11 tips voor het optimaliseren van Pinterest-pinnen voor SEO - DeLaatbusiness

11 tips voor het optimaliseren van Pinterest-pinnen voor SEO

6 min


117
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Pinterest is de afgelopen jaren geëvolueerd van een trending sociaal netwerk naar een krachtige visuele zoekmachine , en net als met elke andere zoekmachine , kunt u uw aanwezigheid optimaliseren om ontdekt te worden door andere gebruikers.

Met meer dan 100 miljoen gebruikers die blijven zoeken en nieuwe inhoud vastleggen, afhankelijk van hun interesses, is Pinterest waarschijnlijk een onderschat platform, als het gaat om zijn zoekmogelijkheden en het verkeer dat het naar uw site kan leiden.

Om echter een succesvol profiel op Pinterest te creëren, moet u ervoor zorgen dat uw pinnen gemakkelijk door andere gebruikers worden ontdekt en dat is wanneer SEO-optimalisatie voor Pinterest vereist is.

Ja, er is SEO-optimalisatie voor Pinterest en het is niet zo complex als het klinkt.

Pinterest draait niet om snelle return-on-investment, en je zult verrast zijn over de altijd groene waarde ervan, dus het is tijd om je aanwezigheid te optimaliseren en andere Pinterest-gebruikers te helpen bij het ontdekken van je pinnen door te zoeken.

Hier is een lijst met de tweaks die uw Pinterest-aanwezigheid kunnen verbeteren:

11 tips om je SEO op Pinterest te verbeteren

1. Optimaliseer profiel

Voordat je begint met pinnen, kun je je profiel aanpassen en de juiste gebruikersnaam kiezen. Je kunt het via je instellingen wijzigen en er een gebruiken die je aanwezigheid weerspiegelt en de manier waarop je ontdekt wilt worden. De URL dient als uw zoekwoord, dus zorg ervoor dat u een duidelijke, directe en gedenkwaardige gebruikersnaam kiest.

Hoe u uw profiel op Pinterest kunt optimaliseren

 

Dit is ook van toepassing op uw werkelijke profielnaam, aangezien deze uw identiteit op het platform zal zijn.

2. Optimaliseer borden

Je boards moeten aantrekkelijk en overzichtelijk zijn, met de nadruk op zowel de titels, maar ook op de afbeeldingen van de boards.

Adore Me besloot om een ​​interessante Pinterest-aanwezigheid te creëren door aandacht te schenken aan de details, zowel speels met de titels als met de afbeeldingen.

Vanuit een SEO-perspectief is het belangrijk om te denken als een gebruiker bij het uitkiezen van de titel van een bord en deze een naam te geven zoals deze zou worden doorzocht. Ja, een slimme en grappige titel is geweldig, maar als je de rangschikking van je pinnen wilt verbeteren, moet je de titels optimaliseren op een manier dat ze door andere gebruikers kunnen worden ontdekt.

Toch hoef je je niet strikt te concentreren op het gebruik van trefwoorden, voel je vrij om creativiteit te mengen met effectiviteit.

Hoe Adore Me Pinterest gebruikt

Nordstrom, bijvoorbeeld, heeft een zeer succesvolle aanwezigheid op Pinterest en vertrouwt sterk op de juiste optimalisatie om significant verkeer van zijn pinnen te meten.

Hoe u uw Pinterest-borden optimaliseert om SEO-redenen

3. Optimaliseer pinnen

Elke pin is de weergave van uw profiel, wat betekent dat u het zo veel mogelijk moet optimaliseren. Wees niet bang om beschrijvend te zijn, omdat dit de zoekmachine helpt uw pinnen te ontdekken.

Hoe aansprekende afbeeldingen uw aanwezigheid op Pinterest verbeteren

Afbeelding: Pinterest

4. Focus op beschrijvingen

Niet elke gebruiker besteedt de juiste hoeveelheid tijd aan de beschrijving van een punaise en dit heeft uiteindelijk invloed op de kans dat deze opnieuw wordt geïnverteerd.

Pinterest heeft de voorkeur voor de pinnen die een specifieke en doordachte beschrijving bieden, een die de gebruikers helpt bij het vinden van de afbeelding waarnaar ze op zoek zijn bij het uitvoeren van een zoekopdracht. Voeg alle details toe die uw afbeelding beschrijven en creëer een natuurlijke tekststroom die de ontdekking van uw speld naar anderen ten goede komt.

TIP: schrijf altijd doordachte beschrijvingen op Pinterest

Afbeelding: Pinterest

5. Vermijd hashtags

Toen Pinterest een handleiding maakte over het gebruik van het platform voor uw bedrijf, noemde het onder andere:

Laat niet alleen zoekwoorden of hashtags vallen. De beschrijving is een belangrijk onderdeel van het boeien van Pinners. Stel een scène in die de juiste zoektermen bevat, en u zult Pinners helpen zichzelf met uw speld te verbeelden.

Tip 5: het heeft geen zin om hashtags toe te voegen aan Pinterest zonder context

Op een ‘hashtagging’-schaal van Facebook tot Instagram ligt Pinterest waarschijnlijk ergens tussenin, omdat hashtags niet helemaal nutteloos zijn, maar ze zijn ook niet nodig om het bereik van je pinnen uit te breiden.

6. Doe trefwoord onderzoek

De beste manier om de juiste zoekwoorden voor uw pinnen te vinden, is door zelf uitgebreide zoekopdrachten uit te voeren. Probeer uit hoe Pinterest zoeken werkt, welke resultaten eerst verschijnen, hoe Pinterest de pinnen, de kaarten en de pinners organiseert om het platform op een dieper niveau te begrijpen.

Welke zoekwoorden komen samen met de automatische suggestie? Welke zoekwoorden zijn relevant voor uw pinnen?

Hoe Pinterest gebruiken voor SEO-optimalisatie

Met uitzondering van de zoekopdracht op de desktop, is het misschien een goed idee om de mobiele versie van Pinterest uit te proberen, want er is een toenemend aantal van de kijkers die voor het gemak mobiel zoeken gebruiken.

Aangezien meer dan 75% van het gebruik van Pinterest op telefoons en tablets plaatsvindt, is het belangrijk om de verschillen te begrijpen tussen de desktop en de mobiele zoekmachine, waarbij Pinterest probeert het mobiele platform zo functioneel mogelijk te maken.

Pinterest mobiel zoeken naar SEO-optimalisatie

Afbeelding: Pinterest

Analyse van Pinterest-zoekwoorden

Als u de prestaties van specifieke zoekwoorden op Pinterest wilt analyseren, kunt u Google gebruiken volgens deze formule:

site: www.pinterest.com “keyword”

Op deze manier kunt u de populairste pinnen analyseren op basis van hun zoekrangschikking en de resultaten gebruiken om de optimalisatie van uw eigen zoekwoorden te verbeteren.

Hoe u Pinterest-trefwoorden analyseert voor SEO-optimalisatie

Hoe te vinden wie het pinnen doet van uw site

Als u wilt weten hoe pinners uw inhoud rechtstreeks vanaf uw site pinnen, hoeft u alleen maar de URL te gebruiken:

http://www.pinterest.com/source/[yoursite]

Dit is een eenvoudige manier om te begrijpen wat Pinterest-gebruikers leuk vinden aan het vastzetten van je eigen inhoud, maar ook aan de manier waarop het op het Pinterest-platform scoort.

Hoe te vinden wie pint op Pinterest vanaf uw site

Het verwijzingsverkeer van Pinterest analyseren

Pinterest is een van de sociale netwerken die geweldig verwijzingsverkeer naar uw site kunnen genereren, dus het is handig om de pagina’s te meten die het grootste verkeer hebben getrokken, te onderzoeken hoe pinners uw pagina hebben bereikt en of u de meest populaire pinnen verder kunt optimaliseren of zelfs kunt upgraden uw inhoud met nieuwe berichten.

Google Analytics gebruiken om de populairste pinnen en hun verwijzingsverkeer te herkennen

7. Gebruik rijke pinnen

Rijke pinnen zijn de verbeterde versie van de normale pinnen, die meer informatie over een punaise geven. Ze kunnen worden gebruikt in zes contexten (app, film, recept, artikel, product en plaats) en hun effectiviteit is aanzienlijk beter dan bij normale pinnen.

Of het nu gaat om de prijs van het product, een volledig recept of een artikel, rich pins hebben de neiging beter te presteren in de zoekresultaten en ze worden ten zeerste aanbevolen als uw aanwezigheid er baat bij heeft.

Hoe rijke pins je Pinterest-aanwezigheid verbeteren

Bijvoorbeeld, merkte About.com een verhoging van 70% op zijn verkeer terug naar de plaats met het gebruik van rijke spelden op.

About.com zag indrukwekkend succes met rijke pinnen, en jij ook?

8. Controleer website

Popsugar Fashion is een van de websites die werd geverifieerd

Een geverifieerde website lijkt voorrang te hebben op de zoekresultaten boven de rest, waardoor de autoriteit van de pinner en uiteindelijk de rangorde van de zoekopdrachten wordt verhoogd.

Bovendien biedt de verificatie van uw website op Pinterest u toegang tot meer informatie over uw account in Pinterest Analytics, zodat u de prestaties van uw aanwezigheid, van uw meest populaire pins, tot een analyse van uw publiek kunt begrijpen.

Pinterest-analyses bieden u nuttige inzichten in de prestaties van uw pinnen

9. Pin consistent

Pinterest heeft alles te maken met consistentie. U hoeft er niet geobsedeerd door te zijn, of eruit te zien als een spam-account, maar u moet het opnemen in uw inhoudskalender en een aantal keer aantrekkelijke inhoud vastzetten tijdens de week.

Bovendien is content curation ook belangrijk, wat inhoudt dat je behalve de contentcreatie ook de nodige tijd moet spenderen om populaire pins en gebruikers in je niche-omgeving te spotten, om te herhalen wat relevant is voor je publiek (en de borden die je wilt maken).

Vergeet niet dat Pinterest ideaal is voor de verspreiding van groenblijvende inhoud en dit benadrukt nog meer de noodzaak om te focussen op relevantie en kwaliteit.

Pinnen bieden veel waarde en rendement op de lange termijn op de investering

Afbeelding: Pinterest

10. Focus op kwaliteit

Elk beeld dat u vasthoudt, moet zich onderscheiden van de rest, altijd met behoud van de relevantie ervan.

Kwaliteit wordt beloond met een betere ranking in de zoekresultaten en dus met repins en verkeer naar uw site. Pinterest-gebruikers zullen je beschrijving misschien niet opmerken, maar ze letten zeker op de afbeelding en dit betekent dat elke pin duidelijk moet zijn, de juiste grootte moet hebben (idealiter minstens 600 pixels breed) en de werkelijke afbeelding moet balanceren met tekstoverlays, indien nodig. geef meer context ..

Gebruik altijd afbeeldingen van hoge kwaliteit op uw Pinterest-aanwezigheid.
11. Pin verticale afbeeldingen

Elke afbeelding kan op Pinterest worden vastgezet, maar verticale afbeeldingen hebben meer kans om opgemerkt te worden, omdat ze meer ruimte innemen in de feed.

Bovendien zijn verticale pins ideaal voor mobiele apparaten, wat ons terugbrengt naar het belang van het maken van pins die sterk zijn geoptimaliseerd voor de mobiele versie van Pinterest.

Een ideale grootte van een verticale pen moet ongeveer 736 px zijn bij 2000 pixels, om de benodigde ruimte in de feed op te nemen, maar ook om de nodige details te leveren wanneer erop wordt geklikt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *