Waarom SEO en front-end ontwikkelaars het perfecte zoekmarketingteam zijn - DeLaatbusiness

Waarom SEO en front-end ontwikkelaars het perfecte zoekmarketingteam zijn

3 min


130
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u in digitale marketing werkt, heeft u al veel gehoord over de rol van SEO en front-end-ontwikkeling bij het maken van populaire websites.

SEO en webontwikkeling worden vaak als onverenigbaar beschouwd als iOS- en Android-apparaten.

Beide hebben vergelijkbare doelen, maar nemen sterk verschillende benaderingen.

De technologische vooruitgang heeft echter verandering mogelijk gemaakt.

Deze twee verschillende webspecialiteiten zijn nu zo dichtbij gekomen als ze ooit zijn geweest.

Zo dichtbij, dat ze nu als het perfecte ensemble konden worden beschouwd. Samen kunnen ze meer conservatieve benaderingen in de zoekmachinemarkt te slim af zijn.

Hier zijn vijf redenen waarom SEO en front-end ontwikkelaars het ideale zoekmarketingteam vormen:

1. Codering van kennis is een toekomstbestendig voordeel voor SEO’s

Zelfs buiten SEO, neemt de vraag naar codeervaardigheden toe.

Volgens de Data Corporation van Evan zal het aantal ontwikkelaars wereldwijd de komende 5 jaar met minstens 20% toenemen. Als dit niet veel klinkt, stel je dan voor dat je meer dan 4 miljoen banen toevoegt aan de industrie.

SEO’s hebben veel te winnen bij het bekend raken met HTML, CSS en JavaScript.

Zoals Ian Laurie in zijn stuk ” Waarom alle SEO’s moeten leren programmeren ” beschrijft, biedt een basiskennis van front-end codering een aantal voordelen.

Om te beginnen hebben SEO’s baat bij het begrijpen van de manier van denken van de codeerder – een uiterst waardevolle, overdraagbare vaardigheid.

Het kan ook een beter begrip van API’s geven.

En ten slotte geeft de mindset van de codeerder een beter idee van wat realistisch gezien kan worden gedaan om technische problemen op te lossen. Dit helpt op zijn beurt bij het maken van meer verstandige en haalbare aanbevelingen.

2. Hybride rollen nemen toe

In de afgelopen paar jaar hebben we een toename van technische SEO-rollen gezien, allemaal inclusief een basiskennis van front-end-talen.

Waarom? Statische HTML-websites zijn een herinnering uit het verleden. Nu draait alles om het maken van interactieve, snelle websites die goed presteren op verschillende apparaten.

Omdat de meeste bezoekers afkomstig zijn van mobiele apparaten, is de aandacht voor het laden van de pagina’s nog nooit zo hoog geweest.

De nieuwe trend van progressieve web-apps wint ook aan kracht. Deze verbeteringen kunnen alleen worden bereikt met een beter begrip van front-end-talen – vandaar de groei in de vraag naar technische rollen.

Machinaal leren is een ander groot onderwerp in opkomst. Hiermee kunnen bedrijven zoals Google, Amazon en Apple beter reageren op zoekopdrachten en de volgende stappen in het gebruikersgedrag voorspellen.

Python is de sleutel voor het bouwen van machine learning-applicaties. Het is de snelstgroeiende programmeertaal geworden, waardoor het een noodzakelijke leerstap is voor zowel SEO’s als ontwikkelaars.

3. Collaboratieve omgevingen versnellen projecten

Het opzetten van samenwerkingsomgevingen en het heroverwegen van intern projectmanagement door middel van agile werken kan ook helpen om de output van projecten te versnellen (en te verbeteren).

Door reorganisatie van teams en processen kunnen we complexe projecten in kleine stukjes breken.

Dit biedt het onschatbare voordeel van een continue feedbacklus.

Continue feedback loops bieden een uiterst nuttige aanpak om ervoor te zorgen dat elke mijlpaal op tijd wordt geleverd en op basis van de behoeften van de eindgebruiker.

SEO kan ook worden gezien als een overkoepelende functie (het is gerelateerd aan marketing, sitestructuur, product en ontwikkeling).

We kunnen dus gemakkelijk begrijpen waarom grote organisaties samenwerkingsomgevingen opzetten waarin SEO wordt beschouwd als een productfunctie in plaats van een specialiteit.

Om een ​​voorbeeld te geven, de in Londen gevestigde fintech-startup TransferWise heeft deze aanpak naar een hoger niveau getild door SEO te schalen door producten te bouwen .

Ze hebben onafhankelijke teams opgezet met SEO’s, ontwikkelaars, analisten en inhoudspecialisten die allemaal samenwerken in dezelfde groep.

Deze aanpak is zeer succesvol gebleken. Teams ontwikkelen producten sneller en met betere resultaten, waardoor de pijn van SEO-inspanningen wordt vertraagd als gevolg van technische belemmeringen.

4. Teamwork moedigt gezond nemen van risico’s aan

Naarmate de zoektechnologie sneller evolueert, moeten organisaties een meer tolerante cultuur omarmen met betrekking tot het nemen van risico’s en falen.

De beloning voor het domineren van webniches (bijv. Voice search ) vertegenwoordigt een hoge return-investering voor een groot aantal bedrijven.

Grote technische bedrijven zoals Google, Apple en Amazon hebben al geweldige resultaten geboekt door een dergelijke aanpak te gebruiken en hun capaciteiten uit te breiden op basis van hun natuurlijke expertise.

Soms hebben we een aantal tegenslagen gezien (bijv. Google+ ). Andere keren hebben we uitzonderlijk goede resultaten gezien, zoals Amazon met cloudinfrastructuurdiensten .

Het ontwikkelen van een model van “slim” nemen van risico’s is ook zeer nuttig in SEO en webontwikkeling.

Om bijvoorbeeld de concurrentie voor te blijven, moest Google experimenteren met nieuwe services en oplossingen om nog gebruiksvriendelijker te zijn en ervoor te zorgen dat de gebruikers hun services gebruiken.

Dit creëert onvermijdelijk nieuwe niches en kansen, waarbij ‘slimme’ risiconemers er het beste van maken.

5. Teamsamenwerking leidt tot betere communicatie

Zoals studies suggereren, kan een diepere samenwerking tussen teams de effectieve communicatie op de werkplek stimuleren. Bovendien is het vermogen om effectief te communiceren met collega’s, leidinggevenden en andere teams een vaardigheid die tegenwoordig onmisbaar is, zelfs voor technische functies.

Communicatievaardigheden zoals presenteren met vertrouwen, empathie en luistervaardigheden zijn steeds belangrijker geworden. Sleutelfactoren zoals arbeidsvreugde en personeelsbewaring zijn nu onmisbaar om complexe projecten uit te voeren.

Dit betekent dat SEO- en ontwikkelteams alleen kunnen profiteren van deze samenwerking. En het zou uiteindelijk kunnen leiden tot hogere productiviteit, lagere stressniveaus en – belangrijker nog – een betere werkomgeving.

Inpakken

Zoals we hebben gezien, zijn er tal van redenen om SEO en front-end development te beschouwen als het perfecte zoekmarketingteam.

Er is veel vraag naar codeervaardigheden en de opkomst van hybride rollen maakt SEO van dag tot dag een beetje meer technisch.

Bovendien kan deze structuur ook de teamdynamiek ten goede komen en de communicatie, prestaties en het nemen van risico’s verbeteren.

Samengevat, het lijkt duidelijk dat het vervagen van de grens tussen SEO en front-end ontwikkelaars een positieve invloed heeft op de algemene zoekstrategie.

Dus, waarom zou je niet wat tijd besteden aan het verbeteren van de teamdynamiek en het bevorderen van nieuwe vaardigheden, en meteen het laaghangende fruit pakken?


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format