Technische SEO: waarom het belangrijk is en zeven tweaks om je een voorsprong te geven

4 min


143

Als het gaat om SEO, wordt het belang van inhoud van goede kwaliteit en relevante, gezaghebbende links algemeen erkend. Gevraagd naar de drie belangrijkste rangordefactoren, noemde Google-zoekstrategy senior strateeg Andrey Lipattsev drie dingen :

  • Inhoud
  • Links
  • RankBrain

De SEO-wereld ging op pad met deze openbaring en sindsdien is er veel nadruk op deze drie signalen gelegd.

Een andere, even belangrijke factor is echter technische SEO. Als je het niet goed doet, zullen zelfs die drie belangrijkste rankingfactoren misschien niet veel uitmaken om je te helpen gerangschikt te worden.

Als u bijvoorbeeld een slechte technische SEO heeft, kan uw website niet-verwisselbaar, niet-indexeerbaar en ontoegankelijk zijn. Als gevolg hiervan, ongeacht hoe goed uw inhoud is, kunnen de zoekmachines deze niet openen of indexeren. Met dit inzicht is niet alleen duidelijk dat technische SEO essentieel is, maar ook dat het zelfs belangrijker is dan alle andere rangschikkingsfactoren.

De volgende zeven tweaks geven u een voorsprong en helpen uw zoekranglijst als het gaat om technische SEO.

Schakel HTTPS in voor uw website

Veel bedrijven hebben nog steeds geen HTTPS ingeschakeld voor hun websites. Veel van degenen die pleiten voor het inschakelen van HTTPS, maken een zaak en een geval van conversie, inclusief argumenten dat dit veilige hangslot en een groene balk in gebruikersbrowsers worden weergegeven, waardoor ze websites en conversies vertrouwen. Hoewel dat een goede reden is om HTTPS in te schakelen, is SEO een andere, even belangrijke reden.

Het inschakelen van HTTPS is een van de weinige technische SEO-aanpassingen die slechts een paar minuten van uw tijd kost maar toch aanzienlijke resultaten oplevert voor uw ranglijst. Google heeft zelf toegegeven dat het HTTPS gebruikt als een ranking-signaal – hoewel, toen het de openbaring maakte, het zei dat de impact ervan niet zo veel is, maar anderen zijn er in de loop van de tijd achter gekomen dat Google de neiging heeft om bekendheid te geven aan HTTPS-enabled websites.

In een casestudy die de prestaties in de zoekresultaten volgt na het inschakelen van HTTPS op zijn site, meldde SEO Hacker een toename van 480% van de rankings van zoekwoorden in vergelijking met zijn naaste concurrent in dezelfde periode.

Besteed speciale aandacht aan uw webhost

Er is in de loop van de jaren nogal wat discussie geweest over het onderwerp webhosts en hun impact op de zoekresultaten, maar het is een feit dat je webhost je ranglijst beïnvloedt met echte gevolgen.

Uw webhost beïnvloedt uw ranglijst op zoveel verschillende manieren . Ten eerste is de snelheid van websites een andere technische factor en bepalen uw serverspecificatie en -configuratie, bepaald door uw webhost, uw sitesnelheid.

Serverdowntime zal ook van invloed zijn op uw rankings: terwijl een ongewone downtime van één dag niet het grootste verschil zal hebben, kunnen intermitterende downtimes die door een slechte host worden veroorzaakt. Bij het geven van advies aan mensen SEO, pleit ik altijd voor het vermijden van slechte hosts .

Bereid je voor op mobiel-eerst indexeren

Studies hebben aangetoond dat er meer gebruikers van mobiel internet zijn dan desktop-internetgebruikers, en Google heeft ook gezegd dat de meeste internetzoekers op hun platform mobiele gebruikers zijn. Als gevolg hiervan, na een experiment van 18 maanden, kondigde Google aan dat het van plan zou zijn om mobiel-eerst indexering voor webgebruikers uit te rollen.

Dit is waar dit een probleem voor u kan worden:

  • Als uw site niet is geoptimaliseerd voor mobiele lezers, zullen uw ranglijsten hieronder lijden
  • Als de mobiele versie van uw site slecht is geoptimaliseerd in vergelijking met de desktopversie, zullen uw ranglijsten hieronder lijden.

Ter voorbereiding op deze wijziging is het het beste om een ​​responsieve website te hebben die zich aanpast aan alle apparaten. U kunt ook een afzonderlijke versie van uw site ontwerpen voor mobiele gebruikers. Ongeacht uw aanpak, verwaarloos mobiele bezoekers niet.

Bevestig dat uw inhoud wordt geïndexeerd

Zoekmachines rangschikken alleen de inhoud die ze indexeren. Als uw inhoud niet wordt geïndexeerd of als deze niet correct wordt geïndexeerd, wordt deze niet gerangschikt.

Een andere technische SEO-aanpassing is om te controleren en ervoor te zorgen dat uw inhoud daadwerkelijk wordt geïndexeerd. Om dit te doen, ga naar Google (of een andere zoekmachine van uw keuze) en zoek naar “site: yourdomain.com” (zonder de aanhalingstekens, natuurlijk!).

Als uw site wordt geïndexeerd, moet het resultaat een aantal pagina’s weergeven die evenredig zijn aan het aantal pagina’s op uw site. Als er niets of minder pagina’s worden weergegeven dan beschikbaar zijn op uw site, kunt u controleren of u niet verhindert dat zoekmachines uw site crawlen en indexeren. Bekijk ook je sitemap om er zeker van te zijn dat deze werkt.

Besteed aandacht aan uw sitemap

Zoekmachines blijven vooruitgaan en zullen op de een of andere manier proberen de meeste van uw links te vinden, maar als u geen sitemap heeft, zullen ze vaak veel van uw inhoud missen. Tegelijkertijd komt het hebben van een sitemap die verouderd is neer op het ontbreken van helemaal geen sitemap.

Als u geen sitemap hebt, maakt u er een en stuurt u deze naar de zoekmachines of linkt u ernaar waar deze kan worden bekeken en gecrawld. Als u een sitemap heeft, controleert u of deze regelmatig wordt bijgewerkt.

Auditkoppelingen van uw site

U wilt ook regelmatig audits uitvoeren van links van uw site: of het externe websites zijn waarnaar u linkt of interne links naar andere pagina’s op uw site, u wilt het volgende verzekeren:

  • Controleer regelmatig en verwijder dode links of verbroken links naar andere sites
  • Controleer regelmatig of de interne links naar andere pagina’s op uw site correct zijn
  • Wanneer u een pagina op uw site omleidt, moet u ervoor zorgen dat de omleiding correct wordt uitgevoerd: gebruik de 301-omleiding voor permanente omleidingen en 302 voor tijdelijke omleidingen
  • Voer regelmatig audits uit om weespagina’s op uw site te identificeren – met andere woorden, u wilt zoeken naar pagina’s die niet gelinkt zijn vanaf een andere pagina op uw site (waardoor ze moeilijk te vinden en te crawlen zijn door de zoekmachines) proberen te hebben ze gekoppeld aan.

Schakel Google Search Console in (voorheen Google Webmaster Tools)

Misschien is Google Search Console een van de beste dingen die u kunt doen om u een voorsprong te geven op het gebied van technische SEO . De Search Console is een dashboard van Google waarmee u de gezondheid van uw website kunt volgen. Het zal u regelmatig op de hoogte houden van technische problemen met betrekking tot uw website die een negatieve invloed zouden kunnen hebben op zijn ranglijst: dit omvat crawlproblemen, geïndexeerde pagina’s die 404-fouten retourneren, hoe Google uw website vanuit een beveiligingsperspectief bekijkt, fouten met betrekking tot mobiel gebruiksgemak met betrekking tot uw site, enz.

Als u slechts één advies uit dit artikel kunt geven, laat dit dan zijn: installeer Google Search Console en volg regelmatig het advies om ervoor te zorgen dat uw site technisch compatibel is.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format