Waarom SEO’s het zich niet kunnen veroorloven om te wachten op een mobiel-eerste (mobile first) index

4 min


158

Er wordt ons vaak verteld dat het internet steeds mobieler wordt en dat bedrijven hun marketingstrategieën moeten aanpassen om ‘mobiel-eerst’ te zijn om te profiteren van deze verschuiving in internetgedrag.

Maar hoe mobiel is internet nu in 2017 en wat betekent dit voor zoeken?

Toonaangevende platform voor SEO en contentprestaties BrightEdge heeft vandaag een nieuw rapport uitgebracht dat licht werpt op deze vraag en op de steeds groter wordende kloof tussen mobiel en desktop zoeken.

Ik sprak met Erik Newton, VP Customer Marketing en hoofd SEO bij BrightEdge, over de bevindingen van het rapport, mobiel-eerste indextests van Google , en hoe SEO’s hun strategie kunnen aanpassen om rekening te houden met de toenemende verschillen tussen desktop en mobiel.

Meerderheid mobiel: 57% van het internetverkeer is nu mobiel en tablets

In een van de belangrijkste bevindingen van het onderzoek meldt BrightEdge dat 57% van het internetverkeer nu afkomstig is van mobiele apparaten en tablets, wat betekent dat bijna 6 op de 10 consumenten een mobiel apparaat gebruiken. Bedrijven die nog steeds niet optimaliseren voor mobiele apparaten, negeren daarom een ​​beslissende meerderheid van potentiële klanten.

Nog opmerkelijker is de bevinding dat dezelfde zoekopdracht in dezelfde zoekmachine in 79% van de gevallen een andere rang op mobiel en desktop genereert .

Onder de top 20 gerangschikte resultaten is de kloof minder uitgesproken, met 47% van de zoekopdrachten die verschillen tussen apparaten – maar dit betekent nog steeds dat bijna de helft van de ranglijsten verschillen.

En 35% – meer dan een derde van de tijd was de eerste pagina die gerangschikt was voor een bepaald domein verschillend tussen mobiele en desktop-SERP’s.

In een persbericht over het onderzoek merkte BrightEdge op dat deze cijfers wijzen op een “significante verschuiving naar een nieuwe mobiel-eerste index”. Ik vroeg Erik Newton of dit betekent dat BrightEdge gelooft dat de mobiel-eerste index van Google al wordt uitgerold. De meeste SEO’s geloven dat we nog steeds wachten op de officiële lancering van de nieuwe index, maar ziet BrightEdge dit anders?

“We zien een verschil in rang en inhoud tussen de twee apparaten en we hebben de gegevens de afgelopen maanden in beide richtingen zien bewegen”, zegt Newton. “Wij zijn van mening dat Google aan het testen en kalibreren is, net als bij andere belangrijke diensten, om zich voor te bereiden op de afzonderlijke mobiele index.”

Dit past bij Google’s gebruikelijke MO-algoritme-updates, maar het betekent ook dat, welke strategieën SEO’s ook van plan zijn om te implementeren wanneer de mobiel-eerste index eindelijk rondrolt, het nu misschien het moment is om ze te gaan testen.

En voor degenen die nog steeds hun tijd afwachten, kunnen ze al verliezen.

Hoe doen bedrijven het echt op mobiel?

In de marketing industrie, hebben we praten al wat voelt als jaren met toenemende urgentie, over de noodzaak van onze campagnes en onze web aanwezigheden te zijn voor mobiele apparaten . Of mobiel-responsief. Of mobiel-eerst.

Maar hoe doen bedrijven het hiermee? Maken marketeers genoeg, zelfs in 2017, om te optimaliseren voor mobiel ?

“Voor de meeste bedrijven die op een desktop zijn opgegroeid, zien we dat ze een desktop referentiekader gebruiken”, merkt Erik Newton op. “We zien bewijs van deze tendens in webontwerp , paginaprestaties, analyse en het volgen van zoekwoorden.

“Wij geloven dat Google de marktsignalen geeft om sneller vooruit en sneller naar mobiel te gaan. Dit is een van die momenten om harder te pushen op mobiel.

“Sommige van de nieuwere bedrijven zijn echter eerst mobiel en zelfs mobiel. Ze zullen eerder app-gebaseerd zijn en hebben altijd een groot mobiel aandeel gehad. “

Zoals we hebben gezien in de figuren die in de vorige paragraaf worden aangehaald, is het gebruik van desktop als referentiekader in toenemende mate kortzichtig gezien de steeds groter wordende kloof tussen desktop- en mobiele ranglijsten. Maar hoe moeten marketeers dan hun zoekstrategie plannen om te voorzien in een toenemende ongelijkheid tussen beide?

Zouden ze zo ver moeten gaan om hun SEO-inspanningen te splitsen en elk afzonderlijk op te lossen? Of is er een manier om twee vogels met één steen te doden?

“Het onderzoeksrapport bevat enkele specifieke aanbevelingen”, zegt Newton.

“Eén – Identificeer en onderscheid tussen mobiele en desktopvraag.

“Twee, ontwerp en optimaliseer websites voor snelheid en mobielvriendelijkheid. Drie, gebruik een responsieve site, tenzij uw bedrijf app-gebaseerd is en groot genoeg om verkeer te genereren via app-distributie.

“Vier, begrijp verschillende signalen van online consumentenintenties op desktop en mobiele apparaten. Vijf, produceer afzonderlijke mobiele en desktopinhoud die resoneert op meerdere apparaattypen.

“Zes: focus op het optimaliseren van mobiele inhoud en mobiele pagina’s om conversies te verbeteren. Zeven: track, vergelijk en rapporteer continu mobiel en desktopaandeel van verkeer.

“Acht, meet en optimaliseer de laadsnelheid van de pagina’s van de mobiele en desktopsites afzonderlijk. En negen, volg uw organische zoekrang voor mobiel en desktop afzonderlijk.

“De eerste uitdaging is om even aandachtig te zijn voor zowel mobiel als desktop. We merken dat veel merken zich niet echt bewust zijn van de basisstatistieken van mobiel verkeer.

“Daarnaast kunnen merken het mobiele aandeel van nieuwe bezoekers of niet-klanten analyseren om te zien wat voor soort rol het kan spelen voor mensen in verschillende stadia van de customer journey. Mijn mobiele verkeer is bijvoorbeeld 32% hoger onder nieuwe bezoekers dan algemene bezoekers, en mijn niet-klant van mobiele blog is 58% hoger. Dat is een plek waar ik op mobiel naar toe moet leunen bij het communiceren met niet-klanten.

“Merken hoeven hun SEO-inspanningen niet te splitsen, maar ze moeten wel beslissen dat sommige contentinspanningen eerst mobiel zijn om concurrerend te zijn.”

Het kan moeilijk zijn voor merken die traditioneel voor desktopgebruikers hebben gezorgd en die nog steeds succes hebben van een op de desktop gerichte strategie om deze mindset te doorbreken en een gokje te wagen op mobiel. De cijfers zijn echter overtuigend.

Het meest voor de hand liggende is dat het niet genoeg is voor SEO’s en marketeers om te wachten op de lancering van de mobiel-eerste index van Google: het wordt al getest en in combinatie met het groeiende aandeel van mobiel internetverkeer, merken die wachten om een de strategie voor mobiel eerste wordt steeds vaker gemist.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format