Maakt het uit op welke afdeling uw SEO-team zit?

3 min


105

Of het nu in een bureauomgeving of in een bedrijf is, uw SEO-team wordt beïnvloed door waar het in de organisatie wordt geplaatst.

Maar eerst een voorbehoud: er is niet één correct antwoord voor hoe elk bedrijf of instantie dingen zou moeten doen. Met dat gezegd, kan het begrijpen van de invloeden in het spel met bepaalde organisatorische plaatsingen u helpen om verstandiger beslissingen te nemen terwijl u kijkt naar de logistiek van het categoriseren van een SEO-team.

Dus wat zijn de opties voor waar u uw SEO-team vindt?

Afzonderlijke SEO-afdeling

We beginnen met het voor de hand liggende antwoord. Laat SEO zijn eigen afdeling zijn. Dit werkt voor middelgrote tot grote teams die een eigen leiderschapsstructuur en groeimogelijkheden hebben.

De voordelen van het zelfstandig opereren van dit team zijn onder meer de mogelijkheid om de afdeling te segmenteren in functionele groepen, zoals technische SEO , contentmarketing , linkbuilding, enz.

Een ander voordeel is dat SEO-processen niet worden beïnvloed door de focus van een andere afdeling. Wanneer aanbevelingen van de SEO-afdeling komen, zijn de doelen achter hen duidelijk en specifiek.

Afdeling Strategie

De strategieafdeling is, wanneer aanwezig in een bedrijf of agentschap, verantwoordelijk voor het stimuleren van ontwikkeling van klantpersoneel en onderzoek naar bedrijfsinzicht, en vervolgens die gegevenspunten om te zetten in uitvoerbare initiatieven die het bedrijf vooruit helpen.

Het hebben van het SEO-team onder deze afdeling kan een symbiotische relatie zijn. Omdat de strategische afdeling vaak aan de top staat van initiatieven, kan het feit dat SEO deel uitmaakt van de afdeling ervoor zorgen dat SEO vanaf het begin wordt overwogen. De strategieafdeling profiteert ook van de inzichten die zijn afgeleid van organische zoekaudits en concurrentieanalyses.

Tech-afdeling / ontwikkelaars

Dit is het team dat verantwoordelijk is voor het instellen van domeinen, het coderen van de website (s), het onderhouden van de webpagina’s en meer.

Als u deel uitmaakt van deze afdeling, kan het SEO-team helpen optimalisaties te sturen en beter zicht te hebben op de inhoud van de site voordat deze wordt gestart. Dit heeft ook het voordeel van het maken van SEO onderdeel van het lopende onderhoudsproces.

Het SEO-team krijgt ook inzicht in de technische achterstand en een goed begrip van de implementatietijd die beschikbaar is voor testen en optimalisatie.

Digitale marketing / reclame

De afdeling inkoop en marketing van digitale media heeft componenten die direct aansluiten bij SEO, met name Pay-Per-Click (PPC) of Search Engine Marketing (SEM) -campagnes.

Continue coördinatie tussen PPC en SEO zorgt voor het zichtbaar maken van de zichtbaarheid van de pagina met zoekresultaten, en een goed begrip van waar zowel PPC- als SEO-inspanningen moeten worden verbeterd om de conversiemogelijkheden te maximaliseren. Door ervoor te zorgen dat plaatsingen op de top van pagina’s voor relevante termen worden bereikt met de best mogelijke methoden, kunnen de inkomsten stijgen en kunnen de advertentiekosten dalen.

Creatief / copywriters

Het algoritme van Google verandert rond het rangschikken van websites op basis van inhoud en ontwerpfactoren hebben de behoefte aan samenwerking bij het uitvoeren van de creatieve en SEO-processen van een organisatie vergroot.

De coördinatie tussen copywriting en SEO is zeer goed gedocumenteerd en blijft nodig voor optimale resultaten. Er is echter een minder bekende mogelijkheid beschikbaar in samenwerkingen met site-ontwerp en SEO. De visuele behandeling van inhoud is nu een sleutelfactor gezien het bijgewerkte ranking-algoritme van Google.

Met deze nieuwe factor in het spel, kan huisvesting SEO binnen de creatieve afdeling een naadloze samenwerking tussen SEO, kopiëren en ontwerp creëren, wat uiteindelijk de positie van zoekmachines zal verbeteren.

Analytics

De analyseafdeling bevat de sleutels tot het datawarehouse en stelt de organisatie in staat om te begrijpen hoe klanten interactief omgaan met de site wanneer ze via organische zoekresultaten aankomen.

Datapunten vormen de basis voor geweldige zoekmachine-optimalisatie. Zonder analyse van gegevens voor en na het optimalisatieproces, waadt het SEO-team in duistere onbekende wateren. Zelfs wanneer een gloednieuwe site wordt gelanceerd, moet het SEO-team rechtstreeks samenwerken met de analyse-afdeling om ervoor te zorgen dat de gegevens die ze nodig hebben, aanwezig zijn wanneer ze deze nodig hebben zodra de site wordt gestart.

Het hebben van deze hechte en constante interactie vergroot de kans om slimme wijzigingen door te voeren die conversies stimuleren.

Plaats een relevante expert in elke belangrijke afdeling

Gezien de hierboven genoemde behoeften aan specificiteit in SEO-implementatie, is een andere optie om een ​​relevante SEO-expert in te bedden in elk van de afdelingen waar deze invloed moeten hebben.

Omdat SEO zoveel specialiteiten raakt, kan het verspreiden van expertise in de hele organisatie een groot aantal voordelen bieden. Huisvestingsdeskundigen die kunnen helpen om optimalisaties in de relevante afdelingen te begeleiden, verhogen niet alleen slimme implementaties, maar kunnen ook een testcultuur in elk van die afdelingen bevorderen, omdat ze tijdens het samenwerken ideeën en discussies uitwisselen.

Andere afdelingen die het oor van het SEO-team nodig hebben, en vice versa

UX

De UX-afdeling (soms geplaatst binnen creatieve of technische afdelingen) moet nauw samenwerken met SEO-experts bij het ontwikkelen van de interactie van een gebruiker met de site en de gebruikerservaring zodra bezoekers van zoekmachines aankomen .

sociaal

SEO-experts, nu meer dan ooit, moeten de gesprekken tussen hun klanten begrijpen. Wat zeggen ze over hun behoeften en problemen? Hoe kan content creëren die behoeften aanpakken en oplossingen voor hen overbrengen?

Sociale strategen kunnen het SEO-team helpen die dialogen te begrijpen en de juiste content met de juiste klanten te verbinden.

Sales / Resourcing

Wanneer u SEO-services aan de organisatie of aan een externe partij levert in het geval van een bureau, moet u ervoor zorgen dat SEO-taken vanaf het begin worden verantwoord en dat er voldoende middelen beschikbaar zijn voor het succes. Bevestigen dat het SEO-team op dezelfde pagina staat voor zover de taken die worden uitgevoerd en het niveau van betrokkenheid betrokken zijn, betekent ook dat er voldoende tijd wordt ingeruimd om te profiteren van de geïdentificeerde kansen.

Laatste gedachten

Ongeacht waar uw SEO-team is gehuisvest, de sleutel tot het succes van dit team is constante communicatie. Door hen op de hoogte te houden van relevante initiatieven en ideeën, kunnen ze potentiële SEO-problemen oplossen en implementaties aanbieden die de organisatie helpen haar doelen te bereiken of te overtreffen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format