De veranderende SERP: begrijpen en optimaliseren van boven en onder de vouw - DeLaatbusiness

De veranderende SERP: begrijpen en optimaliseren van boven en onder de vouw

5 min


132
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Google-SERP’s blijven regelmatig veranderen om beter tegemoet te komen aan de behoeften van de eindgebruiker. Om merken met succes organisch verkeer aan te trekken, moeten ze in staat zijn om bij te blijven.

Aangezien ons onderzoek bij BrightEdge aantoont dat naar schatting 51% van het verkeer naar uw site organisch aankomt, blijven de wijzigingen in de SERP’s een dringende kwestie voor alle merken.

De positie van een resultaat op de SERP, evenals de verschillende rijke resultaten die bovenaan verschijnen, hebben allemaal invloed op het aantal klikken dat elke website ontvangt.

Wat klanten willen zien wanneer ze in een bepaalde zoekopdracht typen, heeft een grote invloed op de klikkende klikken en de soorten resultaten die aan hun behoeften voldoen.

Google heeft gewerkt aan een beter begrip van de intentie, zodat ze hun gebruikerstevredenheid kunnen verbeteren. Merken die op dezelfde manier hun begrip van gebruikersintentie kunnen cultiveren, zullen daarom een ​​verbeterde positionering in de SERP’s zien en een grotere aantrekkingskracht op de gebruikers zelf hebben.

Recente veranderingen die we hebben gezien in de SERP’s

Google trok veel aandacht voor hun wijzigingen in de SERP eerder in het jaar dat ze de advertenties verwijderden langs de zijbalk en verhoogde de toegestane ruimte voor de advertenties boven de organische resultaten voor bepaalde zoekopdrachten.

Waar merken echter nog meer aandacht aan moeten besteden, is de toegenomen nadruk door Google op de intentgerichte SERP.

69-ctr

Bron:  http://www.brightedge.com/sites/default/files/BrightEdge-Research-Demystifying-Google-SERP-Layout-Changes-2016_0.pdf

We hebben hier al jaren tekenen van gezien. Google interpreteert bepaalde query’s als indicatief voor bepaalde wensen. Dat is de reden waarom wanneer u uw zoekopdracht op één manier uitspreekt, u mogelijk afbeeldingen van de zoekwoorden krijgt, maar een andere krijgt u misschien het lokale 3-pakket.

Micro-momenten

De laatste tijd heeft Google ook onze aandacht gevestigd op het idee van micromomenten .

Micro-momenten doen zich voor als mensen op een apparaat reflexmatig steeds vaker een smartphone kiezen om iets te leren, iets te doen, iets te ontdekken, iets te bekijken of iets te kopen. Het zijn intentie-rijke momenten waarop beslissingen worden genomen en voorkeuren worden gevormd. Dit is alles volgens Google .

Het is belangrijk om deze verschuiving niet alleen te zien als een andere checklist voor optimalisatie, maar eerder als een nieuw wereldbeeld in de arena van SERP en het optimaliseren van zoekwoorden.

Merken die leren werken binnen de intentgerichte SERP, rekening houdend met micromomenten bij het ontwerpen van hun strategieën, zullen meer verkeer, omzet en bereik kunnen benutten dan degenen die dat niet doen.

Dit nieuwe systeem vereist dat merken hun gebruikers op een meer intiem niveau begrijpen, zodat zij hun strategieën en hun sites kunnen ontwerpen om beter in hun behoeften te voorzien.

Hoe beïnvloedt dit intentie-gerichte begrip de SERP’s?

Google heeft gewerkt aan het maken van SERP’s die een tijdje aansluiten bij de gebruikersintentie. De recente nadruk op het micro-moment heeft dit een stap verder gebracht.

Google concentreert zich op vier hoofdtypen micromomenten waar merken zich vertrouwd mee moeten maken om te slagen.

  • Het I-want-to-buy moment
  • Het ik-wil-weten-moment
  • Het I-want-to-go moment
  • Het I-want-to-do moment

Google werkt eraan te begrijpen wat mensen zoeken wanneer ze zoekopdrachten typen die in een van deze categorieën vallen. T

hey dan deze vragen beantwoorden met behulp van een van een aantal verschillende combinaties van functies, zoals kaarten, PPC, organische resultaten en afbeeldingen.

Google heeft onlangs ook de nieuwe AMP-pagina’s geïntroduceerd , de snelladende mobiele pagina’s die gebruikers helpen snel antwoord te bieden terwijl ze onderweg zijn. De push voor nieuwsgeoriënteerde sites om hun pagina’s op te waarderen voor AMP onthult de toewijding van Google om de micro-momentervaring die ik wil kennen te verbeteren.

micro-momenten

Bron:  https://think.storage.googleapis.com/docs/4-new-moments-every-marketer-should-know.pdf

Ze hebben onlangs ook geëxperimenteerd met verschillende rich cards en antwoordkisten aan de bovenkant voor bepaalde vragen.

Recepten die bijvoorbeeld een “ik-wil-weten-weten” -moment veronderstellen, tonen een antwoordvak met een populair recept en een afbeelding bovenaan.

Het is ook interessant om het verschil te noteren tussen de vragen “slaapkamerideeën” en “hoe een slaapkamer te versieren.” “Slaapkamerideeën” wordt door Google gezien als een meer ik-wil-weten moment, met afbeeldingen op de SERP. Wanneer u echter toevoegt in ‘hoe te versieren’, begint Google naast het antwoordvak ook advertenties aan de bovenkant op te nemen, aantrekkelijk voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van meubilair.

Om websites te laten functioneren binnen deze intentgerichte SERP, moeten ze hybride marketingafdelingen gebruiken.

PPC- en SEO-mensen moeten in staat zijn om samen te komen om een ​​online aanwezigheid te creëren die op de pagina’s met zoekresultaten boven en onder de vouw gunstig zal worden weergegeven.

Ze kunnen de juiste tijden gebruiken om verschillende soorten inhoud te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat hun materiaal voldoet aan de intenties van gebruikers. Hoe betere gebruikers de intentie van de gebruiker met de verschillende micromomenten kunnen begrijpen , des te beter zullen ze hun sites en hun inhoud kunnen voorbereiden om goed op de verschillende SERP’s te verschijnen.

Hoe passen merken zich aan de intentgerichte SERP aan?

1) Bestudeer de bedoelingen van gebruikers binnen de verschillende micromomenten

Merken moeten intiem bekend raken met waar mensen naar op zoek zijn wanneer ze zich op deze high-intent momenten bevinden. Kijk naar uw consumentengegevens, met name uw mobiele gegevens, en wat mensen naar uw site heeft gebracht, welke typen mensen zijn geconverteerd en welke soorten inhoud het meest succesvol waren.

Overweeg alle soorten micro-momenten die van toepassing zijn op uw bedrijf in verschillende situaties. Een retailer zou bijvoorbeeld het grootste deel van zijn energie willen richten op het moment van I-want-om-te-kopen en het I-want-to-go-moment als ze een fysieke winkel hebben naast online aanbiedingen.

Ze mogen echter niet de momenten negeren die ik wil weten, die gebruikers op het eerste moment van de reis van de koper kunnen aanspreken.

2) Maak een lijst met zoekwoorden die zich concentreren op uw begrip van de intentie van de gebruiker

Deze zoekwoorden moeten zorgvuldig worden geselecteerd door middel van zoekwoordonderzoek, waarmee u populaire termen kunt onthullen die door uw potentiële klanten tijdens de hele reis van de koper worden gebruikt.

Overweeg de micro-momenten die uw bezoekers het sterkst zullen beïnvloeden in de verschillende stadia van hun reis. Bijvoorbeeld, degenen die in een vroeg stadium zitten, zullen waarschijnlijk op je site belanden via ‘Ik wil-om-te-weten’-momenten, terwijl die aan het einde meer beïnvloed zullen worden door de microklimaatmicrofoon die ik wil kopen moment.

3) Onderzoek wat er op de SERP’s wordt weergegeven voor uw zoekwoorden boven de vouw

Kijk of er lokale 3-packs zijn en kaarten worden weergegeven, hoeveel advertenties worden weergegeven en het aantal organische resultaten dat wordt weergegeven, om er een paar te noemen. Hoe meer inzicht u heeft in hoe de SERP wordt weergegeven, hoe gemakkelijker het is om een ​​gerichte digitale strategie te ontwikkelen.

4) Optimaliseer uw inhoud met de lay-out van de SERP in gedachten

Hoewel alle inhoud via de standaard SEO-optimalisatie moet gaan om de organische rangorde te maximaliseren, moet u ook de optimale mogelijkheden vinden om betaalde advertenties te kopen voor boven de organische resultaten en voor Quick Answers, Google Local en afbeeldingen.

Door ervoor te zorgen dat u de juiste aspecten van de inhoud hebt geoptimaliseerd, kunt u erop vertrouwen dat deze zo hoog mogelijk scoort en tegelijkertijd de bezoeker aanspreekt door zijn behoeften en wensen op dit moment te begrijpen.

5) Breng SEO- en PPC-professionals bij elkaar

Met de nadruk op optimalisatie voor de hele SERP boven de vouw, moet uw merk deze verschillende afdelingen van zoekmachine- marketing bij elkaar brengen. Ze zullen moeten samenwerken om te begrijpen wat gebruikers zoeken tijdens bepaalde micromomenten en om klanten te ontmoeten waar ze zijn.

Google past hun SERP voortdurend aan om deze beter af te stemmen op intentgerichte marketing. Ze willen dat de vermelde sites voldoen aan de behoeften van de klant op het moment. Degenen die in staat zijn om dit te doen, zullen worden beloond voor de nieuwe intentgerichte SERP-lay-outs.

Door zorgvuldig de micromomenten en degene die het meest van toepassing zijn op hun klanten te analyseren, kunnen merken hun materiaal optimaliseren voor de intentie van de bezoeker en meer succes zien op de pagina’s met zoekresultaten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format