SEO basics: De top 8 fouten die rookies (en nieuwe bedrijven) maken - DeLaatbusiness

SEO basics: De top 8 fouten die rookies (en nieuwe bedrijven) maken

4 min


124
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

SEO-fouten kunnen eenvoudig worden gemaakt, vooral wanneer u net begint – hetzij als een nieuwe SEO, of als een jonge onderneming.

Door goed op de hoogte te zijn van specifieke valkuilen waar nieuwe bedrijven en SEO-beginners aan kunnen tippen bij het optimaliseren van hun site en hun inhoud, kunt u de meest voorkomende fouten en onoplettendheden vermijden, de beste werkwijzen implementeren en uw zichtbaarheid van uw zoekresultaten snel volgen.

Hier zijn acht misstappen die u wilt vermijden:

1) Niet eerder beginnen met SEO

Bedrijven kunnen (en te vaak doen) jaren investeren in het creëren van aantrekkelijke inhoud die precies is waar de doelgroep naar op zoek is. Zelfs de beste inhoud zal echter niet veel goeds doen als het beoogde publiek het niet kan vinden of niet weet dat het bestaat.

Betrokken zijn bij SEO om ervoor te zorgen dat inhoud zichtbaar en prominent is – niet begraven onder andere zoekresultaten – kan net zo cruciaal zijn voor succes als de inhoud zelf. Kleinere bedrijven in het bijzonder hebben de neiging om contentcreatie belangrijker te maken dan de SEO-strategie, maar deze twee moeten echt hand in hand gaan. De beste tijd om met SEO te beginnen is eerder dan veel bedrijven denken.

2) Geen zoekwoorden met een lage concurrentie kiezen

Opkomende websites zullen waarschijnlijk niet genoeg aantrekkingskracht hebben om hoge zoekrangschikkingen te verdienen tegen concurrerende voorwaarden. Verwacht dat dit nog enige tijd waar zal blijven, zelfs als alle beste praktijken in het boek worden gevolgd; Beginnen met nieuwe inspanningen betekent dat je je weg omhoog werkt, en dit gaat zeker op voor SEO.

Helaas maken veel nieuwe bedrijven de fout om zich uitsluitend te richten op zoekwoorden met een hoge concurrentie uit de buurt en er niet in slagen resultaten te behalen voor zover ze rangschikken in resultaten.

Een betere strategie is om te beginnen met het vinden en concentreren van zoekwoorden met een lage concurrentie . Als je dit doet, is het beter haalbaar om de ranglijst te beklimmen en het verkeer en de reputatie van de site te vergroten. Dat, op zijn beurt en met een beetje tijd, zal bijdragen aan het succes van die meer concurrerende zoekwoorden.

3) Het publiek en hun zoekintentie niet begrijpen

Er is een misvatting dat SEO-succes draait om het voor de gek houden van de algoritmen. In werkelijkheid is de belangrijkste SEO beste praktijk om inhoud te creëren die aantrekkelijk is voor uw publiek.

Alle tactieken die inspelen op de behoeften van zoekmachines moeten op de tweede plaats komen – en in veel gevallen zijn praktijken die voldoen aan zoekers en zoekmachines één op één. De sleutel is om de zoekintentie van uw publiek te begrijpen : wat proberen mensen te bereiken wanneer ze op bepaalde voorwaarden zoeken? Ze willen misschien informatie, of iets specifieks zoeken of kopen.

Wanneer de inhoud van uw webpagina’s voldoet aan die zoektocht intentie , zowel uw doelgroep en de zoekmachines uw site zal belonen. Wat goed is voor het publiek, is bijna altijd wat goed is voor de algoritmen.

4) Richten op brede zoektermen in plaats van op de lange staart

SEO beginners kunnen geloven dat het focussen op brede en eenvoudige zoektermen de natuurlijke plaats is om te beginnen. Omgekeerd blijken meer specifieke en gedetailleerde langetermijntermen veel voordeliger.

Wanneer iemand een brede term invoert in zijn zoekmachine, kan een aantal veronderstellingen worden gemaakt.

Ten eerste zijn ze waarschijnlijk al vroeg bezig met het leren van een onderwerp waarover ze nog niet veel kennis hebben. Twee, zelfs als de voorwaarden duidelijk betrekking hebben op een specifiek product of een specifieke service, zijn die gebruikers vaak nog niet klaar om een ​​aankoop te doen.

Brede zoektermen zijn ook meestal zoekwoorden met een hoge concurrentie, zoals hierboven besproken. Zoekmachine-resultatenpagina’s voor algemene termen hebben meestal ook meer advertenties bovenaan, waardoor organische vermeldingen naar beneden worden gedrukt (waardoor ze doorgaans minder waardevol worden).

5) Vergeten informatie over webpagina’s “onder de motorkap”

Voor velen die aan de slag gaan in SEO, kan het maar al te gemakkelijk zijn om de SEO-verhogende details te vergeten die moeten worden toegevoegd aan elke webpagina op uw site – paginatitels, metabeschrijvingen, afbeeldingsbestandsnamen en alt-tekst, URL’s, enz. – omdat ze niet zichtbaar zijn op het oppervlak van uw inhoud.

Deze elementen zijn echter essentieel om vorm te geven aan de manier waarop zoekmachines – en dus ook het publiek dat u zoekt – uw pagina’s bekijken. De title-tag, slug (pagina-URL) en metabeschrijving voor een webpagina bepalen de tekst die wordt weergegeven op de resultatenpagina van een zoekmachine en wanneer deze wordt gedeeld op sociale media.

Hoewel onzichtbaar op de pagina’s zelf, dient deze tekst als een soort advertentie voor uw site waar deze wel wordt weergegeven. SEO-beginners moeten ook niet verlegen zijn met continue tests om te bepalen welke tekst de beste klikfrequenties oplevert.

Een paar onderdelen onder de kap om op te letten

6) Denken dat keyword stuffing zal helpen

Keyword stuffing is de praktijk om zoveel mogelijk zoekwoorden op een pagina te gebruiken om de gunst van zoekmachines te winnen. Het resultaat is onhandige inhoud die een slechte gebruikerservaring creëert.

Hoewel veel beginners denken dat het vullen van zoekwoorden een kortere weg is naar ranking, fronsen zoekmachines deze praktijk. De algoritmen zijn te slim om voor de gek gehouden te worden door het vullen van zoekwoorden, en zoekmachines vinden en bestraffen steeds vaker sites die het proberen te doen.

Nogmaals, het produceren van content die op legitieme wijze voldoet aan de zoekintentie van een publiek, is de beste en meest succesvolle SEO-techniek.

7) Vergeten om interne links uit te bouwen

Zodra je erin bent geslaagd iemand naar je site te brengen, wil je ze daar houden – zowel voor SEO als natuurlijk voor je eigen zakelijke doeleinden. Geef je publiek eenvoudig toegang tot andere content die logisch voortvloeit uit de pagina waarop ze zich bevinden.

8) Geen resultaten meten

Ten slotte zijn SEO-nieuwkomers het meest geneigd om nieuwe werkwijzen te implementeren zonder de resultaten goed te volgen om te informeren of ze effectief zijn of niet. SEO is een zeer datagedreven onderneming en de analytische hulpmiddelen om het succes van SEO bij te houden zijn direct beschikbaar en moeten vroeg worden gebruikt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format