Optimalisatiegids voor stemzoeken (voice search): zes stappen voor 2019

10 min


128

Heeft u ooit geprobeerd om online naar bepaalde gegevens te zoeken wanneer u multitasking aan het spelen was en de tekst niet kon typen? Het zou behoorlijk moeilijk zijn zonder de mogelijkheid om gesproken zoekopdrachten uit te voeren.

Volgens het PWC- rapport gebruikt 71% van de respondenten liever hun stemassistent om iets te zoeken dan om hun vragen fysiek in te typen.

En het belangrijkste is dat de verschillen tussen gesproken en ingetypte vragen verschillende SERP-resultaten kunnen veroorzaken. Die op zijn beurt betekent dat uw concurrenten voice searchgeoptimaliseerde websites hebben een betere kans op het betrekken van uw potentiële klanten of abonnees.

Wilt u dat uw website zo hoog scoort voor stemvragen als voor de getypte exemplaren? Dit artikel geeft je de zes belangrijkste stappen die je moet nemen voor 2019.

gids voor optimalisatie van spraakherkenning

Voice search-evolutie

Weet je nog wanneer het zoeken naar spraak verplicht was om een ​​telefoonnummer van je mobiele apparaat te bellen en je zoekopdracht te melden?

Zo zag voice search er in de kinderschoenen uit (om precies te zijn in 2010). En tot weinig verbazing gebruikten maar weinig mensen het.

Sindsdien is het zoeken naar spraak aanzienlijk verbeterd.

In juni 2011 kondigde Google aan dat ze beginnen met het uitrollen van spraakgestuurd zoeken op Google.com.

In eerste instantie was de functie alleen in het Engels toegankelijk. Vandaag hebben we een keuze uit ongeveer 60 talen die worden ondersteund door Google Voice Search.

Met de Hummingbird- update in 2013 veranderden de concepten van getypt en gesproken zoeken veel.

Het bijgewerkte algoritme benadrukte de verwerking van natuurlijke taal en was gericht op het overwegen van de intentie van de gebruikers en de context van de query. Vanaf dat moment hebben zoekvragen met gestructureerde zinnen meer relevante antwoorden opgeleverd.

Bij gesproken zoekopdrachten stellen mensen meestal een lange vraag zoals ze normaal gesproken zouden zeggen. Vandaar dat de Hummingbird-update een enorme optimalisatie van push-naar- stem-zoekopdrachten gaf.

Waarom moeten we optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten?

Deskundigen verschillen van mening over optimalisatie van spraakonderzoek. De meesten van hen zijn het er echter allemaal over eens dat het een belangrijk onderdeel van het SEO-proces is.

We spraken met Jenny Halasz , spreker en consultant over SEO, en  Shane Barker , digital marketing strateeg, om hun inzichten te krijgen over optimalisatie van stemzoekmachines voor 2019.

“Hoewel gesproken zoekopdrachten zeker de toekomst zijn van hoe we de meeste zoekopdrachten zullen uitvoeren, is er niet echt veel dat je kunt doen om dit te optimaliseren, anders dan bij normale SEO-optimalisatie,” zegt Jenny. “Omdat het doel van Google altijd zal zijn om het beste resultaat te retourneren op basis van persoon, locatie en geschiedenis, is het moeilijk om precies te raden wat het juiste antwoord voor een query zal zijn.”

Op dezelfde manier merkt Shane op:

“Vergemakkelijkt door de lancering van stem-gebaseerde digitale assistenten zoals Siri en Alexa, stem zoeken vormt nu een belangrijk onderdeel van alle online zoekopdrachten. En zijn aandeel zal alleen maar stijgen tot een niveau dat SEO-experts het belang ervan niet kunnen ontkennen.

De vraag is wie het beste voorbereid is wanneer het zoeken naar stemmen een meerderheidsparticipatie van alle zoekopdrachten oplevert? En het antwoord daarop is SEO-experts die er nu hun tijd aan besteden.

Er is echter nog een andere kant aan. Hoewel spraakonderzoek in de toekomst waarschijnlijk een heel belangrijk onderdeel van SEO zal zijn, is dit nu niet het geval. Hoewel mijn advies nog steeds zou zijn om me voor te bereiden, zou ik adviseren om een ​​substantieel deel van uw budget niet aan het budget toe te wijzen. “

Dus begin te leren over de nuances van SEO voor gesproken zoekopdrachten. Dat gezegd hebbende, ga niet overboord en huur er een team voor in – tenminste nog niet.

De beste plaats om te beginnen? Meer informatie over de Hummingbird van Google en andere algoritmainversies en hoe deze de dynamiek van SEO hebben veranderd.

Voor eerdere artikelen over Hummingbird, lees:

Laten we nu kijken naar hoe we de optimalisatie van spraakherkenning daadwerkelijk kunnen aanpakken

Typische en gesproken zoekopdrachten leveren verschillende resultaten op. Dit betekent dat het optimaliseren van uw site voor een traditionele zoekopdracht er niet altijd hetzelfde uit ziet als het optimaliseren van uw site voor gesproken zoekopdrachten.

De belangrijkste zorg over gesproken zoekopdrachten? Mensen die spraakgestuurd zoeken op mobiel gebruiken, krijgen maar één topresultaat. Dit ene resultaat wordt liefkozend ” positie nul ” genoemd en iedereen wil het.

Tegen 2020 zal de helft van de zoekopdrachten met stem worden uitgevoerd. 

Dus tegen 2020 zal de helft van uw potentiële klanten uw website niet zien, zelfs als u de vierde bent in de SERP.

Rangorde nummer één – of borgpositie nul – is het belangrijkste doel voor elke ondernemer.

Dus, wat zijn de essentiële factoren om te overwegen om te optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten?

Zes essentiële factoren waarmee u rekening moet houden bij het optimaliseren van spraakopdrachten

1. Uitgelichte fragmenten

Als je niet bekend bent met de naam ‘ aanbevolen fragmenten ‘, weet je vrijwel zeker hoe ze eruit zien. Uitgelichte fragmenten verschijnen bovenaan de SERP’s. Google haalt de meest relevante inhoud en plaatst deze in een vak als dit: 

aanbevolen fragment

Aanbevolen fragmenten zijn van belang omdat tot 30% van de 1,4 miljoen geteste Google-zoekopdrachten deze bevatten.

U kunt er zeker van zijn dat als de resultaten een aanbevolen fragment bevatten, uw stemassistent zijn antwoord vanaf dat punt zal trekken.

Dus als u wilt rangschikken in de zoekresultaten voor spraak, moet u zich richten op het leveren van kwaliteitsgegevens die Google in het aanbevolen fragment weergeeft.

Lees voor meer informatie over aanbevolen fragmenten:

2. Gebruikersintentie

Wanneer mensen naar uw website zoeken, willen ze iets kopen of zoeken ze informatie? 

Gebruikersintentie vertelt ons de reden waarom iemand zijn zoekopdracht in de eerste plaats in een zoekmachine heeft ingevoerd.

Soms is de intentie duidelijk en duidelijk uitgedrukt in de zoekopdracht met woorden zoals “kopen”, “prijs”, “hoe,” “wat is,” enz. Maar andere keren verbergt de intentie zich alleen in de geest van een gebruiker.

De intentie kan al dan niet worden uitgedrukt.

Ongeacht – dankzij de update van Hummingbird – Google graaft in de context van de zoekopdracht. Ze onderzoeken de inhoud van sites en geven u welk antwoord het meest relevant wordt geacht.

Ik kan bijvoorbeeld zoeken naar ‘oscar winnaars’.

In het meest waarschijnlijke scenario ben ik geïnteresseerd in de meest recente prijsuitreiking – niet in de resultaten van 20 jaar geleden.

Zoekmachines begrijpen dit en houden er rekening mee.

Daarom moet u de gebruikersintentie overwegen bij het maken van inhoud om de relevantie van uw pagina’s voor specifieke zoekopdrachten te vergroten .

Dus als u uw pagina wilt optimaliseren voor een aanbevolen fragment, moet uw belangrijkste doel het begrijpen van de gebruikersintentie zijn en uw publiek onmiddellijk een antwoord geven.

Over dit onderwerp zegt Jenny Halasz:

“Probeer de intentie van uw klanten af ​​te stemmen op uw inhoud, probeer vragen te beantwoorden en geef waar mogelijk informatie. Dezelfde stappen die u nu neemt om te optimaliseren voor antwoordvakken, zullen u ook helpen bij het zoeken naar spraak. “

Lees voor meer informatie over de gebruikersintentie:

3. Lange staart sleutelwoorden & vragen

Bij het zoeken naar informatie via stemassistent gedragen mensen zich alsof ze met een mens praten.

De meesten van ons zullen geen korte, schokkerige sleutelwoorden gebruiken. We zullen vragen stellen en lange zinnen gebruiken.

Zoals Shane Barker het zegt:

“Gebruik meer conversationele zoekwoorden en woordgroepen die mensen gebruiken tijdens het praten, niet tijdens het typen. In wezen zullen dit long-tail-sleutelwoorden zijn, maar geformuleerd in de manier waarop mensen spreken. “

Overigens is het gebruik van lange staartwoordenwoorden niet alleen een goede manier om spraak te optimaliseren, maar ook voor traditionele SEO.

Sterker nog, sleutelzinnen met meer dan twee woorden hebben minder moeite (of competitie) en bieden hogere kansen om bovenaan te scoren.

Zoals ik al eerder heb vermeld, hebben mensen de neiging om vragen te gebruiken voor het zoeken naar spraak, samen met lange zinnen.

Bij het typen van een vraag zal een persoon bijvoorbeeld waarschijnlijk de meest relevante zoekwoorden gebruiken en zoiets als ‘de beste koffie in NYC’ schrijven.

Spraakquery klinkt aan de andere kant veel natuurlijker.

Eerst en vooral, in gesprek met je stemassistent, zou je beginnen met “Hey Siri …,” “OK, Google,” enz. Deze zinnetjes doen je denken dat je communiceert met je apparaat, niet alleen maar een op zoekwoorden gebaseerde query uitvoert. Dus wanneer u op zoek bent naar de beste koffie, stelt u waarschijnlijk een vraag: “Hey Siri, waar kan ik de beste koffie drinken?”

Om erachter te komen welke vragen uw doelgroep kan stellen (en niet te veel tijd te besteden aan het doen), kunt u tools gebruiken zoals Zoekvragen beantwoorden of Serpstat . Disclaimer, ik werk bij Serpstat en ben dus duidelijk meer bekend met de tool. 

Als u bijvoorbeeld onze tool gebruikt, typt u eenvoudig het woord of een zin die het beste het onderwerp van uw inhoud beschrijft. Van daaruit zou je te zien krijgen hoe mensen meestal naar dat onderwerp zoeken. 

lange staart sleutelwoorden en vragen

Zorg ervoor dat je vragen van zoekers beantwoordt

Shane Barker merkt op:

“Beantwoord de veelgestelde vragen van uw klanten op uw website of blog. Gebruik een conversatietoon om deze vragen te formuleren en goed te rangschikken voor stemvragen. “

Wanneer u de vragen kiest waarover u in uw bericht schrijft, voegt u ze toe aan de pagina’s op uw site.

U kunt ook H2-kopteksten maken met behulp van deze query’s en antwoorden in de hoofdtekst geven. Beantwoord de vragen bondig en zorg ervoor dat het hoofdidee kort wordt vermeld.

Nadat u de vraag rechtstreeks hebt beantwoord, kunt u ook andere gerelateerde zoekvragen behandelen. Dit helpt u bij het rangschikken voor zoveel mogelijk variaties van zoekopdrachten.

En om uw positie in aanbevolen fragmenten niet te verliezen, houdt u uw inhoud fris en werkt u deze regelmatig bij.

Lees voor meer informatie over zoekwoorden:

4. Paginasnelheid

Paginasnelheid betekent de tijd die nodig is om uw pagina te laden. Dit is ook van invloed op het al dan niet verschijnen van uw pagina in stemzoekresultaten.

Stel een persoon voor met spraakgestuurd zoeken – ze zijn waarschijnlijk onderweg en / of gehaast.

Dus om die zoekers te bereiken, heeft paginasnelheidoptimalisatie echt hoge prioriteit. 

Als eerste stap analyseert u uw huidige websitesnelheid met PageSpeed ​​Insights .

Deze tool vertelt u of de huidige laadtijd van uw site snel genoeg is en suggesties voor hoe u deze nog sneller kunt maken.

Merk ook op dat mobiele snelheid belangrijker is dan desktop voor optimalisatie van spraakherkenning. Dit geldt ook voor het algehele ontwerp – zorg ervoor dat uw website mobielvriendelijk is,  aangezien het merendeel van gesproken zoekopdrachten plaatsvindt via mobiele apparaten.

paginasnelheid

Lees voor meer informatie over paginasnelheid:

5. Gestructureerde gegevens

Gestructureerde gegevens worden code toegevoegd aan HTML-markeringen en gebruikt door zoekmachines om de inhoud van uw site beter te begrijpen.

Door gestructureerde gegevens te gebruiken, kunt u zoekmachines helpen uw inhoud efficiënt te crawlen en te lezen.

Met schema-opmaak kunt u de manier waarop u informatie over uw merk verstrekt en de manier waarop machines deze interpreteren, beter beheren.

Het implementeren van gestructureerde gegevens resulteert in rich snippets waarvan bekend is dat ze de klikfrequentie verhogen, het verkeer stimuleren en u concurrentievoordelen bieden.

In de onderstaande afbeelding laten de delen die in het rood zijn gemarkeerd zien waar deze rich snippets afwijken van de normale:

gestructureerde gegevens

Als u deze gegevens heeft, kunnen uw pagina’s ook worden weergegeven in aanbevolen fragmenten en daarmee in de resultaten van spraakgestuurd zoeken.

Met name kunt u gestructureerde gegevensmarkering gebruiken om betere informatie over mobiele apparaten over uw website en de inhoud ervan te bieden.

Dus als je alles goed doet en inhoud produceert die door zoekmachines wordt geïnterpreteerd als zeer relevant (en als je een beetje geluk hebt), wordt je fragment weergegeven:

gestructureerde gegevens

Dit is hoe dat eruit ziet in de code:

gestructureerde data codevoorbeeld

Als u wilt weten hoe u gestructureerde gegevens op uw site kunt implementeren, gebruikt u Schema.org- woordenschat. Ze hebben een reeks schema’s waarmee SEO-experts hun websites kunnen markeren.

Wanneer u gestructureerde gegevens uitwerkt, moet u onthouden dat het gemakkelijk is om spammy te worden. Gebruik de gegevens die relevant zijn voor de inhoud die u verstrekt.

En ten slotte, blijf je opmaak updaten, omdat alles de neiging heeft voortdurend te veranderen. Zoals we allemaal veel te goed weten, zijn websites nooit af. 

Lees voor meer informatie over gestructureerde gegevens:

6. Lokale SEO

Uit een  BrightLocal- rapport blijkt dat 58% van de consumenten stemmen zoeken om lokale bedrijven te vinden.

Dit is geen verrassing, want de meeste mensen gebruiken gesproken zoekopdrachten wanneer ze ergens lopen of rijden. Meestal gebruiken mensen echter stem om te ontdekken waar ze naartoe moeten gaan.

Mensen die zoeken naar ‘beste donuts in LA’, proberen donuts bij hen in de buurt te vinden.

Als u in LA een donutshop bezit, wilt u uw stad opnemen bij het optimaliseren van zoekwoorden.

Dit geldt ook voor staten, buurten en zelfs landen waar uw bedrijf werkt.

Het belangrijkste is dat mensen die een gesproken zoekopdracht uitvoeren waarschijnlijk de zin ‘bij mij in de buurt’ gebruiken 

Stel dat ik besluit wat donuts te eten. Ik heb meer kans om te zeggen “OK Google, donuts cafe in de buurt van mij,” dan “donuts cafe in Los Angeles.”

In dit geval zal de zoekmachine mijn locatie gebruiken om te begrijpen welke cafés het dichtst liggen bij waar ik op dit moment ben.

Om in de relevante resultaten voor dergelijke query’s te verschijnen, voegt u natuurlijk niet de eigenlijke zin ‘bij mij in de buurt’ toe aan uw inhoud.

Zoals Jenny Halasz uitlegt:

“Houd er rekening mee dat bij” near me “-vragen gewoon een locatie is toegevoegd die bedoeld is om te zoeken. Het is niet nodig om de woorden ‘bij mij in de buurt’ op uw site overal te gebruiken. Als u wilt rangschikken voor “pizza bij mij in de buurt”, volg dan in ieder geval de prestaties van dat zoekwoord bij uw rangschikkingstools, maar maak u geen zorgen om “dichtbij mij” in uw huidige sitecode te plaatsen. “

Integendeel, de meeste zoekrobots gebruiken informatie over bedrijfsvermeldingen.

Als u informatie over bedrijfsvermeldingen wilt optimaliseren, moet u naar uw  Google Mijn Bedrijf-pagina gaan.

Zorg er daar voor dat je alle nodige informatie hebt toegevoegd, zoals merknaam, adres, openingstijden, etc.

Shane Barker merkt op:

“Optimaliseer uw Google Mijn Bedrijf-vermelding en verstrek nauwkeurige en bijgewerkte contactinformatie. Veel gesproken zoekopdrachten zijn bedoeld voor lokale zoekopdrachten en door uw bedrijf daar op te lijsten, kunt u beter rangorden voor dergelijke zoekopdrachten. “

Lees voor meer informatie over lokale SEO:

Inpakken

Mensen gebruiken al veel zoekopdrachten op basis van stemmen, en de populariteit ervan zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Degenen die al rekening houden met optimalisatie van spraakoptimalisatie in hun SEO verbeteren de zichtbaarheid van hun inhoud aanzienlijk, aangezien spraakverkenningen de resultaten steeds beperkter maken tot alleen de toppagina’s.

Hoewel het nu misschien onheilspellend lijkt, is de toekomst met gesproken zoekopdrachten duidelijk. Deze zes stappen voor optimalisatie van spraakoptimalisatie helpen je je voor te bereiden op de top.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format