30 snelle en gemakkelijke SEO-tips voor kleine bedrijven - DeLaatbusiness

30 snelle en gemakkelijke SEO-tips voor kleine bedrijven

8 min


113
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Voor niet-ingewijden kan SEO een complex en vreemd landschap lijken, maar het hoeft niet al te ingewikkeld te zijn.

Inderdaad, er is veel dat kleine bedrijven (en iedereen) kunnen doen zonder enige kennis van SEO, en zonder al te veel geld uit te geven.

Met de hulp van enkele zoekexperts heb ik een lijst met tips samengesteld (in willekeurige volgorde) …

1. Stel een Google Mijn Bedrijf- account in

Stel dit in en ontvang al uw bedrijfsgegevens geüpload. Het is volledig gratis en stelt u in staat om te verschijnen in lokale zoekresultaten voor vragen die specifiek zijn voor uw werkgebied.

Zelfs brede zoekopdrachten met grote volumes laten nu lokale resultaten zien, iets waar eigenaren van kleine bedrijven op kunnen inspelen.

/ IMG / 127/336127 / girl-geit-chicago

2. Bouw een snelle, mobielvriendelijke website

Het ontwikkelen van mobiele sites kan nu eenvoudig worden gedaan met eenvoudige plug-ins voor uw CMS, zoals WordPress, wat inhoudt dat al uw content mobielvriendelijk gemaakt kan worden, snel en goedkoop.

Door het te optimaliseren voor een hoge laadsnelheid (al dan niet via plug-ins), onderscheidt u zich qua prestaties van de concurrentie.

3. Voer uitgebreid zoekwoordonderzoek uit om hiaten in de markt te identificeren

Als u dezelfde zoekwoorden target als uw grotere concurrenten, ziet u niet dat u veel terrein wint omdat ze meer bekend zijn en online meer dekking hebben.

Als u hulpprogramma’s voor zoekwoorden gebruikt, zoals Google’s Zoekwoordplanner om gaten in de markt op te sporen, kunt u hierop inspelen – ze kunnen zelfs sneller converteren.

Tips 1-3 van Jamie White, hoofd technische SEO bij Search Laboratory .

4. Begin met Google Search Console te gebruiken

Het is een gratis tool die een schat aan informatie geeft over de prestaties van uw website in Google Zoeken, evenals eventuele fouten op uw site en problemen die u moet oplossen.

Het verbeteren van uw website zonder Search Console is als het runnen van een marathon zonder schoenen aan. Met Search Console kunt u ontdekken voor welke zoekwoorden Google denkt dat uw website relevant is, of er problemen zijn bij het crawlen van uw website, of uw site mobielvriendelijk is en nog veel meer. Het is het startpunt voor de meeste van uw verbeteringsinspanningen.

5. Je moet je online publiek door en door begrijpen

Wie is je typische online klant? Waar zoeken zij naar? Hoe brengen ze hun tijd online door? Wat voor soort inhoud willen ze consumeren?

Wanneer u uw doelgroep volledig begrijpt, begrijpt u wat u online moet doen om hun aandacht te trekken.

Als je publiek veel tijd op Facebook doorbrengt, moet je je inspanningen daar richten. Als uw publiek online zelfstudies leest over onderwerpen die relevant zijn voor uw gebied, moet u misschien uw eigen tutorialcontent produceren.

Zonder een grondig begrip van de behoeften en vereisten van uw publiek, zult u niet in staat zijn om effectief gebruik te maken van de online kanalen die tot uw beschikking staan ​​- u zult gewoon verschillende dingen willekeurig uitproberen, en dat is een vreselijke verspilling van uw kostbare hulpbronnen .

6. Kijk hoe zoekmachines resultaten weergeven in uw niche

Te vaak hebben kleine bedrijven geen idee met wie of wat ze daadwerkelijk concurreren in het zoeken.

Als u zich bijvoorbeeld wilt concentreren op een zoekwoord waarop veel grote internationale bedrijven op de eerste pagina staan, moet u zich realiseren dat uw verwachtingen misschien moeten worden getemperd.

Nog een voorbeeld: als zoekmachines veel afbeeldingen of video’s in hun resultaten weergeven voor zoekwoorden waarvoor u zichtbaar wilt zijn, kunt u overwegen dat soort inhoud te produceren in plaats van alleen op tekst te focussen.

Vaak zullen zoekmachines ook lokale bedrijfsresultaten weergeven. Als dat het geval is, moeten uw inspanningen worden aangepast om zich te richten op het behalen van zichtbaarheid in dat soort resultaten.

cake

Tips 4-6 door Barry Adams, Polemic Digital

7. Download ScreamingFrog en controleer uw site op mogelijke onsite-problemen

Kijk ook uit voor beveiligingsproblemen – Sucuri-sitecheck  is gratis  en hoewel hij niet alle mogelijke problemen kan zien, kan hij enkele van de meest voorkomende problemen opvangen  .

Dit lijkt misschien niet gerelateerd aan het onderwerp  van dit artikel, maar aangetaste sites verliezen hun verkeer en  zichtbaarheid.

8. Claim uw fysieke adres op Google Maps

Als het een lokaal bedrijf is dat een fysieke locatie en offline  klanten heeft, moet u uw fysieke adres claimen op Google Maps.

9. Wees oprecht, wat je ook doet

Iemand goedkoop inhuren om   je Twitter-account uit te voeren of links voor je te bouwen lijkt misschien een verleidelijk   idee, maar het kan – en zal waarschijnlijk – averechts werken.

Als u niet   veel van een marketingbudget hebt, neem dan stap voor stap, maar doe het zelf  want niemand kent uw bedrijf en uw klanten beter dan u. Maak persoonlijk contact met hen, reken er niet op dat iemand anders  namens u spamt, wat resulteert in een positief resultaat.

Tips 7-9 door Julia Logan, Irish Wonder

10. Pas op voor instanties die de aarde beloven

Tenzij u bereid bent om PPC-advertenties te kopen, is er geen manier om een ​​aanbieding op pagina één te garanderen (zelfs dan kan het lastig zijn onder concurrerende voorwaarden).

Als een bureau of verkoper je dit belooft, negeer ze dan. Ze liegen en zullen waarschijnlijk veel schade toebrengen aan uw zichtbaarheid op lange termijn.

pagina één gegarandeerd

En als je net begint, hoef je niet per se een bureau te hebben om je SEO-inspanningen te verbeteren. Kijk eerst wat je zelf kunt doen.

11. Houd een oogje in het zeil als je een bureau inhuurt

Agentschappen die de verkeerde methoden gebruiken, kunnen veel schade aanrichten.

Vaak door dodgy link-building, wat op korte termijn resultaten kan opleveren, maar uw site blootstelt aan het risico van langdurige boetes .

12. Blijf op de hoogte van nieuws uit de branche

Dingen kunnen snel van elf veranderen in SEO, dus dingen die een tijdje werken, kunnen in de loop van de tijd tegen de regels van Google zijn.

Net als bij de recente straffen voor het beoordelen van producten door bloggers , zal Google zelden dingen uitwijzen. Het geeft advies en tips, maar het neemt geen contact met je op. U weet vaak alleen dat u iets ‘fout’ heeft gedaan toen u zich aanmeldde bij Google Search Console en een bericht als dit ontvangt:

Google penalty

13. Probeer niet te veel op Google te vertrouwen

Ja, het is de moeite waard om te werken om je ranking te verbeteren, en zoekverkeer is waardevol, maar stop niet al je eieren in één mand.

Google kan de manier waarop sites worden gerangschikt, de manier waarop ze resultaten weergeven op elk gewenst moment wijzigen op manieren die uw zoekverkeer negatief kunnen beïnvloeden.

Zoek naar e-maillijsten, gebruik sociale media, enz. Zodat u klanten uit verschillende bronnen aantrekt.

14. Start een blog / maak inhoud

Inhoud is wat je helpt te scoren voor je doeltermen. Dit betekent inhoud op productpagina’s, homepages en overal op de site, maar een blog kan ook helpen.

Het moet niet alleen om SEO-redenen worden gedaan , omdat blogs een mogelijkheid bieden om over uw producten en diensten en de problemen om hen heen te praten.

Het betekent dat u het soort inhoud kunt maken dat mensen die geïnteresseerd zijn in uw product of service zouden waarderen, en beginnen een publiek op te bouwen.

15. Als je blogt, doe het dan regelmatig

U hoeft niet vijf artikelen per dag te schrijven, maar regelmatige updates betekenen dat uw bezoekers iets te lezen hebben en u maakt ook nieuwe inhoud voor de zoekmachines.

16. Maar ga niet op zoek naar woorden

Ja, u wilt zich richten op de voorwaarden waarnaar uw klanten waarschijnlijk zullen zoeken, maar u moet eerst voor mensen schrijven, anders is uw inhoud zwak.

17. Streef naar groenblijvende content

U kunt hoogwaardige inhoud maken die de problemen van klanten oplost en die langer houdbaar is. Deze ‘evergeen content’  heeft meer kans om gedurende langere tijd een zoekrangschikking te bereiken.

evergreen

18. Gebruik een duidelijke URL-structuur

Mensen moeten het onderwerp van een pagina kunnen raden door alleen naar de URL te kijken.

19. Gebruik interne links om uw site te optimaliseren

Effectieve interne koppeling gaat over het op een meer verstandige manier koppelen van onderwerpen en thema’s, voor lezers en voor zoekmachines.

Als u bijvoorbeeld taartversieringsservices aanbiedt, hebt u veel artikelen met die zin. Ze gaan daar niet allemaal voor rangschikken, dus kies de pagina die je het liefst zou willen rangschikken voor die term en richt de links daarnaar.

Het kan zeer effectief zijn, zoals dit interne link-voorbeeld van de Daily Mail-website laat zien.

Landingspagina David Cameron

20. Gebruik de zoekgegevens van uw site om zoektermen te vinden

U kunt de termen bekijken die uw bezoekers op locatie zoeken door uw analysegegevens te bekijken.

U kunt veel leren van deze zoekgegevens op de site , die op veel manieren kunnen helpen.

Voor zoekopdrachten kunnen de zoekwoorden die mensen op uw site gebruiken termen zijn die u momenteel niet target via SEO of PPC.

Als dit het geval is, is het analyseren van siteverzoekgegevens een uitstekende manier om relevantere termen voor targeting te vinden. Ze vertellen ook het soort taal dat klanten gebruiken.

/ IMG / 908/333908 / ClickZ-site search-gebruik

21. Stimuleer beoordelingen

Beoordelingen helpen om conversies te genereren, maar vanuit een SEO-perspectief helpen ze uw lokale SEO-zichtbaarheid te vergroten .

/ IMG / 955/335955 / chicago-rust

22. Optimaliseer afbeeldingen

In dit artikel legt SEW-redacteur Christopher Ratcliff uit hoe je afbeeldingen voor SEO kunt optimaliseren met behulp van zijn kat.

wordpress photo upload highlight caption and description

23. Google Analytics instellen

Het is gratis en het is essentieel voor u om klantgedrag, verkeersbronnen en meer te begrijpen.

Hier is een beginnershandleiding voor Google Analytics.

 Google Analytics-app

24. Denk aan UX

Ten eerste, na mobilegeddon hangt uw mobiele rangorde af van de factor gerelateerd aan UX.

Sitesnelheid is er slechts één. Gebruik tools zoals Google’s paginagroei-inzichten  om meer te weten te komen over uw site en hoe u deze kunt verbeteren.

25. Optimaliseer uw  Google Mijn Bedrijf- profiel

De basis moet er zijn – als je een fysieke winkel hebt, geef dan openingstijden, aanwijzingen en andere nuttige informatie.

Laat het daar echter niet bij. Voeg afbeeldingen, regelmatige updates en meer toe.

26. Kijk wie naar jou linkt en leer ervan

U kunt de koppelingen bekijken die u ontvangt via tools zoals Majestic en anderen. Trek je links aan van relevante sites? Zo ja, welke soorten inhoud / pagina’s trekken deze links aan?

backlinks

27. Schrijf een unieke titel voor elke pagina

Op Google heeft u ongeveer 55 tekens om het onderwerp van een pagina duidelijk te maken voor zoekers en zoekmachines.

paginatitels google

28. Verwacht geen resultaten te snel

De tips hier zullen resultaten opleveren, maar verwacht geen succes ‘s nachts. Goede SEO kan even duren, dus wees geduldig en blijf bij het proces.

29. Gebruik een kleine PPC

Als u over het budget beschikt, kan PPC sneller verkeer leveren.

Het kan ook uw SEO-inspanningen informeren; u kunt zien welke zoekwoorden het beste werken voor conversies en u kunnen helpen bij het verbeteren van uw bestemmingspagina’s.

30. Schrijf uw eigen exemplaar van de productpagina

Als u producten verkoopt die andere sites ook hebben, kunnen unieke productbeschrijvingen uw site helpen op te vallen.

Ze zijn ook beter voor conversies, omdat de beschrijvingen van de fabrikant niet zijn getest op effectiviteit, terwijl u varianten kunt proberen en kunt zien wat het beste werkt voor uw site

duplicate-product-copy

Wat heb ik gemist? Voeg hieronder uw tips toe …


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format