Welke tools moet ik kopen om mijn SEO-strategie te verbeteren?

6 min


119

De complexiteit van een organische zoekcampagne vereist enige technologische hulp. Er zijn tal van tools op de markt, maar deze variëren in prijs, functionaliteit en effectiviteit.

Als je eenmaal alle basisbegrippen hebt, met welke SEO-tools moet je investeren om je strategie naar een hoger niveau te tillen?

Het SEO-landschap is zeer concurrerend, waarbij elk bedrijf vecht voor kostbaar vastgoed bovenaan pagina één . De punten van differentiatie tussen concurrenten vallen in de volgende, met elkaar verweven categorieën: mensen en technologie. Ervan uitgaande dat u al een SEO-team  of een bureaupartner heeft  , moet u ze inschakelen met de beste technologie op de markt.

De producten van Google (Zoekwoordplanner, Search Console , Google Analytics ) zijn essentieel voor de basis, maar een geavanceerde SEO-strategie vereist meestal enige investering in technologie van derden. Die behoefte heeft een drukke markt gecreëerd – een die moeilijk kan zijn om zonder begeleiding te navigeren.

Bovendien is er overlapping waar je tegen moet vechten, omdat zoveel gereedschappen zoveel soortgelijke dingen lijken te doen.

In werkelijkheid heeft elk hulpmiddel de neiging om uit te blinken in een of twee gebieden. Velen zullen beloven een alles-in-één oplossing te zijn, maar de taak is te gigantisch om overtuigend te worden aangepakt. In plaats daarvan is een combinatie van hulpmiddelen vereist om alle bases te dekken.

Elke grootschalige SEO-campagne omvat de volgende gebieden:

Op elk moment worden we ontvangen door een lange lijst van technologische oplossingen die nieuwe inzichten kunnen onthullen, de saaiheid automatiseren en ons laten weten of onze strategie werkt.

Marketeers moeten voorrang geven aan deze categorieën, omdat budgetten zelden onbeperkt zijn en veel van de beste SEO-tools investeringen vereisen.

Eerder hebben we de beste gratis SEO-tools en de beste tools voor een mobiele SEO-strategie behandeld . In dit artikel zullen we de beste tools bekijken om in te investeren voor elk van de kerngebieden van een geavanceerde SEO-strategie.

Onderzoek:  Moz Pro

Een Moz Pro-licentie biedt toegang tot een indrukwekkende reeks SEO-tools. Klanten kunnen gebruik maken van een site crawl, een keyword tracker en een on-page grader, naast vele anderen.

Dat geeft Moz Pro een massale aantrekkingskracht, maar het is essentieel om te weten waar het uitblinkt en waar het wordt overtroffen door andere oplossingen.

De Keyword Explorer-tool is bijzonder waardevol voor onderzoek en gaat veel verder dan wat Google Keyword Planner kan bieden. De hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek van Moz biedt een reeks suggesties voor zoekwoorden om te targeten en groepeert deze samen op basis van hun mate van lexicale overeenkomst.

In een tijd waarin geavanceerde SEO-professionals verder zijn gegaan dan het matchen van zoekwoorden met een meer genuanceerde targetingaanpak, is deze mogelijkheid onmisbaar.

onderzoekstools

Open Site Explorer (OSE) is al geruime tijd lid van de standaard SEO-toolbox en behoudt zijn nut voor concurrent-backlink-analyses.

Aangepaste Moz-statistieken zoals Domain Authority , Page Authority en Spam Score voegen extra diepte toe aan OSE en hoewel het niet uitgebreid genoeg is om te volstaan ​​als de enige backlink checker in een SEO-arsenaal, vormt het een natuurlijke aanvulling op de wil van Ahrefs en Majestic .

De werkbalk Moz heeft ook onze lijst gemaakt met de beste  Chrome-extensies voor SEO , waarmee u toegang krijgt tot alle Moz Pro-functies terwijl u websites bezoekt.

Kosten:  varieert van $ 99 / maand voor het basispakket tot $ 599 / maand voor het premiumaanbod.

Eervolle vermeldingen:  Similarweb.

Technische SEO:  Botify

Technische SEO  is een complex veld, gekenmerkt (misschien zelfs karikaturaal) door nooit eindigende spreadsheets en ondoordringbare code.

De kloof tussen technische SEO-experts en bedrijfsleiders is daarom altijd aanzienlijk geweest. Tools zoals Screaming Frog, die zeer waardevol maar moeilijk te ontcijferen zijn voor de beginnende, hebben niet geholpen om deze kloof te overbruggen.

En toch, het belang van technische SEO voor prestaties betekent dat zijn berichten moeten worden gecommuniceerd naar niet-technische doelgroepen.

Botify slaagt erin diep genoeg naar de gegevens te duiken om een ​​zinvolle analyse te bieden, maar toont dit ook op een overtuigende manier die de boodschap overbrengt.

Botify Analytics

Kern voor de effectiviteit ervan is de Botify Log Analyzer, die gegevens verzamelt en analyseert op serverniveau. Hiermee krijgt u een accuraat overzicht van de bezoeken van Googlebot aan de site en worden eventuele crawlproblemen gemarkeerd.

Het belang van deze gegevens werd net vorige week benadrukt, met Google’s John Mueller suggereert analyse van logbestanden als de ideale bron voor site-eigenaren die willen zien of ze zijn overgeschakeld naar de mobiel-eerste index :

Ik denk dat je het waarschijnlijk in de logbestanden zou herkennen. Als je nu kijkt, is waarschijnlijk iets als 80% van het crawlen met de Googlebot-desktop en misschien is 20% met mobiel met de Googlebot van de smartphone.

En waarschijnlijk zal dat verschuiven en dat het grootste deel van het crawlen wordt gedaan met de smartphone Googlebot en minder kruipt met de desktop Googlebot.

Dus als je echt oplet voor je logbestanden, dan kun je dat waarschijnlijk redelijk opmerken.

Een andere albatros in de nek van technische SEO is dat de verbeteringen moeilijk te koppelen zijn aan de prestaties. Afgezien van serieuze problemen waardoor URL’s helemaal worden weggelaten uit de index van Google, kunnen veel technische aanbevelingen uiteindelijk stof worden terwijl de meer glamoureuze wijzigingen worden doorgevoerd.

Botify-zoekwoorden zijn in deze zin een handige functie, omdat hierin Search Console-rangordegegevens worden opgehaald die kunnen worden gekoppeld aan technische wijzigingen die op de site worden aangebracht. Dit brengt een extra element van verantwoordelijkheid met zich mee voor technische SEO, die automatisch wordt bijgehouden in het dashboard van de gebruiker.

Kosten:  varieert, afhankelijk van de site.

Eervolle vermelding: Deepcrawl.

Keyword-tracking:  BrightEdge

Hedendaagse keyword-tracking is iets van een ondankbare taak. Met de dubbele vooruitgang van personalisatie en lokalisatie bestaat er echt niet zoiets als een ‘echte’ rangschikking voor elk zoekwoord. De ranglijsten van Google verschillen op basis van zoveel factoren dat ze niet langer als een statische bron kunnen worden beschouwd, maar we kunnen rankings niet zomaar negeren.

Als gevolg hiervan zullen SEO’s meestal een combinatie van hulpmiddelen gebruiken, waaronder Google’s Search Console, om grip te krijgen op hoe goed hun site presteert.

BrightEdge is de keuze van vele grote bedrijven voor het volgen van SEO-prestaties, vanwege de gebruiksvriendelijke interface, aanpasbare rapporten en analytische integraties. Het biedt ook de mogelijkheid om rankings te traceren naar een specifiek grootstedelijk gebied, wat van onschatbare waarde blijkt voor merken met een aanwezigheid in verschillende regio’s.

Hoewel het platform is geëvolueerd om deze nieuwe producten te omvatten, is BrightEdge in de kern nog steeds een betrouwbare rank-tracker die in een oogopslag prestatie-inzichten biedt voor belanghebbenden van de SEO-specialist tot de CMO.

Kosten:  afhankelijk van het aantal benodigde zoekwoorden, domeinen en territoria.

Eervolle vermeldingen:  STAT Search Analytics, SearchMetrics, SEMrush.

Backlink-analyse : Ahrefs

Bij het beoordelen van een backlink-analysetool zijn er enkele essentiële aandachtsgebieden.

Ten eerste moet de grootte van de indexindex van de technologie van de URL’s worden beoordeeld om te bepalen hoe nauwkeurig de bevindingen zullen zijn.

Geen daarvan komt exact overeen met de reikwijdte van de index van Google, die natuurlijk aanzienlijk groter is dan enige andere SEO-tool zou kunnen opbrengen. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat elk hulpmiddel crawlt en een eigen index maakt, zodat de resultaten die u in uw dashboard op elk ziet, mogelijk verschillen.

Controleer vervolgens om te zien hoe vaak de index is bijgewerkt. Gezien het belang van links voor SEO-rankings, willen de meeste gebruikers op zijn minst een wekelijkse basis de hoeveelheid en de kwaliteit van backlinks naar hun site zien.

De index van Ahrefs bevat 3 biljoen URL’s en wordt dagelijks bijgewerkt, waardoor deze de voorsprong op zijn concurrenten heeft.

Het biedt een uitgebreid overzicht van historische backlinkprestaties en helpt SEO’s om problemen op te sporen die de prestaties kunnen belemmeren. Ahrefs is ook een uitstekende bron voor analyse door concurrenten en kan worden gebruikt om nieuwe websites te vinden die zich richten op outreach-activiteiten.

Al met al biedt Ahrefs het beste pakket voor geavanceerde backlink-analyse.

Diepte-linkanalyse

Kosten:  van $ 99 / maand tot $ 999 / maand.

Eervolle vermelding:  Majestic SEO.

Contentmarketing:  Buzzsumo

Backlinks zijn een vitale factor in hoe Google het web crawlt en websites rangschikt, maar sociale aandelen en vermeldingen zijn de volgende fase van evolutie voor een strategie voor contentmarketing.

In essentie kan een site met inhoud die veel relevante, gezaghebbende links en grote hoeveelheden sociale media-interacties aantrekt, gunstig worden bekeken als het gaat om het rangschikken van websites voor een specifieke zoekopdracht.

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Buzzsumo is een belangrijk hulpmiddel geworden voor SEO’s, juist omdat het ons helpt bij deze moeilijke taak. Marketeers kunnen een domeinnaam of alleen een trefwoord invoeren om te zien welke content het best presteert op het gebied van backlinks en gedeelde sociale media.

De intuïtieve interface maakt veel maatwerk mogelijk, waardoor het mogelijk is om bepaalde sociale netwerken, datums of onderwerpen te verfijnen.

Dit maakt het ook een nuttige bron voor influencer-onderzoek, omdat het ook de personen identificeert die bepaalde inhoudsitems hebben geholpen om ‘viraal’ te worden.

Buzzsumo kan de inhoud niet voor u schrijven, maar het doet geweldig werk om u in ieder geval te vertellen waarover u moet schrijven. Het biedt ook vrijwel onmiddellijk feedback over hoe uw inhoud presteert, waardoor het een oneindig waardevol hulpmiddel is voor een geavanceerde SEO-strategie.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format