Tien SEO-aspecten voor webontwerpers om te beheersen - DeLaatbusiness

Tien SEO-aspecten voor webontwerpers om te beheersen

4 min


109
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Webontwerp gaat niet alleen over esthetiek; het gaat erom hoe een site onder de motorkap wordt samengesteld. Ontwerpkeuzes kunnen een grote impact hebben – positief of negatief – op de SEO van een site. Dit kan op zijn beurt de prestaties van de site gedurende zijn volledige levensduur beïnvloeden.

Als u een professionele webontwerper bent (of als u uw eigen site vanaf het begin hebt gemaakt), is het belangrijk om een ​​paar basisbegrippen van SEO te kennen: een beetje kennis gaat ver door met het bouwen van sites die hun beoogde doelgroep bereiken. Als je deze 10 aspecten van SEO begrijpt, kun je sites ontwerpen die goed werken, en er bovendien geweldig uitzien.

1. Sitestructuur

Elke site moet worden ontworpen met een duidelijke, logische structuur in gedachten. Op de startpagina moet het algemene doel van de site staan ​​vermeld – de reden voor het bestaan ​​- en details moeten worden onderverdeeld in subpagina’s.

Als u bijvoorbeeld een website ontwerpt voor recepten, kan de startpagina leiden tot afzonderlijke categoriepagina’s voor diners, soepen en desserts. Elk van die subpagina’s zou dan kunnen leiden tot afzonderlijke subpagina’s van hun recepten.

Het is prima om verschillende ‘lagen’ van subpagina’s op uw site te hebben, maar ga niet te diep of Google kan problemen ondervinden bij het crawlen van al deze pagina’s. Probeer in het algemeen de diepte van uw site op drie of vier lagen te houden. Hier is een visual van Moz van wat een goed gestructureerde site eruit ziet:

website structuur

De startpagina van een site moet naar de subpagina’s leiden, die leiden naar hun eigen subpagina’s, enzovoort.

 

2. URL-structuur

URL’s zijn van invloed op de SEO van een site, dus het is belangrijk om vanaf het begin goede te kiezen. Hier volgen enkele praktische tips voor URL’s:

  • Korter is beter, omdat kortere URL’s meer gedenkwaardig zijn dan langere URL’s
  • Een URL moet de inhoud van de pagina zo duidelijk mogelijk beschrijven. Gebruik gewoon Engels in plaats van afkortingen of letters en cijfers
  • Gebruik voor subpagina’s koppeltekens om woorden uit elkaar te houden voor de leesbaarheid. Gebruik bijvoorbeeld https://example.com/build-a-birdhouse in plaats van https://example.com/buildabirdhouse.
  • Neem trefwoorden op in URL’s wanneer het vanzelfsprekend lijkt om dit te doen (maar vermijd het opvullen van zoekwoorden).

3. Sitenavigatie

Naast dat ze goed gestructureerd zijn, moeten uw sites gemakkelijk zijn voor bezoekers (en Google) om te navigeren. Een sitemenu moet prominent bovenaan de pagina of langs de zijbalk worden geplaatst. Elke pagina op de site moet vindbaar zijn. Vermijd het maken van ‘verweesde pagina’s’ die niet zijn gekoppeld van andere pagina’s op de site. Als bezoekers een pagina niet kunnen vinden door links te volgen, weten zoekmachines niet dat die pagina ook bestaat.

4. Mobielvriendelijk ontwerp

De leeftijd van mobiel is hier en responsief webontwerp is niet meer optioneel. Om een ​​site goede UX te bieden en goed te rangschikken, moet deze worden aangepast voor comfortabel kijken op een klein scherm. Als u dit nog niet hebt gedaan, maakt u responsief ontwerp uw standaard ontwerpmodus. U kunt eenvoudig de mobielvriendelijkheid van uw sites testen met deze eenvoudige tool van Google.

5. Sitesnelheid

Samen met mobielvriendelijkheid is sitesnelheid een andere UX-overweging die van invloed is op SEO. Google bestraft trage sites in hun ranglijst en bezoekers blijven minder vaak hangen als een pagina een paar seconden nodig heeft om te laden. Het hulpprogramma PageSpeed ​​Insights van Google kan u vertellen hoe snel uw sites zijn en wat u kunt aanpassen om ze sneller te maken.

6. Titels, headers en metabeschrijvingen

Titels, headers en metabeschrijvingen zijn belangrijke aspecten van SEO op de pagina. Elke pagina op een site moet unieke inhoud bevatten in de <title> -tag. Met andere woorden, kopieer en plak niet dezelfde titel op uw hele site. De titel van elke pagina moet minstens één zoekwoord bevatten dat relevant is voor de inhoud op de pagina. Gebruik ook trefwoorden in de header-tags op elke pagina, met name de <h1> -tag.

Metabeschrijvingen – de blurbs die verschijnen onder links in SERP’s – zijn een beetje anders. Ze hebben geen directe invloed op SEO, maar ze hebben wel invloed op hoeveel mensen op uw site klikken in SERP’s. Het zijn in principe gratis advertentieruimte , dus denk erover na en neem uw belangrijkste zoekwoorden op om de ogen van zoekers te vangen.

metabeschrijvingen in Google

Een paar voorbeelden van metabeschrijvingen in Google.

7. Beeldoptimalisatie

Zoekmachines kunnen (nog) geen afbeeldingen ‘lezen’ en begrijpen, maar u kunt ze wel vertellen wat uw afbeeldingen zijn en waar ze naar verwijzen. Hier zijn een paar dingen die u kunt doen om uw afbeeldingen voor SEO te optimaliseren :

  • Geef uw afbeeldingen een nauwkeurige naam. Het is bijvoorbeeld beter om een ​​afbeelding zoiets als png te noemen dan img238.png
  • Gebruik alt-tags bij uw afbeeldingen. Dit is een goed idee voor toegankelijkheidsdoeleinden, maar vertelt ook aan zoekmachines wat uw afbeeldingen weergeven
  • Gebruik geen grotere afbeeldingen dan nodig, omdat dit de laadtijd van uw site kan vertragen.

8. Gebruik van Flash

Over het algemeen, blijf weg van Flash tenzij het absoluut noodzakelijk is. Zoekmachines kunnen geen Flash-inhoud zien of verwerken, dus voor SEO-doeleinden bestaat het niet. Het is vooral belangrijk om Flash niet te gebruiken voor belangrijke delen van uw site, zoals de navigatiebalk en de hoofdtekst op uw pagina’s.

9. Gestructureerde gegevens

De jury kijkt nog steeds of gestructureerde gegevens, zoals schema-opmaak, sites een boost geven in zoekmachines. Het kan echter helpen om meer verkeer van hoge kwaliteit te genereren door waardevolle informatie te verstrekken aan menselijke zoekers. In de loop van de tijd kan deze verkeersboost je positie verbeteren.

gestructureerde gegevens in Google

Een voorbeeld van hoe gestructureerde gegevens worden weergegeven in de resultaten van Google.

10. Site-interface

Goede SEO gaat niet alleen over technische details ; het gaat ook over het helpen van mensen en het bieden van geweldige UX. Hoewel het belangrijk is om aandacht te schenken aan alles op deze lijst terwijl u op een site werkt, moet u ervoor zorgen dat het geweldige design niet uit de weg gaat, vooral als u uw eigen website maakt met een gratis websitemaker . Een aantrekkelijke, gemakkelijk te gebruiken interface zal bezoekers aanmoedigen om op uw site te blijven en het voor hen gemakkelijker te maken om te vinden wat ze nodig hebben. Dit helpt om uw bouncepercentage laag te houden. Een aantrekkelijke site is ook geweldig voor het imago van een merk.

Afsluiten

SEO is niet de nichespecialiteit die het vroeger was. Zoekmachines spelen een steeds belangrijkere rol in de toekomst van internet en het is belangrijk dat mensen in andere technologische gebieden – zoals webontwerp – in staat zijn om bij te blijven. Als u uw site ontwerpt met deze cruciale aspecten van SEO in gedachten, zal het eindproduct zowel mooi als functioneel zijn.

Wil je iets aan deze lijst toevoegen? Deel uw SEO-tips voor webontwerpers in de onderstaande opmerkingen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format