Drie manieren waarop een SEO is als een financiële planner en hoe dit de voorstellen van een bureau beïnvloedt - DeLaatbusiness

Drie manieren waarop een SEO is als een financiële planner en hoe dit de voorstellen van een bureau beïnvloedt

3 min


169
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Ik las deze week een interessante uitspraak, een die op de juiste manier resoneerde en logisch klonk. “Ik denk aan link building op dezelfde manier als mijn pensioenrekening.”

Het citaat is van Nathan Gotch  en het heeft betrekking op de vraag of PBN ‘s het waard zijn om nog steeds te gebruiken.

Het uitgangspunt is dat je geen PBN kunt bouwen zonder dat er op zijn minst enige risico’s aan verbonden zijn, net zoals je niet kunt investeren in je pensioen zonder dat er risico’s aan verbonden zijn. Alle investeringen gaan gepaard met risico’s.

Dit zette me aan het denken over financiële planners en de rol die ze spelen binnen pensioensparen. Het kwam mij voor dat in veel opzichten een SEO de linkopbouwende inspanningen van hun klant zou moeten behandelen op vrijwel dezelfde manier als een financiële planner de pensioenspaarregelingen van zijn klant behandelt.

Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar meer parallellen tussen een SEO en een financiële planner; hier zijn er slechts drie van.

1) Ze hebben een grondige kennis van een rommelige industrie en hun klanten betalen om toegang te krijgen tot deze kennis en richting

Net zoals er veel ‘ooms’ of vrienden zijn die denken dat ze iets weten over de aandelenmarkt en het beheer van een beleggingsportefeuille, zijn er genoeg mensen die bereid zijn hun 2 cent te delen en advies over SEO .

seo-raad-van-all-over-the-place

Of het nu iemand in zijn directe vriendenkring is die de ‘expert’-hoed op heeft gedaan en heeft besloten om hen te begeleiden, of mogelijk een van de vele Facebook-advertenties met consultants die hun’ x step-programma naar 6 figuur SEO-returns ‘schetsen.

Het vertrouwen dat een klant in zijn SEO stelt, is ervoor zorgen dat hij professioneel advies krijgt en iemand vindt die zijn eigen reputatie zal inzetten op het advies dat hij uitdeelt.

Dit zal niet altijd gemakkelijk zijn, omdat er voortdurend krachten binnen de invloedssfeer van een klant zijn die suggesties doen. Een SEO moet echt alle ruis doorsnijden en laten zien waarom ze kunnen worden vertrouwd. 

2)  Ze zijn verantwoordelijk voor het beheer van langetermijnbeleggingen van real-time activa en cashflow

SEO is het lange spel, net zoals je pensioenplanning. Het heeft geen zin in een financiële planner die je binnen een paar jaar miljoenen oplevert, maar dan kun je je pensioenspaarrekening tegen de tijd dat je het nodig hebt tegenwerken.

Mensen gaan niet naar een financieel planner die morgen rijk wil zijn, ze gaan omdat ze ervoor willen zorgen dat hun financiën stabiel zijn en voor de toekomst zijn ingesteld. Misschien is een verschil hier vaak dat SEO-klanten niet noodzakelijk de connectie zien tussen SEO en hun pensioensparen.

Het is aan beide professionals om de bestaande overschotten aan middelen te richten op het zorgen voor een verdere overvloed in de toekomst. De financiële planner gebruikt uw bestaande vermogen om extra vermogen te creëren. De SEO maakt gebruik van uw bestaande geld, tijd en expertise om rendement op de zichtbaarheid van uw website tot in de toekomst op te leveren.

3)  Ze schetsen beide strategieën met een uitsplitsing van de investeringskosten, het verwachte rendement en eventuele risico’s.

Veel van de tijd gaan mensen naar een van deze professionals omdat ze niet de tijd en middelen willen investeren in het bestuderen van de branche, dus zijn ze gewoon op zoek naar iemand die ze vertrouwen om hun belangen te behartigen.

Op dezelfde manier waarop u zou verwachten dat uw financieel planner zijn advies zou geven en een risico versus beloningsprofiel zou schetsen voor elke beslissing, zou een SEO zich moeten bezighouden met een vergelijkbare praktijk.

risico-versus-beloning

Waar je ook zit op verschillende risicovolle praktijken binnen je vakgebied, de ethiek van de zaak komt alleen maar neer op het feit of je klant zich volledig bewust is van de risico’s die aanwezig zijn in je tactiek.

Het is een SEO-opdracht om alle kosten en mogelijke beloningen te schetsen. Het is ook hun verantwoordelijkheid om hun cliënt te laten weten of ze risicovolle praktijken gebruiken of niet binnen het voorstel dat ze naar voren brengen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format