De Zoekwoordplanner van Google is nog onnauwkeuriger geworden - DeLaatbusiness

De Zoekwoordplanner van Google is nog onnauwkeuriger geworden

2 min


118
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

U kent waarschijnlijk de Zoekwoordplanner , die een van de beste bronnen is om kansen te ontdekken en de businesscase voor een investering te maken in betaalde of organische zoekcampagnes.

Een van de dingen die het biedt is begeleiding over het volume van zoekopdrachten voor een bepaalde zoekopdracht. De cijfers in de tool zijn altijd enigszins vaag geweest. Ze zijn afgerond en cijfers eindigen met minstens één nul. Een snuifje zout is altijd nodig geweest bij het verteren van de gegevens.

Het blijkt dat deze cijfers nu nog onnauwkeuriger zijn.

Jennifer Slegg zag dat Google is begonnen met het combineren van verwante termen , ze samenvoegend en het melden van één (groter) nummer.

U kunt niet langer de gegevens scheiden voor zoekwoordvarianten, zoals meervouden, acroniemen, woorden met spatie en woorden met interpunctie.

Als zodanig is het gemakkelijk om een ​​verkeerde indruk te krijgen van zoekvolumes, tenzij u op de hoogte bent van de wijziging. Geen plotselinge sprong in zoekopdrachten, alleen maar een samengevoegd nummer. Wees gewaarschuwd.

Hier zijn een paar voorbeelden …

Anagrammen en regionale spellingen bundelen

Schermopname 2016-06-29 om 11.10.33

Meervoud en frases samenvoegen zonder spaties

Schermopname 2016-06-29 om 11.08.47

Het probleem kan nog worden verergerd door tools van derden. Jennifer zegt:

“Voor degenen die de verandering niet merken – of nog erger: de gegevens ophalen uit tools die niet zijn bijgewerkt om rekening te houden met de verandering – dit betekent dat sommige adverteerders en SEO’s deze aantallen overdreven overschatten, omdat veel tools gegevens combineren en er is geen melding over de resultaten om aan te geven dat de manier waarop Google berekent dat gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten zijn gewijzigd. “

Dus ja, dit is niet echt goed nieuws. Sterker nog, ik kan geen enkel voordeel voor de eindgebruiker bedenken, maar Google heeft een geschiedenis van het versluieren van gegevens, dus misschien moet het niet als een verrassing komen.

Dat gezegd hebbende, het drukt opnieuw de nadruk meer op relevantie en context dan op zuiver volume. Adverteerders en makers van inhoud doen er goed aan zich te richten op het optimaliseren van de klikfrequentie en de prestaties van de bestemmingspagina, in plaats van alleen op shotgun-marketing.

Guesstimated data terzijde, kunt u gebruik maken van Search Console  te voelen van de werkelijke prestaties te maken . Breng uw paginavertoningen in kaart op organische (of betaalde) posities en u krijgt een idee van de nauwkeurigheid van de Keyword Planner-gegevens voor een bepaalde periode.

Het is ook de moeite waard om te onthouden dat er seizoensgebonden factoren spelen met de gerapporteerde gegevens . Getoonde volumes zijn een geschatte waarde op basis van 12 maanden zoekgegevens. U krijgt mogelijk een beter idee van nauwkeurigere maandcijfers als u gegevens van Google Trends koppelt, die seizoenspieken laten zien (februari is een grote maand voor bloemen).

Schermopname 2016-06-29 om 10.48.33

De Zoekwoordplanner heeft het Hulpprogramma voor zoekwoorden en de Verkeerschatter van Google ongeveer drie jaar geleden vervangen. Gebruikers van de oude hulpprogramma’s klaagden in eerste instantie over het missen van de opties voor brede overeenkomsten en zoeken op woordgroep. Nu gaan ze nog meer details missen rond zoekwoorden en gegevens.

Ga voorzichtig te werk zoals altijd.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format