SEO-strategieën en keyword-rankings: mobiel versus desktop

4 min


116

Alsof we nog niet genoeg hadden om over na te denken in een bepaalde SEO-campagne, is het nu noodzakelijk om je benaderingen van mobiel en desktop zoeken te scheiden en te verfijnen.

Hoewel mobiel in de afgelopen jaren enorm veel is geworden, zou dit niet de verwaarlozing van desktop moeten zijn. Hoewel SEO voor mobiel en desktop dezelfde basisprincipes en beste praktijken volgen, zijn er nuances en discrepanties die moeten worden meegenomen in uw algehele strategie.

Onderdeel hiervan zijn de ranglijsten van zoekwoorden: je zult nooit weten hoe je je strategieën moet aanpassen als je de ranglijst niet afzonderlijk voor elk volgt. Uit onderzoek van BrightEdge bleek dat 79% van de vermeldingen een andere rang heeft op mobiele apparaten in vergelijking met desktop en dat het hoogste resultaat voor een zoekopdracht 35% van de tijd anders is op desktop en mobiel. Dit zijn statistieken die gewoon niet kunnen worden genegeerd.

Waarom verschillen ze?

Alvorens zich te verdiepen in hoe je zoekwoord rankings te vergelijken op mobiele en desktop, is het allereerst belangrijk om te erkennen het waarom en het wat : waarom ze zijn verschillend en wat het betekent voor uw SEO-strategie.

Het is van het grootste belang te begrijpen dat zoekopdrachten op desktop en mobiel verschillende algoritmen gebruiken. Uiteindelijk wil Google de beste gebruikerservaring bieden voor gebruikers, ongeacht welk apparaat ze gebruiken. Dit betekent dat het creëren van een op maat gemaakte-apparaat ervaring op maat en om dat te doen, moeten we dieper in gebruiker ingaan intentie .

Het draait allemaal om de intentie van de gebruiker

De crux van het mobiele versus desktop raadsel is dat de intentie van de gebruiker voor elk apparaat de neiging heeft te verschillen. Dit is met name van belang bij het bepalen van hoe ver een gebruiker zich bevindt langs de trechter. Het is een generalisatie, maar mobiele gebruikers in het algemeen zijn vaak dichter bij de transactionele fase, terwijl desktopgebruikers meestal dichter bij de informatieve fase staan.

We kunnen de intentie van gebruikers op mobiele apparaten bijvoorbeeld beter begrijpen door de prevalentie van lokale zoekopdrachten te begrijpen. Als een gebruiker op zoek is naar een product of dienst op een mobiel apparaat, is deze waarschijnlijk lokaal. Gebruikers die op desktop naar een product of service zoeken, lopen daarentegen meer kans om door niet-locatiespecifieke e-commercesites te bladeren.

Laten we ook kijken naar de typen conversies die waarschijnlijk op elk apparaat optreden, in de zin dat u contact kunt opnemen. Gebruikers op mobiele apparaten bellen waarschijnlijker door simpelweg op het nummer te tikken dat wordt weergegeven in de map met lokale kaarten. Als alternatief zouden desktopgebruikers eerder geneigd zijn om een ​​e-mail te typen of een contactformulier in te dienen.

Wat is in hemelsnaam een ​​micro-moment?

Om een ​​beter inzicht te krijgen in de verschillende manieren waarop consumenten zich gedragen, kan het helpen om een ​​beetje tijd te besteden aan het vertrouwd maken met micromomenten . Deze verwijzen naar het vermogen van Google om de meest waarschijnlijke intentie van een zoeker te bepalen en zijn met name van belang voor mobiele gebruikers, wanneer een consument vaak onmiddellijk actie moet ondernemen.

Als een gebruiker bijvoorbeeld op zoek is naar een lokaal product of een lokale service, wordt het lokale kaartpakket weergegeven, maar als er informatie wordt gezocht, wordt het snel antwoordvenster weergegeven. Deze micromomenten hebben dus een aanzienlijke invloed op de manier waarop de SERP’s worden gebouwd.

Zodra u de gebruikersintentie van een bepaalde zoeker hebt begrepen, kunt u ervoor zorgen dat u inhoud aanbiedt voor zowel mobiele als desktopgebruikers. Het is echter de moeite waard om in gedachte te houden dat content met langere woordentellingen nog steeds goed presteert op mobiele apparaten , ondanks de algemene consensus dat mensen op mobiele apparaten eenvoudigweg niet de moeite kunnen nemen om langetermijninhoud te consumeren. Dit is terug te voeren op de prioriteit die Google stelt aan inhoud van hoge kwaliteit. Trouwens, iedereen die een lange trein naar het werk brengt, begrijpt de behoefte aan een leuk, lang artikel om te lezen op mobiel.

Rankings tools

Met die context kunnen we nu terugkeren naar de kwestie: rangorde. Natuurlijk kun je de ranglijsten voor zowel desktop als mobiel opnemen op de ouderwetse, handmatige manier, maar wie heeft daar tijd voor? Kortom, elke goede SEO-tool die zijn zout waard is, stelt je in staat om zowel desktop- als mobiele rankings afzonderlijk te volgen. Hier zijn enkele favorieten:

  • SEMRush is een persoonlijke favoriet onder de overvloed aan mooie SEO-tools. SEMRush biedt een uitgebreid overzicht van de resultaten van mobiele versus desktopcomputers (en ook van tablets als u echt wilt nerdsynchroniseren ) en geeft het percentage mobielvriendelijke resultaten voor uw domein weer.
  • SearchMetrics biedt Desktop versus Mobile Visibility-statistieken , waarin individuele scores voor desktop en mobiel worden beschreven, evenals meetresultaten die laten zien hoeveel zoekresultaten voor zoekwoorden in exact dezelfde positie voor beide scores verschijnen. U kunt ook verder kijken om te zien hoe een website presteert met betrekking tot gelokaliseerde resultaten.
  • Google Search Console. Hebt u geen toegang tot een van de bovenstaande hulpmiddelen? Maak je geen zorgen, je kunt nog steeds vertrouwen op de vertrouwde Google Search Console. Wanneer u uw zoekanalyses bekijkt, filtert u apparaten door mobiel en desktop te vergelijken. Zelfs als u wel toegang heeft tot een SEO-tool waarmee u vergelijkingsanalyses kunt uitvoeren, is het zeker de moeite waard om in te loggen op uw Search Console- inzichten.

Rankings zijn slechts een deel van de foto

Het is belangrijk om te onthouden dat rankings slechts een klein deel van de foto zijn; het is van essentieel belang om een ​​meer holistische benadering van het probleem met mobiele versus desktop-pc’s te nemen. Dit betekent dat u de tijd neemt om rond Google Analytics te graven en de gegevens en betekenis boven de ijdelheid-statistieken op te graven.

Mogelijk heeft u hogere ranglijsten voor mobiele apparaten, maar deze gebruikers komen mogelijk vaker terug. Is dit een weerspiegeling van de intentie van de gebruiker of is het een slechte gebruikerservaring? Komt een hogere positie voor één apparaat overeen met hogere conversies? Zo niet, dan moet je de redenen hiervoor bekijken. Er is geen eenduidig ​​antwoord, dus u moet een benadering op maat van uw strategie volgen.

Snelle tips om uw strategieën te differentiëren

U hebt uw ranglijsten voor mobiel en desktop gesorteerd. Nu moet je je strategieën voor beide apparaten maken of wijzigen. Hier zijn enkele snelle tips om dit te doen:

  • Aparte mobiele en desktop-specifieke zoektermen in uw zoekwoordonderzoek
  • Factor bij spraakgestuurd zoeken naar mobiele apparaten
  • Overwegen om Versnelde mobiele pagina’s waar nodig
  • Voer een mobiele SEO-audit uit op uw site
  • Neem mobile vs desktop op in uw tracking en rapportage, die verder gaan dan de ranglijst
  • Herleef uw contentstrategie opnieuw om ervoor te zorgen dat u rekening houdt met zowel mobiele als desktopgeoptimaliseerde inhoud – zorg voor beide typen gebruikers.

Kortom, het bijhouden van uw zoekwoorden op mobiel en desktop is absoluut essentieel voor zowel rapportnauwkeurigheid als ondersteuning van afzonderlijke SEO-strategieën voor elk apparaat. Maar stop daar niet; het is belangrijker om te begrijpen waarom de ranglijsten verschillen en hoe u die informatie kunt gebruiken om uw SEO-strategieën te verfijnen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format