Waarom sitesnelheid net zo belangrijk is als ooit op het visuele web

3 min


125

In 2017 is er veel aandacht besteed aan de op handen zijnde mobiel-eerst-index en het aanbieden van inhoud via HTTPS . Cyberveiligheid en: maar er zijn ook twee andere belangrijke unfashionable onderwerpen slepende in de schaduw geweest sitesnelheid .

Sinds 2010 geeft Google publiekelijk toe dat ze rekening houden met de laadsnelheid van de pagina en de sitesnelheid, en met tools zoals Page Speed Insights (samen met een aantal andere oplossingen van derden) hebben we onze seconden kunnen controleren en analyseren.

Het is echter niet altijd eenvoudig geweest om een ​​snelle laadsnelheid van de pagina en een geweldige gebruikerservaring in evenwicht te houden. Aangezien internet een steeds belangrijker onderdeel is geworden van ons dagelijks leven, is onze online ervaring geëvolueerd en hebben we (als gebruikers) veel meer visuele content .

Grote beelden betekenen ook grote afbeeldingsbestanden, videobestanden en mogelijk veel JS en CSS om de geschreven tekst mooier te maken. Dit betekent ook dat er meer moet worden geladen, waardoor de laadsnelheid toeneemt.

De reden dat dit steeds meer een probleem wordt, is omdat in 2015 mobiel verkeer het desktopverkeer in een aantal branches heeft overvallen en mobiele gebruikers overal hebben gezocht; wanneer ze thuis, op het werk of onderweg gebruikmaken van wifi-gegevens. Gebruikers merken langzaam ladende pagina’s op; wat betekent dat Google gemerkt heeft dat gebruikers het langzaam laden van pagina’s opmerken – en nu heeft Facebook langzaam ladende pagina’s opgemerkt .

Problemen met sitesnelheid vaststellen

Op dit moment worden veel webmasters en ontwikkelteams overweldigd door veranderingen met betrekking tot het reactievermogen van mobiele apparaten en HTTPS. Het is ook de moeite waard te onthouden dat niet iedereen moderne stapels draait of een schone website heeft; er zijn nog steeds veel grote websites op oude platforms.

Dat gezegd hebbende, er zijn een aantal controles die u kunt uitvoeren die een groot verschil kunnen maken voor de laadsnelheid van uw pagina door uw code te refactoren.

JavaScript-bibliotheken

Ik ben een aantal websites tegengekomen die grote JavaScript-bibliotheken uitvoeren die niet op veel pagina’s worden gebruikt, maar die toch op elke pagina moeten worden geladen.

Extreem bellen naar een grote hoeveelheid onnodige JavaScript- en CSS-bestanden vertraagt ​​de algehele laadsnelheid van de pagina.

U kunt al deze code-elementen verplaatsen naar het einde van de code, wat betekent dat ze de laatste zijn. Dit zou de gebruiker alleen echt beïnvloeden als u dynamische telefoonnummers gebruikt die een element via JavaScript wijzigen, maar de flikkering is vaak maar een twintigste van een seconde en minimaal.

Beeldoptimalisatie

Afbeeldingen en afbeeldingen spelen een grote rol bij het leveren van de boodschap van de inhoud en het verbeteren van de gebruikerservaring op een website. Afbeeldingen verwijderen is niet haalbaar, maar het comprimeren van hun bestandsgrootte wel.

In sommige scenario’s kan de levering van de afbeeldingen ook worden geoptimaliseerd. Als je afbeeldingen vrij ver naar beneden een stukje inhoud bevatten, gebruik lui-laad oplossingen of zelfs beter, gebruik dan een CDN zoals Cloudflare of Amazon CloudFront.

Systeemlettertypen

Een andere (en iets minder vaak voorkomende) oplossing voor het verbeteren van de laadsnelheid van een pagina is het gebruik van systeemlettertypen.

Systeemlettertypen zijn de lettertypen die vooraf op uw apparaat zijn geïnstalleerd. Dit zijn geweldige opties omdat ze niet hoeven te worden geladen. U hoeft alleen de systeemlettertypen in uw CSS aan te roepen. Dat gezegd hebbende, het kiezen van een systeemlettertype kan lastig zijn.

Systeemlettertypen vallen over het algemeen in twee categorieën, geoptimaliseerd voor scherm en geoptimaliseerd voor afdrukken. Het grootste verschil tussen deze lettertypen is het detail. Het enige andere probleem met het kiezen van een systeemlettertype is dat ze echt overbelicht zijn.

Omdat elke computer en elk apparaat ter wereld (dichtbij genoeg) ze heeft, zijn ze niet uniek; dus als typografie belangrijk is voor uw merk, gebruikt u aangepaste lettertypen. Maar als Helvetica, Garamond of Seravek het doen, gebruik ze dan.

Is AMP echt de oplossing?

Ik kon zijn hele artikel niet doornemen zonder AMP te vermelden. Met AMP kunnen webmasters hun trage, zware pagina’s maken, maar in wezen dienen ze hun inhoud via een nieuwe AMP-pagina, die kanonicalen terug naar de oorspronkelijke trage pagina.

Versnelde mobiele pagina’s  lijken aan de oppervlakte een gemakkelijke oplossing, vooral voor de grote uitgevers van inhoud. Maar het is niet echt een oplossing voor het probleem, meer behendigheid over de kieren.

Wat deze grote sites traag en traag maakte, is in de eerste plaats vaak heel nauw verbonden met hoe ze inkomsten genereren, adverteren. Grote banneradvertenties, banners die zijn gelast in inhoud, overlays, automatisch video’s afspelen in de zijbalken (bah), alles om uw weergave te krijgen en de website steeds dichter bij een andere CPM-betaaldag te krijgen.

Met AMP kunt u het niet in dezelfde mate doen en verliest u potentiële inkomsten en advertentieweergaven. De manier waarop inhoud wordt opgemaakt, is ook erg gecontroleerd en het feit dat Google de inhoud host, maakt het een rare positie om de uitgever van inhoud in te zetten.

Google is duidelijk bereid om uitgevers AMP te laten gebruiken en gebruik te maken van de rankingvoordelen (AMP v niet-AMP), maar het is nog steeds een vreemde situatie. Veel webmasters zijn gemigreerd naar AMP omdat ze grote webproperty’s beheren die een veel verkeer, maar niet omdat het logisch is om dat te doen, maar omdat ze te bang zijn om niet te doen terwijl hun concurrenten de stap zetten.

AMP is de juiste zet voor een aantal websites, maar ik zou eerst alle opties beoordelen om uw websitete versnellen voordat u aan boord van het AMP-schip gaat.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format