Moet ik mijn WordPress-website naar HTTPS verplaatsen? - DeLaatbusiness

Moet ik mijn WordPress-website naar HTTPS verplaatsen?

4 min


111
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Of u nu een website-eigenaar of een websitebezoeker bent, iedereen wil een snellaadwebsite die gevoelige informatie-uitwisselingen veilig kan uitvoeren.

In 2014 kondigde Google aan dat het HTTPS begon te gebruiken als een ranking-signaal, wat duidt op een toegenomen nadruk op beveiligde verbindingen van ‘s werelds grootste zoekmachine .

Toen, vorige maand,  kwam het nieuws dat Google’s Chrome-browser een “Niet veilig” waarschuwingsbericht voor niet-versleutelde webpagina’s zal weergeven. Dit bericht wordt weergegeven in de adresbalk van websites waarop het HTTPS-protocol niet wordt uitgevoerd. Stel u een situatie voor waarin uw bezoekers zich terugtrekken van uw website na het zien van dit waarschuwingsbericht.

Google controleert wel of uw site een HTTP- of HTTPS-protocol gebruikt. Het is misschien geen cruciale factor als u niet serieus bent over uw website. Als u een online bedrijf bent, is dit echter niet iets om over het hoofd te zien – websitebezoekers eisen veilige verbindingen met de websites waarmee zij in contact staan.

Als u niet al te bekend bent met de technische aspecten van SEO , lijkt werken met HTTPS misschien een beetje intimiderend. Het is echter niet zo complex als het lijkt te zijn. Het goede is ook dat je het werk achter de schermen niet hoeft te begrijpen als het gaat om het implementeren van HTTPS .

Dus, is HTTPS belangrijk?

Ja , HTTPS is ongetwijfeld essentieel en veel websites hebben de overstap al gemaakt.

Op het moment dat HTTPS werd aangekondigd als een rangordesignaal, was het slechts een “licht” exemplaar en had het betrekking op minder dan 1% van wereldwijde zoekopdrachten. Maar Google waarschuwde dat dit na verloop van tijd zou kunnen verbeteren, en we hebben al met Mobilegeddon gezien hoe Google de zaken kan opschudden als het besluit om de nadruk te leggen op een bepaald onderdeel van het internet.

Voor een website met een HTTPS-protocol geeft de zoekbalk in de browser een vergrendelingssymbool weer en in Google Chrome het woord ‘beveiligd’. Als dit echter niet op HTTPS staat, wordt het symbool niet weergegeven en kunnen gebruikers bijgevolg op hun hoede zijn voor de gegevens die ze invoeren – vooral als ze al snel een waarschuwing over de beveiliging van de site ontvangen.

Bijlage A: Search Engine Watch

Voordelen van overschakelen naar HTTPS

Maakt uw site veilig

Dit is het meest voor de hand liggende voordeel van overschakelen naar HTTPS. Wanneer u HTTPS afdwingt op uw site, garandeert u dat de informatie die tussen de client en de server wordt doorgegeven, niet kan worden gestolen of onderschept. Het is in feite een soort bewijs dat de gegevens van de klant niet in welke vorm dan ook worden gemompeld.

Dit is geweldig voor sites die klanten nodig hebben om in te loggen en betalingen via creditcards of betaalpassen te accepteren.

Encryption

Oké, dus als iemand er zelfs in slaagt om het te onderscheppen, zouden de gegevens voor hen helemaal waardeloos zijn. In het geval u zich afvraagt ​​waarom, het is omdat zij duidelijk niet de sleutel hadden om het te decoderen. Als website-eigenaren zou u de sleutel hebben om dit te doen.

authenticatie

Je moet wel gehoord hebben van tussenaanvallen. Met HTTPS is het bijna onmogelijk voor iedereen om uw klanten te misleiden en hen te laten denken dat zij hun persoonlijke informatie aan u verstrekken, terwijl zij in werkelijkheid dit aan een oplichter verstrekken. Dit is waar een SSL-certificaataan het licht komt.

Goed voor de SEO van uw site

U wilt zeker dat uw site hoger scoort in de resultaten van de zoekmachine en dat HTTPS hieraan bijdraagt. Met een hogere positie in uw site zou u meer klanten hebben, meer verkeer genereren en uw algehele inkomsten verbeteren. Het is niet alleen ons dat zeggen – Google zei het zelf!

Nu u al zijn voordelen kent, laten we eens kijken naar de stappen die u moet volgen.

Een SSL-certificaat verkrijgen

SSL is het protocol dat HTTPS gebruikt en dat u moet installeren. Het SSL-certificaat heeft uw bedrijfsnaam, domeinnaam, adres, land, staat en uw stad. Verschillende details, waaronder de vervaldatum van het certificaat, worden hier ook vermeld. Er zijn nu drie verschillende soorten certificaten waaruit u kunt kiezen.

Organisatievalidatie en domeinvalidatie zijn het soort certificaten dat u kunt krijgen als u een e-commercesite heeft of een site die persoonlijke gegevens van gebruikers verzamelt. Het derde type, Extended Validation Certificates, dient  ter verklaring van de juridische voorwaarden van een HTTPS-website.

U kunt deze certificaten op veel websites kopen. De prijzen verschillen, dus vergelijk ze en koop ze dan. Als je er een hebt gekocht, zorg dan dat deze is geïnstalleerd.

Maak de URL-map en omleiding van uw site

De ‘S’ in HTTPS maakt een enorm verschil in de URL. HTTP of HTTPS voor uw domeinnaam zijn geheel verschillende URL’s. Dit houdt in dat u kopieën van elke pagina op uw site moet maken en deze vervolgens moet omleiden. Deze omleiding zou van uw oude HTTP-pagina naar de nieuwe HTTPS-pagina gaan.

Het klinkt misschien allemaal behoorlijk ingewikkeld, maar het is niet in werkelijkheid. Uw URL-kaart kan gewoon een eenvoudige spreadsheet zijn. Bij het overschakelen van WordPress kunnen alle 301 (permanente) omleidingen eenvoudig aan het .htaccess-bestand worden toegevoegd.

Werk eraan om minstens één pagina aan de voorkant te bewerken

U moet ook werken aan het verkrijgen van uw front-end op HTTPS. Als je niet vertrouwd bent met de technische kant van de dingen, kan dit een beetje ingewikkeld lijken. Daarom is het het beste om met slechts één pagina te beginnen.

Als u een e-commercesite bent, kunt u beginnen met de pagina die betalingen accepteert. Dit is de pagina waarop klanten hun persoonlijke bankgegevens delen en daarom moet deze veilig zijn. Er zijn verschillende plug-ins beschikbaar die u hierbij kunnen helpen, zoals WP Force SSL . Met dergelijke plug-ins kunt u eenvoudig pagina’s dwingen om SSL te zijn.

Update interne links, afbeeldingen en andere links

Er zijn verschillende interne links op uw site en deze kunnen omleiden naar uw oude HTTP-pagina. Als je relatieve links hebt gebruikt, heb je geluk gehad. Als dit niet het geval is, moet u elk van de links vinden en vervolgens corrigeren met de nieuwe URL. U zou ook links naar andere bronnen moeten corrigeren, zoals stylesheets, afbeeldingen en scripts.

Als u een Content Delivery Network (CDN) gebruikt, moet u er ook voor zorgen dat de CDN ook HTTPS ondersteunt. Tegenwoordig ondersteunen de meeste CDN’s HTTPS, maar niet allemaal. Dus zorg ervoor dat je dat ook controleert.

Voeg uw site opnieuw toe aan Google Search Console

Nadat u alle benodigde wijzigingen heeft aangebracht, moet u Google zo snel mogelijk laten crawlen. Als u dit niet doet, is uw verkeer negatief beïnvloed. Maar waarom is opnieuw toevoegen vereist? Welnu, dat komt omdat een HTTPS-site als een geheel andere en nieuwe site wordt beschouwd.

Hierna verzendt u uw nieuwe sitemap in uw nieuwe vermelding en verzendt u de oude sitemap opnieuw, aangezien Google de 301-omleidingen opmerkt en de benodigde updates uitvoert.

Zodra u alle stappen hebt uitgevoerd, merkt u misschien een lichte positieve verandering in de rangschikkingen van de zoekresultaten. Wat u ook doet, zorg ervoor dat de eerste stap van het installeren van een SSL-certificaat correct is uitgevoerd. Als alternatief kunt u ook plug-ins gebruiken zoals Really Simple SSL , Easy HTTPS Redirection enz. Om de taak te volbrengen.

Aan het eind van de dag is de beslissing om over te schakelen naar HTTPS alleen van u. Als u alleen een blog hebt met een e-mailnieuwsbrief waarop mensen zich kunnen abonneren, hoeft u misschien niet de overstap te maken. Als u echter een online bedrijf bent, is overstappen op HTTPS een verstandige keuze.

Als je een aantal problemen tegenkomt, blijf onderzoeken en repareren. Zelfs als je geen technisch persoon bent, is het makkelijker dan je denkt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format