Gesproken zoekopdrachten (voice search) begrijpen: wat zijn de implicaties voor marketeers?

3 min


148

Vorige week heeft Amazon hun stemzoekproduct “Alexa” toegevoegd aan hun iPhone-app.

Dit is nog een ander signaal in de voortdurende lawine van signalen dat gesproken zoekopdrachten een belangrijk onderdeel vormen van de strategie van elke grote technologieonderneming. Een rapport van VoiceLabs voorspelt dat voice groei-inrichting van dit jaar zal verviervoudigen. In de Google IO-conferentie van vorig jaar heeft Google-CEO Sundar Pichai aangekondigd dat 20% van de zoekopdrachten afkomstig is van gesproken zoekopdrachten.

Welke gegevens kunnen ons helpen de impact van gesproken zoekopdrachten te begrijpen  wanneer deze nog geen rapportagegebied is dat wordt aangeboden door de meeste uitgevers? En wat zijn de implicaties voor zoekmarketeers?

 

Welke gegevens moeten we mogelijk gebruiken om gesproken zoekopdrachten te begrijpen?

Zonder specifiek gesproken zoekgegevens van zoekmachines te begrijpen , moeten we op andere indicatoren vertrouwen. Ik gebruik graag zoektermen (wie, wat, waar, wanneer, waarom, hoe) als een manier om te begrijpen hoe consumenten stemmen zoeken. Hoewel het niet perfect is, denk ik dat het helpt om inzicht te geven in hoe het gedrag van consumenten verschuift.

Mensen verwachten dat vragen via spraakgestuurd zoeken worden beantwoord. Ik heb onze gegevens van dit jaar vergeleken met dezelfde periode in 2016. Deze gegevens laten enkele interessante trends zien. Over het algemeen was het gebruik van zoektermen voor zoekopdrachten als percentage van het totale aantal vertoningen jaar na jaar 47% hoger.

 

Hieruit blijkt dat naarmate spraak zoeken meer mainstream wordt en zoekmachines steeds beter worden in het leveren van antwoorden, mensen de zinnen die ze gebruiken om te zoeken veranderen.

Als ik dit opsom door de specifieke vraag die wordt gebruikt, denk ik dat dit een exact beeld geeft van wat voor soort verwachtingen consumenten hebben bij het stellen van vragen. In het afgelopen jaar zijn de vragen met ‘Waar’ en ‘Wanneer’ met bijna 300% gestegen.

Deze twee vragen lopen voorop vanwege het lokale karakter van veel zoekopdrachten met stemvragen en de grote kans op een ontvangend direct antwoord. Hoewel een term als ‘hoe’ ook jaar na jaar 13% hoger ligt, is het nog steeds moeilijk om antwoorden te krijgen op ‘hoe’ om iets te doen via een spraakvraag. Als u echter zegt ‘OK Google, waar is het dichtstbijzijnde burgerrestaurant?’, Roept dit een vrij specifiek antwoord op.

De implicaties van gesproken zoekopdrachten voor marketeers

Voor mij zijn er twee belangrijke strategische gevolgen van de groei van gesproken zoekopdrachten, zowel op mobiele apparaten als op apparaten in huis. Voor elk hiervan zijn er verschillende vragen die u uzelf kunt stellen om te bepalen hoe spraakgestuurd zoeken uw merk kan beïnvloeden en hoe u dit het best kunt optimaliseren.

1. Hoe vinden mijn consumenten mijn merk?

  • Moet u meer gelokaliseerde inhoud maken? Als ‘waar’ en ‘wanneer’ vragen hun groei voortzetten, is er een mogelijkheid om deze vragen te domineren met zowel betaalde als organische ranglijsten.
  • Welke gegevens zijn beschikbaar via mijn zoektermrapport in AdWords? Prestaties van zoektermen in het rapport van de dimensie zijn een geweldige manier om uw zoekwoordenlijst in het algemeen bij te werken en te optimaliseren en om het soort vragen te begrijpen dat consumenten vragen.
  • Moet u meer query-gestuurde inhoud maken om te rangschikken in antwoordvakken ?

2. Overweeg zoekwoordervaringen wanneer vragen in vraagstijlen worden gesteld. Stel uzelf deze vragen:

  • Welke advertentie- en bestemmingspagina’s worden gebruikt voor het doorzoeken van vragen? Als iemand zoekt naar ‘waar’ of ‘wanneer’, geef je ze dan dezelfde bestemmingspagina als elke andere zoekopdracht? Is dit de juiste ervaring, of zouden een unieke bestemmingspagina en een advertentietekst geschikter zijn?
  • Zijn mijn locatiegegevens actueel en nauwkeurig? Het lokale pack wordt steeds vaker weergegeven, vooral via mobiele apparaten, dus het is van cruciaal belang dat u ervoor zorgt dat uw gegevens correct zijn in deze ruimte.
  • Heb ik de juiste locatie-extensies en productvoorraad beschikbaar? Er zijn manieren om consumenten te helpen de juiste antwoorden te krijgen via betaalde advertenties. Het is van cruciaal dat u ervoor zorgt dat deze inhoud geschikt is en is afgestemd op uw AdWords-campagnes.

Als u de ervaring van de consument kunt doordenken wanneer deze vragen in vraagstijlen worden gesteld, begrijpt u de leemtes in uw aanbod voor gesproken zoekopdrachten en de mogelijkheden om een ​​betere ervaring te bieden.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format