7 snelle manieren om contentmarketing te gebruiken om de zoekresultaten te verbeteren

5 min


142

Contentmarketing kan zeer effectief zijn in het vergroten van het verkeer, het genereren van leads, het mogelijk maken van sales en het bijdragen aan SEO . Hoe kunnen bedrijven het gebruiken om hun zoekranglijst te verbeteren?

Wanneer goed gedaan, kan contentmarketing bijdragen aan het versterken van de positie van een site in de zoekresultaten.

Hoewel dit misschien niet het meest voor de hand liggende voordeel lijkt van een succesvolle contentmarketingstrategie, is het een effect dat geen enkel bedrijf kan negeren.

U kunt als volgt profiteren van de inhoud van uw site om hoger te scoren in de SERP’s .

1. Maak nieuwe content

Een site kan nooit genoeg inhoud hebben. Er is altijd een mogelijkheid om nieuwe stukken inhoud te maken en de nieuwheid – of ‘versheid’ – van inhoud is ook een van de rangordesignalen van Google .

Contentversheid als een rangordefactor wordt niet alleen beoordeeld op basis van de publicatiedatum van de pagina, maar kan ook het volgende omvatten:

 • updates voor de inhoud
 • nieuwe pagina’s
 • een toenemend aantal links naar een pagina
 • een hoger verkeersniveau op de pagina

Deze criteria laten zien dat oudere berichten nog steeds waardevol kunnen zijn, vooral als ze een diepgaande analyse van een onderwerp bieden, altijd groen zijn of regelmatig zijn bijgewerkt om ze relevant te houden. Wat ons leidt naar …

2. Gebruik oude inhoud opnieuw

Er is geen reden om de oudere inhoud die u in het verleden heeft gepubliceerd te negeren, vooral als deze nog steeds veel verkeer genereert.

Naarmate contentmarketing evolueert, is het voordeliger om verder te gaan dan de geschreven berichten naar nieuwe indelingen waarmee u uw waarde kunt verbreden.

Daarom kan het gebruik van  hergebruik van inhoud u helpen om een ​​onderwerp gedetailleerder te analyseren, door u toe te staan ​​meerdere soorten inhoud te maken zonder hun waarde te verliezen of herhaaldelijk te worden. Dit bespaart u veel tijd met het bedenken van nieuwe ideeën voor inhoud en geeft u ook regelmatig een aanbod van verse, waardevolle inhoud om uw ranking te verbeteren.

Screencap van de eerste dia in een presentatie getiteld: Meer informatie over Slideshare, supereenvoudige tips voor contentmarketing.

Verder gaan dan blogposts, hier zijn andere soorten inhoud die u zou kunnen maken van uw oudere materiaal:

 • Videos
 • infographics
 • E-books
 • lijsten
 • How-to-posts
 • podcasts
 • Gidsen
 • Presentatie

Uw doelgroep is mogelijk meer ontvankelijk voor bijvoorbeeld infographics in plaats van een blogbericht, of u kunt ontdekken dat u hogere conversiepercentages kunt behalen via een presentatie in plaats van een podcast.

Elk inhoudstype dient zijn eigen doel en aangezien elk publiek andere behoeften heeft, kan experimenteren erg handig zijn, totdat u ontdekt welke indelingen het beste werken voor uw bedrijf.

3. Test headlines

Een kop is meestal het eerste dat opvalt bij het openen van een zoekmachine , en dit herinnert ons eraan dat een kop moet zijn:

 • waardevol
 • relevant
 • eenvoudig
 • aantrekkelijk

Het lijkt misschien alsof sommige van deze punten in tegenspraak zijn met elkaar, maar de kunst ligt in het vinden van een balans tussen informativiteit en lengte, of relevantie en complexiteit.

Sleutelwoorden kunnen ook worden gebruikt als onderdeel van een kop , en dit vereist verdere planning bij het vinden van de beste manier om SEO-vriendelijk te zijn zonder de stroom van de kop op te offeren.

Bovendien is er een dunne lijn tussen een click-worthy headline en clickbait. Daarom is het belangrijk om waarde te hebben voor de lezer bij het maken van een kop.

CoSchedule’s gratis headline analyzer is een zeer nuttige tool die u kan helpen bij het verkennen van alle mogelijke manieren om uw kop te verbeteren. Nadat u de voorgestelde kop hebt toegevoegd, ontvangt u een snelle analyse, samen met een score en tips om deze te verbeteren.

Analyse van de kop, 7 snelle manieren om contentmarketing te gebruiken om de positie van de zoekresultaten op Coschedule Headline Analyzer te verbeteren. De kop heeft een score van 66 en een woordbalans van 18% veelvoorkomende, 9% ongebruikelijke, 9% emotionele en 9% machtswoorden. Het type wordt gegeven als lijst.

4. Maak visuele inhoud

Hoewel visuele inhoud kan worden beschouwd als onderdeel van ons eerdere punt over het belang van het testen van nieuwe inhoudstypen, verdient het een speciale vermelding voor het vermogen om de aandacht van de gebruiker te trekken.

Visuele inhoud is erg populair geworden op het internet vanwege ons eigen vermogen om een ​​afbeelding sneller te verwerken dan om het even welke geschreven tekst. Dit wint de eerste indruk en het kan erg krachtig zijn in de context van een pagina.

Dit materiaal, dat voorheen vooral werd gebruikt om geschreven inhoud te begeleiden, heeft het stadium bereikt waarin het nu wordt beschouwd als een vorm van inhoud op zich, op zichzelf staande om bewustzijn, betrokkenheid en leads te vergroten.

Bovendien kan het worden geoptimaliseerd voor zoeken, wat een bedrijf een nieuwe kans biedt om zich te onderscheiden van zijn concurrenten via afbeeldingen en video’s. De optimalisatie van uw visuele inhoud kan tot verrassend positieve resultaten leiden, mits u een aantal kleine stappen volgt die ervoor zorgen dat ze SEO-vriendelijk zijn.

Een schermopname die laat zien hoe je bijschriften, alt-tekst en beschrijvingen van afbeeldingen kunt schrijven. De foto links is van een slapende kat, terwijl de alt-tekst deze beschrijft en de beschrijving geeft meer informatie over wat de foto bevat.

Houd er rekening mee dat crawlers in het zoeknetwerk geen afbeeldingen kunnen “lezen”, alleen de tekst die ze vergezellen. Dit betekent dat het belangrijk is om te focussen op:

 • Afbeeldingstitel (upload geen afbeelding met een bestandsnaam 4fogowr.jpg, maar hernoem het naar iets relevanter, bijvoorbeeld contentforseoguide.jpg
 • Alt-tags (de tags die de afbeelding beschrijven voor gebruikers van de schermlezer, of als de afbeelding niet kan worden geladen)
 • Afbeeldingsgrootte ( grote afbeeldingen beïnvloeden de laadtijd van een pagina , wat een negatief effect kan hebben op uw zoekrangschikking)

5. Kies de juiste zoekwoorden

Zoekwoordonderzoek kan een nuttige bondgenoot worden , vooral als u in gedachten houdt dat u niet altijd de meest voor de hand liggende zoekwoorden hoeft te targeten.

Het targeten van zeer gewilde zoekwoorden kan het voor u moeilijker maken om hoger te scoren in zoekresultaten, maar dit betekent niet dat u geen autoriteit over een onderwerp kunt worden door verschillende uitdrukkingen voor hetzelfde concept te gebruiken.

Hoe zit het met het kiezen van woorden en zinnen die minder concurrerend zijn maar toch hoog in ranglijsten staan? Zoek de zoekwoorden die het beste bij uw inhoud passen en denk out of the box bij het bepalen van de focuszoekwoorden die u wilt targeten.

6. Maak linkwaardige content

Linkbuilding helpt uw ​​inhoud een breder publiek te bereiken, waardoor zowel de zichtbaarheid van uw site als de autoriteit ervan wordt vergroot. Bovendien kan uw zoekverkeer groeien, aangezien het aantal unieke domeinen dat naar uw site linkt, zoekmachines helpt te begrijpen of uw inhoud informatief genoeg is om hoger in de SERP te gerangschikt.

Niet alle links zijn gelijk, aangezien sites met een hoge autoriteit hier in grotere mate aan bijdragen. Dit betekent dat je moet streven naar meer respectabele vermeldingen – maar zonder de mindere sites die naar je kunnen linken weg te moffelen, want alles klopt. Het is eenvoudiger voor een bron om naar uw inhoud te linken als deze authentiek, interessant en goed onderzocht is, dus richt u altijd op kwaliteit boven kwantiteit .

Het is handig om met een linkbuilding-strategie te komen die andere bronnen helpt uw ​​inhoud te ontdekken en te kenmerken als ze relevant genoeg vinden voor hun doelgroep – uiteraard zonder de noodzaak uit het oog te verliezen om waardevolle inhoud te creëren.

7. Ontdek de verbinding tussen inhoud en gebruikerservaring

Wat is het verband tussen inhoud en gebruikerservaring en welke invloed heeft dat op uw ranglijst? We hebben het in het verleden over gebruikerservaring en SEO gehad en komen tot de conclusie dat hoe meer bruikbaar en leesbaar uw inhoud is, hoe groter de kans dat uw zoekrangschikking wordt vergroot.

De woorden SEO + UX getekend in wit krijt op een schoolbord, met een hart om hen heen.

Een Google-vriendelijke website is waardevol, aantrekkelijk en functioneel. Uw lezers moeten niet worstelen met het lezen van of toegang krijgen tot uw inhoud, en zoekmachines verwachten hetzelfde van elke pagina die ze doorzoeken.

De kwaliteit van de inhoud strekt zich in dit geval tot de pagina uit en hoe deze de gebruikerservaring met minimale inspanning helpt. Hebt u bijvoorbeeld de laadtijd getest? Zijn uw afbeeldingen schadelijk voor de snelheid van uw site? Is uw inhoud te moeilijk om begrepen te worden door uw publiek? Is uw structuur nuttig voor zowel uw lezers als voor zoekmachines?

Overzicht

Het belangrijkste doel van uw inhoud moet nog steeds zijn om  waarde en relevantie voor uw doelgroep te bieden, maar dit betekent niet dat het niet iets meer op SEO gericht kan zijn.

Aangezien het uiteindelijke doel is om meer lezers naar uw pagina’s te leiden, kan een verbeterde ranking op SERP’s u helpen een nieuw publiek aan te trekken dat uw inhoud zal waarderen.

Het hele proces van het maken van inhoud is niet nodig om geobsedeerd te zijn door SEO, maar het krijgen van de SEO-mindset kan nuttige informatie bieden over hoe u uw inhoud vanaf nu effectiever kunt maken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format