Beginnersgids voor serverresponscodes - DeLaatbusiness

Beginnersgids voor serverresponscodes

5 min


94
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Elke keer dat u een webpagina bezoekt, vindt er een bureaucratische uitwisseling plaats tussen de webbrowser van uw computer en een verre webserver.

Uw webbrowser (de “client” genoemd) begint met de uitwisseling door een aanvraag in te dienen bij de webserver voor code, afbeeldingen en andere informatie.

De webserver, altijd op de hoogte, geeft een klein berichtje terug met de tekst: “Ik heb uw verzoek ontvangen en dit is wat u de komende momenten kunt verwachten.”

Dit kleine bericht, inclusief een serverreactiecode, is nuttig voor zowel de wachtende klant als voor mensen die de ervaring optimaliseren.

Serverresponscodes kunnen op het eerste gezicht fouten lijken; ze zijn het meest voor de hand liggend wanneer wat de gebruiker wil gebeuren, niet doet. Bij nadere inspectie bestaan ​​deze informatiecodes voor elke goed functionerende online interactie. Serverresponscodes, ook statuscodes genoemd, zijn feedback dat uw website correct is gebouwd en dat de webserver functioneert zoals bedoeld.

Statuscodebereik

Het nummer van een statuscode geeft de algemene betekenis aan, waardoor de codes voorspelbaar zijn, zelfs als u de details niet kent. Elke carrière SEO zou deze uit het hoofd moeten kennen.

2xx – succesvol

Het algemene doel is om de client naar een webpagina met dit antwoordcodegebied te sturen.

3xx – Omleiding

Deze vaak verkeerd begrepen antwoordcodes helpen het verouderde verzoek van de klant bij te werken.

4xx – Clientfout

Het verzoek is fout gegaan en de fout ligt bij de klant. De meest voorkomende reactie in dit bereik is een verbroken koppeling: de client vraagt ​​informatie aan die niet op de server staat.

5xx – Serverfout

Het verzoek ging fout en de fout komt van de server. Om dit te verhelpen is in het algemeen ontwikkelaarinterventie vereist.

Typische statuscodes

Een groot aantal statuscodes is bij consensus gereserveerd, zodat webprofessionals een goed begrip van standaardantwoorden kunnen delen. De onderstaande codes verschijnen regelmatig wanneer u verantwoordelijk bent voor een website-ervaring.

200 – OK

Een 200-antwoord van de server betekent: “Alles is geweldig en ik stuur de gevraagde informatie naar u op.”

Deze responscode is over het algemeen ideaal. Elke keer dat een webpagina in uw browser wordt geladen, is dit de ontvangen code. Voor een crawler van een zoekmachine zegt een 200-code: “Ik wil dat u deze link zoals in uw index houdt.”

Hoe kan dit antwoord een fout zijn? Een paar weken geleden was ik op zoek om een ​​shirt te kopen. Een specifiek merk gerangschikt goed in de zoekresultaten en ik vond meteen pagina’s van productlinks van hun site die passen bij wat ik wilde. Ik klikte op de eerste productlink en belandde op de juiste pagina, maar er was geen manier om opties te kiezen of het shirt te kopen.

Ik ging terug naar de zoekresultaten en probeerde elke link van dat merk op de eerste pagina, met hetzelfde resultaat.

Met enig onderzoek ontdekte ik dat hun webserver een 200 respons vertoonde voor elke pagina die ooit op hun site bestond. Daarom zijn oude producten niet verwijderd uit de zoekindex en zijn ze beter te vinden in de zoekresultaten.

301 – Permanente omleiding

Een permanente omleiding erkent het verzoek van de klant en zegt: “Die informatie bevindt zich nu ergens anders.”

In plaats van de oude informatie te laden, start de server een bijgewerkt verzoek – een antwoord van 301 leidt tot een 200-antwoord van de nieuwe locatie.

Als de client een zoekmachine is, wordt de gevraagde locatie vervangen door de nieuwe locatie in een zoekindex.

Een 301-antwoord is ideaal voor het corrigeren van bezoekers die naar de verkeerde versie van uw domein komen, zoals niet-www-omleiding naar www. Deze code is ook geweldig wanneer u inhoud op uw site bijwerkt en verplaatst. Het idee is ervoor te zorgen dat bezoekers van de oude inhoud in plaats daarvan worden omgeleid naar de bijgewerkte inhoud.

Deze responscode is een foutmelding wanneer de oude locatie nog steeds relevant is, moet worden geïndexeerd en indexsignalen moet behouden. Het is ook een foutmelding wanneer de nieuwe locatie niet relevant is voor de oude locatie; misbruik van omleidingen is een veel voorkomende spam-indicator.

302 – Gevonden / tijdelijke omleiding

Tijdelijke omleidingen bevestigen het verzoek van de klant en zeggen: “Ik heb de informatie gevonden die u zoekt, maar deze is op dit moment ergens anders.”

De server start een nieuw verzoek, wat resulteert in een 200-antwoord van de nieuwe locatie. Als de client een zoekmachine is, wordt de oorspronkelijk aangevraagde locatie bewaard in een zoekindex.

John Mueller van Google heeft erop gewezen dat hun algoritme niet bestraft voor 302-omleidingen, en de index zal uiteindelijk een 302 als een 301 behandelen als deze lang genoeg blijft. Evenzo kan een 301-antwoord door Google worden behandeld als een 302 als er voldoende signalen voor zijn dat de oude locatie de voorkeur heeft.

Deze responscode veroorzaakt problemen wanneer een koppeling in plaats daarvan moet leiden naar een permanente nieuwe locatie (301) of een niet gevonden (404) reactie. Sommige ontwikkelaars koppelen ten onrechte 302- en 301-omleidingen samen, waardoor de laadtijd van een pagina bij elke omleiding toeneemt.

304 – Niet gewijzigd

De 304 statuscode verwijst naar een bestand dat eerder in de cache van de client was opgeslagen.

De server zegt: “Ik heb uw verzoek, maar de informatie die u wilt, is niet gewijzigd sinds u er voor de laatste keer om vroeg. Laten we geen tijd verspillen; krijg het bestand dat je de vorige keer hebt gedownload. “

Deze reactiecode bevat veel logica tussen de client en de server om aan te geven hoe lang de gegevens in de cache correct zijn. Het kan ook aangeven wanneer in de cache opgeslagen informatie moet worden bijgewerkt met een nieuwe download.

Deze statuscode krijgt niet de aandacht van zijn 3xx-broers en zussen, maar als je hoort: “Wis alsjeblieft je cache om de wijzigingen te zien”, of praat over cache-uitloopkoppen, 304 is je code. Evenwicht tussen caching en nieuwe inhoud is een kunst die gecompliceerd genoeg is om zijn eigen artikel te rechtvaardigen.

403 verboden

Een antwoord van 403 is dat de server zegt: “Ik begrijp uw verzoek, maar ik zal u de informatie niet geven.”

Dit antwoord wordt gegeven wanneer de client niet beschikt over het toegangsniveau dat de server vereist. Het is een correct antwoord wanneer een niet-geautoriseerde client probeert toegang te krijgen tot gevoelige delen van een website. Deze status wordt meestal verzonden naar zoekmachines die beheerderspagina’s van een website proberen te crawlen.

Deze statuscode is een foutmelding wanneer u van plan bent om toegang tot de informatie te krijgen. Dit gebeurt vaak met over-ontworpen robots.txt-bestanden, maar kan het gevolg zijn van een verkeerd geconfigureerde webserver.

404 Niet Gevonden

De server zegt: “Ik kan die informatie niet vinden en die heeft waarschijnlijk nooit bestaan.”

De meest algemeen erkende statuscode, een 404, dient de belangrijke functie van het informeren van de cliënt dat wat het zoekt niet bestaat.

Pagina niet gevonden

Sommige mensen zijn er zo van overtuigd dat de 404 een complete fout is en dat ze er alles aan zullen doen om te voorkomen dat een server het helemaal gebruikt. In plaats daarvan kunnen ze clients omleiden, wat leidt tot lussen van links waarbij de zoeker nooit vindt wat ze willen, omdat ze een pad volgen dat niet eindigt.

De 404 vertelt aan de crawlers van zoekmachines dat ze een doodlopende weg hebben gevonden en naar een andere locatie moeten kijken, wat belangrijk is wanneer een crawler beperkte bronnen heeft om aan een website te besteden.

De 404-reactie is meestal geen fout bij de server, maar het resultaat van verouderde of verkeerd getypte koppelingen naar die locatie. Als u meerdere 404 resultaten van interne sitelinks ziet, repareert u de overtredende links onmiddellijk . Als u meerdere 404 resultaten van externe links ziet die niet kunnen worden bijgewerkt, overweeg dan een 410-antwoord.

410 – Verdwenen

Deze statuscode is de manier van de server om te zeggen: “Die informatie bestond vroeger, maar niet meer.”

Het vertelt de crawlers van zoekmachines en andere websites dat de gevraagde informatie slechts gedurende een beperkte tijd beschikbaar was en dat ze hun links ernaar moesten verwijderen.

Crawlers van zoekmachines blijven een 404-pagina testen voor het geval deze foutief verschijnt, maar een 410-antwoord wordt als absoluut beschouwd. Vanwege de specifieke betekenis van de 410-statuscode, kiezen ontwikkelaars er vaak voor om fouten te voorkomen door een 404 terug te sturen voor alle “niet gevonden” en “verdwenen” exemplaren.

503 Service niet beschikbaar

De 5xx bereikcodes nemen meer graafwerk om te herstellen en functioneren als echte serverfouten. De 503-statuscode wordt vaker gebruikt wanneer de server overbelast is en niet in staat is om op verzoeken te reageren. De overbelasting kan het gevolg zijn van een verkeerde configuratie of een plotselinge en extreme toename van het websiteverkeer.

5xx bereikcodes zoals de 503 zijn altijd prioriteitsoplossingen; je kunt niet optimaliseren waar clients geen toegang toe hebben.

Samengevat

Serverresponscodes zijn een belangrijk aspect van het begrijpen van het proces voor het delen van informatie. Het is een noodzakelijke vaardigheid om het juiste gebruik van elke code te kennen, ook al is het niet jouw taak om de server zelf te configureren. Het idee is om precies te communiceren wat u van plan bent, en de juiste configuratie is afhankelijk van uw doelen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format