Vier tools voor het ontdekken en te optimaliseren van gerelateerde zoekwoorden

5 min


136

SEO is al lang geleden verder gegaan dan exacte zoekwoordovereenkomsten. Tegenwoordig moeten we, om te kunnen rangschikken, content maken die gerelateerde concepten bevat, voldoet aan de intentieen waarde biedt.

Met zo’n belangrijke en gecompliceerde taak voor ons, is er nooit zoiets als te veel gereedschap .

Elke onderstaande zoekwoordtool heeft iets nieuws om op tafel te krijgen als het gaat om het u helpen het onderwerp beter te begrijpen, uw zoekwoordenlijst uit te breiden en uw organische ranglijsten te diversifiëren:

1. TextOptimizer

TextOptimizer  is waarschijnlijk de meest interessante tool in de lijst. Voor elke door u voorgestelde term, zal het kijken naar de pagina met zoekresultaten van Google, zoekfragmenten uitpakken en semantische analyse toepassen om de lijst te genereren van alle gerelateerde onderwerpen, termen en concepten die uw onderwerpscluster vormen.

Bijvoorbeeld, voor [kweek tomaten] zal het de lijst met de volgende termen genereren:

tekstoptimalisatietool

Als u al een pagina heeft die u wilt rangschikken voor die vraag, vergelijkt de tool uw bestaande tekst met de fragmenten die Google voor die query retourneert. Vervolgens wordt uw tekst gescoord en wordt u aangeraden uw inhoud uit te breiden met enkele van de voorgestelde termen:

tekstoptimalisatietool voor zoekwoorden

Het punt is, Google genereert zijn zoekfragmenten op basis van welke zinnen van de gerangschikte pagina’s de beste taak leveren die aan de vraag voldoet. Dit betekent dat  Google-zoekfragmenten de beste (naar mening van Google) samenvatting van het vraagonderwerp vormen .

Door deze fragmenten semantisch te analyseren en hieraan gerelateerde termen en onderwerpen te extraheren, krijgt u een beter begrip van wat u in uw inhoud moet opnemen.

Het toont ook subonderwerpen en gerelateerde vragen (bijv. Niche-vragen voor elke query die u uitvoert) die u helpt  uw inhoud  beter te structureren en op te maken .

Over het algemeen vond ik de tool uitermate nuttig voor het maken van meer inhoudelijke inhoud, omdat deze de schrijver er goed aan doet om de verscheidenheid aan verwante en naburige termen op te nemen (om je score te verhogen)

Er is een goede handleiding over  hoe de tool hier werkt . Er is ook  een handige Google Chrome-extensie  om u te helpen gemakkelijker toegang te krijgen tot de tool.

2. Serpstat Clustering Tool

Serpstat Clustering Tool  is een ander innovatief hulpmiddel dat Google gebruikt om de relevantie beter te begrijpen en te analyseren.

Deze tool moet worden gebruikt om betekenis te geven aan uw lange lijst met zoekwoorden . In plaats van alleen woorden te matchen, analyseert de  tool Google-SERP’s  voor elke afzonderlijke term in uw lijst en  groepeert ze op basis van het aantal overlappende URL’s dat elke zoekopdracht in Google triggert .

De logica is simpel: hoe meer identieke resultaten twee SERP’s hebben, des te meer gerelateerd zijn de zoekopdrachten.

Op deze manier, in plaats van het creëren van een groep op basis van een gemeenschappelijke modifier, zal de tool groepen vormen op  basis van de betekenis van elk trefwoord  en kunt u trefwoorden ontdekken die geen woorden gemeen hebben, maar toch (en zouden mogen) worden gebruikt binnen één kopie:

serp stat clustering tool

Lees meer  hier over clusteren  en over deze groepering methode  hier .

3. Spyfu- gerelateerde zoekwoorden

Spyfu  heeft een apart tabblad met gerelateerde zoekwoorden die overeenkomen met degene die je erin hebt gestopt . Het leuke van de tool is dat het zinnen uitsluit die je kernterm bevatten.

U kunt spelen met behulp van behulpzame filters om meer populaire of minder concurrerende zoekwoorden te bekijken .

spyfu gerelateerde zoekwoorden

Lees meer over SpyFu gerelateerd keyword analyse  hier .

4. Google: verwante zoekopdrachten, Google Trends, Google Correlate

Google is zo vriendelijk om ons veel nuttige gegevens te verstrekken die kunnen worden gebruikt voor de planning en optimalisatie van inhoud. Hier zijn drie Google- hulpprogramma’s die handig zijn om gerelateerde termen te ontdekken:

Google Correlate

Volgens Google  in de documentatie van de tool,

Google Correlate  is zoals Google Trends in omgekeerde volgorde. Met Google Trends typt u een query en krijgt u een aantal frequenties terug (in de tijd of in elke Amerikaanse staat). Met Google Correlate voert u een gegevensreeks (het doel) in en krijgt u zoekopdrachten terug waarvan de frequentie een vergelijkbaar patroon volgt.

In ons geval hebben we de gegevensreeksen niet, maar de tool kan ook met zoekwoorden werken: u hoeft alleen uw zoekterm in te voeren en Google berekent het trendingpatroon en toont overeenkomende patronen.

Bedenk dat correlatie niet noodzakelijkerwijs gelijk is aan causaliteit, dus je kunt enkele grappige termen tegenkomen. Wees niet ontmoedigd! Blijf de tool gebruiken en stel een lijst samen van verwante termen die overeenkomen met uw onderwerp.

Mijn favoriete ding over de tool (en waarom ik het gebruik) is dat je je initiële zoekterm van de geretourneerde lijst kunt uitsluiten, wat betekent dat je kunt voorkomen dat de tool van phrase-matching komt (wat je al deed toen je je traditionele trefwoord onderzoek deed) en dwing het in de plaats om met verwante uitdrukkingen te komen:

google correlate

Google trends

Google Trends  is een eenvoudiger hulpmiddel: typ eenvoudigweg uw kernterm en scrol omlaag naar ‘Gerelateerde vragen’, dwz ‘Gebruikers die naar uw term zoeken, zochten ook naar deze zoekopdrachten’.

Het leukste aan deze tool is dat het “Breakout” -query’s laat zien, dat wil zeggen zoekopdrachten die “enorm zijn toegenomen, waarschijnlijk omdat deze zoekopdrachten nieuw zijn en weinig of geen eerdere zoekopdrachten bevatten.” Dit zou een kans kunnen zijn voor trending content!

Google trends

Google’s “Zoekopdrachten gerelateerd aan”

Tot slot kan Google’s ‘Zoekopdrachten gerelateerd aan’ u ideeën geven over het uitbreiden van uw kernbegrippen. Let op hoe Google nuttig nieuwe termen laat zien die vetvrij worden voorgesteld:

Google gerelateerde zoekopdrachten

IMN  Featured Snippet Tool  verzamelt die resultaten en organiseert ze door (1) query waarin ze worden getriggerd door en (2) populariteit (dwz op basis van het aantal zoekopdrachten dat ze activeert):

tool voor aanbevolen fragmenten

Verder lezen:

Breid uw zoekwoordenlijsten uit ! Dit helpt u meer diepgaande inhoud te maken, uw posities te diversifiëren en bekendheid te genereren met andere gedeelten van het zoekresultaat van Google, zoals aanbevolen fragmenten en ‘People Also Ask’.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format