Vijf belangrijke updates voor Google Semantic Search die u mogelijk hebt gemist

6 min


136

Wat is semantisch zoeken ? In grote lijnen is het een term die verwijst naar een beweging naar meer accurate zoekresultaten door verschillende methoden te gebruiken om de intentie en context achter een zoekopdracht beter te begrijpen.

Of zoals Alexis Sanders het zeer welsprekend uitlegde op de Moz Blog ,

“Het woord” semantisch “verwijst naar de betekenis of essentie van iets. Toegepast op zoeken, heeft ‘semantiek’ voornamelijk betrekking op de studie van woorden en hun logica. Semantisch zoeken tracht de nauwkeurigheid van de zoekopdracht te verbeteren door de intentie van een zoeker te begrijpen door contextuele betekenis. […] Semantisch zoeken zorgt voor een beter begrip van de intentie van de zoeker, het vermogen om antwoorden te extraheren en levert meer gepersonaliseerde resultaten op. “

Google maakt voortdurend tweaks en wijzigingen in de documentatie en functies gekoppeld aan semantisch zoeken. Veel hiervan omvatten dingen zoals gestructureerde gegevens en Schema.org , rijke resultaten, Kennisgrafiek enzovoort, en de overgrote meerderheid gaat onaangekondigd en ongemerkt voorbij, ook al kunnen ze een groot verschil maken in de manier waarop we omgaan met zoeken.

Maar er zijn enkele leden met adelaarsoog in de zoekcommunity die de wijzigingen in de semantische zoekopdracht in de gaten houden en de rest van ons laten weten wat er aan de hand is. Om deze inspanningen te ondersteunen, rond ik vijf recente belangrijke wijzigingen in de semantische zoekopdracht op Google af die u misschien nog niet hebt opgemerkt.

100% van het krediet voor deze observaties gaat naar de Semantic Search Marketing Google+-groep(en in het bijzonder de oprichter Aaron Bradley), die mijn bron is voor al het laatste nieuws en updates over semantisch zoeken. Als je op de hoogte wilt blijven, raad ik je aan om mee te doen.

Video’s en recepten zijn nu toegankelijk via zoeken naar afbeeldingen

Eerder deze week heeft Google een veelzeggende toevoeging aan zijn documentatie voor video’s toegevoegd, waarin staat dat video-rijke resultaten nu worden weergegeven bij het zoeken naar afbeeldingen op mobiele apparaten, ‘zodat gebruikers nuttige informatie over uw video krijgen’.

Een zoekopdracht naar een mobiele afbeelding voor een zin als “Daily Show Youtube” (oke, dat gaat waarschijnlijk niet op organische wijze gebeuren, maar ik wilde de functie laten werken) zal videominiaturen ophalen in het raster van normale beeldresultaten, die wanneer geselecteerd , ontvouw in iets als dit:

Je moet dan “Watch” selecteren of de titel van de video die naar de video zelf moet worden genomen. (Als u de afbeelding selecteert, wordt de afbeelding alleen in volledig scherm weergegeven en wordt u niet doorverwezen naar de video). Tot nu toe zijn video-rijke resultaten van YouTube en Wistia opgemerkt bij het zoeken naar afbeeldingen.

De Google-documentatie voor recepten bevat nu ook een soortgelijke toevoeging: “Rijke resultaten kunnen ook verschijnen bij het zoeken naar afbeeldingen op mobiele apparaten, waardoor gebruikers nuttige informatie over uw recept krijgen.” Nu kunt u meer doen dan alleen maar naar een heerlijke foto van een lasagne staren bij het zoeken naar afbeeldingen – je zou kunnen achterhalen hoe het gemaakt is.

De documentatie van Google geeft instructies voor het correct markeren van je video’s en recepten, zodat je ervoor kunt zorgen dat je inhoud wordt doorzocht in het zoeken naar afbeeldingen.

Rijke kaarten zijn niet meer

RIP, rijke kaarten. De term die Google in mei 2016 introduceerde om de, goed, kaartstijl rijke resultaten te beschrijven die voor specifieke zoekopdrachten verschijnen, is nu verwijderd uit Google Developers.

Zoals geïdentificeerd door Aaron Bradley , heeft Google wijzigingen aangebracht in de ‘Mark Up Your Content Items’ op Google Developers om de verwijzing naar ‘rich cards’ te verwijderen. Op de meeste plaatsen zijn deze gewijzigd om te verwijzen naar ‘rijke resultaten’, de resultatenfamilie die zaken omvat als rich cards, rich snippets en featured snippets .

Er is geen informatie over waarom Google besloot om met pensioen te gaan; Ik denk dat het handig beschrijvend is, maar misschien besloot Google dat het geen zin had om een ​​willekeurig onderscheid te maken tussen een ‘kaart’- en een’ niet-kaart’-rijk resultaat.

Het kan ook zijn gericht op afslanking van het aantal soortgelijk klinkende termen die het gebruikt om zoekresultaten te beschrijven met de toevoeging van “verrijkte zoekresultaten” aan de mix – daarover later meer.

Google lanceert gestructureerde door gegevens gevoede vacatures in de zoekresultaten

Google heeft een ander item toegevoegd aan de lijst met dingen die een goed resultaat bij het zoeken zullen genereren: vacatures.

Deze wijziging is voorafgegaan door de toevoeging van een tabblad ‘Taken’ op de pagina ‘Vroege toegang en alleen-partnerfuncties van Google’. Dit is een goede plek om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de zoekresultaten.

Aaron Bradley@aaranged

Link returns a 404 right now, but this suggests a Google pilot for marking up job listings is coming (likely using .org/JobPosting)

42 people are talking about this

Google verwees ook naar de toevoeging tijdens de Google I / O van dit jaar, toen het de lancering aankondigde van een nieuw initiatief genaamd ‘Google for Jobs’. In een lange blogpost die op de eerste dag van de conferentie werd gepubliceerd, verklaarde Google-CEO Sundar Pichai dat de komst van Google for Jobs deel uitmaakt van de algehele inspanningen van Google om ‘de toegang tot informatie te democratiseren en nieuwe kansen te bieden’, aansluitend bij de vorderingen van Google in AI en machine learning.

“Bijna de helft van de Amerikaanse werkgevers zegt bijvoorbeeld nog steeds problemen te hebben bij het invullen van openstaande posities. Ondertussen weten werkzoekenden vaak niet dat er een vacature om hen heen is, omdat de aard van vacatures – hoge omzet, weinig verkeer, inconsistentie in functietitels – het moeilijk maakt voor zoekmachines om te classificeren. Via een nieuw initiatief, Google for Jobs, hopen we bedrijven te kunnen verbinden met potentiële werknemers en werkzoekenden nieuwe mogelijkheden te helpen vinden. “

De nieuwe functie, die voorlopig alleen in de VS is, wordt gepresenteerd als een ‘verrijkte zoekervaring’, wat een van de interessante nieuwe toevoegingen van Google aan semantische zoekopdrachten is die ik hieronder volledig heb onderzocht.

En in een nette koppeling moeten beoordelingen van werkgevers nu worden toegevoegd in schema.org 3.3 , met inbegrip van zowel individuele tekstrecensies als verzamelde beoordelingen van organisaties in hun rol als werkgever.

Google introduceert nieuwe “verrijkte zoekresultaten”

Verplaats rijke resultaten – Google heeft nu een nog betere ervaring. Introductie van “verrijkte zoekresultaten”, een “meer interactieve en verbeterde klasse van rijke resultaten” wordt beschikbaar gemaakt op Google.

Hoe lang zijn de zoekresultaten verrijkt? SEO By the Sea blogde al in 2014 over een Google-patent voor verrijkte zoekresultaten en volgde in 2015 een bericht met een onderzoek naar ‘verrijkte bronnen’ in meer detail.

In de 2014-post identificeert Bill Slawski echter specifiek zaken als vluchten van luchtvaartmaatschappijen, weersverzoeken en sportscores als een verrijkt resultaat, terwijl Google in zijn Search Console Help-onderwerp over verrijkte zoekresultaten aangeeft dat deze ervaring is gekoppeld aan vacatures, recepten en alleen evenementen.

Volgens Google:

“Verrijkte zoekresultaten bevatten vaak een meeslepende popup-ervaring of een andere geavanceerde interactiefunctie.”

Google specificeert ook dat “Verrijkte zoekopdracht de gebruiker in staat stelt om over de verschillende eigenschappen van een gestructureerd gegevensitem te zoeken; een gebruiker kan bijvoorbeeld zoeken naar kippensoeprecepten onder 200 calorieën, of recepten die minder dan 1 uur voorbereidingstijd vergen. “

Aan de hand van dit citaat zijn verrijkte zoekresultaten een voortzetting van de algemene strategie van Google om twee dingen te bereiken: interpreteren en reageren op meer diepgaande zoekopdrachten, en de SERP meer een one-stop-shop maken voor alles wat een zoeker nodig heeft .

We hebben gezien dat Google steeds vaker interactieve functies toevoegt aan de SERP, zoals nieuwe typen resultaten en Google Posts , terwijl het ook de mogelijkheid verbetert om gebruikersintentie en zoekcontext te interpreteren. (Wat, zoals we eerder hebben vastgesteld, het doel is van semantisch zoeken). Dus in het hierboven gegeven receptvoorbeeld zou een gebruiker in staat zijn om recepten voor kippensoep te zoeken met minder dan 200 calorieën, dan het recept in een pop-up te bekijken en te volgen, dit alles zonder door te hoeven klikken naar een receptenwebsite.

Onnodig te zeggen dat dit slecht nieuws kan zijn voor websiteverkeer en click-throughs – zelfs meer dan aanbevolen fragmenten , antwoordvakken , de kennisgrafiek , snelle antwoorden en andere rijke resultaten zijn dat al.

Google brengt een hele reeks wijzigingen aan in de handleidingen voor gestructureerde gegevensontwikkelaars

Ten slotte heeft Google een uitgebreide reeks wijzigingen aangebracht in de handleidingen voor gestructureerde gegevensontwikkelaars. Ik raad aan het bericht van Aaron Bradley voor Semantic Search Marketing te lezen voor volledige informatie, maar hier zijn enkele hoogtepunten:

  • Gidsen zijn nu ingedeeld als de volgende onderwerpen: gestructureerde gegevens, AMP, mobielvriendelijk ontwerp
  • Gestructureerde gegevens hebben een nieuwe definitie: het wordt nu door Google gedefinieerd als “een gestandaardiseerd formaat voor het verstrekken van informatie over een pagina en het classificeren van de pagina-inhoud.” De oude definitie noemde het “een op tekst gebaseerde gegevensorganisatie die is opgenomen in een bestand en geserveerd op het internet. “Deze lijkt zeker een beetje duidelijker.
  • Tweemaal zoveel items die nu worden vermeld onder ‘Technische richtlijnen’, inclusief een uitleg over wat te doen met dubbele inhoud
  • Er is nu minder nadruk op de tool voor het testen van gestructureerde gegevens en meer op analyse en testen na publicatie – misschien probeert Google gebruikers meer van hun eigen werk te laten doen op het gebied van gestructureerde gegevensopmaak, dan te vertrouwen op de tool van Google?
  • Alle inhoudstypen kunnen nu in een carrousel worden weergegeven.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format