8 technische problemen die voorkomen dat je goede content hebt op je website.

9 min


134

Technische SEO is zeker enigszins uit de mode geraakt met de opkomst van contentmarketing , en terecht.

Contentmarketing houdt zich bezig met en biedt echte waarde aan de gebruikers, en kan je op de kaart zetten, waardoor je merk veel meer oogbollen krijgt dan een canonieke tag ooit zou kunnen repareren.

Hoewel inhoud de kern vormt van alles wat we doen, bestaat het gevaar dat het negeren van de technische opzet van een site en rechtstreeks duiken in het maken van inhoud niet het vereiste rendement oplevert. Als u technische problemen niet goed controleert en oplost, kunt u uw inspanningen op het gebied van inhoud loskoppelen van de voordelen die het naar uw website moet halen.

De volgende acht problemen moeten worden overwogen voordat u zich committeert aan een grote campagne:

1. Geen waardevolle content hosten op de hoofdsite

Om welke reden dan ook, websites kiezen er vaak voor om hun beste inhoud van de hoofdwebsite te hosten, hetzij in subdomeinen of afzonderlijke sites. Normaal gesproken is dit omdat het vanuit een ontwikkelingsperspectief gemakkelijker wordt geacht. Het probleem met dit? Het is makkelijk.

Als de inhoud niet in de directory van uw hoofdsite staat, behandelt Google deze niet als onderdeel van uw hoofdsite. Koppelingen die op subdomeinen zijn verkregen, worden niet op dezelfde manier aan de hoofdsite doorgegeven als in een map op de site.

Sistrix heeft deze geweldige casestudy gepost op de jobsite Monster, die onlangs twee subdomeinen naar hun hoofdsite heeft gemigreerd en een stijging van 116% zichtbaarheid in het VK zag . De kaart spreekt voor zich:

Onlangs hebben we samengewerkt met een klant die naar ons kwam met duizend verwijzende domeinen die naar een blogsubdomein wezen. Dit vertegenwoordigde een derde van hun totale verwijzende domeinen. Kun je je voorstellen hoeveel tijd en moeite het zou kosten om duizend verwijzende domeinen te bouwen?

De kosten voor het migreren van inhoud naar de hoofdsite zijn minuscuul in vergelijking met het verdienen van koppelingen uit duizend verwijzende domeinen, dus de businesscase was eenvoudig en de klant zag hier een flinke boost van.

2. Geen gebruik maken van interne links

De beste manier om Google ertoe te brengen uw inhoud te spuien en aandelen tussen delen van de website te laten passeren, is via interne links.

Ik kijk graag naar de link equity van een website als een warmte die via de interne links door de site stroomt. Sommige pagina’s zijn liberaler gekoppeld en zijn dus erg heet; andere pagina’s zijn behoorlijk koud, ze krijgen alleen warmte van andere delen van de site. Google zal moeite hebben om deze koude pagina’s te vinden en te rangschikken, wat hun effectiviteit enorm beperkt.

Laten we zeggen dat je een geweldig stukje functionele inhoud hebt gecreëerd rond een van de belangrijkste pijnpunten die je klanten ervaren. Er is heel veel zoekvolume in Google en uw site heeft al een behoorlijke hoeveelheid autoriteit, dus verwacht dit onmiddellijk zichtbaar te worden, maar u publiceert de inhoud en er gebeurt niets!

U hebt uw inhoud gehost op een aantal kille directory-mijlen verwijderd van alles dat regelmatig wordt bezocht en het lijdt eronder.

Dit werkt natuurlijk op beide manieren. Stel dat u een pagina hebt met veel externe koppelingen die ernaar verwijzen, maar geen uitgaande interne links : deze pagina zal roodgloeiend zijn, maar het is de eigenwaarde die elders op de site zou kunnen worden gebruikt.

Bekijk dit geweldige stukje content dat is gemaakt over het nationale park Bears Ears :

Negerend het feit dat dit regel nr.1 heeft verbroken en zich op een subdomein bevindt, is het best cool, toch?

Behalve dat ze maar één link hebben naar de hoofdsite en deze is begraven in de aftiteling onderaan de pagina. Waarom hadden ze het logo geen link naar de hoofdsite kunnen maken?

Je zult waarschijnlijk heel veel pagina’s over inhoud hebben die geweldige magneten zijn voor links, maar wat meer dan waarschijnlijk is, is dat dit waarschijnlijk niet je belangrijkste commerciële pagina’s zijn. U wilt ervoor zorgen dat relevante links zijn opgenomen tussen hot pages en belangrijke pagina’s.

Een laatste voorbeeld hiervan is het niet opdelen van gepagineerde inhoud met categorie- of labelpagina’s. Bij Zazzle Media hebben we een enorme blogsectie die, op het moment van schrijven, 49 pagina’s met gepagineerde inhoud bevat! Link equity wordt niet door 49 gepagineerde pagina’s doorgegeven aan historische blogposts.

Om dit te omzeilen, hebben we links naar onze blogberichten van onze auteurspagina’s toegevoegd,die zijn gekoppeld aan een pagina in de hoofdnavigatie:

Met deze wijziging kunnen onze blogberichten binnen drie klikken op de startpagina worden geplaatst, waardoor de essentiële link equity wordt verstreken.

Een andere manier om dit te doen is met de extra tag- of categoriepagina’s voor de blog – zorg ervoor dat deze pagina’s geen andere delen van de site kannibaliseren!

3. Slechte kruipefficiëntie

Crawlefficiëntie is een groot probleem dat we de hele tijd tegenkomen, vooral bij grotere sites. In wezen heeft Google slechts een beperkt aantal pagina’s die het op uw site op elk willekeurig moment zal crawlen. Zodra het budget is opgebruikt, gaat het verder en keert het terug op een later tijdstip.

Als uw website een onredelijk groot aantal URL’s bevat, kan Google vastlopen door het kruipen van onbelangrijke delen van uw website , zonder nieuwe inhoud snel genoeg te indexeren.

De meest voorkomende oorzaak hiervan is een onredelijk groot aantal queryparameters dat kan worden gecrawld.

Mogelijk ziet u de volgende parameters op uw website werken:

https://www.example.com/dresses

https://www.example.com/dresses?category=maxi

https://www.example.com/dresses?category=maxi&colour=blue

https://www.example.com/dresses?category=maxi&size=8&colour=blue

Werkingsparameters zijn zelden zoekvriendelijk. Het maken van honderden varianten van één URL waarmee engines individueel kunnen worden gecrawld, is een groot zwart gat in het crawlen.

De gefacetteerde navigatie van River Island creëert een unieke parameter voor elke combinatie van knoppen waarop u kunt klikken:

Hiermee worden duizenden verschillende URL’s voor elke categorie op de site gemaakt. Hoewel ze canonieke tags hebben geïmplementeerd om op te geven welke pagina’s ze in de index willen, geeft dit niet aan welke pagina’s moeten worden gecrawld en veel van hun crawlbudget zal hierbij worden verspild.

Google heeft zijn eigen richtlijnen vrijgegeven voor het correct implementeren van faceted navigatie, wat zeker de moeite van het lezen waard is.

Als vuistregel raden we echter aan te voorkomen dat deze parameters worden gecrawld, door de links zelf te markeren met een nofollow- kenmerk of door de robots.txt of de parameterhulpmiddel in Google Search Console te gebruiken .

Alle prioriteitspagina’s moeten hoe dan ook aan anderen worden gekoppeld, niet alleen de faceted navigatie. River Island heeft dit deel al gedaan:

Een andere veelvoorkomende oorzaak van crawl-inefficiëntie is dat meerdere versies van de website toegankelijk zijn, bijvoorbeeld:

https://www.example.com

http://www.example.com

https://example.com

http://example.com

Zelfs als de canonieke tag de eerste URL als onze standaard specificeert, zal dit niet voorkomen dat zoekmachines andere versies van de site doorzoeken als ze toegankelijk zijn. Dit is zeker relevant als andere versies van de site veel backlinks hebben.

Door alle versies van de site toegankelijk te houden, kunnen vier versies van een pagina worden gecrawld, waardoor uw crawlbudget wordt vernietigd. Regelomleidingen moeten worden ingesteld om elk verzoek en de non-canonicalization-versie van de pagina om te leiden naar 301 omleiden naar de voorkeursversie in één stap.

Een laatste voorbeeld van verspilde crawl-efficiëntie is het doorbreken of omleiden van interne links. We hadden ooit een vraag van een klant hoeveel tijd het kostte om inhoud in een bepaalde map te indexeren. Uit het crawlen van de directory, realiseerden we ons meteen dat elke interne link in de directory naar een versie van de pagina verwijst die niet is toegevoegd met een trash en dat een omleiding de trash-schuine streep forceert.

In wezen voor elke link gevolgd, werden twee pagina’s opgevraagd. Hoewel het splitsen en doorverwijzen van interne links geen enorme prioriteit is voor de meeste sites, is het zeker de moeite waard om prioritaire problemen (zoals problemen met links in de hoofdnavigatie of in ons geval) op te lossen als de bron die nodig is om ze op te lossen niet opweegt tegen het voordeel. hele mappen met omleidingslinks), vooral als u een probleem hebt met de snelheid waarmee uw inhoud wordt geïndexeerd.

Stelt u zich eens voor dat uw site alle drie problemen had! Oneindig functionerende parameters op vier afzonderlijke sites, allemaal met het dubbele aantal aangevraagde pagina’s!

4. Grote hoeveelheden dunne inhoud

In de Google Panda-wereld waarin we ons bevinden, is dit echt een goed idee. Als uw website grote hoeveelheden pagina’s met een laag gehalte heeft, is het niet voldoende om één pagina op uw website te verfraaien met 10x betere inhoud om de tekortkomingen te verbergen die uw website al heeft.

Het Panda-algoritme maakt in wezen een score van uw website op basis van de hoeveelheid unieke, waardevolle inhoud die u heeft. Mocht de meerderheid van de pagina’s niet voldoen aan de minimale score die als waardevol wordt beschouwd, dan zullen uw ranglijsten sterk dalen.

Hoewel iedereen op zijn website het volgende grote virale idee wil hebben , is het bij het uitvoeren van onze initiële inhoudsaudit belangrijker om naar de huidige inhoud op de site te kijken en de volgende vragen te stellen: is het waardevol? Is het aan het presteren? Zo niet, kan het worden verbeterd om aan een behoefte te voldoen? Het verwijderen van inhoud is mogelijk vereist voor pagina’s die niet kunnen worden verbeterd.

Contenthygiëne is in eerste instantie belangrijker dan de ‘grote held’-ideeën, die op een later tijdstip in de relatie voorkomen.

5. Grote hoeveelheden inhoud met overlappingen in zoekwoordtargeting

We zien nog steeds dat websites deze fout maken in 2017. Als ons belangrijkste zoekwoord bijvoorbeeld blauwe widgets is en wordt getarget op een servicepagina, willen we misschien ook een blog plaatsen over blauwe widgets! Omdat het deel uitmaakt van ons belangrijkste serviceaanbod, laten we een blurb plaatsen op onze startpagina over blauwe widgets. Oh, en natuurlijk heb je ook een functie van onze blauwe widgets- pagina.

Nee! Stop gewoon, alsjeblieft! De regel van één zoekwoord per pagina bestaat al bijna net zo lang als SEO, maar we zien deze fout nog altijd gemaakt worden.

U moet een hoofdhubpagina hebben die alle informatie bevat over de top van het onderwerp waarnaar uw zoekwoord verwijst.

U moet alleen andere pagina’s gebruiken als er een aanzienlijk zoekvolume is rond lange staartvariaties van de term en op deze pagina’s alleen het long tail-zoekwoord en het long tail-trefwoord targeten .

Koppel vervolgens opvallend tussen uw hoofdonderwerppagina en uw langstaartpagina’s.

Als u extra pagina’s heeft die geen zoekvoordeel opleveren, zoals een pagina met functies, overweeg dan om de inhoud op de hubpagina te consolideren of om te voorkomen dat deze pagina wordt geïndexeerd met een noindex- kenmerk van een metarobots .

Zo hebben we bijvoorbeeld onze belangrijkste blauwe widgets-pagina en van daaruit koppelen we een blog aan het onderwerp waarom blauwe widgets beter zijn dan rode widgets. Onze blauwe widgets-functiepagina is verwijderd uit de index en de startpagina is voor de duur geoptimaliseerd.

6. Gebrek aan website-autoriteit

Maar contentmarketing helpt natuurlijk het gezag aan te trekken, zegt u! Ja, dit is 100% waar, maar niet alle soorten contentmarketing doen dat. Bij Zazzle Media hebben we ontdekt dat de beste ROI voor het maken van inhoud de altijdgroene, functionerende inhoud is die de zoekintentie vervult.

Wanneer we een nieuwe klant aan boord nemen, doen we een grootschalig zoekwoordonderzoeksproject dat alle mogelijke long tail-zoekacties rond de producten en services van de klant identificeert. Dit geeft ons meer dan voldoende ideeën over inhoud om het trechterverkeer bovenin het trechterverkeer te krijgen. Vervolgens kunnen we proberen de trechter strategisch omlaag te duwen door creatief gebruik van andere kanalen.

Het mooie van deze tactiek is dat er geen promotie voor nodig is. Zodra het zichtbaar wordt in de zoekresultaten, brengt het regelmatig verkeer binnen zonder extra budget.

Een overweging voor het ondergaan van deze tactiek is de hoeveelheid autoriteit die een website al heeft. Zonder een niveau van autoriteit is het erg moeilijk om een ​​webpagina te rangschikken voor iets goed, ongeacht de inhoud.

Links doen er nog steeds toe in 2017. Hoewel merkrelevantie de nieuwe nummer 1-referentiefactor is (zeker voor zeer competitieve niches), zijn links nog steeds zeer nr. 2.

Zonder een gezaghebbende website moet u misschien een stapje terug doen om informatieve inhoud te maken voor zoekdoeleinden, en in plaats daarvan richten op meer soorten link-bait-inhoud.

7. Gebrek aan gegevens

Zonder gegevens is het onmogelijk om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over het succes van uw campagnes. We gebruiken een schat aan gegevens om weloverwogen beslissingen te nemen voorafgaand aan het maken van een deel van de inhoud en gebruiken vervolgens een schat aan gegevens om onze prestaties te meten met die doelen.

Inhoud moet worden geconsumeerd en gedeeld, klanten behouden en betrokken.

Hulpprogramma’s voor zoekwoorden, zoals Storybase , bieden tal van lange- termijn- zoekwoorden waarmee u uw inhoud kunt baseren. Ahrefs content explorer kan helpen bij het valideren van inhoudsideeën door de prestaties van vergelijkbare ideeën te vergelijken.

Ik ben ook dol op het gebruiken van Facebook-pagina-insights  op aangepaste doelgroepen (per websiteverkeer of e-maillijst) om vitale informatie over de demografie van onze klanten te extraheren.

Dan is er Google Analytics .

Terugkerende bezoeken, pagina’s per sessie , meten klantenbehoud.

Tijd op pagina , exit rate en sociale shares kunnen het succes van de content meten.

Het aantal nieuwe gebruikers en het bouncepercentage is een goede indicatie voor de betrokkenheid van nieuwe gebruikers.

Als u de bovenstaande statistieken niet volgt, gebruikt u mogelijk een methode die gewoon niet werkt. Wat is erger, hoe kun je voortbouwen op je successen in het verleden?

8. Langzame laadtijd van pagina’s

Deze is een niet te versmaden. Amazon schatte dat een eenmalige verhoging van de laadtijd van de pagina hen $ 1,6 miljard aan omzet zou kosten. Google heeft video’s , documenten en hulpmiddelen gepubliceerd om webmasters te helpen bij het laden van pagina’s.

Ik zie slechte paginalaadtijden als een symptoom van een veel breder probleem; dat de betreffende website de gebruiker helemaal niet heeft beschouwd. Waarom zouden ze anders waarschijnlijk de grootste usability-factor verwaarlozen?

Deze websites zijn meestal onhandig, hebben weinig waarde en de inhoud die ze hebben is hopeloos zelfingenomen.

Het streven naar het oplossen van problemen met paginasnelheden is een belofte om de ervaring van een gebruiker van uw website te verbeteren. Dit soort mentaliteit is cruciaal als je een betrokken gebruikersbestand wilt opbouwen.

Sommige, zo niet alle, van deze onderwerpen rechtvaardigen hun eigen blogpost. De belangrijkste boodschap van dit bericht gaat over het maximaliseren van een return of investment voor uw inspanningen.

Iedereen wil het oerknalidee, maar de meesten zijn er nog niet klaar voor. Technische SEO moet hand in hand gaan met inspanningen op het gebied van contentmarketing, waardoor u de maximale ROI kunt behalen die uw inhoud verdient.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format