Waarom linkless-vermeldingen de toekomst zijn van linkbuilding

6 min


119

Sinds de begintijd van het zoeken heeft Google links gebruikt om de reputatie en relevantie van webpagina’s te beoordelen. Hoe meer links naar een bepaalde pagina verwijzen, met name van andere gerenommeerde pagina’s, hoe meer belang Google hecht aan het zoeken.

En zo ontwikkelde linkbuilding zich als een SEO-strategie, waarbij SEO’s er alles aan deden om te winnen, kopen of anderszins links te krijgen die naar hun website verwijzen om het hoger op de ranglijst te krijgen.

In de loop der jaren heeft Google veel aanpassingen aangebracht in de manier waarop het links behandelt, kraakt op betaalde of gratis links en algoritmische updates implementeert, zoals Penguin of Fred, die sites bestraffen met veel spamachtige links. Dit heeft het bouwen van links een stuk lastiger gemaakt voor SEO’s dan het ooit was.

Tegelijkertijd is het web geëvolueerd en zijn zoekmachines er mee geëvolueerd. Met de opkomst van sociale media, digitale assistenten en spraakinterfaces, en de toenemende samenvoeging van de online en offline werelden, lijkt het aantal links dat naar een site verwijst, een enigszins verouderde manier om de reputatie te beoordelen – om nog maar te zwijgen over gemakkelijk te spelen.

En in feite is het niet het enige middel dat zoekmachines hebben om hun reputatie te beoordelen. In de afgelopen paar jaar hebben grote zoekmachines zoals Google en Bing de mogelijkheid ontwikkeld om de reputatie van een website te meten via elke verwijzing naar een merk, overal online, samen met het sentiment waar het in vermeld wordt. Deze verwijzingen staan ​​bekend als “linkless-vermeldingen” of “linkloze backlinks”.

We hebben de opkomst van linkloze vermeldingen aangeroerd in ons recente artikel ‘ Hoe te toekomstbestendig uw SEO voor 2018 ‘. In dit artikel zullen we nader bekijken hoe linkless-vermeldingen de aard van linkbuilding hebben veranderd en hoe u uw strategie moet aanpassen om er rekening mee te houden.

Hoe werken koppelloze vermeldingen?

Eerder gebruikte Google een algoritme dat bekend staat als PageRank om de autoriteit van een pagina te beoordelen. In wezen beschouwde PageRank links die naar een pagina verwijzen als ‘stemmen’ voor die pagina; hoe meer stemmen een pagina ontving, met name van andere pagina’s met veel stemmen, hoe belangrijker het was.

Dit is natuurlijk nooit de enige factor geweest die Google gebruikt bij het bepalen van de rangorde, en veel commentatoren waarschuwden voor de gevaren van het denken dat een hoge PageRank direct correleert met een hoge positie in de zoekresultaten. Maar het kreeg toch veel aandacht in SEO.

Een illustratie van hoe PageRank werkt voor een eenvoudig netwerk, met percentages die paginabezit vertegenwoordigen.

Sindsdien zijn de tijden verstreken en begin 2016 heeft Google de officiële publicatie van PageRank ongedaan gemaakt op zijn werkbalk om te voorkomen dat misleidende website-eigenaren zouden weten hoe belangrijk PageRank was. Hoewel Google intern nog steeds PageRank gebruikt, is het duidelijk dat er veel meer is aan de manier waarop het de autoriteit van een website beoordeelt.

Ondertussen zijn er aanwijzingen dat zowel Google als Bing vermeldingen van een merk of website kunnen koppelen zonder een link en dat als vertrouwenssignaal kunnen gebruiken.

Op SMX West 2016 verklaarde Duane Forrester, voormalig Senior Product Manager van Bing, dat linkless-vermeldingen net zo een sterk signaal kunnen zijn als reguliere links, eraan toevoegend dat Bing erachter is gekomen hoe omzettingen te associëren zonder een link, en om sentiment en toon te bepalen, “jaren geleden”.

Wat Google betreft, merkten commentatoren met scherpe ogen een octrooi op dat Google in 2014 indiende, waarin niet-gekoppelde vermeldingen werden gedefinieerd als ‘impliciete links’. Simon Penson schreef voor Moz, en legde precies uit hoe dit in de praktijk werkt :

“Het betekent dat zodra een verbinding tot stand is gebracht door iemand die een merknaam of andere zoekopdracht invoert en vervolgens op een site klikt, er in Google-verband een verbinding ontstaat. De zoekmachine kan vervolgens die info opslaan en deze gebruiken in de context van niet-gekoppelde vermeldingen op het web om te helpen bij het rangschikken van gewichten van bepaalde sites. “

Maar de verschuiving naar niet-gelinkte vermeldingen als vertrouwenssignaal werd het duidelijkst omschreven door Gary Illyes van Google, in een keynote op Brighton SEO in september 2017. Over de beste werkwijzen van SEO gesproken waaraan webmasters zich moeten houden, zei Illyes:

“Kortom, als je inhoud van hoge kwaliteit publiceert die veel wordt geciteerd op internet – en dan heb ik het niet alleen over links, maar ook over sociale netwerken en mensen die praten over je branding, zoiets als dat . Dan gaat het goed met je. “

Het kan niet duidelijker worden omschreven: Google beschouwt alle vermeldingen van uw merk op internet, niet alleen links, als een vertrouwenssignaal en houdt daarmee rekening.

Wat betekent dit voor linkbuilding strategie?

Wat betekent deze ontwikkeling voor de manier waarop u de linkbuildingstrategie moet benaderen?

Veel van dezelfde principes van een goede linkbuildingstrategie zijn nog steeds van toepassing op het bouwen van linkloze vermeldingen, en als je een linkbuilding-strategie hebt die goed werkt voor je merk, moet je dit natuurlijk voortzetten.

Links maken nog steeds uit – maar ze hoeven niet altijd het ultieme doel van linkbuilding te zijn. Tactieken zoals het bijhouden van vermeldingen van uw site en het beteugelen van de website-eigenaren om een ​​hyperlink toe te voegen, zijn niet meer nodig; alleen de vermelding op zichzelf, ervan uitgaande dat het geen negatieve is, is genoeg om Google een vertrouwenssignaal te geven.

Hier zijn enkele andere stappen die u kunt nemen om er zeker van te zijn dat uw linkbuildingstrategie ook gericht is op linkloze vermeldingen:

Streven naar algemene merkbekendheid en reputatie

Linkbuilding gaat niet alleen meer over hyperlinks, en na verloop van tijd kunnen we de term veranderen in iets algemenere zoals “referentie-opbouw” of “reputatie-opbouwen”, om te reflecteren wat er echt mee te maken heeft.

Om dezelfde redenen is het nuttig om uw doelen te verbreden, behalve het verkrijgen van backlinks om andere, positieve vermeldingen van uw merk op te nemen. Sommige dingen die hieraan kunnen bijdragen zijn onder andere:

  • Online recensies: stimuleer en volg klantrecensies voor uw merk en zorg ervoor dat u doet wat u kunt om te reageren op negatieve beoordelingen .
  • Public Relations: PR is het oorspronkelijke linkgebouw en PR’s zijn experts in het vinden van vermeldingen en links naar hun merk in de pers- en vakbladen. Als u een speciale PR-specialist of -afdeling heeft, moet u ervoor zorgen dat uw SEO-team hierop is afgestemd – u werkt aan dezelfde doelen. Als je dat niet doet, kun je hun tactiek nog steeds evenaren .
  • Sociale media: gebruik sociale media om merkbewustmakingscampagnes te bouwen en gesprekken op gang te brengen over uw merk en producten of services.
  • Gastbloggen: een gevestigde linkbuilding-tactiek en een die ook werkt voor linkless-vermeldingen. Traditioneel beperken publicaties de gastauteurs vaak tot één link per artikel – bewaar dus de link voor een belangrijke term die u wilt targeten en onthoud een link naar uw site. Zolang er sprake is van uw merk in het artikel, zal het hetzelfde doel bereiken.

Volg alle merkvermeldingen – niet alleen backlinks

Als u een linkbuildingstrategie nastreeft, is het altijd een goede zet om te investeren in een aantal backlinkanalysetools waarmee u links naar uw site kunt volgen en uw linkprofiel kunt begrijpen.

Met linkless-vermeldingen is hetzelfde principe van toepassing, maar je moet allerlei soorten vermeldingen volgen, niet alleen backlinks, waarvoor een paar enigszins andere hulpmiddelen nodig zijn.

Enkele hulpmiddelen waarmee u vermeldingen van uw merk op internet kunt volgen, zijn onder meer:

  • Google Alerts : zoals gewoonlijk, heeft Google de basisbeginselen bedekt met een gratis tool die u waarschuwt voor vermeldingen van uw merk of gekozen trefwoord op internet. Wellicht gebruikt u dit al om te controleren op mogelijkheden voor backlinks.
  • Awario: een andere geweldige tool voor het volgen van merkvermeldingen op internet. Met de “bereik” -maatstaf van Avario kunt u het beïnvloedingsniveau van een commentator zien, vergelijkbaar met het zien of een site die naar u linkt een hoge of lage autoriteit heeft.
  • Talkwalker Alerts: Styling zelf als “het beste gratis en gemakkelijke alternatief voor Google Alerts”, Talkwalker Alerts biedt gegevens over de prestaties van uw merkvermeldingen, demografische gegevens, sentimentanalyse en informatie over de beïnvloeders die uw merk bespreken.
  • Mention: Mention biedt u live updates over vermeldingen van uw merk of product op internet, kunt u filteren op bron, taal en sentiment, en kunt u directe vergelijkingen met concurrentgegevens maken.

Concurrerende gegevens vergelijken in Mention | Bron: mention.com

Optimaliseer uw off-page SEO

Vergelijkbaar met ons eerste punt over het opbouwen van algehele merkbekendheid en reputatie, als u niet bent ingesteld om uw off-page SEO te optimaliseren, moet u absoluut.

Off-page SEO omvat alle aspecten van SEO die niet plaatsvinden op uw website, zoals uw sociale media-activiteit, klantenservicepraktijken, online reviews, influencer-marketing en meer. Als zodanig is alles wat goed is voor off-page SEO ook geweldig voor het opbouwen van merkreputatie en vermeldingen.

Voor meer informatie over hoe u off-page SEO nagelt, mis dan de uitgebreide gids van Amanda DiSilvestro niet: Hoe off-page off-page SEO te bereiken die het verkeer zal stimuleren .

Voer reputatiemanagement uit

Net zoals backlinks die verwijzen naar uw site alleen nuttig zijn als ze gerenommeerde, niet-spammy links zijn, zijn vermeldingen van uw merk alleen nuttig als het positieve vermeldingen zijn – dus is een strategie voor reputatiemanagement een must.

Wees proactief in het volgen van het sentiment van het gesprek rondom uw merk; veel van de hierboven genoemde hulpprogramma’s voor het bijhouden van vermeldingen staan ​​u toe dat te doen. Zo kun je mogelijke probleemsituaties opsporen voordat ze zich ontwikkelen tot een complete crisis.

Zorg ervoor dat u de tijd neemt om deel te nemen en te reageren op personen die een negatieve ervaring met uw merk melden en doe uw best om de problemen op te lossen. Promoot uw merknaam actief online, zodat de positieve en gezaghebbende vermeldingen van uw merk onvermijdelijk eventuele negatieve vermeldingen overstemmen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format