Begrijpen hoe gebruikers, niet algoritmen, online zoeken, zullen uw SEO helpen - DeLaatbusiness

Begrijpen hoe gebruikers, niet algoritmen, online zoeken, zullen uw SEO helpen

6 min


135
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bestuderen hoe end gebruikers , niet algoritmen, zoeken naar oplossingen online kan helpen bij het verbeteren van uw SEO inspanningen .

Vanuit een achtergrond in de neurowetenschappen leer ik nog steeds over de technische kant van zoekmachine-optimalisatie .

Ik weet een beetje over de terminologie dankzij een reeks online communities en experts zoals mijn ConsumerAffairs-collega en SEO-expert, Jessica Sanford.

Ik heb de Beoordelingsrichtlijnen voor Google Search Quality van kaft tot kaft gelezen en begrijp meer over de inhoud en signalen waarnaar Google op zoek is om kwaliteitswebsites te betekenen . 

Ik weet wat er op het spel staat als het gaat om de impact van SEO …

Gebruikersgedrag op de eerste SERP

Ongeveer 84% van alle klikken op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) gaat naar de advertenties en resultaten boven het vierde organische resultaat. Van die, meer dan 32% naar het eerste organische resultaat met de tweede resultaat claimen minder dan 12% en klikfrequenties (CTR) afnemende dramatisch vanaf daar.

ebouw van de eerste naar de tweede of derde plek op SERP’s kan een enorme impact hebben op de omzet, waardoor bedrijven niet kunnen zoeken naar de oorzaak.

Wat ik nog steeds niet verkocht, is de obsessie die we lijken te hebben met het uitzoeken en gamen van Google’s goed bewaakte zoekalgoritme.

Wat we fout hebben van Google

google

In de algoritmen van Google zijn hele bedrijven gebouwd (en vervolgens afgebrokkeld) rond misbruikbare eigenaardigheden: het vullen van pagina’s vol met zoekwoorden ten koste van het verstand, het verzamelen van backlinks door minder dan eerlijke methoden … de lijst kan maar doorgaan.

De reden waarom dit zich concentreert op het uitzoeken hoe Google de SERP-ranglijst berekent, is dat, voor al onze inspanningen, we één ding vergeten dat Google nooit lijkt: de gebruiker.

Moz-oprichter Rand Fishkin schreef al in 2007 over deze disconnect.

“We moeten ons realiseren dat zoekmachines een hulpmiddel zijn – een middel dat wordt aangedreven door intentie … D e zoekbox is fundamenteel anders dan een bezoek aan een bladwijzer … het is uniek door een klik op de knop” struikelen “… of een bezoek aan je favoriete persoon blog-zoekopdrachten hebben een directe bedoeling achter zich; de gebruiker wil iets vinden. “

Een van de redenen waarom Google zo enorm succesvol is geweest (Google bezit meer dan 65% van de organische zoekmarkt, met zijn naaste concurrent, Bing, die ongeveer 33% controleert), is dat het dit feit nooit uit het oog lijkt te verliezen.

Het doel van Google, als bedrijf, is om precies te begrijpen naar welke zoekopdrachten gebruikers zoeken en om het meest accurate antwoord op hun vragen te bieden. Hun succes is een direct bewijs van hun niet-aflatende inzet om snel en effectief de behoeften op te lossen. Google informeert bedrijven over het handhaven van deze focus op het continu verbeteren van de eindgebruikerservaring om het succes van bezoekers te vergroten.

Een screenshot van de zoekresultaten van Google voor 'Isaac Newton', die Wikipedia als het beste zoekresultaat toont, maar ook een korte biografie toont van Wikipedia aan de rechterkant, met informatie over zijn beroep, geboorte- en overlijdensdatum en invloeden.

In zijn onderzoek naar de zoekgigant beschreef John Battelle het doel van Google om een ​​”database van intenties” te worden die je “wensen, behoeften, wensen en voorkeuren” kan begrijpen. 

Google streeft dit doel maniakaal na en ik geloof dat bedrijven die het voorbeeld volgen om eindgebruikers en hun behoeften beter van dienst te zijn, baat hebben bij meer aandacht voor doelgroepleden en doelgroepen die oplossingen zoeken die door deze bedrijven worden aangeboden.

Met de intenties van Google zo duidelijk, het verbijstert me dat zoveel bedrijven nog steeds gericht zijn op het uitzoeken van het algoritme in plaats van het creëren van hoogwaardige inhoud die is ontworpen om vragen van publieksleden te beantwoorden.

En toch zijn we hier, met merken klaar om in 2016 $ 65 miljard aan SEO uit te geven, waarvan een groot deel, volgens Foxtail Marketing CEO Mike Templeman, verspild zal zijn aan inspanningen die ofwel vruchteloos zijn en uiteindelijk bestraft zullen worden door de ingenieurs van Google.

Zoekmachine-intentie en waarden van zoekopdrachten voor uw bedrijf definiëren

Er zijn enkele eerdere pogingen van zoekmachine-experts geweest om een ​​taxonomie van zoekmachine-intentie (SEI) te geven. Fishkin verdeelde vragen in vier doelgroepen:

 • Navigatiequery’s – Consumenten gebruiken organische zoekresultaten als witte pagina’s om naar een bepaalde site te navigeren wanneer ze de URL niet noodzakelijk kennen.
 • Informatieve vragen – Vragen gericht op het vinden van specifieke informatie, of het nu lokaal weer is, het adres van de beste ijssalon in de stad of in welke films Meg Ryan met Tom Hanks verscheen.
 • Commerciële onderzoeksvragen – Vooral gericht op onderzoek voor toekomstige aankopen, het vinden van het beste merk duikbrillen of het beste kattenvoer voor katten met eczeem.
 • Transactionele zoekopdrachten : zoekopdrachten die rechtstreeks zijn gericht op het doen van een aankoop, merkquery’s of zoekopdrachten die voldoen aan een onmiddellijke behoefte (waar is het beste gebakken meervalrestaurant in deze buurt).

Hoewel de eerste twee soorten zoekopdrachten belangrijk kunnen zijn voor uw bedrijf, zijn de laatste twee zoekopdrachten met een hoge koopintentie, wat betekent dat de meeste waarschijnlijk eindigen bij consumenten die hun creditcardnummers overhandigen, wat het richten van de inhoud van uw site en uw Adwords tot doel stelt campagnes om te rangschikken voor deze vragen erg belangrijk.

Hoe kun je de relevante zoekopdrachten met grote intentie achterhalen?

Op basis van verkeer of gemiddelde kosten per klik (CPC), op basis van wat eerdere concurrenten gebruiken voor zoekwoorden (via SEMrush of Spyfu), of op basis van budgetbeperkingen die u dwingen om uitsluitend langzame zoekwoorden met laag volume te gebruiken?

Mijn voorgestelde oplossing, hoewel het lijkt simplistisch, is om eindgebruikers te vragen wat hun zoekopdrachten zouden zijn op basis van bepaalde bedoelingen (zodat ze de zoekwoordenlijst voor u maken) en te vragen wat zij denken dat een “eerlijke prijs” is (interne referentieprijs ) voor het item dat ze proberen te vinden.

Met die opzettelijke informatie plus de verkeersinformatie / kosteninformatie die u voor die zoekopdrachten hebt, kunt u beslissen of die zoekwoorden het waard zijn om op te volgen op basis van het maken van winst of verlies met de juiste prijs die zij in gedachten hebben.

Dat is wat ik denk dat efficiënt zou zijn. Maar praten is goedkoop en ik veronderstel dat ik als data-wetenschapper waarschijnlijk zal delen wat ik heb geleerd om mijn onderzoek uit te voeren. Op basis van de resultaten denk ik dat mijn afhaalrestaurants nuttig zullen zijn bij het toepassen van zoekmachine-intenties (SEI) op uw SEO-praktijken.

Het bestuderen van de intentie van de zoekmachine

Na een screeningproces met een reeks vragen over het testen van elementaire SEO-kennis, bleef ik achter met 57 deelnemers die de enquête hebben voltooid en de SEO-test hebben ‘gefaald’. Ik wilde deelnemers bestuderen die de test niet hebben doorstaan ​​(met de vraag ‘waar staat SEO voor?’) Omdat ik resultaten wilde die de gemiddelde consument vertegenwoordigden in plaats van degenen die onvermoeibaar werkten om te begrijpen hoe ze hun pagina hoger konden rangschikken in SERPs.

Ik gaf de deelnemers de volgende taak: Hieronder staan ​​enkele scenario’s waarin ik wil dat je je inbeeldt (zelfs als je geen kind of huisdier in het echte leven hebt). In de twee beschikbare spaties voor elk scenario, wil ik dat u het volgende beantwoordt:

 1. Wat zou u precies in een zoekmachine typen om het te vinden?
 2. Wat is volgens u een eerlijke prijs * voor het artikel / de service?

Met die taak in gedachten gaf ik de deelnemers twintig intenties om antwoorden te geven, van het moeten kopen van een nieuwe wasmachine tot het willen kopen van goud als een investering.

Vervolgens hebben we zoekwoordplanners van Google Adwords en Bing Ads gebruikt om het verkeer, de geschatte klikken en de geschatte kosten per klik op te zoeken voor elke zoekopdracht die onze deelnemers bedachten. We hebben de winst / verlies voor elke zoekopdracht berekend op basis van de volgende vergelijking:

Winst / verlies = [Redelijke prijs x Dagelijkse klikken x veronderstelde klik-voor-verkooprhouding] – [Dagelijkse klikken x gemiddelde CPC]

Wat we hebben geleerd over de intentie van zoekmachines

1) Click-to-sale-tarief bepaalt of u Google Adwords of Bing Ads voor uw PPC-campagnes zou moeten gebruiken

Een bijzonder interessante conclusie die ik uit deze dataset haalde, was hoe de click-to-sale-snelheid van cruciaal belang is om te bepalen of u uw betaalde campagnes op Google Adwords, Bing Ads, beide of geen van beide moet uitvoeren.

Voor laag-converterende branches lijkt Bing routinematig te leiden tot meer winst dan Adwords (wat meestal een nettoverlies is). Maar wanneer het click-to-sale-tarief dichter bij de 10% komt, lijkt Adwords het meer winstgevende platform te zijn.

Het grote voorbehoud is dat zelfs bij een click-to-sale-percentage van 10% er nog steeds categorieën zijn die een verlies op één of beide platforms opleveren.

2) Organisch zoeken is winstgevender dan PPC

Ik heb betaalde advertentiestatistieken gebruikt om te helpen waarderen wat deze zoekopdrachten waard zijn in de organische zoekcontext van SEO.

Als we deze getallen extrapoleren op basis van onze interne gegevens, zouden de opbrengsten van de organische gegevens veel hoger zijn dan wat in deze fiches wordt vermeld, en dit is een belangrijk punt.

Wordstream geeft een goede lijst met zoekwoorden met een hoge intentie in twee categorieën: koop nu trefwoorden en productzoekwoorden. Koop nu trefwoorden met zoekopdrachten als:

 • Kopen
 • Discount (s)
 • Aanbiedingen)
 • Coupon (s)
 • Gratis verzending

Dit zijn meestal dure campagnes die in AdWords worden uitgevoerd en die moeilijk te rangschikken zijn in organisch zoeken. Productzoekwoorden omvatten vergelijkende zoekopdrachten zoals:

 • betaalbare
 • Het beste
 • goedkoopste
 • Vergelijking
 • Beoordeling
 • Top

Deze zoekwoorden, hoewel zeer concurrerend en moeilijk te rangschikken op zichzelf, bieden een unieke kans.

Zoals marketingmanager Danica Jones in een recente post over Search Engine Watch schreef, scoren websites van derden hoog op felbegeerde root- en consumentgerichte zoekopdrachten, dus het gebruik van deze aanbiedingen om een ​​positieve en transparante merkervaring te presenteren, is een van de meest kosteneffectieve effectieve manieren om de rangen te beklimmen en de SERP-pagina (zoekresultatenpagina) sneller te verhogen dan bij meer traditionele SEO-inspanningen.

Investeren in externe vermeldingen kan kosteneffectiever zijn dan het weergeven van pay-per-click-advertenties voor zoekwoorden met een hoge intentie.

En hoewel een advertentie op het verkeerde moment de juiste persoon kan bereiken, zijn consumenten die recensiesites gebruiken over het algemeen gebruikmakend van beoordelingswebsites om actief te onderzoeken vóór een aankoop, en vaak verder in het koopproces dan consumenten die niet actief oplossingen zoeken voor bestaande of toekomstige behoeften. 

Conclusie

Er is nog steeds zoveel dat we uit deze studie kunnen halen, en ons team wilde het delen met leeftijdsgenoten in de geest van meer richten op onze eindgebruikers en minder op algoritmen. Wij geloven in het focussen op bezoekerssucces als een driver in productontwikkeling en gebruikerservaring.

We willen u in staat stellen vergelijkbare onderzoeken uit te voeren voor uw relevante branches (waar u duizenden antwoorden op intenties kunt verzamelen).

Uiteindelijk kan deze methode nuttig zijn voor de individuele behoeften en focus van uw eigen bedrijf. Bestudeer de bedoelingen van de eindgebruiker en stop met het besteden van een te grote hoeveelheid tijd aan het uitzoeken van algoritmes voor zoekmachines.

Dit is de echte focus van Google’s inspanningen om hun zoekmachine te perfectioneren, en als de experts bij Google zich richten op de eindgebruiker, moeten we dit waarschijnlijk volgen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format