SEO tips, tools en how to’s: het beste van 2018

4 min


104

Het is weer die tijd van het jaar: nadenken over het afgelopen jaar terwijl we ons voorbereiden op 2019 op de loer liggen. In dit artikel hebben we een samenvatting van enkele van onze favoriete fans van 2018 over SEO .

Van hoe te naar tips ook

ls , deze waren enkele van de hoogtepunten van het afgelopen jaar. SEW vonk notities, als je wilt.

Als je deze stukken het hele jaar door hebt gemist, zijn ze het lezen waard. En als je ze al hebt gelezen, doe je nooit pijn om je op te frissen!

Maandag hebben we een overzicht van onze topartikelen over nieuws en trends in de zoekindustrie.

1. Hoe Google te dwingen uw website opnieuw te crawlen

Als u een nieuwe website heeft gelanceerd, één pagina op uw bestaande domein hebt bijgewerkt of veel pagina’s en / of de structuur van uw site hebt gewijzigd, wilt u waarschijnlijk dat Google uw nieuwste inhoud in zijn SERP’s weergeeft.

Hoewel de crawlers van Google duidelijk heel goed zijn in hun werk – het indexeren van talloze nieuwe pagina’s, gewoon van natuurlijk verkeer en links van overal op internet – het doet nooit pijn om Googlebot een beetje hulp te bieden.

In dit artikel bekijken we enkele manieren om de crawlers van Google te waarschuwen voor nieuwe URL’s op uw site.

2. Hoe gebeurtenissen bijhouden in te stellen in Google Analytics

Omdat iemand nooit genoeg inzicht in Google Analytics kan hebben, toch?

Een van de handigste functies in GA, event-tracking laat u allerlei informatie vastleggen over hoe mensen zich op uw site gedragen.

In dit artikel gaan we stap voor stap door twee verschillende manieren waarop u het bijhouden van gebeurtenissen kunt instellen: ten eerste door de code handmatig toe te voegen en ten tweede door Google Tag Manager te gebruiken.

Dit is een geweldige tutorial voor iedereen die zich vertrouwd wil maken met de taak.

3. Een snelle en eenvoudige handleiding voor metatags in SEO

Meta-tags helpen zoekmachines en websitebezoekers bepalen waar de inhoud van uw pagina over gaat. 

Ze worden in het <head> -gedeelte van een HTML-document geplaatst en moeten in uw CMS worden gecodeerd. Afhankelijk van het platform dat je gebruikt, kan dit behoorlijk minder intens zijn dan het klinkt.

Veel “out-of-the-box” oplossingen bieden uiterst gebruikersvriendelijke, gelabelde secties zoals “metabeschrijving”, waarbij u uw aandacht vestigt op precies wat waarheen gaat.

In dit artikel bekijken we waarom meta-tags belangrijk zijn, samen met de zes belangrijkste typen metatags om op te focussen voor SEO.

4. Een overlevingsgids voor SEO’s voor Single Page Applications (SPA’s)

Voor iedereen die ooit vragen heeft gehad over wat SEO’s zouden moeten doen met Single Page Applications (SPA’s), is dit artikel iets voor u. Lang, grondig, onderhoudend en boordevol hulpmiddelen.

We beginnen met kijken naar hoe de populariteit van SPA’s, Angular en React de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Veel ontwikkelaars omarmen JavaScript enthousiast voor de ontwikkeling van websites – en hoewel dat misschien nogal onattent was van SEO-gemak (wat is er nog meer), lijkt het erop dat JS echt hier is om te blijven.

Dit artikel is een beetje in het reine komen met die realiteit, SPA’s accepteren als onderdeel van onze SEO-toekomst, en zelfs onze tenen onderdompelen, als je wilt.

We kijken naar wat ontwikkelaars leuk vinden aan JS, hoe het nooit was bedoeld voor het leveren van webpagina’s, algemene SEO-problemen van SPA’s en een groot aantal andere vragen die je zou kunnen stellen.

Ten slotte eindigen we met elf aanbevelingen voor verder lezen – echt, dit zou de rest van je vakantie kunnen worden – over hoe Google SPA’s, kernprincipes van SEO voor JS en voor SPA’s behandelt, en meer informatie dan je zou willen.

5. Hoe uw Domein Autoriteit te controleren: 4 hulpmiddelen om te gebruiken

Domain Authority (DA) dient als een handige heuristiek in de SEO-industrie. Het helpt ons te vertellen hoe waarschijnlijk het is dat een site gerangschikt wordt voor specifieke zoekwoorden, op basis van de SEO-autoriteit die het bedrijf bezit.

Veel SEO’s gebruiken Domein Autoriteit om de kwaliteit van hun inkomende links te detecteren en te begrijpen hoe deze de SEO-gezondheid van hun eigen site beïnvloeden.

In dit artikel bespreken we enkele van de beste manieren om domeinautoriteit te controleren. We kijken naar welke factoren in DA gaan en hoe deze tools gaan berekenen.

‘Domain Authority’ is bedacht door Moz en zij hebben deze naam natuurlijk overgenomen. Hun reeks hulpprogramma’s (waarvan sommige in dit artikel worden besproken) onthult de autoriteit van bepaalde domeinen, maar tientallen andere gratis tools gebruiken de API van Mozilla om deze scores ook te tonen.

6. 15 bruikbare SEO-tips om uw zoekranglijst te verbeteren

Dit is weer een vrij populaire diepe duik in SEO-tips. We weten dat “het verbeteren van de zoekresultaten” veel pluisjes oplevert, maar dat is het niet.

Hier kijken we goed naar wat RankBrain tikt, en 15 manieren om dat naar jouw smaak te gebruiken.

In secties worden tips gegeven over het optimaliseren van zoekwoorden, het optimaliseren van title-tags, het optimaliseren van beschrijvingen en het verlagen van bouncepercentages en dwell-tijden. Leuk weetje: uit onderzoek van HubSpot en Outbrain bleek dat titels met haakjes 33 procent beter presteerden dan titels zonder.

Vragen over het toevoegen van LSI-zoekwoorden? Hoe lang zou inhoud met een lange inhoud eigenlijk moeten zijn? Voordelen van zoekwoorden met een gemiddelde lengte versus gemiddelde grootte? Hoeveel verschil in klikken zal een paar tekens te lang in een kop eigenlijk maken? Dat alles en nog veel meer (samen met veel screenshots) hier.

7. 30 manieren om uw online bedrijf gratis op de markt te brengen

Dit artikel is een samenvatting van hoe het precies klinkt: 30 manieren om uw online business gratis te promoten. Het omvat alles van e-mails tot sociale media, van Google Analytics tot Search Console , van forums tot gastposting, van metadata tot Schema.org.

Hoewel een paar manieren kunnen worden bijgewerkt – bijvoorbeeld posten naar Google+ is mogelijk minder handig – biedt de lijst nog steeds een flinke inspiratiebron voor iedereen die een beetje ideeën nodig heeft voor wat online te doen is.

8. Vier tools om te ontdekken en te optimaliseren voor gerelateerde zoekwoorden

Dit was een vrij recent artikel dat is gestegen. Zoals we weten, hebben we voor SEO tegenwoordig behoefte aan inhoud die verwante concepten bevat, intenties vervult en waarde toevoegt. De dagen van exact zoeken naar zoekwoorden liggen ver achter ons.

In dit artikel hebben we vier geweldige tools om te gebruiken bij het optimaliseren van gerelateerde zoekwoorden – en natuurlijk hoe deze te gebruiken.

Het eerste hulpmiddel in de lijst is bijvoorbeeld TextOptimizer. Het duurt een door u opgegeven term, kijkt naar de pagina met zoekresultaten van Google, haalt fragmenten eruit en past semantische analyse toe.

Daarmee maakt het een lijst van alle gerelateerde onderwerpen, termen en concepten die uw onderwerpscluster vormen. Vanuit dat cluster raadt het aan om 15-25 van de woorden voor een hogere rang te kiezen.

9. Hoe u uw Google Mijn Bedrijf-vermelding kunt optimaliseren

Lest we forget: local search.

Voor wie op zoek is naar een hogere positie in zoekopdrachten die zijn gekoppeld aan de locatie van een gebruiker, dat wil zeggen gebruikers die zich in de buurt van uw winkel bevinden en die graag iets willen kopen, is een Google Mijn Bedrijf-vermelding een essentiële eerste stap.

Dit artikel bevat een handleiding voor het instellen van uw vermelding, het claimen en verifiëren van uw bedrijf, het invullen van de informatie en het toevoegen van foto’s. Van daaruit gaan we over het verzamelen van recensies, het posten van updates, het monitoren van uw profiel en het bijhouden van gegevens vanuit Insights.

Van al het vele, veel te doen in SEO, is het optimaliseren van een Google Mijn Bedrijf-aanbieding heel eenvoudig. Het kan een zeer positief effect hebben op uw SEO: een hele reeks kansen op een rij voor het grijpen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format