Wat is zoekwoordclustering en wat maakt het uit? - DeLaatbusiness

Wat is zoekwoordclustering en wat maakt het uit?

4 min


105
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Ben je nog steeds bezig met het optimaliseren van “zoekwoordstrings”? Je bent niet alleen!

Het probleem is dat de industrie zich voortbeweegt, dus raak niet achterop en leer een slimmere aanpak van trefwoordonderzoek te implementeren : clusterclustering.

SEO met één trefwoord is al heel lang een nietje. Weet je nog hoe we een afzonderlijke pagina hadden voor elke kleine variatie in een zoekwoord? Op dat moment zouden we optimaliseren voor [restaurants in Italië] en [Italië restaurants] met behulp van twee verschillende pagina’s, één voor elke zoekwoordstring. Het is hoe we allemaal waarschijnlijk onze start hebben gekregen en zagen (en nog steeds zien) ons verkeer bloeien en ranking klimmen.

Het was een leuke tijd, maar diep van binnen ben ik blij dat het voorbij is.

Het zoekalgoritme van Google is die methode van optimalisatie ontgroeid. Natuurlijk werkt het misschien nog steeds. In feite zijn de meeste van de nieuwste en populairste WordPress SEO- plug-ins nog steeds gebaseerd op die “single-string” -methode, dus de meeste bloggers vertrouwen erop. Maar de meer geavanceerde algoritmen breiden zich uit buiten het bereik van een focus op één onderwerp.

Zelfs keywordonderzoek dat de perfecte sweet spot vindt tussen populariteit en verzadiging is niet langer een garantie voor succes. Diepte-inhoud over een verscheidenheid aan gerelateerde concepten en entiteiten wint tegenwoordig steeds vaker.

Meer en meer zien we het gebruik van zoekwoordclustering van sites die het buiten het bereik van middelmatige zoekresultaten en verkeersmarges maken. Met andere woorden, de grote jongens brengen de grote wapens tevoorschijn en we zouden in hun voetsporen moeten treden.

Wat is deze trefwoordclustering?

OK, dus dit is niet  echt  nieuw. Ik  beschreef voor het eerst een tactiek van zoekwoordgroepering  in 2007. Maar toen kende ik de term ‘keyword clustering’ niet en gebruikte ik Excel in plaats van veel eenvoudiger tools.

Sleutelwoordgroepering in Excel

Een betere manier om het uit te leggen is dat het meer grip krijgt met meer mensen (en groeiende buzz-termen om zich heen).

Dus wat is het?

Simpel gezegd, het is sleutelwoordgroepering gecategoriseerd door (1) een gemeenschappelijke secundaire sleutelwoordmodifier die is hoe de meeste hulpmiddelen het benaderen of (2) Google’s zoekmachine resulteert in gelijkenis (wat ik hieronder zal beschrijven).

In het hart ervan is trefwoordclustering hoe het klinkt: u neemt relevante zoekwoorden en groepeert ze samen in groepen. Deze groepen werken samen om uw website een grondiger gecategoriseerd thema te geven, wat op zijn beurt helpt bij het vaststellen van het doel en het aantrekken van die crawlers die Google vertellen dat die pagina degene is die ze tegenhouden.

Het is gemakkelijker als je naar een voorbeeld kijkt

Laten we zeggen dat uw kernterm een  gezond voedingsplan is,  dat vrij moeilijk is om voor te concurreren. Dus je voert het uit met keyword research tools en bedenkt de lijst met honderden ” long tail ” “keyword strings” die je hoofd doen draaien:

strings

Hoe gaat u in hemelsnaam uw inhoud optimaliseren voor al deze zinsdelen?

Maak je geen zorgen, het uitzoeken van deze lijst hoeft geen handmatig proces te zijn. Er zijn enkele hulpprogramma’s voor het groeperen van zoekwoorden die het veel gemakkelijker maken om er doorheen te komen.

Ik gebruik Serpstat persoonlijk omdat het naar mijn mening een van de beste SEO-tools op de markt is. [ Disclaimer: omdat ik zo veel over hen blog, benaderden vertegenwoordigers van Serpstat me en gaven mij gratis toegang tot hun PRO-tools ]. Andere providers zoals Wordstream en Spyfu bieden echter zoekwoordgroeperingstools, dus kies de optie die het beste past bij uw bestaande tools en workflow.

Met Serpstat kunt u de zoekwoorden kopiëren en in hun clustertool plakken en wordt de lijst voor u gegroepeerd:

Serpstat-clustering

Het is een geautomatiseerd geautomatiseerd systeem met trefwoordenclusters dat veel van het werk voor u doet. Maar in tegenstelling tot de meeste andere tools, maakt het je niet kwetsbaar met gecentraliseerde termen die van invloed zijn op je clusters.

In plaats van simpelweg de zoekwoorden te groeperen op de gecentraliseerde term (zoals de meeste clusteringhulpmiddelen doen, en zoals ik deed in mijn Moz-artikel uit 2007 waarnaar hierboven wordt verwezen), gebruikt Serpstat ook hun eigen “verbindingssterkte” -metriek die kijkt naar hoeveel identieke URL’s die meerdere zoekopdrachten voor zoekopdrachten.

U kunt kiezen tussen  zachte  en  harde  clustering om te bepalen hoe nauw verwante termen binnen één groep moeten vallen – een zeer unieke benadering voor het groeperen van zoekwoorden. Lees dit artikel  waarin de methode wordt beschreven voor meer informatie over de werking van de tool  .

Hoe kunt u uw inhoud nu optimaliseren?

Laten we het duidelijk stellen: nee, u hoeft niet een van deze groepen te nemen en uw inhoud te vullen met alle zoekwoorden die erin zitten.

Wat u in plaats daarvan kunt doen: kijk naar die zoekwoorden en neem de belangrijkste concepten voor uw inhoud. Elke groep kan uw afzonderlijke gids worden, of het kan een subtitel zijn binnen een uitgebreider artikel.

Keyword clustering is niet de optimalisatietechniek, noch brengt het iets fundamenteel nieuws in een SEO-strategie. U moet nog steeds hoogwaardige, goed onderzochte inhoud maken die is afgestemd op de vraag van gebruikers.

Met behulp van trefwoordclustering kunt u uw zoekwoordstrings begrijpen en ze omzetten in zinvolle concepten.

Hoe kan deze methode mij helpen?

Elke keer dat u uw zoekwoorden clustert, verbetert u uw SEO, periode. In plaats van te proberen te concurreren met een enkele zin, richt u zoekwoorden per pagina op basis van een verzameling zinsneden voor elk thema.

Hoe dit je helpt, is vrij duidelijk: betere ranking en meer verkeer. Concreet is het een betere ranking en meer verkeer tegen concurrenten die vrijwel zeker al deze methode van SEO gebruiken, wat een van de redenen is waarom ze het beter doen dan jij.

Dit diversifieert ook je tactieken. Waar eens de consistentie in een enkel model centraal stond, is er iets veranderd. Dat meer verfijnde algoritme dat hierboven wordt genoemd betekent betere, meer complexe strategieën zijn nodig om bij te blijven.

Mijn favoriete manier om het te zeggen: door zoekwoorden te groeperen, krijgt u meer grip op uw niche. Het dwingt je om meer concepten te bedekken en meer vragen te beantwoorden binnen één pagina dan je zou denken zonder door het proces te gaan, dus het belangrijkste voordeel van keyword clustering is dat  het je inhoud (en dus) je site beter maakt, nuttiger , betrouwbaarder en uitgebreider.

Ken je een tool die op deze lijst moet staan? Laat het ons weten in de comments!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format