we genoeg licht werpen op het onderwerp van de super slechte betaalde links en op de goeden die backlinks verdiend hebben. Nu dat je het weet, volgen hier enkele tips voor het koppelen van Bonuslinks :

  • Bekijk de autoriteit van uw website met behulp van de Checker voor website-autoriteiten . Met deze tool kunt u de autoriteit van een website begrijpen en controleren om u een idee te geven van hoe een website kan presteren in Google.
  • Richt u altijd op de kwaliteit van backlinks die u voor uw website accepteert in plaats van op het aantal backlinks.
  • Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u geen backlinks ontvangt van websites van lage kwaliteit. Ze bemoeilijken de kansen van uw site om goed te klasseren.
  • Gastberichten zijn waarschijnlijk een geweldige manier om backlinks te krijgen in ruil voor goede bloginhoud. Speel hier echter niet mee omdat je altijd gepakt wordt.
  • Verbroken koppelingen zijn geen probleem dat moet worden genegeerd. Ze leiden tot een slechte gebruikerservaring en maken het voor zoekmachines moeilijk om websites efficiënt te doorzoeken en te indexeren. Dus, repareer ze zodra je erachter bent.

Conclusie

Linkbuilding is een breed onderwerp om rekening mee te houden omdat het 2018 is en de rangen van de website goed zijn voor een goede competitie. Zelfs als uw website moeite heeft om voorop te blijven lopen en een stempel op de media te drukken, val dan nooit in de onethische praktijken van betaalde links of andere Black Hat SEO-technieken. Ze worden altijd door Google bedacht en dat kan de reputatie van uw website enorm schaden.

Met de juiste backlinking-praktijken kunt u de andere marketeers alleen maar winnen omdat u weet hoe u geavanceerde linkbuildingtechnieken op de meest ethische manier kunt implementeren. De voortgang is misschien traag, maar al uw inspanningen zullen de moeite waard zijn als de ranking van uw website verbetert.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format