SEO voor webontwerpers: wat u moet weten - DeLaatbusiness

SEO voor webontwerpers: wat u moet weten

3 min


97
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een geweldige website is een krachtige combinatie van kwaliteitsinhoud, passend webontwerp, voldoende SEO-inspanningen en marketing. Webdesign en SEO gaan hand in hand en beide spelen een rol bij het ontwikkelen van een SEO-geoptimaliseerde website.

Dit legt verder de nadruk op de grote rol die webontwerpers spelen bij het bouwen van de volledige website en de online reputatie ervan. Om beter te worden in SEO, moeten webontwerpers een beter begrip krijgen van de commerciële aspecten van websites. Afgezien van het maken van moordende ontwerpen, moeten webontwerpers zich altijd bewust zijn van enkele elementaire SEO-inzichten die positieve verandering in hun hele webontwerpaanpak kunnen implementeren.

In dit bericht bespreken we de basisbeginselen van SEO voor webontwerp, of u nu een nieuwe website bouwt of een bestaande vernieuwt.

Sitestructuur

De structuur van uw website is in wezen hoe uw publiek om zich heen beweegt. Er is altijd een eigenaardige manier om de informatie op een website te laten vloeien. Dit pad wordt door elke bezoeker genomen om hun bestemming te bereiken, dwz de informatie waarnaar ze op zoek zijn. Elke webdesigner moet rekening houden met het feit dat, als bezoekers van de site moeite hebben om de website te doorlopen of hun bestemmingspunt te bereiken, het verkeer van de site altijd zal worden beïnvloed.

Simpel gezegd, de structuur van de site is de informele stroom van navigatie voor nieuwe en ervaren websitebezoekers. Het webontwerp moet op een zodanige manier worden benaderd dat alle bezoekers de navigatie van de site naadloos kunnen ervaren en er met het grootste gemak omheen kunnen navigeren.

Als algemene regel geldt dat pagina’s niet dieper dan 4 klikken van de startpagina mogen zijn. Dit zal de SEO van uw site helpen door zoekmachines en gebruikers in staat te stellen content te vinden in zo min mogelijk klikken. Zorg ervoor dat de navigatie niet ingewikkeld is voor de gebruiker en evenmin verwarrend voor zoekmachines.

De dwang van een responsief, mobielvriendelijk webdesign

Het mobiele verkeer als aandeel in het totale wereldwijde online verkeer bedroeg in 2017 52,64% . Welnu, dat betekent dat elke webontwerper het feit in handen moet krijgen dat een mobielvriendelijke website hen zal helpen beter te worden in de tractie van het verkeer. Een responsieve website is in hoge mate favoriet bij zoekmachines en het kan alleen gebeuren wanneer de webontwerpers deze op de juiste manier benaderen.

Met een responsief webontwerp kunt u uw website aanpassen aan de pixelbreedte van het scherm waarop ze worden bekeken. Dit zal werken om de gebruikerservaring op elk apparaat gelijk te stellen en te verbeteren. Minder werk voor het publiek betekent dat ze meer tijd op uw website doorbrengen. Wees dus niet die website die 57% van de internetgebruikers zegt niet te willen aanbevelen vanwege een slecht ontworpen website op mobiel.

Beeldoptimalisatie is cruciaal

Webontwerpers spelen een zeer cruciale rol bij het bepalen van de esthetische aantrekkingskracht van de website waaraan ze werken. Meteen vanaf de typografie, het gebruik van kleuren, patronen, geometrische vormen, symmetrie enz., Ze behandelen ook de keuze van afbeeldingen die de website zouden bereiken.

Daarom is het optimaliseren van de gekozen afbeeldingen een must, omdat grote afbeeldingen uw webpagina’s vertragen en een wegversperring creëren voor een optimale gebruikerservaring. Afhankelijk van de gebruikte websitebouwer , kunnen webontwerpers afbeeldingen optimaliseren door hun bestandsgrootte te verkleinen met een plug-in of script. Dit is ook een kerninstructie in de blogtips van gereputeerde bloggers.

Snelheidsgeoptimaliseerd webontwerp

Webontwikkelaars en -ontwerpers moeten op aanwijzing en oproep van de klant en het team zijn vanwege herzieningen en bugfixes. In deze haast vermijden ze vaak het optimaliseren van hun webontwerp voor een snelladende websnelheid. Wist u dat een website die meer dan 2-3 seconden nodig heeft om te laden, te maken heeft met een hoger aantal verlaten klanten dan met andere?

Roping in het belang van paginasnelheid vanaf het begin is net zo belangrijk als het leggen van de bouwstenen van de website. Als de projectmanager of -cliënt onervaren is, moeten webontwerpers hen begeleiden bij het belang van investeren in een betrouwbare webhostingservice, omdat dit zeker van invloed is op de laadsnelheid van de website en andere problemen met de server.

De juiste hulpmiddelen gebruiken

Van webontwerpers wordt niet verwacht dat zij de beste zijn in het verzorgen van de SEO van een site, maar ze moeten op zijn minst een inzicht hebben in het oppervlak van hoe hun SEO-tips de werking van de website enorm kunnen verbeteren.

Er zijn een paar tools die beschikbaar moeten zijn voor elke webontwerper zoals de GTmetrix . Met deze tool kunnen ze de snelheid van hun site analyseren en deze sneller maken. Het zal hen ook inzichten verschaffen over hoe goed hun site laadt, samen met bruikbare aanbevelingen om het te optimaliseren. Met tools als Responsive Web Design Testing kunnen ze de reactietijd van hun website op meerdere apparaten met verschillende schermformaten onmiddellijk testen in slechts eenvoudige stappen. Als klap op de vuurpijl kan de zeer populaire Screaming Frog SEO Spider-tool deze webontwerpers helpen met een webcrawler, waarmee ze URL’s van websites kunnen doorzoeken en belangrijke onsite-elementen kunnen ophalen om onsite SEO te analyseren.

Conclusie

Het ontwerp van de website en zijn SEO zijn de twee bewegende delen van dezelfde entiteit. Daarom zou het het doel van elke webontwerper moeten zijn om hun kennis van webontwerpen in te delen met de belangrijkste SEO-elementen die een vereiste zijn om vóór, tijdens en na een ontwerpopdracht voor een website te worden overwogen. Ze moeten begrijpen dat zij degenen zijn die de SEO-vuurbal aan het rollen brengen. In een poging om de SEO van de site in het ontwerpproces te integreren, hopen we dat onze elementaire SEO-inzichten voor webontwerpers een enorme hulp zullen zijn voor zowel ervaren als nieuwe webontwerpers.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format