Wat zijn de beste gratis SEO-bronnen online?

4 min


101

Of je nu een nieuwe SEO- newbie bent die net begint met het leren van de touwen, of een SEO-veteraan die de ins en outs van elke Google-update ooit kan reciteren , het is veilig om te zeggen dat we het allemaal over één ding eens kunnen zijn: SEO is een complex onderwerp.

Natuurlijk, de  basis van SEO is niet moeilijk te vatten. De kwestie ligt in het feit dat er geen exacte formule is om die felbegeerde nummer één plek te bereiken.

Alles wat we weten is gebaseerd op de kleine hoeveelheid begeleiding door Google, een goede dosis speculatie, een gezonde hoeveelheid testen en de algemene consensus van de SEO-gemeenschap.

Met zoveel informatie over SEO online beschikbaar, verergerd door een behoorlijk aantal tegenstrijdige meningen, kan het moeilijk zijn om te weten waar je terecht kunt voor de meest accurate begeleiding.

In deze post delen we onze keuze uit de beste gratis SEO- bronnen . Deze middelen zijn gekozen vanwege hun nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en begrip.

The Big G

Welke betere plek om erachter te komen wat Google wil dan van … nou, Google? Het is daarom logisch om onze lijst met de Big G zelf te starten, omdat ze over een aantal bronnen beschikken voor scherpe SEO’s.

Voor iedereen die nieuw is bij SEO, vraagt ​​u zich misschien af ​​waarom u in hemelsnaam ergens anders naar moet zoeken voor leermiddelen, terwijl Google zeker de meest betrouwbare bron is. Het probleem is dat Google geeft niet dat veel weg. Google’s Startersgids is een geweldige plek om te beginnen, net als hun helpcentrum over hoe Search Works werkt .

Meer een video-persoon? Je hebt geluk, want er is zelfs een YouTube-kanaal voor webmasters van Google .

Google is misschien een eerbetoon in de wereld van zoekmachines , maar het is zeker geen eenzame wolf. Het zou ons nalaten om de Bing-webmasterrichtlijnen voor SEO en Yahoo’s Help-pagina voor het rangschikken van websites niet te onderschrijven . Ze zijn niet zo gedetailleerd als het aanbod van Google, maar het is toch de moeite waard om jezelf vertrouwd te maken met de benaderingen van elke zoekmachine, zij het zeer vergelijkbare.

Moz

Hoewel Google veel nuttige informatie biedt, is deze niet altijd bijzonder gemakkelijk te verteren. Geschreven door de uber-nerds bij Google, vertaalt de informatie zich niet vaak soepel naar de leek. Dit is waar Mozool in uitblinkt.

Omdat hij al 13 jaar in de buurt is, is Moz de go-to-resource voor veel SEO-beoefenaars. Het wordt gerund door SEO-supergoeroe Rand Fishkin, die een talent heeft om dingen uit te leggen om je niet het gevoel te geven dat je een idioot bent. Hij heeft ook een volledig gekke maar uiterst innemende reeks shirts.

Naast het verstrekken van bijzonder nuttige en bruikbare informatie, wordt deze gepresenteerd op een manier die echt gemakkelijk te begrijpen is. Begin met de beginnershandleiding voor SEO voor een degelijke aarding en verken vervolgens de overvloed aan andere handige info.

Een bijzonder favoriet van mij is de Whiteboard vrijdag . In ons Yellowball-kantoor nemen we elke vrijdagmiddag tien minuten om rond te komen en de laatste whiteboard-vrijdag te bekijken. Popcorn optioneel maar aangemoedigd.

Backlinko

Als linkbuilding de absolute vloek van je leven is, dan is Backlinko iets voor jou. Gerund door link-building mastermind Brian Dean, biedt hij duidelijke link-building strategieën , advies en case studies om je te helpen de inertie van het bouwen van backlinks te doorbreken.

Gebruikmakend van een gezonde combinatie van tekst en video’s , is de inhoud interessant en uiterst nuttig. Zijn suggesties zijn slim en logisch, maar zijn niet moeilijk te begrijpen. Je zult je afvragen waarom je er in hemelsnaam niet aan gedacht hebt.

Oké, het is dus niet helemaal “gratis” omdat je een e-mailadres moet opgeven om de inhoud te ontgrendelen. Maar geloof me, het is het waard.

Quicksprout

Quicksprout is een geweldige all-round bron voor SEO’s en marketeers en wordt gerund door Neil Patel – gecertificeerde online marketing wizard. Zijn meest handige leermiddel tot nu toe is de geavanceerde gids voor SEO . Opgemaakt als een infographic, ziet het er goed uit, het is gedetailleerd en het is zeer nuttig. Wat is er niet om lief te hebben!

Neil Patel is ook een groot voorstander van een langere inhoud van formulieren, vaak artikelen in het bereik van meer dan 5000 woorden, duiken eerst in een onderwerp hoofd en opkomende met bruikbare punten. Deze diepgaande stukken kunnen bijzonder nuttig zijn als u op zoek bent naar meer informatie over een specifiek aspect van SEO.

Zoekmachine Watch

Oké, dus we zijn misschien wat bevooroordeeld hier, maar we konden onze eigen gratis SEO-bron niet noemen. Met een scala aan zeer getalenteerde en bekende bijdragers (ahem), behandelen de artikelen een reeks onderwerpen binnen het uitgebreide SEO-universum.

Van het aanspreken van eenvoudige how-tos voor beginners tot het aanpakken van de meer complexe problemen waar niemand over wil praten, maar iedereen wil leren, Search Engine Watch is een schat aan handige hulpmiddelen . Graag gedaan!

Beste SEO-blogs

SEO verandert voortdurend en als je het spel voor wilt blijven, moet je blijven leren. Daarom is het van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates en trends. Hieronder delen we onze favoriete blogs om in de vreemde innerlijke werking van de SEO-industrie te blijven:

Er zijn veel meer gezaghebbende blogs over het onderwerp SEO en als we een volledige lijst zouden geven, dan zouden we hier de hele dag zijn. En jij ook. Omdat u weet dat u een druk persoon bent, zijn de bovenstaande blogs een handige plek om te beginnen en zult u snel uw eigen favorieten uitwerken om op de hoogte te blijven.

Twitter-accounts om te volgen

Soms kan het moeilijk zijn om het hoofd boven water te houden van al het laatste nieuws en inzichten in alle verschillende SEO-blogs. Dus waarom zou u niet de beste SEO-beoefenaars op Twitter volgenen uw dagelijkse SEO-inzicht absorberen terwijl u gedachteloos door uw Twitter-feed scrolt? Dit zijn de volgende:

Oefening baart kunst

Je kunt alle gratis SEO-bronnen in de wereld lezen, maar als je niet zet wat je hebt geleerd, dan ga je nergens heen. SEO is een kunst. Proberen, testen en herhalen zijn allemaal nodig om je strategie en slagingspercentages te verbeteren.

Je kunt SEO niet van de ene dag op de andere beheersen, maar met een beetje vindingrijkheid en toewijding, ga je binnenkort je plaats innemen bij de SEO-professionals. Oefening baart kunst; er is niets beter dan leren van ervaring.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format