Klantenrecensies: een goede SEO-tactiek - DeLaatbusiness

Klantenrecensies: een goede SEO-tactiek

3 min


96
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Ongeacht in welke branche u zich bevindt of wat uw bedrijf doet, u wilt zo dicht mogelijk bij de top van een zoekmachine-resultatenpagina (SERP) staan.

En natuurlijk is SEO wat u daar brengt, rekening houdend met meer dan 200 rangordesignalen , zoals de kwaliteit van uw inhoud, backlinks , mobiele optimalisatie en zoekwoorden .

Hoewel deze traditionele SEO-tactieken de strategieën sinds de oprichting van Google domineren, zijn  klantrecensies  een ander rangschikkingssignaal dat op hun hielen zit en nu 7% uitmaken van de gelokaliseerde organische rangschikkingsfactoren van Moz. Reviews bieden zoek marketeers een enorme kans om verder te gaan . Maar hoe verbeteren ze SEO?

Je zou kunnen zeggen dat klantbeoordelingen meeliften op een van de belangrijkste factoren: de ‘versheid’ van de inhoud van je website .

Door uw bedrijf te voorzien van een continu aanbod van verse, unieke, door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC), weten webcrawlers dat uw site actief is, waardoor uw website hoger wordt weergegeven, organische sterren van Google worden bereikt en de website-conversies worden verhoogd.

Inhoud geproduceerd in samenwerking met Feefo .

Het verkrijgen van organische sterren

Maar alleen het hebben van beoordelingen is niet genoeg. Idealiter moet uw bedrijf organische sterren van Google weergeven, de herkenbare rich snippets die uw website helpen opvallen in zoekresultaten. Het is bewezen dat deze sterren de klikfrequentie (CTR) tot 30% verhogen, volgens Search EngineLand. 

Om dat keurmerk van Google goed te keuren bij het hosten van beoordelingen door derden op uw website, moet het op de juiste wijze worden gemarkeerd met de juiste schema: code die algoritmen helpt meer informatieve resultaten over websites te retourneren. Er zijn drie hoofdtypen, gericht op startpagina’s, specifieke producten en de afzonderlijke locaties van een bedrijf.

In combinatie met het juiste schema kunnen uw beoordelingen ook in het kennisvenster van Google verschijnen in  het vak dat rechts van de zoekresultaten wordt weergegeven met relevante bedrijfsinformatie.

Dus zelfs als u beoordelingen heeft, zult u die sterren nog steeds niet laten zien zonder de juiste schema-opmaak op uw website.

Vecht tegen valse beoordelingen

Recensies kunnen geloofwaardigheid toevoegen, maar wat als ze nep zijn? Het is niet ongewoon om frauduleuze recensie-schrijfdiensten te zien geadverteerd, ondanks hardhandig optreden (en rechtszaken) tegen veelplegers.

Consumenten zijn praktisch; ze weten dat niets echt perfect is en staan ​​sceptisch tegenover producten en diensten met uniform positieve feedback. Vaak zijn het geloven van vijfsterrenrecensies te mooi om waar te zijn, mensen zijn meer geneigd om te worden beïnvloed door beoordelingen tussen de 4,2 en 4,5 van de 5, volgens GetApp .

Alleen-uitnodigingsplatforms negeren de dreiging van valse recensies door ze alleen te vragen aan echte klanten die producten van hun klanten hebben gekocht, in plaats van het open te laten voor iedereen om een ​​beoordeling achter te laten. Wanneer mensen weten dat uw beoordelingen allemaal zijn achtergelaten door echte klanten, zal de kracht van die relatie u helpen vertrouwen en verkoop te vergroten.

Beoordelingen en inkomsten

De meeste mensen houden rekening met online reviews in hun koopproces. Volgens het onderzoek van Fan en Fuel van december 2016 aarzelt 92% van de consumenten om een ​​aankoop te doen als een product geen beoordelingen heeft. Evenzo vond BrightLocal dat 88% van de consumenten online beoordelingen net zo vertrouwt als aanbevelingen van mensen die zij kennen.

Woord van mond houdt zeker gewicht in, maar het zien van online beoordelingen komt over het algemeen als meer gevarieerd en onpartijdig over en geeft hen dezelfde waarde. Hoe je het ook bekijkt, mensen vertrouwen mensen.

Dat vertrouwen vergroot het vertrouwen, wat vaak gepaard gaat met meer verkeer en meer omzet. Sinds HomeFuels Direct, een olie- en gasbedrijf gevestigd in Noord-Engeland, begon met het weergeven van organische sterren op hun website, steeg de omzet jaar-op-jaar met 69%.

En het zijn niet alleen positieve recensies die helpen. Beoordelingen zijn natuurlijk krachtig voor SEO, maar iets dat veel marketeers zich niet realiseren, is dat  negatieve beoordelingen  even goed kunnen bijdragen aan het vertrouwen van de consument.

Volume en variëteit tellen voor veel. Het tonen van positieve en negatieve beoordelingen toont aan dat u niets te verbergen heeft. De positieve beoordelingen spreken voor zich, terwijl de negatieve beoordelingen een geweldige kans bieden om te laten zien hoe goed uw klantenservice is.

Door consumenten een transparant beeld te geven van de manier waarop u met negatieve feedback omgaat, kunt u uw bedrijf zeker geliefd maken. In een wereld waar alles met de dag meer wordt geautomatiseerd, draagt ​​die persoonlijke touch echt bij aan uw algehele waarde.

Skate Shop

Op te sommen

Consumenten hebben tegenwoordig letterlijk alle keuzemogelijkheden in de wereld, waardoor de behoefte aan transparantie om uw bedrijf te helpen zich te onderscheiden van concurrenten van veel groter belang is.

Correct verzameld en correct weergegeven en gekoppeld aan het juiste schema, kan uw bedrijf recensies gebruiken als een fundamentele SEO-tactiek en als middel om Google organische sterren te laten zien. Het belangrijkste is dat beoordelingen van invloed kunnen zijn op het opbouwen van vertrouwen bij uw klanten, zodat zij gerust kunnen stellen dat ze via u kunnen kopen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format