Technische SEO versus contentmarketing: waar moeten SEO's op focussen? - DeLaatbusiness

Technische SEO versus contentmarketing: waar moeten SEO’s op focussen?

3 min


127
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In de sector van digitale marketing spreken we vaak over inhoud en technische SEO als twee verschillende delen van marketing die we ter plaatse kunnen doen.

Maar dat is niet helemaal waar. De twee elementen werken hand in hand op een website om de organische successen te ondersteunen.

Ik denk voornamelijk dat de reden is dat twee afzonderlijke vaardigheden vereist zijn om het werk te leveren. Voor een merk dat een ‘SEO’ in dienst neemt, is het zeldzaam dat ze een persoon vinden die even sterk is in zowel inhoud als technisch werk, dus in plaats daarvan moeten ze bepalen welke het belangrijkst voor hen is.

Ik denk niet dat inhoud versus technische SEO een of / of een strijd is. In plaats daarvan gaat het meer om de verhoudingen en wegingen die we aan elke kant zetten voor de duur van een SEO-project.

Het is een vervelende overval, maar wanneer je wordt gevraagd: “Wat is belangrijker: inhoud of technisch?” Is het antwoord echt: “Het hangt ervan af.” Het hangt af van de huidige prestaties van je site, de snelheid waarmee je resultaten wilt bereiken, de grootte van uw bedrijf en hoeveel u eerder hebt gedaan.

Laten we naar elk van deze categorieën kijken en bekijken of inhoud of technische SEO de beste oplossing is voor verschillende problemen die u tegen kunt komen.

Huidige prestatie

Het gebied van SEO om uw geld te investeren hangt echt af van hoe goed de site presteert en waar het in het begin te slecht presteert.

De balans tussen als technische of inhoud de oplossing is, hangt af van welk deel van de siteprestaties u probeert te targeten:

  • Worstelen met sitebreed rangschikken:  dit is meestal het gevolg van een technisch probleem, dus technische SEO moet het belangrijkste aandachtsgebied zijn.
  • Interne kannibalisatie: als rankings laag zijn omdat u vaak meerdere pagina’s probeert te rangschikken voor hetzelfde zoekwoord, dan is een effectieve oplossing om de inhoud van deze pagina’s te bekijken en te bewerken.
  • Productpagina’s (met meerdere configuraties) niet gerangschikt: als een productpagina meerdere opties heeft in kleur / vorm / grootte / stijl en deze allemaal worden beheerd door de gebruiker, is het waarschijnlijk dat een technisch probleem leidt tot inefficiënt crawlen of indexeren van deze producten.
  • Productpagina’s met filialen / distributeurs die geen rangschikking hebben:  als u producten van een ander merk verkoopt, of samenwerkt met filialen of winkels van uw producten, wanneer deze online onvoldoende presteren, is dit vaak het resultaat van externe inhoudsproblemen. De beste oplossing is hier om uw inhoud te herzien en te optimaliseren wat er momenteel op uw site staat.

Snelheid van resultaten

Het is moeilijk om te weten of inhoud of technisch u de snelste resultaten online oplevert, omdat dit echt afhankelijk is van de site waaraan u werkt.

Een site die niet vaak en efficiënt wordt gecrawld, zal moeite hebben om technische wijzigingen ter plaatse op te merken, maar zal ook zelden of nooit snel nieuwe of nieuwe inhoud geïndexeerd krijgen. Om het resultaat dat u behaalt met inhoud te versnellen, is het belangrijk dat u al het technische werk hebt uitgevoerd dat Google nodig heeft om de site efficiënt te crawlen en te indexeren.

Dit betekent dat in gevallen waarin technische SEO al aan een minimumnorm voldoet, inhoud sneller resultaten krijgt dan extra technisch werk en vice versa. Nogmaals, dit heeft een groot voorbehoud nodig dat volledig site-afhankelijk is.

Inhoud heeft echter een groot voordeel bij het snel behalen van resultaten zonder afhankelijk te zijn van SEO, omdat het grip kan krijgen op andere kanalen (bijv. Sociale media) en de branding van het bedrijf kan ondersteunen.

Hoewel contentmarketing uit uw SEO-budget kan komen, is er niets dat u belet betaalde sociale activiteiten te gebruiken als een middel om reclame te maken, e-mailmarketing of zelfs maar om klanten in winkels naar uw online bronnen te leiden. Dit betekent dat je extra waarde krijgt met een enkel stuk inhoud, dat misschien moeite heeft om op een organische manier te spelen.

Vorig werk

Zoals met elk type marketing, is er tot op zekere hoogte een wet van teruglopende returns als het gaat om technische SEO en contentmarketing.

De grootste resultaten kunnen worden behaald als u die eerste investering in technisch of inhoudelijk doet, als het gebieden zijn waar u nog nooit eerder bent vertakt. Dit betekent dat het belangrijk is om de activiteiten te overwegen die eerder op de site zijn uitgevoerd.

Een site zonder historisch technisch werk kan Google enige tijd kosten om de veranderingen die ter plaatse zijn aangebracht op te halen; de impact zal echter enorm zijn in vergelijking met een kleine aanpassing op een veel meer gevestigde site.

Hetzelfde geldt voor inhoud: als er ter plaatse zeer weinig vaste inhoud bestaat, of geschikte informatie voor consumenten, zullen de eerste stukken de grootste impact hebben.

Een algemene regel

Hoewel dit op geen enkele manier van toepassing is op elke website, is een veel voorkomende manier om SEO te benaderen, het te zien als een piramide van de behoeften van de website.

Hoewel technisch bij de basis zit met de grootste investering, is dit op de lange termijn niet noodzakelijk het belangrijkste.

Naarmate de website evolueert, zal de tijd die aan elk aspect wordt besteed overschakelen naar contentmarketing en off-site inspanningen, ervan uitgaande dat de technische basis voor SEO en snelheid voor het leveren van inhoud al op de site aanwezig is.

Natuurlijk, wanneer een verandering dan van invloed is op hoe we inhoud aan gebruikers dienen, of Google-algoritme-updates, moeten we vaak opnieuw beginnen onderaan de piramide.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format