Zijn zoekwoorden nog steeds relevant voor SEO in 2018?

4 min


111

Wat een waardeloos artikel! Iedereen die hun zout in de SEO-industrie waard is, weet dat een blinkered focus op zoekwoorden in 2018 een recept is voor een ramp.

Natuurlijk, ik zou het niet meer met je eens kunnen zijn, maar als je je verdiept in het onderwerp onthult het enkele interessante kwesties.

Als je in de industrie werkt, heb je ongetwijfeld het gesprek gehad met iemand die niets weet van SEO, die vervolgens iets zegt in de trant van:

” SEO ? Dat is zoekmachine- optimalisatie. Het is waar u uw sleutelwoorden op uw website zet , toch? “

Verlichte dramatische zucht. Potentieel een vleugje afstandelijk oogverblindend.

Het is vermeldenswaard dat wanneer we ‘ keywords ‘ vermelden, dit verwijst naar exact overeenkomende zoekwoorden , meestal van de korte staartvariëteit en vaak transactionele sleutelwoorden met hoge prioriteit .

Om de scène in scène te zetten, dacht ik dat het nuttig zou zijn om een ​​gepolariseerde situatie te schetsen:

De eerste:

Vermeld uw doelzoekwoord zo vaak mogelijk in uw inhoud. Google houdt van de zoekwoorden *. Zie hoe je website wegkwijnt in de mid-table-obscuriteit en je hoofd krabt met de vraag waarom het niet werkt, het leek allemaal zo simpel.

(*niet echt)

Zijde twee:

U begrijpt dat Google slimmer is dan alleen het aantal zoekwoorden tellen dat exact overeenkomt met een zoekopdracht. Dus je schrijft voor de gebruiker … … creatief, met bijna overdreven flair. Je inhoud staat bekend om zijn cryptische en onbewuste berichtenuitwisseling.

Het is zo onbewust dat een machine geen idee heeft waar je het over hebt. Resultaten repliceren voor Side One. Cue soortgelijk hoofd krabben.

Laten we beginnen met de eerste. White Hat (en succesvol) SEO gaat niet over ‘gaming’ Google of andere zoekmachines . Je moet Doc Brown bellen en hop in de DeLorean terug naar het begin van de 2000s als dat de omgeving is die je zoekt.

Zoekmachines zijn gericht op het leveren van de meest relevante en waardevolle resultaten voor hun gebruikers. Als een bijproduct hebben ze actief kansen gesloten voor SEO’s om de zoekresultaten te manipuleren door middel van achterbakse tactieken .

Wat zijn achterbakse tactieken? Ik definieer ze met tactieken die geen waarde bieden voor de gebruiker; ze worden alleen gebruikt om de zoekresultaten te manipuleren.

Dit is de reden waarom puur focussen op zoekwoorden verouderd is

Kort gezegd is het zoekalgoritme van Google geavanceerder dan het tellen van het aantal zoekwoordovereenkomsten op een pagina. Ze zijn geavanceerder dan het beoordelen van de dichtheid van zoekwoorden. Hun vraatzuchtige digitale Panda was de eerste echt beroemde update om de industrie te laten zien dat ze geen keyword stuffing accepteerden.

Panda was de eerste, maar zeker niet de laatste. Sinds 2011 zijn er meerdere updates geweest die de industrie hebben verdreven van de donkere dagen van keyword stuffing naar het concept van gebruikersgerichte content.

Ik zal niet op alle details ingaan, maar heb links naar meer informatie toegevoegd als je dat wilt:

Kolibrie , latente semantische indexering en semantisch zoeken

Google begrijpt synoniemen; dat was relatief gemakkelijk voor hen om te doen. Daar stopten ze echter niet. Hummingbird helpt hen de echte betekenis achter een zoekterm te begrijpen in plaats van de zoekwoorden of synoniemen die bij de zoekopdracht zijn betrokken.

RankBrain

Dit zou een van de  drie belangrijkste factoren zijn voor Google. RankBrain is machine learningwaarmee Google de ware bedoeling achter een zoekterm opnieuw begrijpt .

Alle bovengenoemde factoren hebben geleid tot een branche die meer gericht is op de volledige zoekterm en voldoet aan de gebruikersintentie achter de zoekterm, in plaats van zich uitsluitend te richten op het doelzoekwoord.

Als startpunt moet de inhoud altijd eerst voor de gebruiker worden geschreven. Focus op taakafronding voor de gebruiker, of zoals Moz beschreven in hun White Board Friday ‘ Search Task Accupplishment ‘. Zoekwoorden (of zoektermen) en bijbehorende zinsdelen kunnen later worden toegevoegd, indien nodig, meer hierover hieronder.

Het schrijven van user-centric content is een eerbetoon aan meer dan alleen het concept van ranking voor zoekwoorden . Voor veel van ons willen we dat de gebruiker een actie voltooit, of op zijn minst terugkeert naar onze website in de toekomst.

Zelfs als keyword stuffing werkte (maar niet), zou u meer verkeer kunnen ontvangen, maar zou het moeilijk zijn om uw bezoekers om te zetten vanwege de slechte kwaliteit van uw inhoud.

Moeten we zoekwoorden volledig negeren?

Nou nee, en dat ben ik niet terug. Al het bovenstaande advies is legitiem. Het probleem is dat het gewoon niet zo eenvoudig is. Het eerste punt dat u moet doen, is dat als uw inhoud gebruikersgericht is, uw zoekwoord (en verwante zinsdelen) meer dan waarschijnlijk van nature zullen voorkomen.

Het kan zijn dat je een beetje een evenwichtsoefening moet spelen om ervoor te zorgen dat je ‘Side Two’ niet gebruikt aan het begin van dit artikel. Google is een heel slim algoritme, maar uiteindelijk is het nog steeds een machine.

Als uw inhoud een beetje te vreemd en geweldig is, kan dit een negatief effect hebben op uw vermogen om het juiste verkeer aan te trekken vanwege het feit dat het gewoon te complex is voor Google om te begrijpen voor welke zoektermen uw website moet worden gerangschikt.

Deze evenwichtsoefening kan tijd en ervaring kosten. U wilt geen zoekwoorden opnemen in het belang ervan, maar u wilt het leven van Google niet al te moeilijk maken. Experimenteer, analyseer, itereer.

Andere overwegingen voor deze meer ‘cryptische’ inhoud zijn de manier waarop deze op uw pagina wordt toegepast en het effect ervan op de gebruikerservaring. Laten we een paar voorbeelden hieronder bekijken:

metadata

Natuurlijk kunnen meer clickbait-y-titels en -beschrijvingen helpen om een hogere CTR aan te trekken , maar onderschat de kracht van gemarkeerde zoekwoorden in uw metagegevens in SERP’s niet.

Als een gebruiker naar een bepaalde zoekterm zoekt, willen deze op basisniveau dit gerepliceerd zien in de SERP’s.

Levering aan de gebruiker

Op dezelfde manier dat u het leven van Google niet al te moeilijk wilt maken, wilt u uw bericht ook zo snel mogelijk aan de gebruiker bezorgen.

Als uw website geen inhoud weergeeft die relevant is voor de zoekterm van de gebruiker, loopt u het risico dat deze stuiteren. Dit kan natuurlijk verschillen tussen bedrijfstakken en volgens de lay-out / ontwerp van uw pagina.

Zoekwoorden of geen zoekwoorden?

Kortom, SEO is veel complexer dan zoekwoorden. Focussen op het voldoen aan de gebruikersintentielevert in 2018 veel betere resultaten op voor uw SEO dan een focus op zoekwoorden.

Je moet eer betonen aan de ‘evenwichtsoefening’, maar als je de juiste gebruikersgerichte processen volgt, zou dit een relatief eenvoudige taak moeten zijn.

Zijn zoekwoorden nog steeds relevant in 2018? Ze kunnen nuttig zijn in kleine doses en met strategische insluiting, maar er zijn meer krachtige factoren die er zijn.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format