Zoekwoordonderzoek : aanpassen, beheren en onderhouden van zichtbaarheid in Google’s steeds intuïtievere SERP’s

6 min


169

Google verandert in 2018 in een steeds intuïtievere en rijkere functiegestuurde tool. Voorbij zijn de dagen dat je een zin in het zoekvak van de motor typt en gewoon doorklikt naar een hoog aangeschreven website. Of Google nu antwoordt op een vraag in een antwoordvak of ons ertoe aanzet een restaurantreservering te doen na een lokale zoekopdracht op mobiel, Google probeert in toenemende mate vragen in de SERP’s onmiddellijk te beantwoorden , waardoor het niet nodig is verder te klikken.

Deze rijke functies domineren het zoeklandschap steeds meer. En ze dwingen ons om aan te passen hoe we onze zichtbaarheid online houden en hoe we gebruikers laten doorklikken.

Mijn recente artikel 5 manieren om uw website te laten opvallen in de SERPs ging in detail over het produceren van inhoud die de kansen die Google’s steeds rijkere, door een functie geleide resultatenpagina’s bieden, optimaal gebruikt. Maar zoals Nicolay Stoyanov in zijn 2016-gids voor sleutelwoordonderzoek ‘Trefwoorden de ruggengraat van SEO’ schreef, denk ik dat dit nog steeds het geval is, hoewel de SERP’s er nu heel anders uitzien vergeleken met slechts twee jaar geleden.

Dus hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze zoekwoordsamenvatting gelijke tred houdt met de evolutie van Google?

Dezelfde fundamenten

Begrijpen welke zoekwoorden moeten worden gebruikt bij het optimaliseren van uw site en inhoud, staat nog steeds centraal bij het verbeteren en beheren van uw zichtbaarheid online. Zoekmachinespiders zijn nog steeds bezig tekst en links over het internet te crawlen om te begrijpen welke inhoud relevant en gezaghebbend is voor zoekopdrachten.

Zoals ze altijd al hebben gedaan, kunnen sleutelzinnen qua concurrentievermogen variëren.

Short-tail (één woord) vragen hebben waarschijnlijk al een groot aantal geïndexeerde pagina’s al op Google en dus volgt hieruit dat de moeite en het budget om te proberen en te rangschikken voor hen onoverkomelijk kunnen zijn. Denk aan termen als ‘verzekering’

‘Schoenen’

of ‘smartphone’

SEO’s moeten over het algemeen in meer nichetermen denken dan dat.

Medium-tail-frases (twee of drie woorden) kunnen de concurrentie beperken en toch hoge zoekvolumes zien. Lange-staartzinnen (vier of meer woorden) kunnen de concurrentie nog meer verminderen, maar zien lagere zoekvolumes.

Uiteraard kunnen langere staart sleutelzinnen nog steeds enorm concurrerend zijn en rangschikking voor kortere staarten haalbaar zijn. Het hangt allemaal af van de sector waar uw website deel van uitmaakt en van het soort inhoud dat op uw site staat. Het is ook belangrijk om te onthouden dat bepaalde sleutelzinnen wellicht beter geschikt zijn voor het leveren van meer verkeer dan voor conversies en omgekeerd. Locaties, talen, seizoenen, sociaal-culturele trends enz. Kunnen de dingen ook nog ingewikkelder maken.

Dit is waar trefwoordonderzoek binnenkomt. Het is nog steeds belangrijk. Het is nog steeds een gewoonte om de concurrentie te begrijpen en de niche te vinden. En het is nog steeds meer een kunst dan een wetenschap.

Zoekinstrumenten voor zoekwoorden

In 2018 accepteer ik nog steeds sleutelwoordenonderzoek is meer een kunst dan een wetenschap, maar er is zeker een overvloed aan wetenschappelijke hulpmiddelen om je te helpen die beste zinnen te vinden.

Google zelf zou de eerste aanloophaven moeten zijn. Start de zoekmachine op, typ een zoekopdracht en noteer eerst de automatische suggesties. Scroll naar de voet van de SERP’s en je zult ook gerelateerde zinnen vinden.

Andere Google-tools worden nog steeds veelvuldig gebruikt voor SEO-onderzoek naar sleutelwoorden:

  • Google Trends toont interesse in zinnen in de loop van de tijd, interesse voor geografische regio’s, evenals gerelateerde onderwerpen en gerelateerde zoekopdrachten
  • Google Keyword Planner toont meer diepgaande volumenummers, geeft een indicatie van concurrentie en waarschuwt u voor de waarde van sleutelzinnen in PPC-termen (wat handig kan zijn, zelfs als u werkt aan een organische ranglijst in plaats van betaalde zichtbaarheid)
  • Google Correlate werkt door resultaten te leveren van welke zoektermen het vaakst worden gezocht naast (gecorreleerd met) de zin die u hebt ingevoerd.

Er zijn een aantal niet-Google-tools om u verder te helpen. Sommige zijn gratis, sommige laten gratis proefperioden toe en andere worden betaald. Zowel Moz als SEMrush hebben tools die je voor een beperkte tijd gratis kunt uitproberen. Soove en Keyword Shitter zijn snel, gratis en vrij voor de hand liggend . En Ubersuggest en Keywordtool.io hebben beide ook hun USP’s.

Aanpassing aan het nieuwe landschap Punt 1: langzeer frases zien hogere waarde en zichtbaarheid

Hierboven hebben we het idee aangeroerd dat hedendaags zoekwoordonderzoek vaker gaat over het proberen onderscheid te maken tussen niche (langere) termen dan short-tail (hoofd) voorwaarden.

Logica dicteert niet alleen dat zoekvolumes groeien voor steeds langere sleutelzinnen – naarmate meer mensen online komen en meer van ons zoekopdrachten uitvoeren – maar de manier waarop Google de resultaten weergeeft, geeft ook steeds meer de voorkeur aan bepaalde typen long-tailquery’s.

Een belangrijk voorbeeld zijn sleutelzinnen die als een vraag worden gesteld. Tools zoals Answer The Public zijn een geweldige manier om opties te bekijken voor hoe een hoofdterm als vraag kan worden gesteld.

Google probeert dergelijke vragen steeds vaker rechtstreeks in de SERP’s te beantwoorden via infovakken, terwijl het ook ernaar streeft gerelateerde vragen weer te geven in de vakken ‘Mensen stellen ook …’.

Het optimaliseren van uw inhoud om een ​​sleutelzin te beantwoorden, is niet alleen belangrijk voor gebruikers die long-tailvragen invoeren. Google verbetert ook altijd zijn vermogen om vraaggerelateerde zoekresultaten intuïtief weer te geven voor kortere zoekopdrachten, zelfs voor afzonderlijke woorden.

Zie hoe belangrijk en zichtbare inhoud die is geoptimaliseerd om vragen te beantwoorden, is voor de zoekopdracht ‘doulas’ met één woord:

Aanpassing aan het nieuwe landschap Punt 2: Overweeg lokale / hyperlokale / mobiele query’s

Met de groeiende verspreiding van mobiele apparaten en het gebruik van de zoekmachine tijdens het gebruik, voeren meer van ons vragen in met betrekking tot onze directe locatie, bijvoorbeeld ‘Thais eten bij mij in de buurt’, evenals zinnen met woorden die lokaal zijn (steden en regio’s) en hyperlokaal (stadsdelen, buurten, straten, oriëntatiepunten).

Zulke sleutelzinnen zijn niet voor iedereen significant. Maar als u aanwezig bent in een bakstenen en mortel en meer voetgangers wilt, is het van vitaal belang . Ingaan op trefwoord onderzoek voor lokale en hyperlokale zinnen is een goede oefening in het begrijpen van hoe niche je kunt gaan, terwijl je nog steeds gericht op waardevolle zinnen.

Veel zoekinstrumenten voor sleutelwoorden hebben betrekking op het volume, dus u kunt merken dat uw hyperlokale gebied zo niche is dat er simpelweg niet genoeg gegevens zijn om suggesties te ontvangen. Het is echter een kunst en geen wetenschap.

Laat je niet afschrikken door een hyperlokale term, simpelweg omdat de tools het niet laten zien. Zoek rond op Google en de bijbehorende automatische suggesties en probeer de tools te gebruiken om minder gerichte locaties te onderzoeken (bijvoorbeeld uw stad in plaats van uw buurt) om ideeën te genereren, maar deze vervolgens in uw niche-locatie te vervangen door uw inhoud.

SEO gaat niet altijd over het meteen goed krijgen van dingen. En er is iets om te zeggen dat u de eerste van uw concurrenten bent die zich op uw niche richt.

Aanpassing aan het nieuwe landschap Punt 3: overweeg de fragmenterende SERP’s

Met Google’s steeds intuïtievere en rijkere functiegeleide SERP’s is zoekwoordonderzoek voor SEO meer dan het vinden van de juiste zinnen voor uw titelslabels op uw website en het genereren van blogpostideeën.

Beelden worden bijvoorbeeld steeds belangrijker voor de SERP’s van Google. Bij bepaalde vragen worden afbeeldingenpakketten boven aan de lijst weergegeven, terwijl infovakken vaak afbeeldingen van verschillende sites weergeven in plaats van de afbeeldingen die de tekst leveren.

Er zijn kansen om zichtbaar te zijn voor meer concurrerende voorwaarden, zelfs als dit betekent dat u alleen een goed geoptimaliseerde afbeelding in de SERP’s hebt, in plaats van tekst of een pagina in een opvallende positie in rangorde.

Maar afgezien van afbeeldingen krijgen video- (YouTube) en sociale media-berichten (voornamelijk Twitter) in toenemende mate ook aanzienlijke onroerend goed- en hoge posities in de SERP’s. Google vertrouwt op deze domeinen, dus het is de moeite waard om na te denken over de belangrijkste zinnen in de titels van dergelijke berichten als een manier om zichtbaarheid te verkrijgen, zelfs als uw eigen site zou kunnen strijden tegen meer gezaghebbende, goed gefinancierde concurrenten.

Grijp de kans

Google past zijn algoritme altijd aan. Het probeert altijd zijn SERP’s nuttiger en efficiënter te maken voor zijn gebruikers.

SEO’s moeten aanpassen. Zelfs wanneer fundamentele technieken zoals sleutelwoordonderzoek nog steeds enorm belangrijk zijn, moeten we de kansen binnen dit meer gefragmenteerde en intuïtieve landschap kunnen identificeren.

De zichtbaarheid van zoekmachines is nooit een exacte wetenschap geweest, maar er zijn meer toegankelijke tools en toegangsgegevens dan ooit mogelijk is geweest. Maar als u begint aan uw zoekwoordonderzoek met een goed begrip van de grondbeginselen en een open geest, is zichtbaarheid in 2018 aantoonbaar beter haalbaar dan ooit.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format