De impact van spraakherkenningssoftware op zoeken (search) begrijpen - DeLaatbusiness

De impact van spraakherkenningssoftware op zoeken (search) begrijpen

4 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In de film Her speelt Joaquin Pheonix een eenzame en diepbedroefde man die sterke romantische gevoelens ontwikkelt voor zijn mobiele besturingssysteem. “Samantha”, zoals hij het noemt, spreekt tot hem, luistert naar hem en wordt uiteindelijk een belangrijk onderdeel van zijn leven.

Omdat de technologie er nu staat, staan ​​we misschien niet op het punt echte ‘menselijke’ verbindingen te leggen met onze mobiele apparaten, maar we praten er wel over. We praten veel met ze.

Mobiele technologie vordert snel en binnenkort wordt spraakherkenningssoftware nog geavanceerder en veel gangbaarder dan nu.

Uiteindelijk zal verbeterde spraakherkenningssoftware een aanzienlijke invloed hebben op de manier waarop het publiek zoekmachines gebruikt . Naarmate zoekmachinequeries evolueren, volgen de resultaten vanzelfsprekend.

Bijgevolg zullen SEO-praktijken worden beïnvloed en zullen bedrijven nieuwe technieken moeten ontwikkelen (of huidige methoden moeten aanpassen) om hun websites te optimaliseren .

Spraakherkenningssoftware: de weg naar succes

Smartphone-spraakherkenningssoftware is op zijn minst frustrerend traag, glitchy en vlekkerig. In het ergste geval heeft de ontluikende technologie enkele gênante en problematische communicatie-blunders opgeleverd.

Kortom, praten met Siri is enigszins hetzelfde als proberen te praten met je oudere grootmoeder nadat ze haar hoortoestellen voor de nacht heeft uitgetrokken.

Het is een verre schreeuw van de handige hands-free technologie makers oorspronkelijk van plan om te bouwen. Een nieuw experiment heeft echter gesuggereerd dat er een oplossing aan de horizon is.

Nieuwe technologie testen

James Landay, een professor in computerwetenschappen aan Stanford en co-auteur van deze recente studie, zei:

“Spraakherkenning is ons al decennia beloofd, maar het heeft nooit goed gewerkt. Maar we merkten dat in de afgelopen twee tot drie jaar spraakherkenning in feite veel verbeterde, profiteerde van big data en diepgaand leren om zijn neurale netwerken te trainen om sneller en nauwkeuriger resultaten te produceren. Dus besloten we om het formeel te testen tegen mensen. “

Landay en zijn onderzoeksteam, waaronder wetenschappers van Stanford, de Universiteit van Washington en Baidu Inc. , namen Baidu’s Deep Speech 2-software en daagden 32 texters uit voor een wedstrijd van snelheid en nauwkeurigheid.

Om Baidu’s naar verluidt geavanceerde spraakherkenningssoftware te testen, recruteerden de onderzoekers een groep van 19- tot 32-jarigen om berichten in te typen op het ingebouwde toetsenbord van de Apple iPhone in een race tegen de machine.

“Ze groeiden op met sms’en, dus we zetten spraakherkenning in tegen mensen die echt goed zijn in deze taak,” legde Landay uit.

De deelnemers typten of vertalten ongeveer 100 alledaagse zinnen. Sommige onderwerpen voerden de taak in het Engels uit, terwijl de anderen dit in hun moedertaal deden. Ongeacht de taal waren de resultaten duidelijk – Baidu’s Deep Speech 2-software was aanzienlijk sneller en nauwkeuriger.

In het Engels was spraakherkenning drie keer zo snel als typen en het foutenpercentage was 20,4% lager. In het Mandarijn presteerde de spraakherkenningssoftware met een verbluffende 63,4% lagere foutenfrequentie.

Stanford computerwetenschap PhD-student en co-auteur Sherry Ruan zei:

“We wisten dat spraakherkenning behoorlijk goed is, dus we verwachtten dat het sneller zou zijn, maar we waren eigenlijk best verrast dat het bijna drie keer sneller was dan typen op een toetsenbord.”

De toekomst van spraakherkenningssoftware

Nu onderzoekers het succes van spraakherkenningssoftware hebben kunnen kwantificeren, hopen ze dat het ingenieurs zal inspireren betere gebruikersinterfaces te ontwerpen die voordeel halen uit deze technologie.

“We moeten spraak in meer toepassingen stoppen dan alleen maar een e-mail of een sms-bericht typen”, zei Landay. “Je kunt je een interface voorstellen waarin je spraak gebruikt om te starten en dan schakelt het over naar een grafische interface die je met je vinger kunt aanraken en besturen.”

Hoewel softwarebedrijf Baidu momenteel niet van plan is om Deep Speech 2 beschikbaar te maken voor het publiek, integreren ze het in hun eigen apps in China.

Hoe dan ook, het lijkt erop dat verbeterde spraakherkenningssoftware op weg is naar smartphones en andere mobiele apparaten hier in de Verenigde Staten. Voordat we kunnen bespreken hoe deze technologie het gedrag van gebruikers beïnvloedt en de manier waarop we zaken doen beïnvloeden, moeten we eerst de vraag beantwoorden: ” Wie gebruikt spraakherkenningssoftware en waarom? 

Het is misschien geen verrassing, maar de meerderheid van de mensen die mobiele persoonlijke assistenten zoals Siri gebruiken, valt in de generatiecategorie ‘ millennials ‘. De verdeling ziet er als volgt uit:

  • Leeftijden 18-29 : 71%
  • Leeftijden 30-43 : 59%
  • Leeftijden 44-53 : 39%
  • Leeftijd 54+ : 38%

Nu we hebben vastgesteld wie “,” is het tijd om over het “waarom” te praten. Waarom gebruiken we spraakherkenningssoftware? Wat is het doel?

NorthStar onderzoek naar gebruik van mobiele telefoons

Volgens een Northstar Mobile Voice- onderzoek gebruiken tieners en volwassenen de spraakfunctie van hun telefoon om verschillende redenen.

De meerderheid van de tieners (43%) gebruikt spraakherkenning om te bellen, terwijl 38% om een ​​routebeschrijving vraagt ​​en 31% de zoekfunctie gebruikt om hulp te krijgen bij het maken van huiswerk. Aan de andere kant gebruikt 40% van de volwassenen het om aanwijzingen te vragen, terwijl 39% teksten dicteert en 31% het gebruikt om iemand te bellen.

Veel mensen beginnen spraakherkenning te gebruiken voor zoekopdrachten in zoekmachines. Het is met name deze toepassing die van invloed is op bedrijven, digitale adverteerders en SEO-specialisten.

Hoe beïnvloedt stemonderzoek SEO?

Er zijn ongetwijfeld verschillen tussen hoe we onze zoekopdrachten typen en hoe we ze verbaliseren. Naarmate het gebruikersgedrag verandert, zullen ook de zoekmachine resultaten. De vraag is of u klaar bent om u aan te passen aan deze veranderingen om uw website geoptimaliseerd te houden?

Dit zijn de twee belangrijkste manieren waarop spraakgestuurd zoeken van invloed is op SEO.

Querylengte en frasering

Wanneer we onze zoekopdrachten typen, voeren we zelden meer dan twee woorden in. We schrijven meestal geen volledige zinnen, wetende dat Google de essentie krijgt.

Op dit moment zijn gesproken zoekopdrachten nog steeds relatief kort, met de meeste beperkingen op ongeveer drie woorden, maar het is belangrijk op te merken dat het zoeken naar spraak nog in de kinderschoenen staat .

Zoals eerder vermeld, is spraakherkenningssoftware historisch gezien niet zo nuttig geweest; pas nu beginnen we meer geavanceerde programma’s te zien die werkelijk kunnen bevatten en nauwkeurig met ons kunnen communiceren.

Naarmate de software verbetert en we ons comfortabeler voelen om het te gebruiken, is het zeer waarschijnlijk dat zoekopdrachten met stemzoekers zullen beginnen te lijken op natuurlijke taal.

Sterker opzet

Natuurlijke taal toont meer de intentie. Wanneer we in volledige zinnen spreken, wordt onze betekenis duidelijker voor ons publiek. Het is vrij eenvoudig, toch?

Hier is een voorbeeld:

De gebruiker typt “airconditioner” in de zoekbalk. Google weet niet of ze er een willen kopen, er een willen repareren, hun geschiedenis willen leren kennen of er afbeeldingen van willen zien. Als ze nu een gesproken zoekopdracht gebruiken en zeggen ‘Waar kan ik een airconditioner kopen?’, Dan kan Google hen voorzien van meer geschikte resultaten.

Voor online marketeers en SEO-specialisten kan het goed zijn om de intentie van gebruikers te kennen. Ze kunnen streven naar rangorde op vraagzinnen met een hogere kans op actie.

Aanpassen van uw SEO-strategie

Naarmate het gedrag van internetgebruikers verandert, moet uw bedrijf reageren en aanpassen.

Hier zijn een paar manieren waarop u actie kunt ondernemen om de zoekmachineoptimalisatie van uw website te behouden.

  • Voeg relevante vraagzinnen toe aan uw lijst met zoekwoorden (dwz Hoeveel kost het om naar Los Angeles te reizen?)
  • Identificeer uw waardevolste vraagzinnen en vermijd vragen die geen actie suggereren (bijv. Hoe laat is het in Los Angeles?)
  • Vulwoorden opnemen in uw zoekwoordvragen, zoals ‘de’, ‘tot’, ‘ik’ en ‘voor’.

De mobiele technologie evolueert niet in vloeiende bewegingen, maar eerder in grote sprongen. Het is opwindend, het is indrukwekkend, maar het is ook vermoeiend. Bedrijven moeten alert zijn en onmiddellijk kunnen reageren en aanpassen.

Spraakherkenningssoftware is er misschien al een tijdje, maar het moet nog een belangrijke rol spelen in de vormgeving van onze moderne samenleving. De tijd is gekomen. Is uw bedrijf klaar?


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format