Wat zijn sitelinks en hoe kan ik deze krijgen? - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

Wat zijn sitelinks en hoe kan ik deze krijgen?

7 min


103
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wat zijn sitelinks?

Zoals ik in de introductie al heb aangehaald, zijn sitelinks extra links die onder de hoofd-URL van een merk of uitgever worden weergegeven wanneer u ernaar zoekt op Google. Ze hebben een diepgaande link naar andere pagina’s op uw site en zijn door Google ontworpen om gebruikers te helpen bij het navigeren op uw site.

NB: deze moeten niet worden verward met sitelink-extensies in Google AdWords, die veel op elkaar lijken, maar worden weergegeven in AdWords-advertenties. AdWords-gebruikers hebben volledige controle over de vraag of deze links worden weergegeven en wat ze bevatten, in tegenstelling tot organische links, zoals we in een ogenblik zullen bespreken.

In sommige gevallen worden sitelinks ook weergegeven met een handige zoekbox waarmee de gebruiker rechtstreeks vanuit de SERP binnen uw site kan zoeken.

Dit is wat de sitelinks voor Search Engine Watch eruit zien:

Helaas is er nog geen zoekvak.

Meteen kunt u zien dat dit een combinatie is van categoriepagina’s, statische pagina’s binnen onze site en het oneven artikel.

Een paar hiervan zijn links die we zouden kiezen om te gebruiken – de SEO- en PPC- categorieën zijn hoofdonderdelen van onze site – maar anderen zijn beslist niet: online marketinggidsen bijvoorbeeld, is een statische pagina van bijna twee jaar geleden die linkt naar artikelen op zoekmachines van verschillende soorten.

De reden hiervoor is dat Google sitelinks automatisch binnenhaalt, in plaats van de uitgever te laten kiezen wat hij wil laten zien.

Sitelinks kunnen in dit opzicht een beetje een tweesnijdend zwaard zijn: zelfs als u Google ertoe kunt brengen deze weer te geven, hoeven ze niet noodzakelijk de links te zijn die u zou hebben weergegeven.

Maar sitelinks verschijnen onder uw zoekresultaat is over het algemeen nog steeds een positief iets. Dit is waarom:

sitelinks en zoekvak geven uw merk meer SERP-vastgoed

U kunt maximaal zes sitelinks voor uw SERP-vermelding krijgen, plus een zoekvak. Op desktops betekent dit dat vier tot vijf keer zoveel SERP-ruimte wordt toegewezen aan uw vermelding, terwijl op mobiel een sitelink-vermelding het volledige scherm kan beslaan.zoekvak voor sitelinks

Dit heeft het voordeel dat u eventuele irrelevante of ongewenste resultaten, nieuwsartikelen of sociale vermeldingen voor uw site – evenals de resultaten van concurrenten die kunnen worden weergegeven – naar beneden haalt en ervoor zorgt dat gebruikers eerder op uw website klikken in plaats van een ander resultaat over u.

Op basis van de statistiek dat de eerste drie resultaten in zoekopdrachten bijna 55% van alle klikken vertegenwoordigen, heeft de Bloggen Wizard berekend dat het hebben van sitelinks de klikfrequentie voor het beste resultaat met ongeveer 20% zou kunnen verhogen.

Sitelinks geven de gebruiker meer opties voor het navigeren op uw site

Gebruikers die op Google naar uw site zoeken, hoeven niet per se op uw startpagina te landen. Sitelinks op de SERP bieden hen een directe link naar andere delen van uw site die voor hen relevanter kunnen zijn, of moedigen hen aan secties te verkennen waarvan ze misschien nog niet weten.

Als uw SERP-resultaat een snelzoekbalk bevat, kunnen ze dit gebruiken om rechtstreeks naar de gewenste pagina te navigeren, waarmee ze een stap in het gebruikerspad opslaan.

Ze leiden verkeer naar andere (mogelijk onvoldoende bediend) delen van uw site

Hopelijk is uw website zo ingedeeld dat gebruikers gemakkelijk de inhoud of pagina’s kunnen vinden die u wilt promoten. Maar zelfs dan zijn ze waarschijnlijk niet zo zichtbaar of eenvoudig om door te klikken als een link op de SERP.

Sitelinks hebben als voordeel dat ze organisch zoekverkeer verspreiden dat normaal gesproken op uw startpagina is geconcentreerd in andere delen van uw site. Eén neveneffect hiervan is dat deze pagina’s daadwerkelijk bestemmingspagina’s voor uw site worden. Houd er dus rekening mee dat veel mensen op deze pagina’s mogelijk een eerste indruk van uw site maken.

Het is waar dat iedereen op een andere manier op de link naar een ander deel van uw site dan de startpagina kan klikken om naar uw site te gaan, maar deze links zijn aanwezig op Google en u kunt garanderen dat een bepaald percentage gebruikers erop klikt om naar uw site te gaan. plaats. Zorg er dus voor dat ze er op hun best uitzien!

Wat Google heeft gewijzigd over sitelinks

Tot oktober 2016 beschikte Google over een functie waarmee site-eigenaren slechts een klein beetje controle hadden over welke pagina’s als sitelinks voor hun website konden worden weergegeven.

Google Search Console had eerder een optie om sitelinks te ‘degraderen’, waarbij site-eigenaren elke URL konden specificeren die ze in het bijzonder niet als sitelink wilden weergeven. Google zei dat hoewel het niet kon garanderen dat de pagina nooit zou verschijnen, het “de hint zou krijgen”.

Maar eind vorig jaar maakte Google Webmasters bekend dat “na wat discussie en analyse” de instelling Demote Sitelinks in Search Console zou worden verwijderd . Ze hebben uitgewerkt,

“Door de jaren heen zijn onze algoritmen veel beter geworden in het vinden, maken en weergeven van relevante sitelinks en daarom vinden we dat het tijd is om dingen te vereenvoudigen.”

Met andere woorden: we geloven dat we de mogelijkheid hebben om de meest relevante sitelinks voor de gebruiker weer te geven, zonder uw input!

Google heeft ook enig inzicht geboden in hoe siteleigenaars de sitelinks die voor hun website verschijnen, kunnen beïnvloeden door te zeggen:

“We geven alleen sitelinks weer voor resultaten als we denken dat ze nuttig zijn voor de gebruiker. Als de structuur van uw site niet toestaat dat onze algoritmen goede sitelinks vinden, of we denken niet dat de sitelinks voor uw site relevant zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker, zullen we deze niet weergeven. […] Sitelinks zijn geëvolueerd naar een traditionele webranking, dus de manier om ze te beïnvloeden is hetzelfde als die op andere webpagina’s. “

Ze hebben dit opgevolgd met enkele praktische tips om de kwaliteit van sitelinks voor uw website te verbeteren.

Dus ik weet dat je graag wilt dat ik al het goede weet te bereiken: wat kun je doen om sitelinks te maken en, nog belangrijker, de juiste sitelinks voor je website?

Hoe kan ik sitelinks voor mijn website krijgen?

Over het algemeen komt het advies voor beste praktijken voor het weergeven van sitelinks voor uw website neer op een site van hoge kwaliteit die Google gemakkelijk kan doorzoeken. Google vermeldt zelf in het fragment hierboven dat de “structuur van uw site” haar algoritmen moet toestaan goede sitelinks te vinden, of deze niet weergeeft.

Gelukkig zijn de stappen die u kunt nemen om uw kansen op het verkrijgen van sitelinks te verbeteren, allemaal dingen die uw algehele SEO verbeteren en uw website gemakkelijker maken om te navigeren voor bezoekers. Misschien merk je dat je er al een aantal van doet.

Rang # 1 voor uw merknaam in zoekresultaten

Voor sommigen lijkt dit misschien wat voor de hand te liggen, maar de meest elementaire voorwaarde voor het verkrijgen van sitelinks is dat u het best beoordeelde zoekresultaat bent wanneer iemand naar uw merk of website zoekt. Google kent geen sitelinks toe aan de tweede, derde, vierde of andere lagerliggende SERP-ranglijst.

Als ik bijvoorbeeld zoek naar tijdschrift Wired uit het Verenigd Koninkrijk, is de Britse publicatie – wired.co.uk – degene die bovenaan staat voor zijn merknaam en sitelinks krijgt, terwijl de Amerikaanse site wired.com lagerop staat.

zoekvak voor sitelinks

Als je moeite hebt om nummer 1 te worden voor je merknaam onder andere websites met een vergelijkbare of dezelfde naam, kan een rebrand naar een meer unieke naam of URL je een betere kans geven om naar de top te gaan.

Bouw en verzend een XML-sitemap

Een sitemap lijkt veel op hoe het klinkt: een ‘kaart’ van uw website die elke pagina op de site weergeeft, die kan worden ontworpen voor gebruikers of voor zoekmachines, in beide gevallen om hen te helpen op de site te navigeren.

In dit geval hebben we het over een bestand dat wordt gehost op de server van uw website, dat zoekmachines informeert over de organisatie van de inhoud van uw site, en waarmee zoekspiders uw site op meer intelligente wijze kunnen crawlen .

Helpcentrum van Google Search Console bevat een reeks instructies die u kunt volgen over het maken en verzenden van een sitemap. Als u echter een WordPress-site heeft, kunt u achterover leunen en ontspannen, aangezien een sitemap al automatisch wordt gegenereerd en aan u wordt voorgelegd aan zoekmachines.

Andere stappen die u kunt nemen, stellen zoekmachines in staat uw site sneller en nauwkeuriger te crawlen:

  • Zorg ervoor dat de structuur en hiërarchie van uw site zo duidelijk en logisch mogelijk zijn, met uw startpagina als de “root” -pagina (het startpunt). Als u bijvoorbeeld een online verkoper bent die kleding verkoopt, kan de navigatie voor uw site als volgt worden opgemaakt:

Home> Kledij> Dameskleding> Accessoires> Handtassen

Als u oudere structuren binnen uw site heeft die navigatie obscuur of te ingewikkeld maken, is dit misschien het moment om ze te reviseren.

  • Gebruik interne links met duidelijke en informatieve ankertekst.
  • Zorg ervoor dat de pagina’s op uw site goed met elkaar zijn verbonden, met name de pagina’s die u als sitelinks wilt weergeven. Google houdt rekening met het aantal interne / externe links bij het beoordelen van het belang van pagina’s voor sitelinks.
  • Gebruik Fetchen als Google om te testen of Google belangrijke pagina’s op uw site kan crawlen en indexeren.
  • Zorg ervoor dat het hoofdmenu van uw website alleen de belangrijkste categorieën bevat.
  • Gebruik relevante en nauwkeurige metabeschrijvingen , title-tags en alt-tekst op uw hele site.
  • Vermijd dunne, niet-substantiële inhoud, dubbele inhoud en natuurlijk spammy-zoekende keyword stuffing-technieken.
  • Probeer de snelheid van uw site en de laadtijd van pagina’s te verbeteren en zorg ervoor dat uw site voor mobiel is geoptimaliseerd om uw kansen op sitelinks op mobiele apparaten te maximaliseren.

Oef! Dat was een heleboel punten, maar zoals ik al zei, de stappen die je kunt nemen om de beste kans te krijgen om sitelinks te krijgen, zijn meestal gewoon goede algemene SEO-praktijken , en je zou de meeste van hen toch moeten doen.

Houd er rekening mee dat er nog steeds geen garantie is dat sitelinks worden weergegeven nadat u dit heeft gedaan, maar u bent in een veel betere positie om deze te krijgen.

Hoe kan ik een zoekvak weergeven met mijn sitelinks?

Al deze adviezen hebben tot nu toe puur behandeld hoe u sitelinks voor uw website kunt weergeven, maar zoals ik al zei, worden sommige gelukkige websites ook beloond met een handige zoekbox waarmee gebruikers uw site rechtstreeks vanuit de SERP kunnen doorzoeken.

zoekvak voor sitelinks

Is er iets dat u kunt doen om te bepalen of deze zoekbox voor uw site wordt weergegeven? Tot op zekere hoogte, ja.

Hoewel of u een sitebox krijgt of niet, nog steeds overgeleverd is aan Google, is het mogelijk om deze te configureren om de interne zoekmachine van uw site te gebruiken om uw site te doorzoeken (in plaats van Google, wat de standaard is). Google Developers heeft een pagina Sitelinks Searchboxwaarin wordt beschreven hoe u gestructureerde gegevensmarkering kunt gebruiken om een zoekvak te implementeren dat de eigen zoekmachine van uw website gebruikt.

De jury is van plan of het implementeren van dit je kans op een zoekbox om te beginnen zal vergroten (als je hier enige gegevens over hebt, zou het interessant zijn om te weten!).

Maar als om wat voor reden wilt u ervoor zorgen dat uw merk zoekresultaat niet komen met een zoekbox bevestigd, is er een manier om dat te voorkomen. Voeg eenvoudig de volgende metatag toe aan de startpagina van uw site:

<meta name="google" content="nositelinkssearchbox" />

Dus daar heb je het: alles wat u moet weten over hoe u uw kansen op het verkrijgen van sitelinks kunt maximaliseren. Kortom, heb een website van goede kwaliteit, volg de SEO-best practices en leg de welkomstmat voor zoekspiders.

Op onze site staan nog 600 andere artikelen over wordpress. Klik op de volgende link voor de wordpress categorie: wordpress

 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *