Emoji verschijnen in Google AdWords-advertentietitels - DeLaatbusiness

Emoji verschijnen in Google AdWords-advertentietitels

4 min


110
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Emoji zijn in het wild opgemerkt in Google AdWords-advertentietitels, wat aanleiding gaf tot speculatie dat deze optie binnenkort wereldwijd voor alle adverteerders kan worden uitgerold.

We hebben dit eerder gezien, hoewel voorgaande voorbeelden van emoji in AdWords leken te zijn veroorzaakt door een maas in de wet waardoor bepaalde tekencombinaties konden worden doorgevoerd via Google-controles. Als zodanig was de winst die behaald kon worden met het gebruik van emoji zeer kortdurend.

Er is echter reden om aan te nemen dat ze deze keer hier kunnen zijn om te blijven.

Het belangrijkste voorbeeld van emoji die onlangs in AdWords is weergegeven, was vorige week , toen de volgende advertentietitel werd gevonden op Google.de voor de zoekopdracht ‘autohaus mainz’:

Er zijn tot nu toe slechts een klein aantal advertentietitels inclusief emoji waargenomen, dus dit kan slechts een kleine test zijn en zelfs een andere maas in de wet zijn die binnenkort door Google wordt gesloten, hoewel dit laatste onwaarschijnlijk lijkt.

Het lijkt waarschijnlijker dat dit een aanwijzing is van een aanstaande verandering die aanzienlijke implicaties zou kunnen hebben voor vele industrieën.

We hebben een paar weken geleden geschreven over Google’s beslissing om emoji weer toe te staan ​​in organische zoekvermeldingen , wat duidt op een opmerkelijke verandering in houding ten opzichte van het gebruik van deze universele, visuele taal.

Er wordt verwacht dat er beperkingen voor hun uiterlijk zullen zijn voor organische zoekopdrachten en alleen echt relevante zoekopdrachten zullen deze tekens in hun resultaten weergeven.

We hebben dit geprobeerd met ons artikel en, in overeenstemming met wat we elders hebben gezien, zijn emoji binnen de title-tag aanwezig in de zoekresultaten:

Gezien in het licht van wat we de afgelopen jaren hebben gezien, met de steeds groeiende aanwezigheid van betaalde aanbiedingen in de zoekresultaten ten koste van hun organische tegenhangers, is het moeilijk in te zien dat deze nieuwe functionaliteit zich alleen zal uitstrekken tot aan SEO. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat dit hetzelfde geldt voor betaald zoeken, als dit een positief effect heeft op de klikfrequentie.

Welke impact zou dit kunnen hebben?

Het aspect dat adverteerders zal enthousiasmeren of ontmoedigen, is natuurlijk de impact op de campagneprestaties. In theorie zou apt-gebruik van emoji de CTR en uiteindelijk ook de kwaliteitsscore kunnen verhogen, dus dit zou als zeer welkom nieuws kunnen worden beschouwd.

Mocht dit zelfs voor een klein percentage van de vragen worden uitgerold, dan zou dit een nieuwe mogelijkheid kunnen zijn voor opvallende creatieve ideeën op een gebied dat niet voor uitvindingen ontbreekt in vergelijking met bijvoorbeeld Facebook.

Gezien het nieuwe, minder opvallende ‘advertentie’-label , gelanceerd met de gedachte dat Google het aantal kleuren in de zoekresultaten wil “stroomlijnen”, zou het bovendien tegenstrijdig zijn om emoji zo snel over een grote reeks resultaten te leiden.

Hoewel een cynicus dit misschien tegenwerkt, is die redenering misschien een handige manier om de klikfrequentie voor betaald zoeken en, op zijn beurt, Google-inkomsten te verhogen. In die zin zou de lancering van emoji in advertentietitels volledig in overeenstemming zijn met de bedrijfsstrategie van Google.

Hoe kunnen adverteerders emoji gebruiken in hun AdWords-titels?

Ervan uitgaande dat dit verder zal gaan dan kleine, afgeschermde tests, kunnen adverteerders emoji kopiëren en plakken in het veld voor het maken van advertentietekst in AdWords.

Als zodanig zou dit slechts een kleine verandering zijn in vergelijking met het starten van een andere campagne, en het meer aansprekende aspect van de upgrade zal liggen binnen de geïmplementeerde targetingopties en de analyse van de campagneprestaties.

Hoe ver zou deze trend kunnen gaan?

Google kondigde vorig jaar de mogelijkheid aan om zoekopdrachten met emoji uit te voeren, we hebben hun uiterlijk gezien in een kleine verzameling winkelresultaten in het afgelopen jaar en er is zelfs een optie om de prestaties op zoektochtniveau op emoji in Search Console te bekijken.

In het geval van dit laatste hangt dit vermogen natuurlijk af van de aanvankelijke gebruik van emoji door de consument, zodat de toepasbaarheid ervan voor marketeers tot nu toe beperkt is. Niettemin is het een directe weerspiegeling van het streven van Google om het zoekvolume op een nieuwe manier te vergroten in het licht van een snel rijpend concurrerend landschap.

Daarnaast hebben we, teruggaand naar ons artikel over emoji in organische resultaten, enkele problemen ondervonden met knoppen voor sociaal delen, die duidelijk niet in staat waren de tekens te verwerken zoals bedoeld. Het is dus veilig om te veronderstellen dat de wijdverbreide toepassing van emoji op alle digitale platforms niet alleen afhankelijk is van de positie van Google.

Dat gezegd hebbende, met hun AI-aangedreven assistent- set om uit te rollen op alle Android-telefoons, zal het gebruik van emoji waarschijnlijk toenemen op Google-apparaten, net zoals het eigenaarschap van de gegevens door de zoekgigant.

Die opeenvolging van gebeurtenissen zou ongetwijfeld andere tech-platformen sterk in de waagschaal stellen om hun capaciteiten bij te werken om bij te blijven.

Wat betekent dit vandaag?

Het is verstandig om te wachten op verdere bevestiging dat Google emoji toestaat in AdWords voordat u hiermee experimenteert; tot dat moment kunnen we nog steeds aannemen dat dit in strijd is met de richtlijnen van Google.

Met de bevestigde release van emoji in SEO-aanbiedingen lijkt het echter volledig aannemelijk dat betaald zoeken binnenkort zal volgen. In de tussentijd zou het de moeite waard zijn om na te denken over de beste manier om dit in alle sectoren te gebruiken als en wanneer de verwachte aankondiging arriveert.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *