5 UX best practices voor een op zoekmachines gerichte website

5 min


118

Ongeacht uw branche, vertrouwt u op uw website om vertrouwen op te bouwen, relaties op te bouwen, diensten te verlenen en producten te verkopen.

Juiste SEO zal klanten naar uw website trekken, waardoor uw zoekresultaten worden verbeterd, terwijl UX een bezoeker helpt om de benodigde informatie op uw website te vinden en helpt bij het aangaan van een relatie met uw potentiële klant.

Uw websitebezoekers hebben specifieke problemen en zij gebruiken zoekmachines om de antwoorden te vinden die zij zoeken. Zodra ze een website hebben gevonden die hun vragen beantwoordt, verwachten ze de antwoorden snel en gemakkelijk te kunnen bekijken.

Daarom is het essentieel dat SEO en UX elkaar aanvullen om resultaten te produceren. Simpel gezegd: SEO + UX = $.

Het is waardeloos en zinloos om verkeer naar uw site te leiden, tenzij dat verkeer gekwalificeerd is. Evenzo is uw websiteontwerp tijdverspilling als u geen verkeer heeft om te converteren.

Samen moet de focus van SEO en UX gericht zijn op de bezoekers van uw website, zodat uw bedrijf een website heeft die bezoekers omzet in klanten.

De strategieën die hieronder worden besproken, identificeren 5 UX-best practices voor een op zoekmachines gerichte website. 

# 1 Responsief en mobiel geoptimaliseerd

Als je vandaag in een wachtkamer, restaurant of andere openbare ruimte rondkijkt, zul je merken dat de meeste mensen zich meestal met hun telefoon bezighouden. Statistieken over het mobiele gebruikvan consumenten door Smart Insights tonen aan dat de tijd die is doorgebracht op mobiele apparaten de tijd die is doorgebracht op desktops met 51% tot 42% is gegroeid.

96% van de smartphonegebruikers zijn websites tegengekomen die niet voor mobiele apparaten zijn ontworpen. Als een mobiele gebruiker op uw website arriveert en uw site niet is geoptimaliseerd voor mobiel, heeft die gebruiker vijf keer meer kans om de taak te staken en uw site terug te stuiteren.

De reactietijd van uw website moet prioriteit krijgen, aangezien Google zijn algoritmen heeft aangepast om te overwegen hoe responsief uw algehele ontwerp is en mobiele-geoptimaliseerde websites te belonen. Dit betekent dat een onverantwoordelijke website problemen heeft met het rangschikken in de resultaten van zoekmachines.

Omdat steeds meer mensen gebruik maken van mobiele apparaten, is het hebben van een responsieve website eenvoudig en een vereiste voor geweldige UX en SEO.

# 2 Paginasnelheid optimaliseren

Google is zeer duidelijk geweest over de impact van paginasnelheid op de rangschikking van zoekmachines. Google heeft bij een aantal gelegenheden aangegeven dat het paginasnelheidssignalen bevat in zijn zoekalgoritmen. Dit geeft aan dat het verbeteren van de snelheid van uw website winst oplevert als het gaat om rangschikking op de zoekmachine.

Langzame webpagina’s verpesten klanten, omdat bijna de helft van de internetgebruikers verwachten dat een site binnen 2 seconden of minder wordt geladen. U kunt duidelijke gegevens verkrijgen over de prestaties van uw webpagina’s met Google Analytics , paginasnelheid, YSlow, WebPagetest of pagina-snelheidsinzichten.

Trage webpagina’s zijn niet ideaal vanuit een UX- en SEO-perspectief, zoals bevestigd door Matt Cutts:

“Het versnellen van websites is belangrijk – niet alleen voor site-eigenaren, maar voor alle internetgebruikers. Snellere sites creëren blije gebruikers en we hebben in onze interne onderzoeken gezien dat wanneer een site langzaam reageert, bezoekers daar minder tijd doorbrengen. Maar snellere sites verbeteren niet alleen de gebruikerservaring; recente gegevens laten zien dat het verbeteren van sitesnelheid ook de bedrijfskosten verlaagt. “

Hieronder vindt u enkele bronnen die u kunt raadplegen om te leren hoe u de snelheid van uw website kunt optimaliseren.

# 3 Maak gebruik van rich snippets

Een rich snippet kan een afbeelding, recensie, video of zelfs een evenementenkalender zijn die daar in de SERP-lijst is ingesloten. Het initiatief is natuurlijk om de UX te verrijken en op de pagina met zoekresultaten extra informatie te verstrekken, zodat de gebruiker op uw webpagina klikt voor meer informatie.

Website-eigenaren en marketingmanagers moeten elke mogelijkheid aangrijpen om internetzoekers ertoe te bewegen op hun pagina te klikken in plaats van op een concurrent. Met rich snippet kunt u uw zoekresultaten verbeteren met add-ons, zoals foto’s en beoordelingen, waarmee u het oog van de zoeker kunt tekenen en extra informatie kunt bieden.

Met talloze betaalde advertenties, afbeeldingsresultaten en andere visueel interessante elementen die om de aandacht concurreren op de pagina met zoekresultaten, kunnen rich snippets dat unieke effect zijn dat de aandacht trekt en de klik wint.

Implementatie van rich snippet kan op twee manieren worden gedaan, als volgt:

Zeer weinig merken implementeren rich snippets, dus dit is ongetwijfeld een kans voor uw website om op te vallen in SERP’s, UX te verbeteren en click-throughs te verbeteren.

# 4 Gebruik gevoelige navigatie

Volgens Google : “De navigatie van een website is belangrijk om bezoekers te helpen snel de gewenste inhoud te vinden. Het kan ook zoekmachines helpen begrijpen welke inhoud de webmaster belangrijk vindt … “

Bij het maken van een nieuwe website of het opnieuw ontwerpen van een bestaande website , moet u het navigatieproces van uw website overwegen. Navigatie op de website kan worden gebruikt om UX te verbeteren terwijl het ook wordt gebruikt om te optimaliseren voor de zoekmachine. U kunt kiezen tussen meerdere pagina’s of een oneindige scroll over uw webpagina’s zoals gezien op Inc.com en anderen.

Het ontwerpen van een gevoelige navigatie verbetert niet alleen de UX van uw website, maar als deze goed wordt toegepast, kunt u ook de conversieratio van uw website verbeteren. Het bouncepercentageop Time.com is bijvoorbeeld met 15 procent gedaald nadat ze continu scrollen hebben gebruikt.

Als u duidelijke calls-to-action (CTA) gebruikt in combinatie met een gebruikersvriendelijke navigatie, helpt dit om uw bezoekers gemakkelijker door de trechters te leiden en frustratie te voorkomen voor bezoekers van uw website die vermijdbare stappen moeten nemen om te bereiken hun eindbestemming.

# 5 Ondersteun uw inhoud met afbeeldingen

Goede afbeeldingen in uw inhoud helpen niet alleen om uw website-inhoud aantrekkelijker en informatief te maken, het helpt ook om een ​​aura te creëren die essentieel is voor UX.

Afbeeldingen helpen om effectieve ideeën aan de gebruiker te leveren en interactie aan te trekken, en de meeste SEO-experts zullen u vertellen wat de voordelen zijn van het optimaliseren van uw afbeeldingen voor zoeken.

Wanneer uw afbeelding en titel correct zijn geformatteerd met relevante zoekwoorden die relevant zijn voor de inhoud van elke respectieve afbeelding, is er een verhoogde kans dat ze worden weergegeven wanneer een gerelateerde zoekopdracht wordt uitgevoerd in zoekmachines.

Voor praktische tips over hoe u ervoor kunt zorgen dat uw afbeeldingen op de juiste manier zijn geoptimaliseerd voor zoeken, kunt u Christopher Ratcliff’s gids voor het optimaliseren van uw afbeeldingen voor SEO raadplegen .

Conclusie

Het is gemakkelijk om SEO en UX te combineren om de prestaties van uw website te verbeteren, en het is belangrijk om te weten dat deze twee niet meer afzonderlijk kunnen werken, althans niet met dezelfde effectiviteit.

SEO leidt het verkeer naar uw site en helpt het een hogere positie op SERP’s te bereiken, maar het is UX die zal bepalen of het verkeer kan worden behouden en omgezet in klanten.

Elke site die probeert zijn prestaties te verbeteren via UX en SEO, zou dus moeten bieden:

  • Aantrekkelijk ontwerp dat zich richt op toegankelijkheid
  • Relevante, kwalitatieve en informatieve inhoud
  • Optimalisatie van tekst en afbeeldingen om zowel uw site-gebruikers als zoekmachines tevreden te stellen
  • Eenvoudige en effectieve navigatie en eenvoudig te gebruiken structuur
  • Duidelijke call-to-action, rond zowel de volgende klikken van de gebruikers als rond de gewenste conversie.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format