Uw SEO-strategie voorbereiden voor het komende jaar: 5 belangrijke controles - DeLaatbusiness

Uw SEO-strategie voorbereiden voor het komende jaar: 5 belangrijke controles

4 min


133
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het nieuwe jaar staat voor de deur, vol persoonlijke plannen gemaakt met de beste bedoelingen.

Het is ook een tijd voor bedrijven en teams om de balans op te maken en het komende jaar te plannen; het verschil is dat in tegenstelling tot persoonlijke plannen bedrijfsplannen niet onvervuld kunnen blijven.

Velen van jullie zullen naar 2018 kijken met een hernieuwde kracht voor jouw SEO-strategie . Strategieën kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de complexiteit van de campagne, de lengte die uw team eraan heeft gewerkt en het werk dat tot nu toe is voltooid.

Er is echter een fundamentele checklist die we hier bij Yellowball hebben die van toepassing is op alle campagnes:

1. Beoordeel het voorgaande jaar

Blauwe lucht denken en creatieve ideeën voor het komende jaar zijn fantastisch; vrees niet, ze zullen komen. In de tussentijd is het van cruciaal belang dat we leren van eerdere acties door 2017 te herzien.

Als u aan het begin van het jaar doelen stelt, kunt u deze als benchmarks gebruiken om uw successen te begrijpen en kunt u ook vaststellen waar de campagne hindernissen heeft overwonnen.

Breek de campagne op in belangrijke onderdelen en wees zelfkritiekig over de resultaten van uw team binnen deze componenten. De resultaten (ranglijsten, verkeer, conversies) zijn de voor de hand liggende einddoelen; onthoud dat deze resultaten het gevolg zijn van acties en deze beoordeling moet gericht zijn op het leren van punten die de SEO-strategie voor 2018 zullen beïnvloeden .

Bureaus moeten hun klanten aanspreken om input te krijgen vanuit hun perspectief. Deze feedbacksessies zijn essentieel om te begrijpen waar processen en communicatie kunnen worden verbeterd om een ​​efficiëntere campagne te maken.

Ten slotte is het vanuit ervaring waardevol om deze beoordelingen zo objectief mogelijk te houden. Aan de ene kant kan een recensie overdreven optimistische vieringsuccessen van het voorgaande jaar opleveren, waarbij de hindernissen worden overwonnen. Maak aan de andere kant kennis van hindernissen, leerpunten en daaropvolgende acties voor 2018, maar vermijd een al te pessimistische kijk.

SEO is een investering voor de middellange tot lange termijn – als uw processen en acties in overeenstemming zijn met de strategie, vertrouw dan op deze; de resultaten zullen komen. 

2. Herlees uw onderzoek

Onderschat de waarde niet bij het opnieuw bezoeken van uw onderzoek en initiële strategie. Niet alleen zijn markten en gedrag voortdurend in beweging, maar met nog een jaar onder hun riem heeft uw team aanvullend inzicht dat de toekomstige strategie kan beïnvloeden.

Ga verder dan alleen trefwoordonderzoek; heroverweeg je koperspersonages en inkomende trechter. Loop in individuen die niet op het kolenvlak van het project staan. Ze kunnen vaak een nieuw perspectief geven op items die van onschatbare waarde kunnen zijn voor het voortdurende succes van de campagne.

Je zult misschien merken dat alles uitcheckt, maar het is de oefening waard alleen maar om je geheugen over de strategie op te frissen. Je kunt zelfs enkele edelstenen ontdekken!

3. Stel doelen in

Doelen en KPI’s. In een wereld waar resultaten kunnen lijken op een fata morgana in een bakwoestijn, is het maar al te gemakkelijk om doelen te omzeilen ten gunste van een meer op output gerichte strategie, terwijl de twee hand in hand gaan. Wees niet bang om doelen te stellen – de nummers moeten voor u beschikbaar zijn.

Als het verkeersgerelateerd is, kan dit worden getarget door middel van gemiddelde zoekvolumes versus huidige en doelposities. Als het om conversies gaat, kunt u verkeer gebruiken in combinatie met de huidige succespercentages.

Deze doelen geven u duidelijkheid en focus op de actuele dagelijkse planning van uw SEO-strategie in 2018. Als u bijvoorbeeld uw conversies in 2018 met x % wilt verhogen , kan dit doel leiden tot:

  • Een beoordeling van de minimumranking die vereist is om het verkeer (en dus de conversies) te bereiken met uw huidige succespercentage.
  • Benadrukken dat conversieratio’s moeten worden verbeterd en dat het webontwerp en het UX / UI-team meer bij de campagne moeten worden betrokken.
  • Het besef dat uw inhoud mogelijk niet is afgestemd op het scherpere einde van uw verkooptrechter, wat aangeeft dat de contentstrategie opnieuw moet worden bekeken.
  • Een analyse die uw gebruikersacquisitiestrategie dicteert, moet worden uitgebreid, afhankelijk van de rangschikking, het potentiële verkeer en de gewenste conversieratio.

Zodra je je doelen hebt geïdentificeerd, vijl ze dan niet gewoon weg op je bureaublad. Deel ze.

Voor interne teams, deel doelen met elk teamlid dat bij het project zal worden betrokken en de krachten die er zijn. Voor bureaus, bouwt u uw klantrelaties op door deze doelen persoonlijk te leveren met gedetailleerde uitleg en eventuele vereisten van hun kant. Iedereen moet worden afgestemd op zijn of haar verantwoordelijkheden om deze doelen te bereiken.

4. Brainstorm

We zijn er allemaal geweest. De relatieve gratieperiode aan het begin van het jaar is van korte duur, omdat de eindeloze stapel dagelijkse taken opnieuw de kop opstak. Teams kunnen het moeilijk vinden om tijd vrij te maken om samen te komen en uitgebreide brainstormsessies te hebben (bovenop de reguliere die zouden moeten plaatsvinden), dus haal het meeste uit je tijd nu.

Vers van de achterkant van uw analyse (en hopelijk een ontspannen kerstvakantie) hebben teams tijd gehad om een ​​stapje terug te doen en de campagne vanuit een iets ander oogpunt te bekijken. Nogmaals, een grotere brainstormsessie kan nieuwe ideeën oproepen in vergelijking met de vorige.

5. Planning

Als gevolg van je acties in stappen 1-4, zou je een duidelijker beeld moeten hebben van het campagnekader voor het komende jaar. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat elk gedetailleerd detail van een campagne voor een heel jaar wordt gekenmerkt en gepland, dus plan belangrijke mijlpalen en belangrijke items in.

Het is belangrijk dat u de flexibiliteit toelaat om behendig te blijven in uw processen zonder een campagne te vergemakkelijken die meer structuur vereist.

Wat je moet kunnen plannen, is je rekrutering. Met uw doelen en overkoepelende strategie geïdentificeerd, moet u een actieplan hebben voor uw implementatie – implementatie die waarschijnlijk manuren en / of budget zal vereisen.

Resourcing van extra handen, of dat nu via recruitment of freelancer-netwerken is, moet ruim van tevoren worden gepland. Voor degenen met interne structuren waarvoor een aftekening op budgetten is vereist, presenteer ze en win sign-off voordat dat budget opnieuw wordt toegewezen!

Hopelijk bieden deze 5 stappen een overkoepelende structuur voor je voorbereiding op een vernieuwde (of geheel nieuwe) SEO-campagne voor 2018. De nuances en details zijn afhankelijk van je eigen stijl, bedrijfsopzet, middelen en strategie.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format