Zoekmogelijkheden benadrukken en een moeilijkheidswaarde voor zoekwoorden bepalen. - DeLaatbusiness

Zoekmogelijkheden benadrukken en een moeilijkheidswaarde voor zoekwoorden bepalen.

7 min


139
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een belangrijk element van een zoekstrategie die we vaak niet zien, is prioriteiten stellen.

Of u nu voor een klant of voor een bureau werkt, of u een campagne voor het opbouwen van links prioriteit wilt geven, een vernieuwing van inhoud of een technische oplossing op een site is essentieel om ervoor te zorgen dat u maximaal gebruik maakt van de beperkte middelen die u krijgt.

In dit bericht bespreken we een aantal verschillende manieren om te laten zien hoe u kansen op een zoekwoordenset kunt benadrukken en een moeilijkheidswaarde voor zoekwoorden kunt invoeren die u kunt gebruiken om prioriteiten te stellen door naar het volgende niveau te werken.

Individuele zoekwoordkans

Met een basisaanpak is de kans te vinden door alleen trefwoordonderzoek uit te voeren, die zoekwoorden te identificeren met het hoogste zoekvolume en deze te targeten.

Trefwoorden clusteren

Door een beetje meer geavanceerd te zijn, kunnen we proberen om gerelateerde zoekwoorden te clusteren (of groeperen) en dan kijken naar het verzamelde volume van elk cluster. Nadat u die informatie hebt, kunt u zich vervolgens concentreren op de categorie zoekwoorden die het meeste zoekvolume aantrekt.

Een aantal verschillende manieren om uw zoekwoorden te groeperen zou kunnen zijn:

 • Door woordoperatoren, bijvoorbeeld hoe, wat, waar, wanneer, waarom

 • Per onderwerp, bijv. Koelkasten, magnetrons, recepten

 • Door de bedoeling van het sleutelwoord, bijv. Transactionele (op zoek om te kopen) informatie (op zoek naar informatie), navigatie (merkwoorden, op zoek naar een specifieke site)

 • Over de lengte van het trefwoord, bijvoorbeeld hoofd (één woord, hoog volume), hoofdgedeelte (middelgroot tot hoog volume van 2-3 woorden) of lange staart (4 woorden, laag tot gemiddeld volume).

 • Door hoe commercieel het zoekwoord is. Ik doe dit meestal op basis van CPC-gegevens (kosten per klik) en zet deze in lage, middelgrote en hoge categorieën. Een hoge CPC betekent dat er meer mensen bieden op het zoekwoord, wat meestal betekent dat het beter converteert en meer commercieel is.

Introductie van verkeersschattingen

Als u nog een stap verder wilt gaan, kunt u kijken naar het incrementele verkeer dat u van elk zoekwoord kunt krijgen. Dit is gebaseerd op uw huidige positie, het aantal keren dat er per maand wordt gezocht, de geschatte klikfrequentie (CTR) en het maximale verkeer dat u kunt behalen door te rangschikken op positie één.

Om dat te doorbreken:

U kunt vervolgens het incrementele verkeer beoordelen in relatie tot de manieren waarop u uw zoekwoorden hebt geclusterd en markeer eventuele gaten waarin u verkeer kunt krijgen.

De grafieken hiervan zouden hetzelfde moeten zijn als de bovenstaande, behalve bij incrementeel verkeer, max. Verkeer of geschat verkeer in plaats van volume. In dit stadium kunt u zelfs een analyse maken van het marktaandeel dat u voor elk onderwerp hebt vastgelegd:

Is dit echt een kans om te benadrukken?

Deze methoden voor het benadrukken van opportunitywerk, en met name de laatste methoden, zijn veel beter dan alleen het geïsoleerde zoekvolume te bekijken.

Geen van deze methoden vertelt u hoe moeilijk het zal zijn om de verkeerscijfers te bereiken die u benadrukt.

Opportunity wordt door het Cambridge English Dictionary gedefinieerd als:

‘Een gelegenheid of situatie die het mogelijk maakt om iets te doen wat je wilt of moet doen, of de mogelijkheid om iets te doen.’

Met beide methoden laten we alleen echt zien waar het volume is, we zeggen niet hoe mogelijk het voor ons is om die incrementele verkeerscijfers te bereiken. Dus, wijzen we echt op kansen?

Hier kunnen we een sleutelwoordmetriek voor moeilijkheidsgraden invoeren, zodat u zowel de kans als de moeilijkheid in termen van uw verkeerscijfers kunt bekijken.

Nadat u een dergelijke statistiek heeft gemaakt, begint uw opportunityanalyse er ongeveer zo uit te zien:

Nu benadrukken we niet alleen meer waar het verkeer is, we laten ook zien hoe moeilijk het is om te krijgen, wat betekent dat we nu echt de kans laten zien.

Uit de bovenstaande grafiek kunnen we nu zien dat, terwijl koelkasten veel mogelijkheden hebben voor extra verkeer, het veel zinvoller is om je te concentreren op magnetrons en waterkokers, omdat ze allebei nog steeds een groot aantal zoekopdrachten hebben, maar de moeilijkheid om goed te scoren voor deze voorwaarden is veel lager.

Een moeilijkheidswaarde voor zoekwoorden maken

Voordat we beginnen, volgen hier enkele kenmerken van de sleutelwoord moeilijkheidsmaatstaf:

 • Het werkt op een logaritmische schaal van 0 – 100
 • 75% van de statistiek is gebaseerd op verwijzende domeinen op de URL, de resterende 25% is gebaseerd op verwijzingsdomeinen op domeinniveau
 • Wanneer we de waarde per categorie weergeven, wordt een gewogen gemiddelde genomen. Het gewicht is het zoekvolume van elk zoekwoord in de categorie. Dit betekent dat zoekwoorden met een hoog volume bijdragen aan de moeilijkheidsgraad van de categorie, meer dan die met een laag volume.

In plaats van meer in detail te gaan over hoe de statistiek wordt gemaakt, zal ik eerst doornemen wat u moet doen, zodat u zelf kunt beginnen met het maken ervan. Gebruik onze sjabloon in de volgende sectie en als je meer wilt weten over de creatie, ga je door naar het einde van het artikel.

Als u begint met het maken van deze statistiek, moet u eerst wat gegevens verzamelen. U moet het volgende vinden:

 • De top 10 resultaten voor elk zoekwoord dat u heeft uit uw onderzoek
 • Het aantal verwijzende domeinen voor elke URL in de top 10
 • Het aantal verwijzende domeinen voor elk domein in de top 10

Voordat we deze verzamelen, voert u wat zoekwoordonderzoek uit en geeft u uw resultaten op in de sjabloon voor moeilijkheidswaarden voor zoekwoorden die we voor u hebben gemaakt. Zorg ervoor dat u op ‘Bestand’ en ‘Maak een kopie …’ klikt om uw eigen versie van de sjabloon op te slaan.

Vul om te beginnen het blad ‘Keyword Research’ in met uw lijst met zoekwoorden, categorieën en zoekvolumes.

Schraap de top 10 resultaten

Om de top 10 resultaten te behalen, heb ik toegang tot onze in-house rangtracker bij Zazzle Media. U kunt deze informatie echter verkrijgen via verschillende hulpmiddelen, zoals:

Voeg de URL’s voor uw top 10 resultaten, samen met het bijbehorende zoekwoord, toe aan het tabblad ‘Keyword Difficulty’ van de sjabloon. Het blad zou er nu als volgt uit moeten zien:

Nadat u al deze informatie hebt toegevoegd aan uw werkblad, moet u het aantal verwijzende domeinen verzamelen voor zowel de URL als het domein. Om dit te doen, gebruik ik meestal Majestic en URL Profiler om snel gegevens te verzamelen via de API. Zowel Majestic als URL Profiler zijn betaalde tools, maar ze zijn de moeite waard om het geld uit te geven gezien de gegevens die ze leveren.

Kopieer de URL’s van uw keyword moeilijkheidsfiche en plak ze in URL Profiler. Selecteer het selectievakje URL-gegevens en Domeinniveau-gegevens voor Majestic; mogelijk moet u een link maken naar de Majestic API wanneer u dit doet. Selecteer daarna rechtsonder ‘Profiler’.

Nadat u de export hebt uitgevoerd, kopieert en plakt u de URL, domeinverwijsdomeinen en URL-verwijzende domeinen naar het tabblad ‘Keyword Difficulty URLs’. Het blad ‘Keyword Difficulty’ maakt nu de moeilijkheidsmaat voor elke URL-ranking op positie 1 – 10 en ziet er als volgt uit.

Natuurlijk willen we resultaten voor elk zoekwoord, in plaats van voor elke URL-classificatie in het zoekresultaat. Als u teruggaat naar het blad ‘Zoekwoord voor zoekwoorden’ waarin u oorspronkelijk al uw zoekwoorden en gegevens hebt geplaatst, ziet u dat de sleutelwoord moeilijkheidsmaatstaf gemiddeld is voor alle sites die in de top 10 van dat zoekwoord staan.

Opportunity-diagrammen

Wanneer u nu naar het tabblad ‘Kanscategorie’ gaat, ziet u de diagrammen ‘Volume tegen moeilijkheidsgraad’ eerder weergegeven, evenals ‘Verkregen verkeer versus totaal’ en ‘Incrementeel verkeer per categorie’.

Samen met deze heb ik ook een bubble-diagrammen voor moeilijkheidsverdeling toegevoegd in de tabbladen ‘Category Difficulty Distribution’ en ‘Keyword Difficulty Distribution’.

Hier is wat een categorie moeilijkheidsverdelingstabel eruit ziet:

Hier is een sleutelwoord moeilijkheidsverdeling:

Wanneer u uw gegevens hebt ingevoerd, ziet u feitelijke trefwoorden en categorieën in plaats van de dummygegevens die ik momenteel heb ingevoerd. Om u een beetje meer een idee te geven wat u uit deze diagrammen kunt halen, volgen hier enkele beschrijvingen van hoe u zoekwoorden of categorieën moet targeten, afhankelijk van hun locatie op de grafiek:

Linksboven: hoge moeilijkheidsgraad, lage kans. Deze zijn meestal niet de investering waard in linkbuilding-activiteiten.

Linksonder: lage moeilijkheidsgraad, lage kans. We moeten een aantal van deze zoekwoorden targeten, vooral die aan de rechterkant van het kwartaal linksonder.

Rechtsboven: hoge moeilijkheidsgraad, grote kans. Het zal veel werk vergen om hier voor te rangschikken, maar we zullen een grote terugkomst in het verkeer zien van het doen.

Rechtsonder: lage moeilijkheidsgraad, grote kans. We kunnen voor deze zoekwoorden rangschikken met een kleinere campagne voor het opbouwen van links en we zullen een hoog rendement in het verkeer zien.

Deze diagrammen kunnen handig zijn als u moeite hebt om categoriekansen te zien door het staafdiagram en vlakdiagram te analyseren op het tabblad ‘Kans op categorie’.

Meer informatie over de statistiek

Correlatieonderzoeken stellen allemaal ongeveer hetzelfde in de buurt, namelijk dat links naar uw site nog steeds de meest invloedrijke factor zijn bij het rangschikken van een pagina. Hier is een recent voorbeeld van dit van Ahrefs (die ook zijn eigen Keyword Difficulty metric heeft als je het niet erg vindt om ervoor te betalen):

Omdat de gegevens aangeven dat koppelingen nog steeds het meest correleren, is het logisch om de zoekwoordmetriek op dit te baseren.

De Ahrefs-studie hierboven stelt dat verwijzende domeinen correleren met rankings minder dan verwijzende domeinen met een individuele URL.

Daarom is het ook logisch dat onze statistiek meer gewicht aan het aantal verwijzende domeinen toevoegt aan de URL’s dan aan het aantal verwijzende domeinen voor elk domein in het zoekresultaat.

Dit is hoe de moeilijkheid wordt geschaald voor koppelingen naar de URL (die samen 75% van de score vormen):

Hier is de schaal voor domeinen die domeinen doorverwijzen (die 25% van de score uitmaken):

Conclusie

Als u dit hebt doorgenomen en de moeilijkheidsgraad van het zoekwoord hebt kunnen berekenen, zou u nu in staat moeten zijn om de kwaliteit van uw opportunityanalyse tienvoudig te vergroten en in staat te zijn om te benadrukken of het targeten van een onderwerp / niche voor verkeer levensvatbaar voor u is.

Vooruitstrevend moet u in staat zijn om zoekopdrachten en gebruikers te targeten op basis van of het behalen van een term haalbaar is en niet alleen of mensen ernaar zoeken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format