De convergentie van SEO- en UI-doelen voor mobiele gebruikers - DeLaatbusiness

De convergentie van SEO- en UI-doelen voor mobiele gebruikers

4 min


118
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een jaar nadat Google een algoritmepremie heeft gegeven voor mobiele ervaring, het zogenaamde ‘Mobilegeddon’, is Google er weer mee bezig. Nieuwe tools komen in de late lente om webmasters te helpen hun websites beter te laten werken op mobiele apparaten.

Mobilegeddon was het gevolg van bedrijven die hun websites niet gebruiksvriendelijker maakten op smartphones en andere mobiele apparaten. De updates van Google waren een stimulans om webmasters te belonen door mobielvriendelijke websites hoger in zoekresultaten te plaatsen.

/ IMG / 259/307259 / mobilefriendly-articleembed-370x229

Er was echter neerslag: webmasters zonder mobiel geoptimaliseerde sites zagen een duik van 12% in het verkeer naar niet-mobiele sites, volgens een studie van Adobe in juli 2015 .

Vooral kleine bedrijven leden daaronder, omdat slechts een derde van dergelijke bedrijven een voor mobiel geoptimaliseerde website had, aldus eMarketer .

Google moet zich richten op mobiel omdat meer dan de helft van alle Google-zoekopdrachten afkomstig is van smartphones en mobiele apparaten. Als consumenten geen goede ervaring hebben wanneer ze op een mobiele SERP-link klikken, zullen ze waarschijnlijk de pagina (en Google) verlaten.

In het bijzonder meldde een Google- enquête van eind 2015 een verlies van 29% van de smartphonegebruikers als een site niet aan hun behoeften voldoet (gebrek aan informatie of tragere laadtijden).

Bovendien tonen onderzoeken aan dat zelfs een toename van de laadtijd met één seconde kan leiden tot een daling van 11% in paginaweergaven, een afname van 7% in conversies en een daling van 16% in tevredenheid .

Voor mobiel geoptimaliseerde sites staan ​​nu centraal in een bevredigende webervaring.

Dus naarmate de trend naar mobiel blijft bestaan, zijn er twee redenen waarom bedrijven hun websites voor mobiele apparaten willen optimaliseren: superieure klantervaring en zoekmachine ranking – en in feite zijn beide met elkaar verbonden.

Toen Google Panda uitbracht in 2011, veranderden ze het algoritmische signaal voor altijd in zowel relevantie als kwaliteit. Daarom zal Google zonder een superieure klantervaring (lees: goede gebruikersinterface) geen website een kans geven op een toppositie in de SERP en zullen hoge zoekresultaten niet leiden tot meer gebruikersbetrokkenheid.

Maar mobiele informatie-architectuur (IA) en gebruikersinterface (UI) is moeilijk. Vanwege hun mobiliteit, kleine schermgrootte en omslachtige toetsenbordinvoer, werken consumenten op een geheel andere manier met mobiele apparaten dan met laptops of desktops en in een andere context.

Mobiele gebruikers hebben geen geduld voor iets dat niet intuïtief, relevant en snel is.

google mobiel

Door uw webpagina op meerdere apparaten af ​​te spelen, die het label ‘ responsief webontwerp ‘ heeft gekregen, betekent dit dat u één URL kunt gebruiken die zich aanpast aan het apparaat waarop het wordt gebruikt.

Veel websites vereisen nog steeds horizontaal scrollen of zoomen op mobiele apparaten en lay-outs moeten zichtbaar zijn op mobiele apparaten zonder deze tekortkomingen in de gebruikerservaring. Responsieve pagina’s die gemakkelijk kunnen worden bekeken op een desktop pc, tablet of smartphone, zijn van cruciaal belang om uw website aantrekkelijker te maken voor mobiele gebruikersen ook om kosten te besparen bij het ontwikkelen van afzonderlijke sites voor meerdere apparaten.

reagerend ontwerp

Google gooit echter geen bedrijven onder de bus. Met de nieuwe hulpprogramma’s kunnen bedrijven hun website-URL invoeren om een ​​diagnostische controle uit te voeren om uit te leggen waarom hun website niet mobielvriendelijk is en om de site te verbeteren. De tijd is (verleden tijd) als u niet pro-actief was, om ervoor te zorgen dat uw site mobielvriendelijk is – stop alles en bel een mobiele slimme partner om dit te doen.

Het goede nieuws is dat merken die investeren in mobiele optimalisatie en mobiele strategieën de concurrentie zullen verpletteren. Als er één verenigend thema is in alle demografische categorieën, met name millennials , is dit het doordringende gebruik van mobiele apparaten om te onderzoeken en te winkelen.

In feite doet 93% van de mensen die een mobiel apparaat gebruiken voor onderzoek een aankoop en volgens interne ConsumerAffairs-gebruikersgegevens kopen mobiele bezoekers binnen 2-4 uur in vergelijking met 1-3 dagen voor desktopbezoekers.

Elke gebruikersinterface moet worden ontwikkeld, rekening houdend met de manier waarop gebruikers omgaan met hun mobiele apparaten. Houd het in uw hand en loop door enkele van de sites die u vaak op mobiel bezoekt. Stel uzelf deze vragen:

  • Hoe lang duurt het voordat de site wordt geladen?
  • Hoe gaan uw handen om met de site?
  • Moet je ver scrollen om informatie te krijgen?
  • Heeft u problemen bij het navigeren naar het punt van een opvulling of aankoop van een formulier?
  • Is het gemakkelijk om te klikken en het bedrijf te bellen?
  • Waar worden menu-items op de mobiele gebruikersinterface geplaatst en waar stemt uw hand zich af op die menu-items en calls-to-action?

Evalueer uw klanttrajecten en stel u voor wat uw gebruikersinterface zou kunnen doen om mobiele gebruikers een betere ervaring te bieden.

Om ervoor te zorgen dat u webbezoeken omzet in verkoop, moet een mobielvriendelijke website een afdruk hebben die groot genoeg is om te lezen zonder voortdurend te hoeven knijpen en zoomen; taken moeten worden vereenvoudigd; links moeten duidelijk zichtbaar zijn en voldoende ver uit elkaar staan, zodat er geen klikfouten optreden.

We houden bijvoorbeeld van de manier waarop de gebruikersinterface van Flipboard is afgestemd op hun zakelijke doelstellingen. Flipboard biedt mensen één plaats om al hun interesses te volgen en vervolgens verhalen, afbeeldingen en video’s op te slaan of te delen in hun eigen Flipboard-tijdschriften. Daartoe is hun mobiele site snel, eenvoudig en intuïtief. De beloning? 82 miljoen maandelijkse lezers.

Flipboard

Om te concurreren voor mobiele klanten en hogere rankings in zoekmachines, moeten marketeers mobiele UI-architecten worden om een ​​meer intuïtieve en relevante klantervaring te ontwerpen. Mobiel is niet langer het alternatieve platform, het is nu het platform bij uitstek.

Mobiele apparaten zijn de nieuwe norm. We doen er alles aan om reserveringen voor het diner te maken, een datum te vinden, onze bankrekeningen te beheren, een rit te maken. Mobiel heeft de basis van hoe consumenten communiceren, verbinden en ontdekken online veranderd.

Het is daarom niet verrassend dat consumenten verwachten dat merken een superieure mobiele ervaring zullen bieden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format