Wat startups moeten weten over SEO en domeinnamen

4 min


106

SEO is een groot deel van de algehele online reputatie van een bedrijf, en elke startup moet er ook doorheen.

Als u een startup bent, kunt u niet zomaar de cruciale factoren van uw bedrijf negeren, dwz de domeinnaam van uw website en de SEO-strategie. Dus, wat moet je startup weten over SEO en domeinnamen? Laten wij het uitzoeken.

Kies de juiste domeinnaam die uw merk weerspiegelt

Om te beginnen moet u altijd uw startup-bedrijf een naam geven. Het is belangrijk om de basis van uw startup en waar het voor staat in overweging te nemen, rekening houdend met het feit dat deze naam de eerste en soms enige indruk van uw startup zal zijn, vooral als het gaat om financiering.

Als u eenmaal bent aangekomen bij een bedrijfsnaam voor uw startup, is uw volgende grote uitdaging om te beslissen over de domeinnaam. Een domeinnaam heeft veel waarde in termen van het digitale marketingaspect van uw website, evenals de eerste indruk van uw bedrijf. Dus, het kiezen van de domeinnaam kan net zo uitdagend zijn als het kiezen van de niche van uw startup.

Een korte en eenvoudige domeinnaam die bij voorkeur de naam van uw merk draagt, wordt sterk aanbevolen. Een lang domeinnummer of een nummer met nummers is een strikt nee-nee. Een unieke domeinnaam met een verstandige uitbreiding op basis van de aard van uw bedrijfsactiviteiten kan het beter voor u doen. Een “.com” -extensie heeft nog steeds de voorkeur van velen en het heeft zijn eigen SEO-voordelen. Door uw zoekwoorden toe te voegen, kunt u beter rangschikken in zoekmachines.

Als u het moeilijk vindt om op uw ideale domeinnaam aan te komen, kunt u hulp zoeken bij verschillende beschikbare hulpmiddelen, zoals DomainIt, Domainsbot, NameStation enz.

Richt op de juiste zoekwoorden

Zodra u een laatste gedachtegang hebt rond de domeinnaam van uw startende onderneming, is het tijd om meteen naar de “trefwoord” -wagon te springen. Maar zorg ervoor dat je dat voorzichtig doet. Omdat je nieuw bent op het slagveld van de zakelijke website, heb je twee keer zo veel gas nodig om de motoren aan de praat te krijgen.

Het gebruik van zoekwoorden met lange staart wordt sterk aanbevolen als u een startup bent. Dit zorgt ervoor dat uw kansen op ranking voor een bepaald service-aanbod / product hoger worden in vergelijking met de andere startups die deze strategie niet uitvoeren.

Vanzelfsprekend zijn er geweldige zoekwoordsuggesties en onderzoekstools beschikbaar op de markt om u te helpen. De Ahrefs Keyword Finder- tool helpt je duizenden geweldige trefwoorden te vinden om te rangschikken, hun moeilijkheidsgraad te analyseren en het verkeerspotentieel te berekenen. In feite wordt het aangeprezen als de meest complete zoekwoordtool voor zoekwoorden op de markt. Het enige dat u hoeft te doen, is het invoeren van maximaal 10 “seed” -woorden in de Zoekwoordenverkenner van Ahrefs en u krijgt een enorme lijst met duizenden geweldige zoekwoordideeën.

De KWFinder-tool is een eenvoudig te gebruiken trefwoordonderzoekstool die u helpt een idee te krijgen over het perfecte sleutelwoord voor uw nieuwe startende onderneming. Het bevat de meest nauwkeurige zoekwoord moeilijkheids score waardoor het eenvoudig is om winstgevende zoekwoorden te vinden waar je echt voor kunt rangschikken. U kunt deze tool gebruiken om real-time keyword SEO-problemen in één klik te krijgen en uw zoekwoordonderzoek uit te breiden dankzij onmiddellijke Google SERP-analyse op basis van specifieke SEO-statistieken.

Met het Hulpprogramma voor zoekwoorden van Google Adword kunt u de juiste klanten voor uw startende bedrijf bereiken met de juiste zoekwoorden, zodat u zoekwoordideeën krijgt om uw campagnes samen te stellen met de Zoekwoordplanner voor Google-advertenties. Met deze tool kunt u nieuwe zoekwoorden ontdekken, zoekwoordtrends vergelijken en betere zoekwoorden kiezen.

Zet nieuwe content op die waarde toevoegt

Dit zou de belangrijkste regel moeten zijn waar je je altijd aan zou moeten houden. De bedrijfswebsite van uw startup bestaat om een ​​reden; om uw publiek te informeren over de inhoud die relevant is voor uw branche en hen te helpen op de hoogte te blijven van de nieuwste updates. Daarom moet je inhoud van goede kwaliteit maken en deze voor je publiek gebruiken om te consumeren als je echt voorop wilt blijven lopen met de SEO als je website.

Update blogs één keer per week

Als u op de hoogte bent van de juiste blogtips voor zakelijke websites, weet u waarschijnlijk dat blogs cruciaal zijn voor het welzijn van uw website. Als u een startende onderneming bent die onlangs zijn bedrijfswebsite heeft uitgerold of van plan bent om dit te doen, zorg er dan voor dat u minstens één keer per week blogt, zodat de zoekmachines op de hoogte blijven en uw site geïndexeerd houden.

Bonustips

  • Vergeet niet om de SEO-optimalisatie van de pagina’s op de pagina en de off-pagina voor uw site te verzorgen.
  • Maak een sterk linkprofiel voor uw website zodat u een goede hoeveelheid interne links kunt bereiken en ook externe links van en naar uw site kunt ontvangen. Een geweldig linkprofiel is een enorme SEO-booster voor de zakelijke website van uw startup.
  • Het gebruik van de juiste SEO-audittools is net zo belangrijk als al het andere, ongeacht de site-builders die worden gebruikt. Deze SEO Audit-hulpmiddelen zoals SEMRush , Screaming Frog , Majestic SEO meten uw SEO-strategie en helpen u een idee te hebben van wat u misschien mist.
  • Uw startup kan de concurrentie opschalen en brownie-punten behalen in termen van SEO door zich te houden aan het responsieve webontwerp. Zet daarom inspanningen in de richting om uw website mobielvriendelijk en zeer responsief te maken.
  • Last but not least, let op de snelheid van uw site. Het is niet langer dan twee seconden om de website van je startup te laden. Investeer altijd in een betrouwbare webhosting serviceprovider.
  • De gebruikerservaring van uw site zorgt voor een nieuwe doelgroep op uw site en behoudt de bestaande. Dus onderschat nooit hun bekendheid.

Conclusie

Zelfs als u een vers gebrouwen startbedrijf bent, blijft uw Search Engine Optimization (SEO) -strategie het hart van uw online succes. Goede inhoud, hoge SERP-ranglijsten en tevreden klanten zijn degenen die uw startup naar een meer gevestigde fase van zijn zijn brengen. Daarom, als u een startup bent, kan SEO u de broodnodige edge en maximale leverage bieden, meer dan wat dan ook. Dit maakt het ook noodzakelijk dat je veel over SEO begrijpt en ook hoe domeinnamen je spel kunnen maken of breken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format