SEO-metabeschrijvingen schrijven: praktische tips voor mobiel en desktop

5 min


130

In 2016 schreef mijn collega Christopher Ratcliff hier een uitstekende handleiding over metabeschrijvingenbij Search Engine Watch .

Veel van wat is opgenomen in dat artikel is nog steeds nuttig. De goede en slechte voorbeelden van Chris-analyses zijn nog steeds relevant en je zou het veel erger doen dan je eigen beschrijvingen te schrijven volgens zijn afhaalchecklist, zelfs twee jaar later.

Maar zoals het geval is in de wereld van zoeken, zijn dingen altijd aan het veranderen. SEO-copywriters en -marketeers moeten zich aanpassen aan een zich voortdurend ontwikkelend SERP-landschap op meerdere schermen en rekening houdend met het veelzijdige algoritme van Google.

Google is steeds onvoorspelbaarder met hoe het meta-beschrijvingen toont . Tegenwoordig kan de lengte waarmee het beschrijvingen afkapt aanzienlijk verschillen van resultaat tot resultaat. Soms genereert de service automatisch beschrijvingen of wijzigt deze. We zien zelfs SERP’s met veel minder beschrijvingen in gebruik met de opkomst van andere rijke functies zoals antwoordkisten en carrousels.

Laten we enkele voorbeelden bekijken en de beste praktijken voor metatebeschrijving overwegen voor 2018.

Eerste dingen eerst – wat zijn metabeschrijvingen?

Metabeschrijvingen zijn een kort stukje geschreven inhoud die is gemarkeerd in de HTML van een webpagina.

Goede voorbeelden gaan meestal nader in op de informatie die in het title-tag wordt gegeven en zijn bedoeld om de gebruiker ertoe te brengen door te klikken. Ze geven misschien een voorproefje van de inhoud op die specifieke pagina door deze te beschrijven …

… of een uittreksel …

Ze geven soms een bredere beschrijving van de site.

En als het resultaat een merk is, kan de metabeschrijving het merk meer in het algemeen beschrijven.

We associëren vaak metabeschrijvingen met de grijze tekst die wordt weergegeven onder de URL in de zoekresultaten. Ze verschijnen ook wanneer pagina’s worden gedeeld op sociale kanalen zoals Twitter en Facebook.

 

 

Beschrijvingen kunnen ook specifiek worden aangepast voor Facebook-optimalisatie met Open Graph-markeringen en voor Twitter met Twitter-kaarten .

Metabeschrijving lengtes – ze veranderen

Tot voor kort was het standaard voor Google om een ​​redelijk voorspelbare limiet in te stellen voor hoe lang metabeschrijvingen zouden kunnen zijn. Zoals Chris benadrukt in zijn laatste stuk, konden we verwachten dat beschrijvingen meestal worden afgekapt op ongeveer 135-160 tekens. Maar dit is niet langer het geval.

De bovenstaande voorbeeld-SERP’s (voor de term ‘beste door baby geleide spenen’) bevatten een metabeschrijving voor Netmums die wordt ingekort met ongeveer 330 tekens, evenals kortere beschrijvingen die meer in overeenstemming zijn met de klassieke lengte van 135-160 tekens.

We kunnen hieruit ook afleiden dat het algoritme van Google de bruikbaarheid van de metabeschrijving beoordeelt, en er meer in opneemt als het waarschijnlijk snel de vraag van de zoeker beantwoordt.

We kunnen ook het resultaat van de moeder en baby duidelijk zien alsof het is geschreven met traditionele karakterlimieten in gedachten. Het is nog steeds, zou ik zeggen, de meest overtuigende beschrijving van het stel in de zin dat ik wilde klikken. Maar we kunnen duidelijk zien op deze resultatenpagina dat het experimenteren met langere metabeschrijvingen nu een optie is voor marketeers.

Variaties tussen mobiel en desktop?

Als het gaat om het nadenken over onze zoekresultaten in de mobiele context, is Google nog wreder met hoe lang metabeschrijvingen kunnen zijn op kleinere schermen? Natuurlijk wil de zoekmachine meer ruimte aan links en titels dan aan beschrijvingen besteden?

Laten we de bovenstaande resultaten vergelijken met hoe ze eerlijk zijn op mobiele SERP’s.

Het korte antwoord: er is – voor deze vraag in ieder geval – heel weinig verschil tussen hoe Google de beschrijvingen op verschillende schermen presenteert.

We moeten een aantal kanttekeningen plaatsen. Dit is slechts één vraag, in één niche, over slechts een paar apparaten, maar het is vrij verhelderend. Beide langste metabeschrijvingen van de desktop-SERP’s worden op mobiel op dezelfde lengte gehouden.

Maar dat wil niet zeggen dat Google geen wijzigingen aanbrengt in SERP’s op handheld-apparaten.

Het goed gemaakte moeder- en babyresultaat wordt met een paar karakters aangescherpt en “vingervriendelijk” verwijderd. Zeg niets meer, we hebben alle antwoorden, inclusief “. Als we in de brontekst duiken, kunnen we een beter beeld krijgen van wat er aan de hand is.

In dit geval is Google behoorlijk slim bezig met het afkappen van de gemarkeerde metabeschrijving om tekst van de pagina met enkele sleutelwoorden te bevoordelen. Het doet dit op de desktop en – in iets meer ernstige mate – op mobiel.

Maar de regel is niet zo simpel als het aannemen dat mobiele beschrijvingen korter moeten zijn. Zoals de eerdere voorbeelden aantonen, kan Google, als de beschrijving relevante sleutelzinnen bevat of goed bezig is met het beantwoorden van de zoekopdracht, langere fragmenten opnemen, zelfs op mobiele apparaten.

Metabeschrijvingen in het tijdperk van rijke functies

Google is duidelijk altijd beter in het begrijpen van onze intentie als zoekers.

Het algoritme maakt hier een goed oordeel over voordat er wordt besloten hoeveel of hoe weinig een beschrijvingsfragment bevat. Maar het kan heel goed zijn om veel rijke functies in de SERP’s op te nemen. Deze omvatten antwoordvensters, informatiegrafieken – evenals elementen in en rond de beschrijving zelf, zoals sterbeoordelingen en ‘jump to …’ – links.

Zoals ik heb besproken in een recent artikel over zichtbaarheid in hedendaagse SERP’s , hangt het ervan af hoe goed je content is gemarkeerd zodat de zoekmachine deze functies kan bevatten.

Interessant is dat voor de rijke functionaliteit van de hedendaagse SERP’s de bescheiden metabeschrijving nog steeds ongelooflijk belangrijk is. Met Google’s bereidheid om langere beschrijvingen te presenteren, kunnen we zelfs stellen dat goed ontworpen beschrijvingen van 300 tekens zowel de zichtbaarheid als de klikfrequenties kunnen verbeteren.

Google wordt steeds slimmer, maar het doet zijn beste werk als het duidelijk is uit de manier waarop onze inhoud wordt geschreven en gemarkeerd. De kunst is om het juiste evenwicht te vinden door ervoor te zorgen dat uw markup de zoekspiders op de relevante informatie op uw pagina attent maakt en ervoor zorgt dat uw metabeschrijving nuttig is voor uw lezer.

Google zal het laatste woord hebben over de vraag of het andere inhoud op uw site nuttiger acht, afhankelijk van de bedoeling van uw zoeker – en mogelijk een aangepast fragment in overeenstemming hiermee. Als het die mogelijkheid heeft, kunnen we dankzij de inspanningen die we in onze SEO ter plaatse doen, de beste ervaring voor onze zoekers verwachten.

 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format