12 tips voor contentmarketing vanuit een SEO-perspectief - DeLaatbusiness

12 tips voor contentmarketing vanuit een SEO-perspectief

7 min


113
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Hoe kunt u vanaf het begin contentmarketing maken die werkt voor zoeken?

Velen van ons denken SEO waarschijnlijk als iets dat wordt gedaan na het feit: u maakt uw exemplaar, en u denkt na over hoe u het kunt optimaliseren. Maar bij het Digital Breakfast Content Marketing Association vorige week stelde Kevin Gibbons van BlueGlass een radicaal andere aanpak voor.

Om uw inhoud voor SEO te laten werken , is het advies van Gibbons om “met het einde in het achterhoofd te beginnen”. Je moet vanaf het begin over promotie denken, zei hij; zodat u bij het publiceren van uw inhoud al rekening moet houden met een distributie- en promotiestrategie en uw inhoud hebt ontwikkeld voor dat doel.

Dus hoe kun je dit in de praktijk uitvoeren? Hier zijn twaalf tips uit de presentatie van Kevin Gibbons die ervoor zorgen dat uw inhoud werkt voor zoeken van begin tot eind.

Maak ‘silo’s’ los bij het samenstellen van je team

Ik ben niet de grootste fan van het woord ‘silo’s’; na zeven maanden schrijven over digitale marketing en zoeken ben ik er zelfs hartgrondig ziek van geworden. Maar wat het in dit verband eigenlijk betekent, is mensen samenbrengen over verschillende afdelingen: SEO, contentstrategie, creativiteit, PR en sociale media om aan inhoud te werken.

Contentmarketing is een teaminspanning en uw team moet een verscheidenheid aan talenten combineren; in de woorden van Gibbons: “Krijg de juiste mensen in de bus!”

Hij waarschuwde tegen het doen van te veel verschillende dingen, en probeerde je te dun te verspreiden. Idealiter wil je een team van mensen samenstellen die gespecialiseerd zijn in hun verschillende gebieden, in plaats van te proberen een of twee mensen overal goed in te laten zijn.

Ken je doelen

Zodra je je geweldige team hebt samengesteld, is het tijd om een ​​aantal doelen te stellen. Begrijp eerst uw merk: wat is uw doel en het verhaal dat u wilt vertellen? Wat zijn je kernwaarden en hoe kun je ze communiceren?

Als een voorbeeld hiervan citeerde Gibbons Apple’s ‘Think Different’ slogan uit 1997 en de advertenties die Apple samenstelde om deze boodschap over te brengen:

https://www.youtube.com/watch?v=nmwXdGm89Tk

Ten tweede, ken je doelgroep en begrijp wie je target. Zoals John Romero, ondernemer van videogames, ooit zei: “Breng eerst de markt naar je beste klanten, je beste vooruitzichten als tweede en de rest van de wereld als laatste.”

Ten derde, wat is het doel van uw contentmarketing en hoe kunt u deze meten en bewijzen? Succes ziet er anders uit, afhankelijk van wat u probeert te bereiken, en verschillende meetwaarden kunnen belangrijk zijn voor het meten van verschillende soorten succes.

Volgt u conversies, verkeer, sociale betrokkenheid, gelijkwaardige mediabestedingen? Bent u op zoek naar een verbetering van de klantenservice of verkoop?

Ten slotte raadt Gibbons aan duidelijke inhoudsrichtlijnen te maken om uit te zoeken wat u wel en niet mag publiceren. “Wees niet bang om nee te zeggen – selectief zijn is goed om gefocust te blijven op wat echt belangrijk is.”

Inhoud-richtlijnenAfbeelding: BlueGlass

Voer een inhoudscontrole uit

Voordat u begint met het maken en maken van nieuwe inhoud, inventariseert u wat u al hebt met een audit . Kun je het verbeteren? Wat werkte en wat ging niet zo goed? Wat heeft het meeste verkeer gegenereerd, of sociale betrokkenheid en links?

Weten welke inhoud je hebt, is ook enorm nuttig bij het ontwikkelen van een goede interne linking-strategie , die cruciaal is voor SEO. En als klanten uw merk via deze inhoud gaan vinden, zelfs af en toe, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het up-to-date en relevant is!

Maak geen inhoud voor de inhoud

Ze zeggen dat er elke minuut op internet 400 uur video naar YouTube wordt geüpload, 3,3 miljoen Facebook-berichten, meer dan 400.000 Tweets en meer dan 1.200 WordPress-blogposts worden gepubliceerd. Dus hoe kunt u uw inhoud onderscheiden van zoveel ruis ?

Zorg ervoor dat je inhoud kwaliteit, noodzakelijk en de moeite waard is – maak niet alleen inhoud met het oog op het publiceren van inhoud. De algoritmen van Google geven prioriteit aan kwaliteitsinhoud , dus minder publiceren en goed publiceren , in plaats van het genereren van generieke inhoud, helpt de inhoud die u wel hebt beter te rangschikken. In de woorden van copyblogger :

“SEO kan zelf geen populaire blog maken. Ten eerste hebt u opmerkelijke inhoud nodig en optimaliseert u deze voor zoekmachines . Sla het opmerkelijke deel over en alle optimalisatie in de wereld zal u niet helpen. “

Maak data-driven content – en maak het nieuwswaardig

Bij het samenstellen van uw hoogwaardige, goed ontworpen inhoud, is één ding dat Gibbons aanbeveelt het opnemen van gegevens. Ontdek welke gegevens uw klant heeft en kijk hoe u die kunt gebruiken in uw inhoud. Meer gegevens vergroten uw geloofwaardigheid en gegevens kunnen ook een goede manier zijn om journalisten te lokken, vooral als u een goede nieuwshoek kunt vinden.

Ontvang exclusives voor uw inhoud (maar zorg ervoor dat u de bron bent)

Dit is een tactiek die goed werkt als u gegevensgestuurde inhoud en / of inhoud met een goede nieuwshoek hebt. Een vooraf akkoord gaan met een uitgever kan helpen om hun buy-in te krijgen voor het dekken ervan, plus het helpt met extra outreach naar andere uitgevers achteraf.

De dekking helpt zowel om uw merk te versterken als om uw SEO te verbeteren met backlinks; zorg ervoor dat je als bron wordt gecrediteerd!

exclusief

Maak inhoud die vragen beantwoordt

Het creëren van inhoud die de vragen van uw publiek beantwoordt, is een goed principe op meerdere niveaus, zowel qua inhoudswaarde als qua SEO. Allereerst, door je publiek te onderzoeken en hun pijnpunten te begrijpen, begrijp je beter de mensen naar wie je inhoud is gericht.

Ten tweede (als het goed wordt gedaan), kunt u altijdgroene inhoud van hoge kwaliteit maken waar uw publiek herhaaldelijk naar kan terugkeren als een waardevolle bron.

How-to-guides en ‘tutorial’-stijlcontent zijn altijd een goede keuze voor zowel kijkerswaarde als SEO, omdat mensen vaak zoeken met een specifieke vraag in gedachten.

Dit geldt met name voor gesproken zoekopdrachten , waarbij mensen de neiging hebben om hun zoekopdrachten uit te drukken in de vorm van een hele vraag – dus Q & A-stijlcontent is met name geschikt om te classificeren voor gesproken zoekopdrachten.

Een nuttige tip die Gibbons gaf, is om te beginnen met het beantwoorden van vragen van mensen over sites als Quora en communityforums, die je inzicht geven in wat ze willen weten. Zet vervolgens uw populairste antwoorden om in meer diepgaande inhoud!

Begrijp wat Quick Answers triggert en speel ernaar

Ook wel bekend als ‘rich answers’ en ‘ featured snippets ‘, Quick Answers zijn die informatieve box-outs bovenaan de zoekresultaten van Google die snel de informatie leveren waarnaar u op zoek bent.

In plaats van te worden afgeleid van het hoogste ranglijstresultaat op de SERP, worden ze getrokken uit de inhoud waarvan Google denkt dat deze de vraag het beste beantwoordt.

aanbevolen fragment

Dus als u uw inhoud afstemt op deze boxen, kunnen ze een fantastische manier zijn om ‘leapfrog’ naar de top van de zoekresultaten te gaan en uw branding – en inhoud – daarboven aan de top te krijgen.

Gelukkig is ‘how to’ style content, die we in het laatste punt noemden, hier ideaal voor, samen met Q & A-stijlcontent en opsommingstekenlijsten.

Lees de handleiding van Jim Yu voor het ABC van Google Quick Answers voor meer informatie over het hacken van de snelle antwoorden van Google .

Maak van de klant de held

Betrek uw publiek! Als je denkt dat je inhoud over jou gaat, zegt Gibbons, mis je het punt – wanneer mensen inhoud delen, delen ze het over zichzelf, niet met jou. En door uw publiek te betrekken, heeft u een ingebouwde reden voor mensen om uw inhoud te delen en erover te praten.

Een andere spreker bij CMA’s Digital Breakfast, Scott Davies, CEO van sociale televisie en reclamebedrijf nooit.no, gaf een aantal geweldige ideeën over hoe dit kan worden gebruikt om een ​​marketingcampagne te verfraaien.

Als je bijvoorbeeld een tamelijk saai huishoudelijk artikel – een dweil – promootte, heb je nooit mensen gevraagd om hun eigen video’s over Vine en Instagram in te dienen om verschillende dingen met de dweil te doen. Het resultaat was een overvloed aan hilarische korte video’s die zorgden voor een geweldige advertentie.

https://vine.co/v/hMrWDEWYqzK

Een ander advies dat Gibbons gaf, was spelen op het ego van mensen. Je publiek houdt ervan over zichzelf te praten en waar ze vandaan komen. Speel op rivaliteit tussen steden, tussen landen, tussen gebieden.

Buzzfeed is een professional op dit soort inhoud, omdat het zo deelbaar is – kijk maar naar 45 redenen waarom Noord-Engeland beter is dan het zuiden , of 31 redenen om Zuid-Londen te vermijden .

Vergeet niet dat u een publiek bouwt – niet alleen verkeer of links

Mensen willen graag inhoud op verschillende manieren consumeren, dus denk erover na hoe je dezelfde inhoud in meerdere indelingen kunt recyclen. U kunt een diepgaand onderzoek omzetten in een reeks korte artikelen, of een lang artikel samenstellen in een downloadbare gids of whitepaper. U kunt interactieve inhoud, infographics of gegevensvisualisaties, e-mailnieuwsbrieven, video’s maken.

U kunt deze extra stukken gebruiken om ‘inhoudsupgrades’ te maken – een bron aanbieden die uniek is voor elke blogpost of een ander deel van de inhoud, dat lezers een e-mailadres moeten geven of delen op sociale media om te ontvangen.

Het resultaat is meerwaarde voor uw publiek, meer kilometers voor uw inhoud en een enorme boost voor uw e-mailabonnees of sociale backlinks. Backlinko heeft een meer gedetailleerde handleidingover het maken en gebruiken van inhoud-upgrades.

Verken relevante syndicatiepartners

Bedenk waar u uw inhoud kunt plaatsen om zowel het signaal te versterken als om backlinks te maken. Outlets zoals LinkedIn en Medium kunnen geweldig zijn om een ​​publiek aan te trekken dat anders misschien niet op uw site terechtkomt.

Onthoud slechts twee dingen: een, verspreid jezelf niet te dun door te proberen elk platform te bedekken – werk uit waar je publiek is en concentreer je op die verkooppunten.

En twee, onthoud dat je nog steeds publiceert op het platform van iemand anders, met hun merk en hun regels. En hoewel het verkeer naar uw inhoud gaat, gaat het nog steeds naar hun site.

Ommuurde tuinen vormen zo veel van het internet dat het allesbehalve onmogelijk is om ze te omzeilen, maar je kunt heel handig zijn om ze te publiceren.

Plaats bijvoorbeeld de eerste helft van een blogpost op LinkedIn en als je eenmaal je lezer bent verslaafd, nodig je deze uit om de rest van de inhoud op je site te lezen.

Hopelijk nemen ze het aas en volgen ze de link naar waar je ze wilt hebben. (Deze tip komt met dank aan mijn collega Ben Rabinovich, redacteur van PaymentEye – bedankt, Ben!)

Lees verder

Doe het gewoon!

Neem geen tweede gok met vragen als: “Wat als iedereen dit al weet?” Of “Waarom zou ik al deze informatie delen als mensen het gewoon kunnen kopiëren?” Wat mensen niet krijgen, zegt Gibbons, is de grootste risico doet het helemaal niet. Neem een ​​gokje wagen op dat avontuurlijke idee van de inhoud, en het kan gewoon lonend zijn – maar het zal niet als je dat niet doet!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format